2 u 1, Bugarska + Gruzija, kružno putovanje iz Venecije za samo 30€ ukupno

Danas vam predlažemo kružno putovanje van utabanih turističkih staza. Posjetit ćemo Bugarsku i Gruziju, polazak je iz Venecije (Treviso) a ukupna cijena iznosi samo 30€ kupujete li karte na Rumbo stranicama odnosno 42€ direktno kod prijevoznika.

Dionicu iz Venecije do Sofije obavit će Ryanair, za drugi dio putovanja iz Sofije u Kutaisi zadužen je Wizzair. Kombinacije po ovim cijenama moguće su tijekom 11. i 12. mjeseca 2016. te 1. mjeseca 2017. Duljinu boravka na obje destinacije lako možete prilagoditi svojim željama.

Sofija je s oko 1.400.000 stanovnika najveći i glavni grad Bugarske. Sofija je osnovana prije sedam tisuća godina i poznata je kao drugi najstariji glavni grad u Europi. Grad je to bogate povijesti i brojnih muzeja a najpoznatija znamenitost grada svakako je crkva Aleksandra Nevskog.

Kutaisi je zakonodavni glavni grad Gruzije. Točnije u njemu se od 2012. godine političkom odlukom predsjednika nalazi parlament Gruzije iako je glavni grad i dalje ostao Tbilisi. Sama izgradnja parlamenta izazvala je velike kontraverze pa i ozbiljne proteste, naime da bi se dobilo mjesto za izgradnju parlamenta Gruzijci su uništili Sovjetski spomenik za 300.000 Gruzijaca poginulih u 2. svjetskom ratu. Kako god bilo sada je na mjestu spomenika ultramoderna zgrada parlamenta, a osim ovoga svakako vrijedi vidjeti Bagrati katedralu i Gelati manastir, danas oboje pod zaštitom UNESCO-a.

Direktno kod prijevoznika:

  • Venecija (Treviso) >> Sofija >> Venecija (Treviso) 20€, Ryanair
  • Sofija >> Kutaisi >> Sofija 22€, Wizzair
Venecija (Treviso) >> Sofija >> Venecija (Treviso)

Venecija (Treviso) >> Sofija >> Venecija (Treviso)

Sofija >> Kutaisi >> Sofija

Sofija >> Kutaisi >> Sofija

 

Na Rumbo stranicama:

Venecija (Treviso) >> Sofija >> Venecija (Treviso), rumbo.pt s Diners karticom

Venecija (Treviso) >> Sofija >> Venecija (Treviso), rumbo.pt s Diners karticom

Sofija >> Kutaisi >> Sofija, rumbo.es s Maestro karticom

Sofija >> Kutaisi >> Sofija, rumbo.es s Maestro karticom

 

Cijene Ryanaira uključuju jedan komad ručne prtljage do veličine 55 x 40 x 20 i još jednu manju torbu, npr. žensku torbu, ručnu torbicu ili shoping vrećicu do dimenzija 35 x 20 x 20. Cijene za Wizzair letove uključuju ručnu prtljaga do veličine 42 x 32 x 25 cm.

Karte možete kupiti direktno na Ryanair i Wizzair stranicama. Želite li proći još malo jeftinije karte za Ryanair let možete kupiti na rumbo.pt stranicama s Diners karticom odnosno za Wizzir let na rumbo.es stranicama s Maestro karticom.

Sve o kupovini jeftinih avio karata na ovim portugalsko/španjolskim stranica detaljno je opisano u našem članku Rumbo za početnike – korak po korak kako do jeftine avio karte.

 

Smještaj
Airbnb Airbnb
Airbnb je najveća online zajednica na svijetu preko koje domaćini mogu iznajmiti svoj prostor gostima iz cijelog svijeta, putnici sa druge strane mogu povoljno unajmiti stan, apartman, sobu ili samo krevet te tako doći do jeftinijeg smještaja i bolje doživjeti sredinu u koju putuju. Airbnb danas nudi smještaj u čak 192 države svijeta, na njemu postoji već preko 500.000 oglasa od čega preko 25.000 u Hrvatskoj. Više o Airbnb-u možete saznati u našem članku: Airbnb, kako iznajmiti ili unajmiti smještaj, registrirajte se i ostvarite 32€ popusta. Uzmi 32€ popusta Registrirajte se na Airbnb preko ovog linka i uštedite 32€ ili 240 kn na cijenu smještaja na vašem sljedećem putovanju.
Hotel & Hostel Hotel & Hostel
Želite li u hotel provjerite ponudu na www.booking.com. Potpuni pregled ponude hotela i hostela provjerite u tražilici www.hotelscombined.com.

Aerodrom Treviso - Antonio Canova (TSF)
www
Internet stranice aerodroma Treviso – Antonio Canova.
Avion
Putnicima sa istoka zemlje možda će odgovarati polazak iz Budimpešte. Low-cost prijevoznik Ryanair povezuje Budimpeštu s Trevisom sezonski do 21.10. tri puta tjedno. Cijene i termine provjerite na Ryanair stranicama.
Automobil Automobil
Idete li autom do Trevisa trošak puta možete izračunati na ViaMichelin stranicama.
Parking Parking
Cijene parkinga na aerodromskom parkiralištu možete vidjeti ovdje. Najpovoljniji low-cost parking možete pronaći na stranicama Parkvia, cijena kreće već od 60€ za 7 dana.
Autobus Autobus
Črnja tours nudi povratne autobusne karte u Veneciju (Mestre) iz Zagreba već od 282 / 423 kn jednosmjerna/povratna, iz Pule od 170 / 255 kn, iz Rovinja ili Poreča od 150 / 225 kn. Karte možete online kupiti ovdje.
Flixbus također nudi brz i jeftin prijevoz do Venecije, cijene iz Zagreba kreću već od 9€ po smjeru. Karte možete online kupiti ovdje.
Kombi prijevoz Kombi prijevoz
Iz Hrvatske direktno do aerodroma Treviso možete i sa slovenskim kombi prijevoznikom GoOpti. Cijena kreće već od 19,84 € po smjeru.
Vlak Vlak
Trenitalia pokriva liniju Trieste Centrale – Venezia Mestre sa gotovo 50 vlakova dnevno, sa polaskom na svakih 10 minuta do najviše sat vremena. Putovanja traje od 1:24 sa brzim Freccia vlakovima, do nešto manje od 3 sata s regionalnim. Cijena karte kreće već od 9 € po smjeru. Karte možete kupiti online unaprijed za brze vlakove a najviše 8 dana prije polaska za regionalne vlakove. Također karte je moguće kupiti i na stanici, u radno vrijeme na šalteru ili van njega na automatima. Provjeriti red vožnje i kupiti karte možete na Trenitalia stranicama. Sve o vrstama vlakova i karata, kao i o uvjetima i načinu kupnje na stranicama Trenitalie možete pročitati u našem članku ovdje. Kako doći iz Hrvatske do Trsta pročitajte ovdje.
Transfer na aerodrom
Aerodrom Treviso nalazi se oko 31 km od Venecije ili oko 3 km od grada Treviso. Željezničku stanicu Mestre u novom dijelu Venecije i aerodrom u Trevisu povezuje autobusi kompanija ATVO i Barzi Service. Cijena karte je 10 / 18 € jednosmjerna/povratna, putovanje traje oko 40 minuta. Više informacija i red vožnje pronaći ćete na priloženim linkovima gdje također možete kupiti i karte.
Aerodrom-Treviso

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *