Ryanair za početnike – korak po korak kako do avio karte + online check-in

Mnogi od vas su već kupovali avio karte Ryaniara no ima i onih kojima je ovo potpuno novo iskustvo. Bilo da spadate među ove prve ili ove druge dobro vam može doći mali priručnik, ukoliko zapnete negdje u procesu kupnje ovdje možete potražiti pomoć.

Ryanair je najveći i najstariji svjetski low-cost prijevoznik. Ako već do sada niste vjerujem da ćete u jednom trenutku svog života sigurno letjeti s Ryanairom. Ovo je korak po korak priručnik za kupovinu avio karata na web stranicama Ryanaira, počevši od pretrage letova, preko bookinga pa do online check-ina.

Važno je zapamtiti svega nekoliko pravila:

 1. Pretragu najbrže možete obaviti kroz Ryanair Fare Finder. Iako Fare Finder znatno ubrzava pretragu nije u potpunosti pouzdan, moguće je da se u određenim slučajevima cijena promjeni kada pređete u sljedeći korak tj. u sam proces bookinga.
 2. Tijekom bookinga više puta ponudit će vam kupovinu raznih dodataka uz vašu kartu, od dodatne prtljage i rezervacije sjedala pa do samih torbi, hotela ili rent a cara. Sve što vam ponude možete odbiti. Ove dodatne ponude slobodno ignorirajte, osim naravno ukoliko želite nešto od toga.
 3. Za plaćanje određenim vrstama kartica mogući je određeni manji dodatni iznos na cijenu karte. Točan iznos uvijek možete vidjeti prije plaćanja.
 4. VAŽNO! U cijenu Ryanair letova uključena je samo ručna prtljaga težine do 10 kg i veličine 55 x 40 x 20 cm. Uz to možete besplatno u kabinu unijeti još jednu manju torbu, npr. žensku torbu, ručnu torbicu ili shoping vrećicu do dimenzija 35 x 20 x 20 cm. Prekoračite li dozvoljene dimenzije ili težinu to biste mogli skupo platiti.
 5. JOŠ VAŽNIJE! Ne zaboravite napraviti online check-in prije putovanja. Ukoliko to propustite napraviti naplatit će vam znatan iznos na aerodromu. Online check-in možete besplatno napraviti od 4 dana pa do 2 sata prije leta.
 6. Uživanje u jeftinom putovanju je obavezno. 😀

Dakle da počnemo. Pratite sljedeći redosljed i korake želite li doći do Ryanair karte.

 

Kupovina korak po korak

Uzet ćemo za primjer moje nedavno putovanje iz Varšave u Gdansk. Sve snimke zaslona i svi ovdje navedeni primjeri odnose se na to putovanje no sve je jednako i za bilo koje drugo putovanje Ryanairom.

Primjer, Ryanair let iz Varšave u Gdansk 17.11.2016.

 

1. Pronađite let na Ryanair stranicama. Datume i letove koje želite najlakše ćete pronaći u Ryanair Fare finderu, tu je moguć mjesečni pregled svih letova na odabranoj liniji sa grafikonom cijena, najnižu cijenu lako ćete pronaći. Nakon što provjerite kretanje cijene po danima odaberite datum koji želite i nastavite na sljedeći korak.

Fare-finder

 

2. Krećete li u pretragu direktno sa naslovnice postupak je jednak kao u prethodnom koraku uz razliku da nećete vidjeti pregled cijena za cijeli mjesec no to vas i ne zanima ukoliko je vremenski prostor za vaše putovanje ograničen. Dakle na naslovnici odaberite želite li povratnu ili jednosmjernu kartu, unesite mjesto polaska i željenu destinaciju, unesite datum polaska i eventualno povratka i kliknite button “Let’s go!“.

Ryanair-korak-po-korak-1

 

3. Dobit ćete rezultat vaše pretrage. Biti će vidljivi svi letovi unutar odabranog dana, najniže cijene letova po danima unutar tjedna i strelice sa kojima možete tjedne pomjerati unatrag/unaprijed ukoliko želite promjeniti datum polaska.

Ryanair-korak-po-korak-2

 

4. Kada ste pronašli željeni let odaberite ga i nastavite na sljedeći korak klikom na button “Continue“.

Ryanair-korak-po-korak-3

 

5. Kupovina karte je počela. Na ovom koraku pokušat će vam po prvi puta uvalit cijelu košaru propratnih sadržaja. Pogledajte da li vas nešto interesira od ponuđenoga (odabir mjesta, osiguranje, dodatna prtljaga, priority boarding, rent a car, smještaj, parking, airport transfer…). Neke od ponuđenih stavki na ovoj stranici stvarno vrijedi uzeti u obzir jer su cijene OK a stranica pouzdana no ukoliko ne želite ništa od navedenoga naravno niste obavezni kupiti bilo što. Ukoliko želite doplatiti za check-in prtljagu sada je trenutak, najjeftinija opcija je doplatiti odmah uz kupovinu karte.

Nakon što ste pregledali ponudu, uzeli nešto dodatno ili ne, na kraju stranice kliknite na button “Check out“.

Ryanair-korak-po-korak-4

 

6. Odabir sjedala. Na ovom međukoraku ponudit će vam odabir sjedala, možete odabrati željeno sjedalo uz doplatu. Ukoliko ne odaberete sjedalo sustav će vam nasumice dodjeliti jedno tijekom online check-ina. Ukoliko putujete u paru ili grupi i želite sjediti zajedno online check-in napravite istovremeno za sve putnike, na taj način imate velike šanse da sjedite zajedno no i dalje nema garancije da će to biti tako. Želite li biti posve sigurni sada je trenutak da odaberete sjedalo no morate znati da ćete tu opciju morati doplatiti minimum 8€ po osobi i smjeru. Ukoliko želite najjeftiniju opciju preskočite odabir sjedala, kliknite “Ok, thanks“.

Ryanair-korak-po-korak-5

 

7. Plaćanje. Na ovoj stranici počinje pravi posao. Ukoliko već imate myRyanair račun sada je vrijeme da se ulogirate. Logiranje će vam znatno olakšati unos podataka, preciznije većina ranije spremljenih podataka već će biti unešena. Ukoliko nemate myRyanair račun sada je vrijeme da kreirate jedan koji će vam biti od koristi ubuduće. Ukoliko ne želite kreirati račun možete unijeti potrebne podatke i ručno no u tom slučaju isto ćete morati napraviti i za svaku sljedeću kupovinu.

Potrebni podaci su:

 • Osobni podaci putnika – titula (Mr, Mrs ili Miss), ime i prezime.
 • Kontakt podaci – email adresa, zemlja i broj telefona. Ukoliko želite svoju kartu možete dobiti i sms-om, uz dodatnu nadoplatu.
 • Podaci za plaćanje – broj kartice, vrsta kartice, datum isteka kartice, CVC kod, ime nositelja kartice.
 • Podaci za račun – adresa, grad, poštanski broj i zemlja.

Ryanair-korak-po-korak-6

 

8. Login u myRyanair. Ukoliko ste na prethodnom koraku odabrali opciju logina u myRyanair račun učinite to sada.

Ryanair-korak-po-korak-7

 

9. Nakon logina forma za kupovinu je popunjena već ranije spremljenim vašim podacima.

Ryanair-korak-po-korak-8

 

10. Nakon što ste unijeli i provjerili sve podatke kliknite “Pay Now“. Nakon kraćeg procesurianja karta je kupljena.

Ryanair-korak-po-korak-9

 

11. Stranica sa potvrdom kupnje. Na ovoj stranici još jednom će vam ponuditi sve one extra opcije o kojima smo već govorili. Ukoliko želite doplatiti za odabir sjedala, prtljagu…možete to i sada dokupiti.

Ryanair-korak-po-korak-10

 

12. Klikom na “View itinerary” možete vidjeti sve podatke iz vaše karte.

Ryanair-korak-po-korak-11

 

13. Klikom na “Manage booking” možete izmjeniti svoj let ili ime putnika no ovo je vrlo skupa mogućnost i ne vjerujem da ćete ju ikada koristiti. Upotrebljiva opcija ovdje je “Update contact details” ponajviše ukoliko ste karte kupili kod posrednika kao što je npr. Rumbo. O ovoj mogućnosti smo vas već detaljno informirali u našem članku Rumbo za početnike – korak po korak kako do jeftine avio karte.

Ryanair-korak-po-korak-11-2

 

14. I to je to! Vaša karta je kupljena. Uvijek je možete pristupiti kroz myRyanair stranice a također vam je i poslana na email adresu odmah nakon kupnje. NE ZABORAVITE da biste jeftino i bezbolno putovali nužno je napraviti i online check-in, o tome detaljno pišemo u nastavku.

Ryanair-korak-po-korak-11-3

 

 

Online Check-in

Ovo je najvažniji dio, nemojte ga nikako zaboraviti, bez toga nećete moći u avion ili ćete morati platiti znatan iznos za check-in na aerodromu.

Ukratko držite se sljedećih pravila:

 • Online check-in po novome besplatno možete napraviti od 4 dana do 2 sata prije leta (do nedavno je bilo 7 dana).
 • Online check-in možete napraviti 30 dana prije leta ukoliko platite rezervaciju sjedala (8€, 13€ ili 15€ po osobi u ovisnosti od vrste sjedala – standardna, prioritetna ili prioritetna sa extra prostorom za noge).
 • Ryanair ne poznaje povratne karte. Online check-in ćete morati napraviti za svaki smjer posebno pri čemu se za svaki let morate držati gore navedenih termina.
 • Online check-in možete napraviti na Ryanair internet stranicama ili putem Ryanair mobilne aplikacije.
 • Ukoliko online check-in napravite putem internet stranica morat ćete svoj boarding pass isprintati na papir i ponijeti ga sa sobom.
 • Ukoliko online check-in napravite putem Ryanair mobilne aplikacije boarding pass možete spremiti na svoj telefon te sa njim putovati.

Ukoliko online check-in radite na svom računalu ulogirajte se u myRyanair i preuzmite pdf file ili ga odmah isprintajte na svome printeru. Postupak logiranja je vrlo jednostavan, idite na ovu stranicu i unesite svoje login podatke. Također možete na ovu stranicu doći i klikom na “Check-in” link na vrhu svake stranice na Ryanair internet stranicama.

Pošto je vremenski period u kojem je moguć besplatan online check-in za Ryanair let vrlo kratak (samo 4 dana) vjerujemo da ćete za većinu letova to raditi putem mobilne aplikacije što je ujedno i naša preporuka. Mobilna aplikacija je vrlo brza, jednostavna i pouzdana, check-in ćete napraviti bez problema. Jedino o čemu morate voditi računa u ovom slučaju je da imate dovoljno baterije u trenutku dolaska na aerodrom, ako vam se mobitel ugasi mogli biste imati problema i dodatnih troškova.

U nastavku opisujemo online check-in putem mobilne aplikacije. Ryanair mobilnu aplikaciju za svoj smartphone možete preuzeti besplatno ovdje. Nakon što instalirate aplikaciju pratite sljedeće korake i ne zaboravite ponijeti napunjen mobitel sa sobom na aerodrom.

 

15. Imate već instaliranu aplikaciju? Imate već myRyanair račun? Kliknite na “Log in“. Ako još nemate račun otvorite ga klikom na “Sign up”.

Ryanair-korak-po-korak-15

 

16. Unesite svoje login podatke, email adresu i password.

Ryanair-korak-po-korak-16

 

17. Kliknite na button “Search for flights“.

Ryanair-korak-po-korak-17

 

18. Odaberite let za koji želite napraviti check-in. U našem slučaju tu je samo jedan let, u vašem slučaju moguće je da će ih biti više ukoliko imate više nadolazećih letova.

Ryanair-korak-po-korak-18

 

19. Na sljedećoj stranici još jednom će vam ponuditi dodatne usluge (odabir sjedala, smještaj, rent a car, dodatnu prtljagu, osiguranje, priority boarding, airport transfer…), ne morate uzeti ništa od navedenog ukoliko ne želite.

Ryanair-korak-po-korak-19

 

20. Kliknite na “Itinerary” ukoliko želite vidjeti svoju kartu…

Ryanair-korak-po-korak-20

 

21. …ili kliknite na “Check-in” ukoliko želite sada napraviti check-in. Odaberite let za koji želite napraviti check-in (u ovom slučaju je samo jedan), kliknite “Check-in now“.

Ryanair-korak-po-korak-21

 

22. Dobit ćete svoj let i svoje unaprijed u aplikaciju unesene podatke…

Ryanair-korak-po-korak-22

 

23. …odaberite “Free Allocation” ukoliko ne želite plaćati za odabir sjedala. Vjerujem da to ne želite…

Ryanair-korak-po-korak-23

 

24.odaberite putnika za kojega želite napraviti check-in (u ovom slučaju je samo jedan). Kliknite “Continue“.

Ryanair-korak-po-korak-24

 

25. Ranije spremljeni podaci za putnika biti će popunjeni…

Ryanair-korak-po-korak-25

 

26. …potvrdite putnika. Kliknite “Continue“.

Ryanair-korak-po-korak-26

 

27. I to je to. Dobit ćete svoj boarding pass spremljen unutar Ryanair mobilne aplikacije. S tim idete na aerodrom i ukrcavate se u avion. U trenutku kada bude potrebno očitat ćete QR kod s mobitela. Nije potrebno da budete na internetu za to, vaš boarding pass je spremljen na vašem mobitelu i internetska veza više nije potrebna.

Ryanair-korak-po-korak-27

 

Eto, to je sve! Ovo je primjer kupovine Ryanair avio karata, u našem slučaju u pitanju je bila avio karta iz Varšave u Gdansk no postupak je potpuno isti za bilo koju drugu Ryanair liniju. Isprike na podužem članku ali to je samo za vašu informaciju, često smo dobijali razne upite o kupovini na Ryanair stranicama pa smo odlučili objaviti precizne upute. Ukoliko su vam ove informacije potrebne a ovo ste pročitali do kraja vjerujemo da će pomoći i vama i da ćete uspješno obaviti svoju kupnju. Ukoliko vam ove informacije nisu potrebne i već ste iskusni putnik onda nemate što tražiti ovdje na kraju članka. 😉

Želite više? Kako još jeftinije doći do Ryanair karte pročitajte u našem članku Rumbo za početnike – korak po korak kako do jeftine avio karte.

Iz susjedne nam Italije ima veliki broj Ryanair letova diljem Europe i sjeverne Afrike. Ukoliko je polazak vašeg leta iz Italije kako najlakše i najjeftinije doći do glavnih talijanski aerodroma pročitajte u našem članku Kako do aerodroma u Italiji.

Imate problem, let vam je odgođen ili otkazan? Ne tugujte, to uopće ne mora biti toliko loša situacija, kako do odštete za odgođen/otkazan let pročitajte u našem članku Što napraviti u slučaju da vam je let odgođen ili otkazan? Korak po korak kako nadoknaditi troškove ili dobiti odštetu od avio kompanije.

Uz putovanje sigurno će vam trebati i smještaj. Kako unajmiti sjajan stan putem Airbnb-a pročitajte u našem članku Airbnb, kako iznajmiti ili unajmiti smještaj, registrirajte se i ostvarite 27€ popusta. Registrirajte se putem ovog linka i uzmite odmah 27€ popusta na prvu rezervaciju.

Uživajte u jeftinim putovanjima i sretan put. 🙂

You may also like...

96 komentara

 1. Miljenka Krsticevic nauči više

 2. Vlado Zubec napisao:

  Mirela Kipa Ex Šojić

 3. Duška Banić napisao:

  Od kada to Ryan air dozvoljava unošenje manje torbice, šoping vrećice, uz ručni prtljag od 10kg??

 4. Ako uzmemo opciju (uz nadoplatu naravno) dodatne prtljage, a kod ryan air-a je online checking, gdje predajemo tu prtljagu?

 5. Melita napisao:

  Za bebu od god dana (sjedi meni u krilu) naplacuju 20€, e sad dalismijemo 3 rucne prtljage ako placamo za 2 odrasle osobe +beba, i kako ide za kolica? Kao dodatna prtljaga?

  • Tripolog napisao:

   Nemam osobnih iskustava no odgovore sam pronašao na Ryanair stranicama. Kažu da smijete besplatno ponijeti 2 konada dječje opreme npr. kolica, nosiljku, auto sjedalo…ta oprema ne smije prelaziti 20 kg. Pošto vam dijete sjedi u krilu nema pravo na ručnu prtljagu no kažu da dozvoljavaju još jednu torbu do 5 kg za bebu uz vašu ručnu prtljagu. Više detalja pronaći ćete na Ryanair stranicama ovdje.

 6. Luda napisao:

  Molim pomoć! Napravila sam online check in i tek onda primijetila da mi je u putovnici navedena adresa prethodnog prebivališta te da sam u prezimenu umjesto ć napisala c. Hoću li moći koristiti kartu tj. putovati?

 7. tanja napisao:

  pozdrav da li netko zna kod promjene imena putnika da li je naknada 110 eura za oba smjera jer je karta povratna ili trebam platit 220eura za povratnu kartu za promjenu imena putnika. hvala!!

  • Tripolog napisao:

   Ryanair nema povratne karte, oni na to gledaju kao na dvije jednosmjerne. Dakle 110€ bi bila naknada po smjeru što se u pravilu nikada ne isplati, vjerovatno vam je nova karta jeftinija.

 8. Tanja napisao:

  Kako upućujemo prezime ukoliko su tu slova šđčć?

 9. Tanja napisao:

  Kako upisujemo ime ili prezime ukoliko su tu slova šđčć?

 10. Sanela napisao:

  Interesuje me koliko smem da ponesem hranu za bebu u avionu i da li smem da ponesem termos manji sa vodom?Hvala

  • Tripolog napisao:

   U sam avion, dakle cabin baggage ne smijete ponijeti tekućinu u bočici većoj od 100 ml pojedinačno odnosno ukupno do maksimalno 1 l te sve mora biti zatvoreno u plastičnoj vrećici. U vašem slučaju, pošto je u pitanju hrana za bebu, smijete ove navedene količine i prekoračiti do mjere koja je potrebna bebi za let. Ovo ne mora biti zatvoreno u plastičnoj vrećici ali mora biti dostupno za kontrolu na security-ju. Dakle možete nositi sve što je bebi potrebno za let ali to ne znači da možete ponijeti višednevne zalihe, ukoliko je to vaše pitanje onda ćete morati doplatiti za checked baggage. Više o ovome možete pročitati na stranicama Ryanaira ovdje.

 11. Tina napisao:

  trebam pomoc,znaci kupila sam karte,dobila sam Booking Confirmation na mail sa reservation number.no sada ispada da kada sam kupovala karte,nisam bila logirana,i sad ne mogu nikako napraviti check in.help me please…

  • Tripolog napisao:

   Nema veze što niste bili logirani, na email ste dobili potvrdu karte i klikom na nju možete uvijek napraviti online check-in. Isto tako na stranicama Ryanaira gore na vrhu stranice imate link “My bookings”, klikom na njega možete upisati PNR kod koji ste dobili uz kartu i email adresu s koje ste rezervirali te napraviti check-in. Nadalje kada vrijeme za free online check-in dođe dobit ćete još jedan poziv putem emaila da napravite check-in. Dakle nemate nikakvih problema niti brige oko toga.

   Znate da je besplatan online check-in 4 dana prije leta? Dakle ako vam je do leta više od 4 dana to ne možete napraviti sada osim da doplatite za odabir sjedala, u tom slučaju možete i 60 dana prije.

   • elo napisao:

    Ja imam pitanje. Rezervisala sam kartu ali sam kao nacin placanja izabrala placanje u banci preko uplanice, dala sam svoju adresu i sve ostalo. Kada bi ta uplatnica trebala stici i sta ponijeti na let da sam platila ?

    • Tripolog napisao:

     Prvi puta čujem za ovakav način plaćanja. Koliko znam Ryanair prima uplate kreditnim ili debitnim karticama te PayPal-om. Jeste li sigurni da ste tu mogućnost direktne uplate dobili na Ryanair stranicama?

  • Brana napisao:

   Pozdrav! Kupila sam karte on line..preko rynaira…dobila sam konfirmacijski mail od edreams da su karte bookirane…skinut je novac sa racuna, ali nisam dobila karte na mail. Prilikom procesa bookiranja, dobila sam konfirmacijski mail ali sam ostala bez interneta. Nakon toga sam dobila mail od edreama da zavrsim booking iako su vec potvrdili da je zavrsen…sta dalje? ?

 12. Dragica napisao:

  Odlazim u Irsku i ostajem.samnom putuje moj sin,koji se nakon kraćeg vremena vraća.moja karta je za jedan smjer.zanima me,da li je potrebno,dva puta kupovati kartu za sina,odnosno na polaznoj točki i na povratnoj točki,ili se to rijesava odmah pri prvoj kupovini karte,pa se na povratku opet samo cekira?tnx

  • Tripolog napisao:

   Možete odmah kupiti karte i za povratak. Ryanair ne poznaje povratne karte već su to što se njih tiče dvije jednosmjerne. Dakle ne samo da možete odmah kupiti kartu za povratak već je tako i preporučljivo, cijene će kasnije samo rasti. Check-in je besplatan za letove unutar 4 dana prije leta, dakle ukoliko sin ostaje duže od 4 dana u Irskoj check-in za povratak ćete morati napraviti od tamo što i nije problem jer to možete napraviti i preko mobitela te vam sin može nositi boarding pass u mobitelu. I najvažnije da napomenem još jednom ako već ne znate, ne znam koliko vam sin ima godina ali dijete mlađe od 16 godina ne može letjeti samo kod Ryanaira.

 13. Mladen napisao:

  Kako promjeniti na karti odraslu osobu.odnosno kupljena je karta preko scy scannera za odraslu umjesto za dijete jer tamo je odrasli preko 12 godina a u ryanair preko 16

  • Tripolog napisao:

   Zašto to želite napraviti? Ne razumijem. U svakom slučaju cijena za dijete starije od 2 godine je jednaka cijeni odrasle osobe, nećete ništa dobiti a mislim da besplatna promjena nije niti moguća, možete ih jedino probati nazvati ili kontaktirati preko Facebooka pa pitati. Važno je samo znati da dijete mlađe od 16 godina ne smije putovati samo, ukoliko ste bookirali karte zajedno odrasla osoba + dijete svejedno vam je.

 14. Mladen napisao:

  Nemoze se napravit checkinn

  • Tripolog napisao:

   Kada vam je let? Jedan od razloga je što je online check-in besplatan ako je do leta 4 ili manje dana.
   Drugi razlog može biti da karte za sebe i dijete koje gore spominjete niste kupili istovremeno. Dijete mlađe od 16 godina ne smije putovati samo. Dakle pitanje je da li ste karte za odraslu osobu i dijete kupili istovremeno?

 15. mladen napisao:

  Hvala.Kupljene su istovremeno a let je 31.03.Ali kako na scy scanner djeca preko 12 idu pod odrasle tako sam kupio za odraslu osobu.Putujemo ja i supruga i jedno djete od 10 i jedno od 13.Za ovo dijete od 13 ne mogu napravit online checkinn jer je karta kupljena za odraslu osobu a ne vidim nacin kako to izmjeniti

  • Tripolog napisao:

   Vjerovatno je došlo do neke greške prilikom prebacivanja podataka na Ryanira. Predlažem da ih kontaktirate.

   Možda ćete pronaći ovdje informacije. Nadam se da razumijete engleski, ako ne ubacite u Google translate no ukratko piše da ih kontakirate na chat ili telefon i da za dijete nećete moći napraviti online check-in već ćete to morati napraviti na aerodromu (besplatno) ukoliko ste prije toga linkali dvije rezervacije.

 16. mladen napisao:

  Oke,falaa

 17. Mladen napisao:

  Falaa.Nazvao sam ih i zamjenili su kartu umjesto odrasla osoba u tinejdžera i to je to.U pravilu moja greška jer treba čitati,ali se dogodi jer u scyscanner odrasla osoba je od 12 pa dalje a u ryanair od 16 pa dalje.

  • Zrnka napisao:

   I ja imam isti problem kud ste zvali . Hvala

   • Tripolog napisao:

    Možete kontakt telefon pronaći ovdje no osim £0.13 po minuti morat ćete platiti i cijenu međunarodnog poziva u Irsku što neće biti mali trošak. Predlažem da ih ipak kontaktirate putem chata ili Facebooka, odgovaraju brzo a i stvar je besplatna.

    • Zrnka napisao:

     Hvala puno, a dal cu ako dodem na aerodrom 2,5 sata ranije na njihovom salteru moci bez dodatne naplate to promijeniti. Nebi htjela nesto ponovno zeznuti. Ovo mi je bilo prvo bukirsnje u zivotu. Hvla puno

     • Tripolog napisao:

      Jeste li ih uopće kontaktirali? Što su vam rekli? U pravilu low-cost kompanije sve naplaćuju na aerodromu tako da je bolje to riješiti prije ako je moguće. Ako već niste kontaktirajte ih preko društvenih mreža i pitajte konkretno što vas zanima.

 18. Marina napisao:

  Hvala na odličnom članku!
  Jedno pitanje – zašto je kod kupovine karte jedna od dodatnih usluga ‘Priority & 2 Cabin Bags’, odnosno ‘Guarantee your 2 cabin bags on board’. Znači li to da bez te dodatne opcije nema garancije da ćemo moći unijeti 2 ručne torbe? To mi nema nikakvog smisla, molim vas recite mi da se 2 torbe mogu unijeti po difoltu 🙂

  • Tripolog napisao:

   Prema novim pravilima od kraja prošle godine Ryanair je formalizirao ono što već dugo radi u praksi. Naime avioni jednostavno nemaju dovoljno mjesta u kabini za svačiju prtljagu, otprilike gore u kabinu stane prtljage za max 90 ljudi i jasno je da nastaje cirkus ukoliko je avion pun. Iz toga razloga neki putnici morat će staviti prtljagu dolje u prtljažnik ukoliko je avion pun. Ispred samog aviona uzet će vam prtljagu i staviti je dolje no ovo je besplatno, jedino što ćete izgubiti nešto vremena pri slijetanju jer ćete morati čekati svoj kofer. Ukoliko baš želite biti sigurni da će obje prtljage biti sa vama u kabini morat ćete doplatiti za priority.

   Ukratko, sve je isto kao i prije što se tiče količine i broja prtljage no vjerovatno ćete morati veći kofer predati u prtljažnik ispred aviona što je besplatno.

 19. Isidora napisao:

  Zdravo trebam pomoc , cekirala sam se na starom pasosu koji sam izgubila jer mi je aplikacija Ryanair sacuvala stari pasos kao dokument…moze li se to kako promijeniti?

  • Tripolog napisao:

   Govorite baš o check-inu jel tako? Ne o kupovini karte jer za kupovinu niti ne treba pasoš. Mislim da vam je najbolje da ih kontaktirate preko online chata pa ih pitajte direktno mogu li vam to promjeniti.

 20. Diana napisao:

  Poštovani možete mi reci kako ide sad s promjenama torbi? Dal dajem veći kofer odma po dolasku na aerodrom ili ga nosim sa sobom pa ga uzimaju pred sam avion, s obzirom da su napravili promjene oko istih. U pitanju su jeftine avio karte? I da li mogu naknadno nadoplatiti za kofer veći 20 kg za povratni let. Jerbsam za sad uplatila samo za mali. Unaprijed hvala. Lp

  • Tripolog napisao:

   Ako sam dobro shvatio vi ste već doplatili za checked prtljagu? Ako je tako dajete ga check-in desku pri dolasku na aerodrom. Promjene su uveli oko besplatne cabin prtljage no to nije vaša priča. Što se tiče doplate probajte se ulogirati u myRyanair pa vidite nude li vam promjenu na još veću prtljagu no znajući Ryanair vjerujem da neće biti nikakvih problema oko bilo kakve doplate. 🙂

 21. Putnik napisao:

  Nisam bas iskusna sa letovima, rezervisala sam let za 11.5.i već sam se chekirala, tj.dobila sam boarding pass, ako je to to, iako vidim da je to nemoguće nego 4 dana prije leta?
  Zanima.me takodje prtljaga, uzela sam kartu na kojoj pise Priority and 2 Cabin bags, 20kg. Šta to znaci?

  • Tripolog napisao:

   Prema navedenome vi ste očito uzeli Plus kartu koja košta znatno više od Standardne. Čudi mi da ste se odlučuli doplatiti za tu opciju s obzirom da vam očito nije potrebna. Dakle uz Plus kartu imate pravo na online check-in 60 dana prije leta i iz tog razloga ste ga već mogli napraviti. Također imate pravo nositi dvije cabin prtljage sa sobom u avion te jednu od 20 kg predati u prtljažnik aviona. Uz to imate pravo i birati sjedalo no to ste već obavili prilikom check-ina. Također imate i priority boarding, dakle u avion ćete ući prije drugih. Ova vrsta karte dakle ima dosta beneficija u odnosu na standarnu no po meni je većina toga nepotrebna a razlika u cijeni je znatna.

 22. Putnica napisao:

  Pozdrav,
  Kupila sam povratnu kartu, sve bilo ok, stigli smo i međuvremenu sam morala primjeniti povratni let jer nisam mogla otkazati i platila razliku plus naknadu za promjenu a sad se ustanovilo da se još uvijek ne mogu vratiti. Obzirom da nema opcije otkazivanja, što mi je učiniti? jer ne znam kada ću se moći vratiti a ni ne želim toliko novaca davati uzalud. Što se dogodi u slučaju ako napravim online check in, a ne poletim? Da li i tu plaćam nešto dodatno? Treba mi pomoć!

  • Branislav Milićević napisao:

   Sve low-cost kompanije su isto “smeće”. Ništa ne možete uraditi sa Vašom povratnom kartom, jer zamena karte je krajnje nepovoljna. To šte se izvršili on-line check, nikom ništa.

   • Tripolog napisao:

    Pa to su im uvjeti poslovanja, to se zna unaprijed. Zamjena karte je krajnje nepovoljna i kod redovnih kompanija ne samo kod low-cost. Postoje flexy karte kod nekih prijevoznika koje je moguće mijenjati no cijene takvih karata su u pravilu znatno više tako da se ne isplati. Bitno je samo dobro isplanirati putovanje i ne razmišljati o zamjeni karte.

 23. Luka napisao:

  Dobar dan zelim.
  Putujem u julu iz Nisa.Interesuje me da li postoje neke promene u vezi cekiranja?Prosle godine sam putovao i bilo je moguce na 4 dana pre leta obaviti check in.
  Pozdrav

  • Tripolog napisao:

   Postoji promjena. Od 13.06.2018. online check-in je besplatno moguć 48 sati prije leta, dakle period je skraćen.

 24. Luka napisao:

  ok. ,hvala.

 25. Luka napisao:

  Ako se kod RYANAIR cekiram preko sajta,da li ce boarding pass automatski da se prebaci i na aplikaciju,kao sto je slucaj sa WIZZ AIR om ?
  POZDRAV !

  • Tripolog napisao:

   Mislim da da, ne vidim razloga da ne, svi vaši boarding pass-evi morali bi biti vidljivi kroz aplikaciju jednako kao i kroz website. Neće se tu ništa prebacivati već ćete imati sve što vam treba unutar svog profila kako na desktopu tako i u aplikaciji. No ne razumijem zašto biste to tako radili, check-in možete napraviti kroz aplikaciju u svega nekoliko klikova.

 26. Luka napisao:

  Hej Tripoloze ,zasto vas nema da mi odgovorite.Navikao sam na brz odgovor,ali proslo je vec 13 dana.Ipak nadam se da ste me samo zaboravili.Srdacan pozdrav za vasu ekipu!!!!!

  • Tripolog napisao:

   Pozdrav Luka, sorry promakao mi je upit, nažalost rijetko se stignem baviti Tripologiom. Evo sad sam vam odgovorio. 🙂

 27. Luka napisao:

  ok.Volim kada mi vi to i potvrdite.

 28. Mira napisao:

  Zdravo,samo kratko pitanje.
  Putujem sutra i imam +20kg
  Da li nosim samo malu torbicu gore?Ili nosim i malu i jos jednu od 10kg?Puno hvala.

  • Tripolog napisao:

   Besplatno možete nositi malu + 10 kg torbu a da li će vas pustiti gore sa obje ili ćete veću morati predati besplatno u prtljažnik ovisi ovisi o broju putnika na letu.

 29. Luka napisao:

  Pozdrav za ekipu.Evo stiglo je vreme za cekiranje.Odradio sam to zaista lako na aplikaciji Ryanair.Medjutim QR code se nije uopste pojavio,samo vreme leta,ime i prezime,…Kazu da ovo nije boarding pass i upucuju me da izstampam boarding pass sa web sajta.Na aplikaciji pise:pogledajte vas boarding pas,a kada se to otvori pise ovo u originalu:Hang on!This not a boarding pass.Please go to our website to print out your boading pass before travelling. O cemu se ode radi?

  • Tripolog napisao:

   Sa kojeg aerodroma letite? Prema ovome što ste naveli jedini logičan odgovor je da vaš aerodrom ne podržava mobile boarding pass. Neki manji aerodromi to i dalje ne podržavaju, kako god bilo ako piše da boarding pass morate isprintati onda to i morate napraviti.

 30. Luka napisao:

  Tako sam i uradio,ali mobilni boarding pass je malo konforniji za rukovanje,inace u pitanju je aerodrom Nis.Sve ok. hvala i veliki pozdrav!

 31. Luka napisao:

  Na Niskom aerodromu su mi objasnili da za drzavljane Srbije,moraju staviti nekakav pecat na stanpani boarding pass i da zato nema elektronskog zapisa na mobilnoj aplikaciji.Vracajuci se sa aerodroma u Bratislavi za Nis,to nije bilo neophodno,a boarding pass se je uredno smestio u aplikaciju.Eto takvo je moje iskustvo.Inace sve je bilo ok.Veliki pozdrav za ekipu!

  • Tripolog napisao:

   Aha, točno tako, Srbija nije u EU tako da je potrebno prije leta uzeti pečat na boarding pass. Očito da im iz tog razloga ne radi niti mobile check-in. Hvala za info u svakom slučaju. 🙂

 32. Putnik napisao:

  Postovani, kada se kupi Standard karta, koliki je dozvoljeni prtljag, htjela bih da kupim dvije karte, pa me zanima da li je po Standard karti, najjeftinijoj karti dozvoljeno ponijeti dva kofera, koji se predaju za prtljag mimo kabine? Da li imaju veličine kofera koje se moraju poštovati?

  • Tripolog napisao:

   Dozvoljeni prtljag za Standard kartu je uobičajeni Ryanair, dakle kofer 55x40x20 cm plus još jedna manja ručna torbica. Ova free prtljaga se predaje ispred samog aviona i to samo u slučaju kada je avion popunjen više od pola. I dalje se ovo računa kao ručna prtljaga i morate sa njom sami proći security, dakle nije u pitanju klasična predana prtljaga koju predajete na desku pa ne računajte da ćete u njoj moći nositi npr. tekućine. Samo napomena. 🙂

 33. Milena napisao:

  Rezervisala sam karte za mene i dvoje dece od 3 i 5 god. Da li to znaci da mogu 3 torbe da ponesem kao rucni prtljag,s obzirom da svako ima svoje sediste? Hvala

 34. Milmar napisao:

  Postovani, kupio sam karte prije 28 sati, a jos mi nije skinuo saldo sa kartice. A sve sam dobio potvrdno na mail? Molim za pomoc. Hvala

 35. Mixi napisao:

  Postovani,

  Kupila sa kartu preko rayanair-a za dve odrasle osobe i dete, medjutim nisam obratila paznju da na karti pisu samo imena odraslih osoba, a nigde nema imena deteta. A znam da sam rezervisala kartu za dve odrasle osobe i dete. Da li je moguce da na rezervaciji nigde nije navedeno dete (5 godina)?

 36. Kornelija napisao:

  Postovani, kupila sam 2 karte i 1 kofer od 20 kg koji se ostavlja na desku.
  Trebam se online cekirati, pa me zanima za ovaj placeni kofer 25 € koji trebam ostaviti na salteru, da li kod online cekiranja za nas dvoje, navedem i taj kofer? Hoce li aplikacija vidjeti da je vec kupljen? Hoce li pisati u boarding karti?
  Kako cu nalijepiti ista na njega

 37. Marijana napisao:

  Postovani,
  kupila sam kartu, te bih ju htjela isprintat ali bar kod mi ne izgleda pravilno, previše je izdužen. Kako da isprintam pravilno kartu?

 38. Mira Matic napisao:

  Pozdrav, zanima me kako da promenim ime na kupljenoj avio karti, samo mi nemojte reci da ih zovem jer sam brdo para potrosila cekajuci da se neko javi , pisala im mailove, pisala na face, ali nista. I kako onda oni misle da to uradim, najbitnije da se objavi koja je cena promena imena na karti, hvala

 39. Sanja napisao:

  Dobar dan. Treba mi pomoc. Rezervisala sam karte sa imenom i prezimenom sa slovima c umjesto ć, s umjesto š i dj umjdsto đ, da li je to problem, jer mi tokom rezercacije nije podrzavalo ta slova ć, š i đ?

  • Tripolog napisao:

   Nije nikakav problem, u pravilu se uvijek međunarodne stvari kupuju bez dijakritičkih znakova, i ja uvijek tako radim jer sa njima može biti samo problema. Što se dj tiče bilo bi bolje da ste napisali samo d no siguran sa da niti ovo neće biti problem.

   • Sanja napisao:

    Ok, hvala na odgovoru. A ispravila sam i to “dj” u “d” pomocu manage booking, posto sam na sajtu ryanair-a procitala da je takva ispravka besplatna u roku od 48h rezervacije🙂

 40. Nemanja napisao:

  Jedno pitanje. Imam let 28.8. Iz Banja Luke za Berlin, chekirao sam kartu al nisam dobio skener kod? Jel ga Moram imati ili mogu da odštampan jednostavno kartu bez njega? Hvala 🙂

  • Tripolog napisao:

   Ako sam dobro shvatio vi ste već napravili online check-in? Dobili ste boarding pass? Na njemu bi morao biti QR kod, jeste sigurni da je to što gledate boarding pass?

 41. Tonka napisao:

  Postovanje, kupila sam kartu ali bi htjela promijeniti datum leta pa me zanima kakva je proceduta i okoprilike ako treba doplata kolka bi bila? LP

  • Tripolog napisao:

   Promjena leta se u pravilu ne isplati, gotovo pa uvijek je jeftinije kupiti novu kartu. Promjenu leta Ryanair naplaćuje od 35 do 65€ po smjeru plus razliku u cijeni karte. Nova karta će vam vrlo vjerovatno biti jeftinija od toga.

 42. Ana napisao:

  Dobar dan, ne razumijem se puno u check in. Kupila sam kartu povratnu 21.10. -29.10. I pise mi check in 48 h. Znaci li to da online check in obavljam najranije 48 sati prije leta? I koja je razlika od onih sto mogu 60 dana prije? Da li zbog najjjeftinje karte postojii mogucnost gubitka karte? I da ako je check in 48 sati prije leta i cekiram ju 20.10. , da li ce mi automatski cekirati i od 29.10. ili cu to ponovno online morati sama? Hvala lijepa, lp.

  • Tripolog napisao:

   Upravo tako, check-in možete napraviti online besplatno najranije 48 sati prije leta, u tom slučaju sustav će vam sam dodijeliti mjesto (ne možete ga birati). Ukoliko doplatite za rezervaciju mjesta (možete birati mjesto) onda check-in možete napraviti 60 dana prije leta. Bez obzira na koju opciju se odlučite bez svoje kupljene karte ne možete ostati, ako imate kartu imat ćete i mjesto u avionu. Ryanair ne poznaje povratni let odnosno na svaku kartu gleda kao na posebnu u jednom smjeru, dakle check-in ćete morati napraviti posebno za povratni let opet najranije 48 sati prije leta. Dok ste na putovanju to vam je najlakše napraviti kroz Ryanair aplikaciju na mobitelu, sve možete riješiti u nekoliko klikova i ne morate tražiti printer.

 43. Nena napisao:

  Pozz, let je iz Banja Luke. Mama, sestra i sin od sestre lete za Memmingen. Mama ima priority prtljag a sestra i njen sin ne. Mozete li mi pojasniti sta smiju ponijeti? Koje torbe, kofere i tasne? I da li mora online check in?

 44. Ivanec napisao:

  Da li je moguce otkazati kartu unutar 24h?

 45. Bojana napisao:

  Pozdrav,ako moze mala pomoc,rezervisali smo Karte i uplatiti preko Visa kartice,zbog promjene godisnjeg sad bi putovali 5 dana ranije,da li je moguce promjeniti datum leta i kako,hvala unaprijed na odgovoru

 46. Vera napisao:

  Pozdrav! Kupila sam kartu preko esky, kompanija Rayanair, sve popunila i procesa rezervacije karte prikazano mi je da je to mjesto i karta po toj cijeni nedostupna jer je upravo prodana. Meni su kartu naplatili ali mi ništa nije došlo na mejl, nikakva karta niti informacija. Je li imao neko sličnu situaciju? Sta da radim?

 47. Timon napisao:

  Pozdrav, koliko prije leta moramo biti na aerodromu da bi se ukrcali?

 48. Timon napisao:

  Mozemo li putovati iz Hrvatske za London i Kopenhagen s osobnom iskaznicom ili nam treba putovnica?

 49. Nina napisao:

  Pozdrav treba mi pomoc. Chekirala sam let iz BL ali na boarding passu pise this is not boarding pass please go to print to chack … iz rayanair su mi rekli da to isprintam a da cu besplatno preuzeti kartu na aerodromu…da li imate iskustva

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *