Salar de Uyuni, Bolivija – tri dana na drugoj planeti

Salar de Uyuni - najveće slano jezero na svijetu
Salar de Uyuni - najveće slano jezero na svijetu

You may also like...

8 komentara

 1. slavica napisao:

  Putopis hvale vrijedan,
  odavno nisam pročitala ovako dobar, Bravo

  • Tripolog napisao:

   Hvala vam na lijepom komentaru! <3 Drago nam je da vam se svidio putopis, stvarno je ovo poseban kutak svijeta. Ako budete trebali neki savjet oko putovanja u Boliviju stojimo na raspolaganju.

 2. Ana napisao:

  Sjajan i vrlo detaljan putopis:) vrlo koristan za svakog ko planira putovanje u ove Bolivijske nedodjije:) uzivala sam citajuci ga,a posto planiram putovanje u Boliviju krajem godine upijala sam svaku rec,ali moram priznati da me prilicno uhvatila panika dok sam citala onaj deo kako ti nije bili dobro zbog visinske bolesti,pa sam cak pomislila u jednom trenutku “dal meni ovo stvarno treba u zivotu?” A putovanje je vec isplanirano i kupljene su karte:(((

  • Tripolog napisao:

   Pozdrav Ana,
   Hvala puno na lijepom komentaru. 🙂 Reći ću to ovako, bez obzira na visinsku bolest koja me gadno bila uhvatila posebno prve noći na preko 4000 metara išao bih opet tamo bez razmišljanja. 🙂 Vjeruj mi da se isplati svake muke, nevjerovatan je to kraj i sve što si do sada vidjela u životu neće biti niti slično ovome. A što se visinske bolesti tiče nažalost nema pravog lijeka osim naravno aklimatizacije za koju treba vrijeme koje mi putnici nemamo. Pij što više vode, ponesi nešto za glavobolju, i pij čaj od koke, navodno pomaže ali ja nisam osjetio neko poboljšanje od njega, možda bi mi bez njega bilo još gore tko zna.

   Uživaj u Boliviji, isplati se vjeruj mi.

 3. Ana napisao:

  Hvala puno na savetu? Mi prvo idemo na Macu pikcu,pa cemo biti dve noci u Kusku,onda letimo za La Paz i tamo smo jednu noc,pa odatle letimo za Uyuni odakle krecemo na Bolivijsku turu. Nadam se da ce ta dva dana u Kusku i taj jedan dan u La Pazu biti kolika-tolika aklimatizacija.

  • Tripolog napisao:

   Da, to je uobičajni put kojim najveći broj turista ide, biti će vam lakše to je sigurno, mi smo išli ne tako čestom rutom iz Čilea pa smo u jednom danu naglo došli na veliku nadmorsku visinu što nije dobro za tijelo. Zdrav čovjek bi trebao bez ikakvih problema podnijeti visine do 3000 metara, Cusco je na 3400 a Machu Picchu na 2400, poslije se penjete na Titicacu na 3800, povijesni centar La Paza je u kotlini na 3600 ali već El Alto i ostala predgrađa su na 4000 i otprilike na toj visini ćete ostati sve do Uyunia. Dok stignete tamo biti ćete već dobro aklimatizirani i ne biste trebali imati problema kakve sam ja imao.

   Sretan put, uživajte u Peruu i Boliviji! 🙂 Ako vam treba još neka pomoć ili savjet slobodno pitajte.

 4. Ana napisao:

  Hvala puno na komentarima,bas mi znace:) ako budem imala do puta jos nekih pitanja ili nedoumica bicu slobodna da ti se opet obratim:) Pozdrav!

 5. smitka napisao:

  Super putopis!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *