Kina – negdje između 6000 godina veličanstvene povijesti i pljuvanja po ulici

Zastave na Tiananmen trgu
Zastave na Tiananmen trgu

You may also like...

4 komentara

 1. HBW napisao:

  Zagađenje je ono što je mene preplašilo prilikom prvih 10 dana u Tokiju. Bilo je ljeto, sredina srpnja a nebo iznad nas kao u studenom. Bilo koju visoku građevinu posjetili nismo vidjeli dalje od par sto metara. Stalno neka izmaglica što je nama bilo nepojmljivo vidjeti u ljeto. Kasnije su nas umirili da to ipak nije smog već prirodna naoblaka. Stvarno neobično, 10 dana nismo sunce vidjeli u Tokiju.

  • Tripolog napisao:

   Vidiš u Tokiu kada smo mi bili nisam primjetio neko veliko zagađenje, čak mi se činilo i više nego pristojno za grad od toliko miliona stanovnika. Kina je druga priča, tamo se smog jasno osjeti pa čak i vidi na oko. Najgore mi se čini u Pekingu ali mislim da to zavisi i od trenutka kada dođeš, od tlaka, vjetra, godišnjeg doba i svega ostalog.

 2. HBW napisao:

  2011. sam posjetio Istanbul. Grad je veličanstven ali nije nam se svidjela stalna prisutnost vojske. Nisam nigdje vidio više vojske na ulicama. Evo sad i ti pišeš da je isto i u Šangaju.. a mi smo se čudili kad su nam ruksake pregledavali na ulazu u svaki istanbulski muzej, shopping mall!

  • Tripolog napisao:

   hehe nisam znao da ima toliko vojske u Istanbulu. Trebaš vidjeti Peking, tamo ih je stvarno toliko da bodu oči. Najizraženije je Tiananmenu, i danju i noću vidiš njih po dvojicu kako šetaju usklađenih pokreta kao na smotri. A kamere su na svakom stupu. Sve se snima, na sve se pazi. Sam trg je zatvoren noću, a po danu prolaziš kontrolu a stvari kroz rengen. Više o tome biće u članku o Pekingu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *