Veliki put oko svijeta! Svi kontinenti, 11 država, 17 destinacija, avionom, busom, vlakom i prekoocenskim brodom za samo 1345€ ukupno

Danas imamo malo ozbiljniji prijedlog. Put oko svijeta već smo nekoliko puta predlagali no ovo je nešto malo zahtjevnije i po pitanju novaca i po pitanju vremena. Ukratko prijedlog zahtjeva 2 i pol mjeseca i sadrži put oko svijeta sa posjetom svim kontinentima (osim Antartike), svim oblicima prijevoza, s obilaskom 17 destinacija u 11 državaukupna cijena iznosi 1345€. Nemali iznos ali ako uzmemo u obzir što dobijamo zauzvrat cijena je i više nego povoljna.

Ukratko ruta je sljedeća: Venecija >> Abu Dhabi >> Singapur >> Kuala Lumpur >> Sydney >> Honolulu >> San Francisco >> Los Angeles >> Fort Lauderdale >> Bogota >> Cartagena >> Philipsburg (St. Maarten) >> Lisabon >> Madrid >> Marrakech >> Fez >> Pisa. Letit ćemo avionima, voziti se autobusom i vlakom, ploviti prekoocenaskim brodom. U cijenu su uključena i 4 overland putovanja, na svakom kontinentu po jedno. Ukoliko vas zanima ovakvo putovanje nastavite čitati članak do kraja.

Za primjer smo uzeli datum polaska 06.04. s konačnim povratkom 19.06. međutim većina datuma je fleksibilna, ukoliko želite putovanje skratiti ili produžiti možete to lako napraviti. Fiksni datum je jedino prekooceansko krstarenje koje po ovoj cijeni može početi samo 28.05. i trajati do 10.06.2016. Sve druge dionice možete promjeniti uz iste ili nešto više cijene.

 

1. dio, Venecija, Italija – polazak

Polazak je iz Venecije 06.04. letom Etihada prema Abu Dhabiju i dalje prema Singapuru. Informacije kako stići do aerodroma Marco Polo u Veneciji pronaći ćete na kraju ovog članka. Cijena ovog leta je 259€.

Venecija >> Abu Dhabi >> Singapur

Venecija >> Abu Dhabi >> Singapur

 

2. dio, Abu Dhabi, Ujedinjeni Arapski Emirati

U našem primjeru za ovaj bogati grad smo odvojili 4 dana, ukoliko želite ovo možete produžiti ili skratiti. Ako se ne želite uopće zadržavati u Ujedinjenim Arapskim Emiratima možete posve izbaciti layover a cijena će čak biti i niža za 20-30€. Iz Abu Dhabija polazimo 10.04.

 

3. dio, Singapur, Singapur

Umjesto Singapura možete odabrati na primjer Bangkok ili neki treći grad u Jugoistočnoj Aziji. Cijena će biti ista ili slična. U Singapuru ostajemo do 13.04.

mapa-Singapur-Kuala_Lumpur-620

 

4. dio, Kuala Lumpur, Malezija

U Kuala Lumpur stižemo autobusom iz Singapura kompanijom znakovitog imena Bilion Stars Express. Putovanje traje oko 6 sati a na izboru su vam brojni prijevoznici, mogućnosti provjerite na priloženom linku. Sljedeća 4 dana ostajemo u glavnom gradu Malezije.

Singapur >> Kuala Lumpur, bus

Singapur >> Kuala Lumpur, bus

 

5. dio, Sydney, Australija

Na treći kontinent po redu stižemo letom Air Asie iz Kuala Lumpura 17.04. Mi smo odabrali Sydney ali za istu cijenu možete letjeti i u Melbourne ako vam je tako draže. Perth je dostupan po još nižoj cijeni, ako želite overland preko velike Australije možda bi to bio vaš izbor, samo računajte da će vam trebati i više vremena.

Kuala Lumpur >> Sydney

Kuala Lumpur >> Sydney

Napominjeno da je u letove Air Asie uključena samo ručna prtljaga. Želite li više to ćete morati doplatiti.

 

6. dio, Honolulu, Havaji, SAD

Iz Sydneya letimo na Havaje 25.04. kompanijom JetStar. Karte možete kupiti direktno na stranicama JetStar kompanije. Cijena kreće od 339 australskih dolara što je oko 217€.

Sydney >> Honolulu

Sydney >> Honolulu

 

7.dio, San Francisco, Kalifornija, SAD

Hawaiian Airlines nas dovozi s dalekih otoka natrag na kontinent, četvrti po redu, stižemo u San Francisco 02.05.

Honolulu >> San Francisco

Honolulu >> San Francisco

 

mapa-SF-LA-620

 

8. dio, Los Angeles, Kalifornija, SAD

Iz San Francisca stižemo u grad anđela – Los Angeles. Putovat ćemo dobro nam poznatim engleskim low-cost bus prijevoznikom Megabusom samo ovaj puta u USA izdanju. Cijene su onakve kakvim ih poznajemo, putovanje od oko 7 sati busom platit ćemo samo 5 USD. Putujemo 05.05.

San Francisco >> Los Angeles

San Francisco >> Los Angeles

 

9. dio, Fort Lauderdale (Miami), Florida, SAD

09.05. krećemo na sasvim drugi kraj zemlje i kontinenta – idemo u Floridu. Spirit Airlines nas prevozi po cijeni od 97€, slijećemo u Fort Lauderdale, grad koji je takoreći spojen s Miami-jem.

Los Angeles >> Fort Lauderdale

Los Angeles >> Fort Lauderdale

 

10. dio, Bogota, Kolumbija

Na peti kontinet po redu prevozi nas Spirit po cijeni od 70€. Stižemo u Južnu Ameriku i glavni grad Kolumbije Bogotu 13.05.

Fort Lauderdale >> Bogota

Fort Lauderdale >> Bogota

 

11. dio, Cartagena, Kolumbija

Za prijevoz iz Bogote u obalni grad Cartagenu u primjeru smo uzeli avion no vama predlažemo nešto sporiju varijantu, autobus preko Medelina. Vremena imate dovoljno. U našem primjeru Bogotu napuštamo 20.05.

Bogota >> Cartagena

Bogota >> Cartagena

 

12. dio, Cartagena i početak prekooceanskog krstarenja

O ovom prekooceanskom krstarenju već smo detaljno pisali u ponudi ovdje. Tamo možete pronaći više informacija, za sada je bitno da je cijena i dalje ista i da ćemo ga iskoristiti i za ovo putovanje. Polazak na krstarenje je 28.05.

Prekooceansko krstarenje, cijena

Prekooceansko krstarenje, cijena

Računajte da je cijena na bazi dvije osobe. Ukoliko putujete sami morat ćete doplatiti za jednokrevetnu kabinu.

Alternativno ukoliko ne želite na krstarenje ili nemate vremena možete iz Bogote odmah natrag u Milano.

Bogota >> Milano

Bogota >> Milano

 

13. dio, Philipsburg, St. Maarten

Prije nego se otisnemo na beskrajne vode oceana zastavit ćemo se na jednom od najzanimljivijih karipskih otoka, stanica nam je St. Maarten ili Saint Martin, kako vam je već draže. Više o svemu pročitajte u našoj ponudi ovdje.

 

14. dio, Lisabon, Portugal

Natrag u Europu stižemo 10.06. Veliki krug je skoro pa zatvoren, ukoliko vam je dosta putovanja ovo je trnutak kada možete krenuti doma low-cost letom iz Lisabona u Milano ili Pisu. Želite li ipak završiti priču kako je planirano nastavit ćete čitati i dalje jer još nam nedostaje Afrika da kompletiramo priču.

mapa-Lisabon-Madrid-620

 

15. dio, Madrid, Španjolska

Nakon 3 dana obilaska Portugala krećemo u još jednu zemlju u nizu, ovaj puta opet overland, noćnim busom prema Madridu. Ukoliko ne želite busom za istu cijenu možete putovati i avionom.

Lisabon - Madrid

Lisabon – Madrid

 

16. dio, Marrakech, Maroko

Za kraj priče idemo još i na šesti kontinent našeg putovanja, nedostaje nam Afrika u priči. U Maroko stižemo 15.06. letom Ryanaira iz Madrida, prvi cilj nam je rekao bih najzanimljiviji grad zemlje – Marrakech. Karte iz primjera su sa rumbo.pt stranica za plaćanje s Diners karticom. Ukoliko nemate Diners za malo višu cijenu možete ih pronaći i direktno na Ryanair stranicama.

Madrid >> Marrakech

Madrid >> Marrakech

 

mapa-Marrakech-Fez-620

 

17. dio, Fez, Maroko

Iz Marrakecha možete krenuti natrag u Italiju direktnim letom no mi smo se odlučili na malu overland dionicu i na afričkom kontinentu. Vlakom putujemo 17.06 u Fez preko Casablance i Rabata. U Fezu ćemo ostati još dva dana.

Marrakech >> Fez

Marrakech >> Fez

 

18. dio, povratak u Europu i kraj putovanja

Danas je zadnji dan našeg putovanja, 19.06. letimo u Pisu što znači i povratak doma. Karte iz primjera su sa rumbo.pt stranica za plaćanje s Diners karticom. Ukoliko nemate Diners za malo višu cijenu možete ih pronaći i direktno na Ryanair stranicama. Informacije kako s aerodroma u Pisi stići do grada ili do Hrvatske pronaći ćete na kraju članka. Ukoliko želite možete ostati i dan-dva u Pisi, provjeriti da li je toranj i dalje i kriv ili skočiti do obližnjeg muzeja na otvorenom zvanog Firenca.

Fez >> Pisa

Fez >> Pisa

 

Napominjemo da je u cijene pojedinih letova uključena samo ručna prtljaga. Točne informacije o letovima pronaći ćete na stranicama prijevoznika. Karte kupujete na stranicama prijevoznika, svi linkovi su gore navedeni unutar članka.

 

Sve dionice:

Cijela ruta: Venecija >> Abu Dhabi >> Singapur >> Kuala Lumpur >> Sydney >> Honolulu >> San Francisco >> Los Angeles >> Fort Lauderdale >> Bogota >> Cartagena >> Philipsburg (St. Maarten) >> Lisabon >> Madrid >> Marrakech >> Fez >> Pisa

Ukupno: 259€ + 10€ + 123€ + 217€ + 172€ + 5€ + 97€ + 70€ + 23€ + 298€ + 23€ + 14€ + 17€ + 17€ = 1345€

 

Smještaj
Airbnb Airbnb
Airbnb je najveća online zajednica na svijetu preko koje domaćini mogu iznajmiti svoj prostor gostima iz cijelog svijeta, putnici sa druge strane mogu povoljno unajmiti stan, apartman, sobu ili samo krevet te tako doći do jeftinijeg smještaja i bolje doživjeti sredinu u koju putuju. Airbnb danas nudi smještaj u čak 192 države svijeta, na njemu postoji već preko 500.000 oglasa od čega preko 25.000 u Hrvatskoj. Više o Airbnb-u možete saznati u našem članku: Airbnb, kako iznajmiti ili unajmiti smještaj, registrirajte se i ostvarite 32€ popusta. Uzmi 32€ popusta Registrirajte se na Airbnb preko ovog linka i uštedite 32€ ili 240 kn na cijenu smještaja na vašem sljedećem putovanju.
Hotel & Hostel Hotel & Hostel
Želite li u hotel provjerite ponudu na www.booking.com. Potpuni pregled ponude hotela i hostela provjerite u tražilici www.hotelscombined.com.

Aerodrom Venecija - Marco Polo (VCE)
www
Internet stranice aerodroma Venecija – Marco Polo.
Avion
Low-cost prijevoznik Volotea povezuje Split s Venecijom (Marco Polo) sezonski od 01.06. do 01.10. dva puta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom. Cijene i termine provjerite na Volotea stranicama.
Automobil Automobil
Idete li autom do Venecije trošak puta možete izračunati na ViaMichelin stranicama.
Parking Parking
Cijene parkinga na aerodromskom parkiralištu možete vidjeti ovdje. Najpovoljniji low-cost parking možete pronaći na stranicama Parkvia, cijena kreće već od 29€ za 7 dana.
Autobus Autobus
Črnja tours nudi povratne autobusne karte u Veneciju (Mestre) iz Zagreba već od 282 / 423 kn jednosmjerna/povratna, iz Pule od 170 / 255 kn, iz Rovinja ili Poreča od 150 / 225 kn. Karte možete online kupiti ovdje.
Flixbus također nudi brz i jeftin prijevoz do Venecije, cijene iz Zagreba kreću već od 9€ po smjeru. Karte možete online kupiti ovdje.
Kombi prijevoz Kombi prijevoz
Iz Hrvatske direktno do aerodroma Marco Polo možete i sa slovenskim kombi prijevoznikom GoOpti. Cijena kreće već od 19,84 € po smjeru.
Vlak Vlak
Trenitalia pokriva liniju Trieste Centrale – Venezia Mestre sa gotovo 50 vlakova dnevno, sa polaskom na svakih 10 minuta do najviše sat vremena. Nešto manji broj vlakova ide do Piazzale Roma u starom dijelu Venecije. Putovanja traje od 1:24 sa brzim Freccia vlakovima, do nešto manje od 3 sata s regionalnim. Cijena karte kreće već od 9 € po smjeru. Karte možete kupiti online unaprijed za brze vlakove a najviše 8 dana prije polaska za regionalne vlakove. Također karte je moguće kupiti i na stanici, u radno vrijeme na šalteru ili van njega na automatima. Provjeriti red vožnje i kupiti karte možete na Trenitalia stranicama. Sve o vrstama vlakova i karata, kao i o uvjetima i načinu kupnje na stranicama Trenitalie možete pročitati u našem članku ovdje. Kako doći iz Hrvatske do Trsta pročitajte ovdje.
Transfer na aerodrom
Aerodrom Marco Polo nalazi se oko 8 km od Venecije. Željezničku stanicu Mestre u novom dijelu Venecije i aerodrom Marco Polo povezuju autobusi kompanija ATVO i ACTV. Istim kompanijama možete stići i do Piazzale Roma u starom dijelu grada. ACTV linije 15 ili 25 i ATVO Mestre Express voze do Mestre željezničke stanice, ACTV linije 5 ili 35 i ATVO Venezia Express voze do Piazzale Roma u starom dijelu grada. Autobusi polaze ispred Mestre željezničke stanice, 50-tak metara od glavnog izlaza na desno. Cijena karte s Mestre željezničke stanice je 8 / 15 € jednosmjerna/povratna, putovanje traje 17 minuta. Cijena karte s Piazzale Roma je također 8 / 15 € jednosmjerna/povratna, putovanje traje 20 – 25 minuta. Više informacija i red vožnje pronaći ćete na priloženim linkovima.
Aerodrom-Marco-Polo

Aerodrom Pisa - Galileo Galilei (PSA)
www
Internet stranice aerodroma Pisa – Galileo Galilei.
Automobil Automobil
Idete li autom do Pise trošak puta možete izračunati na ViaMichelin stranicama.
Parking Parking
Cijene parkinga na aerodromskom parkiralištu možete vidjeti ovdje. Najpovoljniji low-cost parking možete pronaći na stranicama Parkvia, cijena kreće već od 24€ za 7 dana.
Vlak Vlak
Trenitalia pokriva liniju Trieste Centrale – Pisa Centrale sa 15-tak vlakova dnevno, sa polaskom na otprilike svakih sat do dva vremena. Putovanja traje od 5 do 6 sati u ovisnosti od vrste vlaka i presjedanja. Direktan vlak u Pisu iz Trsta ne postoji, nužno je barem jedno do dva presjedanja. Ako vam je cilj aerodrom Pisa preporučam putovanje samo do Firenze te da preskočite zadnju dionicu s regionalnim vlakom do Pise, iz Firence na aerodrom Pisa često voze jeftini autobusi no o tome više u sljedećeoj sekciji. Cijena karte za vlak kreće već od 9 € po smjeru do Firence te od 17,10 € do Pise, da biste ostvarili ove cijene potrebno je karte kupiti online unaprijed. Karte je moguće kupiti i na stanici, u radno vrijeme na šalteru ili van njega na automatima ali cijena će biti viša na dan putovanja. Provjeriti red vožnje i kupiti karte možete na Trenitalia stranicama. Sve o vrstama vlakova i karata, kao i o uvjetima i načinu kupnje na stranicama Trenitalie možete pročitati u našem članku ovdje. Kako doći iz Hrvatske do Trsta pročitajte ovdje.
Transfer na aerodrom
 • Aerodrom Pisa nalazi se svega oko 1 km od grada. Željezničku stanicu Pisa Centrale i aerodrom Galileo Galilei povezuje autobusna linija PisaMover Bus. Cijena karte je 1,30 € po smjeru, bus kreće svakih 10 minuta a putovanje traje oko 8 minuta. u 12. mjesecu 2015. godine krenut će u potpunosti automatski vlak PisaMover koji će povezivati željezničku stanicu Pisa Centrale i aerodrom Galileo Galilei na svakih 5 do 8 minuta od 6 do 24 h. Druga opcija je vlak Trenitalie, kreće na otprilike svakih 2 sata, cijena karte po smjeru je 1,10 €. Red vožnje možete pronaći ovdje.
 • Ako dolazite iz Firence s željezničke stanice S. M. Novella u Firenci do aerodroma Galileo Galilei postoji jednostavna veza autobusima kompanije Airport bus express. Autobusi kreću otprilike svakih pola sata a putovanje traje sat vremena. Više informacija i red vožnje pronaći ćete na priloženim linkovima gdje također možete kupiti i karte. Karta košta 5€ po smjeru.
Aerodrom-Pisa

You may also like...

19 komentara

 1. Monika Marinovic napisao:

  joooooooj Deni ajde!!

 2. Tripologia smestaj je posebno ili? ne znam da l sam skontala, ali ovo su karte…:)

 3. Maja Segedi napisao:

  Michael Stepanić

 4. Tijana Ostojić O.O

 5. Vidoslav Andzic Marina Šarčević ovo su karte za prevoz 😉

 6. Dorothy Gale napisao:

  Adisa #daydreaming #IwishIcould

 7. Ana Miotić napisao:

  Helena veselim se takvim danima 🙂

 8. Anna napisao:

  Poštovani ….sve gore navedeno je još na tržištu….cijena je kako je napisano ..želja mi je obići navedeni aranžman …lijep pozdrav

 9. Ibrahim napisao:

  Koliko dana nisam razumijo i po osobi 1235 eura

 10. Domagoj napisao:

  Zainteresirani!
  1. Koliko je orijentaciono smještaj, hrana od-do?
  2. Koliko su dodatni troškovi, izleti, ++
  orijentaciono od-do?
  Unaprijed hvala,
  Domagoj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *