Wizzair za početnike – korak po korak kako do avio karte + online check-in

You may also like...

23 komentara

 1. Petra Kontić napisao:

  Nije na odmet napomenuti ni kako Wizzair 19.5. (+/-2 dana, kako koje godine) slavi rodjendan i redovito stavi neku akciju. Pretprosle godine se na taj dan mogla kupit jedna karta, a druga je bila besplatna. Tom sam prilikom dvije povratne karte za Lisabon platila 1100kn. 🙂

 2. Mirsad Sejmenovic napisao:

  Hvala na tripologiji veoma podobno pojašnjeno,
  jedino što fali su problemi registracije koji se nigdje ne spominju.
  Pr. kada se zaboravi lozinka nemoguće je nači način da se traži nova lozinka da bi kartu rezervisao na kraju moram odustati od leta i registracije zbog jednog nedostatka ili upute koja fali na stranici. Ovo nije dobro.

  • Tripolog napisao:

   Članak je napisan u dobroj volji i ponuđen laicima i početnicima potpuno besplatno da lakše dođu do svoje karte. Međutim nije moguće napisati sve niti pokriti sve moguće scenarije koji bi se evenatualno mogli nekome dogoditi. Izgubljena lozinka svakako ne spada među uobičajene probleme koje treba pokriti, tim više je postupak dolaska do nove lozinke sam po sebi jasan i prirodan.

   Na vrhu svake Wizzair stranice, gore u lijevom kutu vidjet ćete box “myWizz”, ako kliknete na “LOGIN” zatražit će vas vašu email adresu i lozinku, no ispod toga imate link “Forgot your password?”. Ako kliknete na link zatražit će vašu email adresu i na nju će vam poslati novu lozinku. Stvar je prilično jednostavna i sama po sebi jasna, sigurno nije bilo razloga za kritiku a još manje za odustajanje od kupnje zbog zaboravjene lozinke. 😉

   Sretno u novom pokušaju!

   • Mirsad Sejmenovic napisao:

    Hvala na odgovoru, mada ipak sam mišljenja da to treba biti jednostavniji put jer mnogi sigurno neznaju isto kao što ni ja nisam znao da se to nalazi u boksu myWizz
    ali dobro bitno je da je problem rješen.
    Ja imam drugo pitanje , naime pokušao sam da potvrdim ili prijavim let za sina jer sam za njega rezervisao, u padajučem meniju godina rođenja je ponuđena samo do 2003 g. moj sin je 2004 godište .
    Kako sad to riješiti ?
    Lp

    • Tripolog napisao:

     Ako sam dobro shvatio vi želite da vaš sin putuje sam? Ako je tako to nije moguće, piše u Wizzair uvjetima sljedeće:
     “Children under 14 can only fly if they are accompanied by an adult who is at least 16 years old who will take full responsibility for the child. ”
     Dakle iz tog razloga vam je ponuđeno godište samo do 2003. Ako putujete zajedno sa njim i istovremeno kupujete karte ne bi trebalo biti problema sa godinama.

 3. Mirsad Sejmenovic napisao:

  Postovani, moj sin treba da putuje sa majkoma ona je već ranije rezervisala kartu pa smo se naknadno odlučili da i sin ide sa majkom tako da ce on biti u pratnji svoje mame.
  Medutim sad je problem da se potvrdi ili prijavi let jer je ponuđeno samo do 2003 g.
  Molim za pomoč u riješenju nastalog problema.

  • Tripolog napisao:

   Nemam iskustva u putovanju sa djecom no išao sam malo istražiti što se može napraviti i čini se da je jedina opcija za dodati dijete na već postojeću rezervaciju poziv u njihovu službu za korisnike. Broj ćete naći na njihovim stranicama ovdje. U padajućem izborniku odaberite zemlju iz koje zovete i dobit ćete broj i cijenu poziva po minuta. Šteta da niste rezervaciju napravili istovremeno, ovako čini se da nema jednostavnijeg načina. Sretno!

 4. Sanela napisao:

  Imam pitanje u vezi sa čekiranjem putem interneta…naime, kupila sam kartu za Hanover 10.2.2018. a povratni let je 17.2.2018…. piše da ako nisam kupila sedište čekiranje je dostupno 48 osam pre odlaznog leta, to bi 8.2.2017. a čekiranje za povratni let je dostupan nakon čekiranja za odlazni a najkasnije 15 dana pre dolaznog leta. Ovo mi nije jasno, za povratni let moram da se čekiram najkasnije 2.2.2017 ali i to tek nakon čekiranja za odlazni let (8.2.2017.). Kako to da uradim??

  • Tripolog napisao:

   Ne, za povratni let u vašen slučaju možete se checkirati istovremeno kada i za odlazni, dakle 08.02.2018.

   Napisali smo “Za povratne letove ukoliko nemate doplaćenu rezervaciju sjedala, nakon što napravite check-in za odlazni let za povratni let moći ćete to napraviti 15 dana prije leta.”. Dakle ne najkasnije 15 dana prije povratnog leta već 15 dana najranije prije povratnog leta. U biti za sve povratne letove čiji je raspon povratka unutar 15 dana online check-in možete napaviti istovremeno, jedina razlika mogla bi biti da je vaš boravak na destinaciji duži od 15 dana, onda biste povratni let morali checkirati kasnije. No online check-in nije nikakav problem kod Wizzaira jer imaju dobru aplikaciju za mobitele, check-in možete uvijek napraviti kroz aplikaciju i na licu mjesta, samo provjerite podržava li aerodrom sa kojega letite mobilni boarding pass.

 5. Marija napisao:

  Upravo sa obavila check-in na Wizz Air-u i skinula karte, ali nigde mi nije trazen broj pasosa niti bilo kakava podatak vezan za dokumente. Da li je to ok? Hvala

  • Tripolog napisao:

   Ovisi gdje putujute i čije dokumente imate. Ako je unutar Schengenski let i imate dokumente neke od EU zemalja ne treba vam pasoš uopće pa tako niti njegov broj. U tom slučaju neće vam to niti tražiti prilikom check-ina.

 6. Ado napisao:

  Obavio sam check-in preko Wizz Air aplikacije, ali nisam uspio da to sada i sacuvao na mobitel. Pratio sam vasa upustva i skinuo PassWallet aplikaciju preko koje bih sada trebao da sacuvam kartu, ali nista. Ne uspijevam ni dalje da je sacuvam.

  • Tripolog napisao:

   Pozdrav Ado,
   isprike na kasnom odgovoru. Jeste li uspjeli skinuti kartu na mobitel? Ako vam ne radi passbook iz nekog razloga uvijek možete skinuti pdf u svoj mobitel i proći gate uz njega no to ovisi od vašeg mobitela. Naravno samo na onim aerodromima koji podržavaju mobile boarding pass što je velika većina iole većih aerodroma. Cijeli popis aerodroma možete pronaći na Wizzair stranicama.

 7. Nedo napisao:

  Pitanje: Let mi je u subotu 30.12.2017.godine. Obzirom da nisam odabrao sjedišta, a na mom korisnickom profilu pise da ce prijava na let biti dostupna tek 48 sati prije polijetanje, interesuje me kako cu ispostovati rok od 15 dana da se online prijavim na let, ako ostajem u stranoj drzavi subotu, nedelju, ponedeljak i vracam se u utorak. Bar tako piše”Za povratne letove ukoliko nemate doplaćenu rezervaciju sjedala, nakon što napravite check-in za odlazni let za povratni let moći ćete to napraviti 15 dana prije leta.”

  • Nedo napisao:

   znači, ovdje sam mislio na povratni let… Nelogicno, ako ostajem 4 dana u stranoj drzavi kako onda da se prijavim na POVRATNI let 15 dana prije vracanja ! Ispravite me ako nisam u pravu.

   • Tripolog napisao:

    Pozdrav Nedo,
    bojim se da niste razumjeli. Dakle za odlazni let možete online check-in napraviti 48 sati prije leta no za povratni let (ako ste kupili povratnu kartu istovremeno) Wizzair vam izlazi u susret i dozvoljava free online check-in ranije tj. 15 dana prije povratnog leta. Drugim riječima pošto vam je let 30.12.2017. znači da za odlazni let možete free online check-in napraviti 28.12. i odmah i za povratni let ukoliko on nije nakon 13.01.2018.
    Sretan put! 🙂

    • nedo napisao:

     poštovani, danas sam se prijavio na let putem internetna. Medjutim, ono sto je posebno interesantno je sledeca cinjenica: kada sam skinuo Boarding pass iz Beograda prema Hannoveru, piše mi “OVO NIJE KARTA ZA UKRCAJ”(piše još: Putnici moraju otići do Wizz Air šaltera
     za prijavu na let radi provjere
     dokumenata i preuzimanja karte za
     ukrcavanje prije nego što prođu kroz
     sigurnosnu provjeru i upute se na izlaz
     za ukrcavanje. Ako to ne urade,
     putovanje im neće biti dozvoljeno);
     dok iz pravca “Hannover-Belgrade” kad skinem boarding pass piše OVO JE KARTA ZA UKRCAJ. Da li znaci da cu prilikom prijave na let na aerodromu (sto mi je potpuno suludo) obzirom da sam, po mom misljenju, trebao dobiti u PDF formi KARTU ZA UKRCAJ, plaćati dodatnih 30 eura?

     • Tripolog napisao:

      U pitanju je neschengenski let što znači da morate imati pasoš sa sobom i pokazati ga Wizzairu prije nego dobijete boarding pass. To je normalno i ne naplaćuje se ništa ukoliko ste napravili online check-in. U povratku vam to ne traže vjerovatno jer se vraćate u svoju zemlju. Za unutarschengenske letove građanima EU ne traže nikakav dokument niti moraju ići na šalter odnosno odmah dobiju boarding pass online i idu na security no to kod vas nije slučaj, morat ćete na šalter, ali nije neki big deal i kao što rekoh besplatno je.

 8. Bake napisao:

  Postovanje, imam pitanje za vas, Hrvatski smo drzavljani, planiramo let Memmingen -Tuzla, ili Memmingen- Beograd, mozemo li sa osobnim iskaznicama ili bas mora biti putovnica? Hvala

  • Tripolog napisao:

   Pozdrav Bake,
   ne mogu vam reći zasigurno jer nemam iskustva s tim ali vjerujem da ne bi smjelo biti problema jer u sve 3 zemlje možete ući samo sa osobnom. Ako želite biti 100% sigurni predlažem da pitate ministarstvo vanjskih poslova.
   Sretno! 🙂

 9. Zana napisao:

  Postovani, zelim vas pitati ukoliko ne iskoristimo odlazak i ne cekiramo se na taj let da li nam vazi povratak, da li se mozemo cekirati za povratak? Unaprijed hvala

  • Tripolog napisao:

   Kod redovnih avio kompanija ovo ne bi bilo moguće no Wizzair (kao i druge low-cost kompanije) funkcionira po point-to-point principu što znači prijevoz od A do B a njihova povratna karta u biti znači dvije jednosmjerne. Mislim da ne biste smjeli imati problema oko toga iako Wizzair na svojim stranicama spominje izvjesni “Missed departure fee (Per flight, per passenger €​70.00)” za koji ne znam kako bi ga uopće naplatili. Ja bih napravio online check-in za odlazni let i odmah i za povratni. Na odlaznom se jednostavno ne bih pojavio, no show je uobičajen kod avio kompanija. Nemam osobnih iskustava no kažem vam ja kako bih ja napravio. Naravno dobro bi bilo da probate detaljnije istražiti internetu ima li netko sličnih iskustava iz prve ruke.
   Sretno! 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *