Put oko svijeta, Dubai, Filipini, Australija, Havaji, Los Angeles, New York, Boston i Island za samo 1.161€

Hej Tripolozi! Jel netko možda za puni krug? Evo jedan brzinski prijedlog za put oko svijeta.

Kao primjer ovdje predlažem jedno veliko ljetno putovanje u trajanju od dva mjeseca, ipak za one koji nemaju ovoliko vremena neke od destinacija je moguće izbaciti te tako skratiti putovanje i smanjiti cijenu. Ali ako netko može odvojiti 2 mjeseca i 1.161€ ili oko 8.650 kn za “jednom u životu” putovanje evo prijedloga. Za primjer sam uzeo ljetne mjesece od 09.06. do 11.08.2015. Neki od datuma se daju lako pomjeriti a periodi skratiti.

Budimpešta >> Dubai >> Manila >> Sydney >> Honolulu >> Los Angeles >> New York — Boston >> Reykjavik >> Minhen

Ukupno:   1.161€

   

  1.dio – polazak iz Budimpešte
  Krenimo od početka. Cijela avantura počinje u Budimpešti, na put krećemo s Wizzair-om put Dubaia 09.06.2015. za 69€. Želite li provesti koji dan u Budimpešti dođite ranije.

  Budimpešta >> Dubai

  Budimpešta >> Dubai

  2.dio – Dubai
  Napustili smo Europu, stigli smo na arapski poluotok. Nakon 8 dana Dubaia nastavljamo dalje s Cebu Pacific-om put Manile za nevjerovatnih 33€.

  Dubai >> Manila

  Dubai >> Manila

  3.dio – Azija, Filipini
  I sretno ste stigli na vašu sljedeću stanicu – Manilu. Manila je glavni grad Filipina i drugi grad po veličini u zemlji. U metropoliten području se tiska oko 12 miliona stanovnika a smatraju ga za najgušće naseljen grad na svijetu. No ovo vas ne mora brinuti, vi ćete imati sasvim dovoljno mjesta, a ako ne želite svo vrijeme biti u velikom gradu odmaknite se malo dublje u ovu prelijepu zemlju. Filipini se sastoje od preko 7.000 otoka tako da imate gdje otići.

  Na Filipinima ćemo ostati također 8 dana pa krećemo u Australiju, opet Cebu Pacific-om, cilj nam je Sydney a cijena je 49€. Vodite računa da su ovdje navedene Cebu Pacific cijene akcijske i nužno je karte kupiti što je prije moguće želite li ostvariti ovu cijenu.

  Manila >> Sydney

  Manila >> Sydney

  4.dio – Australija
  Za Australiju smo odvojili malo duži period od 20-tak dana, što mislim da je nužno, kada smo stigli već ovako daleko lijepo je i provesti neko vrijeme u Australiji. Stižemo u Sydney i polazimo iz Sydneya ali predlažem da napravite jedno mini putovanje po Australiji koliko već stignete u 20 dana, naravno ako vi to želite.

  Sydney >> Honolulu

  Sydney >> Honolulu

  5.dio – Havaji
  Nakon Australije stižemo na svjetsku jet-set destinaciju, idemo na Havaje, u Honolulu. Prevest je nas Jetstar po cijeni 439 AUD što je oko 299€.

  Honolulu >> Los_Angeles

  Honolulu >> Los_Angeles

  6.dio – SAD, zapadna obaala, Los Angeles
  Kakav bi to bio obilazak oko svijeta a da ne posjetimo i Sjedinjene Američke Države. Na meniju nam je grad anđela i Hollywooda – Los Angeles. Nakon 7 dana Havaja idemo u Los Angeles gdje ćemo ostati 6 dana. Prevest će nas Allegiant Air po cijeni 207 USD što je oko 181€.

  Los Angeles >> New York

  Los Angeles >> New York

  7.dio – SAD, istočna obala, New York i Boston
  Dalje idemo u obaveznu destinaciju svakog puta oko svijeta, idemo u veliku jabuku – New York. Za istočnu obalu SAD-a odvojili smo 10 dana, ono što morate posjetiti je New York u koji slijećete i Boston iz kojega polijećete. Ovih 10 dana podijelite kako želite. Jedini dio puta koji nije uračunat u cijenu je kratka dionica između New Yorka o Bostona. Megabus često ima akcijske cijene za bus počevši već od 1 USD, akcija je upravo sada aktivna. Međutim, ne mogu vam priložiti screenshoot za datum u 8. mjesecu jer booking nije moguć više od 3 mjeseca unaprijed, ipak prilažem screenshoot za 5. mjesec a cijene će biti slične ako se pojavi nova akcija kasnije. Ako ne ulovite akcijsku cijenu u najgorem slučaju kartu ćete platiti do maksimum 27 USD.

  Bus, New York >> Boston

  Bus, New York >> Boston

  8.dio – Island
  Na Island stižemo direktnim Wowair letom iz Bostona, cijena je 259 USD što je oko 226€. Na Islandu ćemo ostati 6 dana.

  Boston >> Reykjavik

  Boston >> Reykjavik

  9.dio – povratak u Minhen
  Sa Islanda stižemo Norwegian letom u Minhen za 152€ gdje i završavamo naše epsko putovanje oko svijeta 12.08.2015.

  Reykjavik >> Minhen

  Reykjavik >> Minhen

   

  NAPOMENA: Ovdje navedene cijene uglavnom su akcijske i nije ih moguće dobiti po ovoj cijeni pred samo putovanje. Nužno je karte kupiti dosta vremena unaprijed, tj. sada. Ako se dobro organizirate možete obići svijet vrlo jeftino, no dobra organizacija je i nužna za ovako veliko putovanje. Napominjem i da se neke od predloženih linija low cost, prtljaga je ponekad ograničena na cabin baggage. Želite li više prtljage morat ćete ju doplatiti. No puno prtljage će vam samo otežati putovanje, pokušajte se ograničiti na nužno.

  Budimpešta >> Dubai   69€   09.06.2015.
  www.wizzair.com

  Dubai >> Manila   33€ (sa taksama 138 AED)   17.06.2015.
  www.cebupacificair.com

  Manila >> Sydney   49€ (2.488 PHP)   25.06.2015.
  www.cebupacificair.com

  Sydney >> Honolulu   299€ (439 AUD)   15.07.2015.
  www.jetstar.com

  Honolulu >> Los Angeles   181€ (207 USD)   22.07.2015.
  www.allegiantair.com

  Los Angeles >> New York   152€   28.07.2015.
  www.budgetair.it

  Bus New York >> Boston   1$ do max. 27$
  us.megabus.com

  Boston >> Reykjavik   226€ (259 USD)   05.08.2015.
  www.wowair.us

  Reykjavik >> Minhen   152€   11.08.2015.
  www.norwegian.com

  You may also like...

  5 komentara

  1. amir s napisao:

   Pozdrav. Bio bih vam jako zahvalan ako bi mi mogli reći da li će biti kakvih ponuda za Južnu Ameriku, konkretno, za Boliviju. Cijene karata su jako primamljive i želio bih iskoristiti tu priliku. Bilo kakva informacija bi mi jako mnogo značila. Unaprijed hvala.

   • Tripolog napisao:

    Pozdrav Amire,

    Odlična ideja! Bolivija je jedna od najfacinantnijih zemalja u kojima sam bio. Baš pripremam putopis iz Bolivije, uskoro ću ga i objaviti. Za sada možeš pročitati onaj iz Argentine i Čilea.

    Trenutno najbolja punuda za Južnu Ameriku je ona American Airlinesa: http://tripologia.com/jeftino-putovati/povezite-tri-kontinenta-sa-polaskom-iz-milana-u-sjevernu-i-juznu-ameriku-vec-od-430e/. Kod nas na stranicama je objavljena kombinacija SAD sa Brazilom za 430€ ali moguće su i kombinacije sa Limom u Peruu za oko 600€ ili sa Santa Cruzom u Boliviji za 668€. Inače akcijske cijene za Boliviju ne pojave se gotovo pa nikada, to nije destinacija za akcije. Najbolje što možeš napraviti je putovati za Peru ili Argentinu pa onda odatle ići u Boliviju, savjetovao bih ti da napraviš takvu kombinaciju.

    Ove cijene koje tu navodim su trenutne i nisu baš sjajne. Predlažem da pričekaš još neko vrijeme ako ne žuriš, prije ili kasnije pojavit će se neka akcija. Iberia zna prilično često ponuditi odlične cijene za Južnu Ameriku, mi smo jesenas karte iz Europe u Argentinu sa povratkom iz Perua platili svega 320€, to je nešto što vrijedi čekati, evo kako je to izgledalo: http://tripologia.com/jeftino-putovati/argentina-bolivija-i-peru-juznoamericka-turneja-po-mjeri-tripologa-avio-karte-iberie-vec-od-395e/.

    Takve akcije čim se pojave sigurno će se naći i na našim stranicama, prati nas i dalje.

    • amir s napisao:

     Razumijem..I hvala na odgovoru. Mene konkretno zanima Bolivija jer mi djevojka zivi tamo..I zelim da je posjetim, a posto nisam u stanju da kupim kartu kod nekih avio kompanija koje redovno lete tamo, zanima me ova opcija sa open jaw kartom jer je jako priustiva. Ja cu naravno cekati i pratiti akcihe Iberie a praticu i vas portal jer je od velike pomoci. Dodao sam vas na fb I g+ i redovno vas pratim. Svaka cast. Nastavite raditi odlican posao kao i do sad. Veliki pozdrav.

     • Tripolog napisao:

      Hvala Amire na pohvalama. Onda ćemo se još bolje potruditi da ti pronađemo nešto povoljno za Boliviju, moramo kad je ljubav u pitanju. 🙂

      • amir s napisao:

       Nema na čemu. Hvala vama na svemu. Ovo mi zaista jako mnogo znači. Veoma ste ljubazni. Svaka čast i puno pozdrava. 🙂

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *