Sardinija, kompletan paket 4 dana, avion s polaskom iz Bolonje + smještaj za samo 28€ ukupno

Tko bi mogao imati nešto protiv kratkog bijega na Mediteranski otok ove zime, uhvatiti malo sunca prije dolaska proljeća. Nakon Skandinavije danas imamo puno jednostavniji i jeftiniji prijedlog – idemo na Sardiniju. Krenut ćemo 16.02. a vratiti se 20.02.2016., osim ovih datuma za istu cijenu su dostupni i brojni drugi periodi.

Posjetite Sardiniju u budget varijanti, povratnu avio kartu Ryanaira s polaskom iz Bolonje kupit ćemo na rumbo.pt stranicama s Diners karticom za samo 3€ po osobi. Ukoliko nemate Diners karticu i nemate od koga posuditi vrlo povoljne karte mogu se kupiti i na rumbo.es stranicama s Maestro karticom za 11€ ili direkno na Ryanair stranicama za 15€. Povoljan smještaj pronaći ćemo na hotelscombined.com stranicama. Ukupno cijeli paket avion + smještaj koštat će vas svega 28€ ili oko 210 kn po osobi. U cijenu je uključena povratna avio karta iz Bolonje na Sardiniju i smještaj sa odličnim ocjenama u centru Alghera, dvokrevetna soba s dijeljenim kupatilom, ukupno 4 dana na Sardiniji.

Napominjemo da su kalkulacije sa polaskom iz i povratkom u Bolonju. Dodatno trebate uračunati dolazak do Bolonje koji najviše ovisi od mjesta u kojem se nalazite u Hrvatskoj ali može se vrlo jeftin prijevoz pronaći. Informacije kako doći do Bolonje i po kojoj cijeni pronaći ćete na dnu ovog članka.

 

Avio karte

Za letove ćemo iskoristiti dobro nam poznati Ryanair. Iz Bolonje u Alghero letimo 16.02. s povratkom 20.02.2016. Cijena povratne karte direktno na Ryanair stranicama po osobi iznosi 15€. Ipak možete proći znatno jeftinije kupujete li karte s Diners karticom na rumbo.pt stranicama, na taj način istu tu kartu platit ćete svega 3€ po osobi. Navedeni datum je samo primjer, za iste ili slične cijene mogući su i neki drugi periodi.

Na rumbo.pt stranicama s Diners karticom:

Bolonja >> Alghero >> Bolonja, na rumbo.pt stranicama

Bolonja >> Alghero >> Bolonja, na rumbo.pt stranicama

 

Direktno na Ryanair stranicama:

  • Bolonja >> Alghero >> Bolonja 15€
Bolonja >> Alghero >> Bolonja, na Ryanair stranicama

Bolonja >> Alghero >> Bolonja, na Ryanair stranicama

 

Napominjemo da je u cijenu za Ryanair letove uključena samo ručna prtljaga težine do 10 kg i veličine 55 x 40 x 20. Uz to možete besplatno u kabinu unijeti još jednu manju torbu, npr. žensku torbu, ručnu torbicu ili shoping vrećicu do dimenzija 35 x 20 x 20.

Predlažem da cijene za datume koje želite provjerite na Ryanair stranicama, karte ćete najlakše pronaći u njihovom “Fare finder-u“. Nakon što ste složili svoju željenu kombinaciju karte možete jeftinije kupiti na www.rumbo.pt stranicama, plaćanje je s Diners karticom. Karte kupujte jednu po jednu kako biste iskoristili veći popust.

Ukupno avioni: 3€ po osobi, 6€ za dvoje

 

Smještaj

Za smještaj vam danas predlažem hotel odabran na www.hotelscombined.com stranicama. Predloženi smještaj ima odlične ocjene i nalazi se u centru grada Alghera što će vam dobro poslužiti kao baza za istraživanje. Prijedlog je dvokrevetna soba sa dijeljenim kupatilom po cijeni 50€ za 4 dana i dvije osobe.

  • Alghero, Calciufetta*, 4 noćenja, dvokrevetna soba s dijeljenim kupatilom, 16.02. – 20.02.2016., 50€ za dvije osobe
Alghero hotel

Alghero hotel

 

Predloženi smještaj je samo za primjer. Želite li nešto drugo provjerite ponudu na www.booking.com, www.hotelscombined.com ili www.airbnb.com stranicama. Ako niste već registrirani na Airbnb ili želite napraviti novi račun učinite to preko ovog linka i uštedite 18€ na cijenu vašeg sljedećeg smještaja.

Ukupno smještaji: 25€ po osobi

 

Ukupno

Avion:

  • Bolonja >> Alghero >> Bolonja 3€

Smještaj:

  • Alghero, Calciufetta*, 4 noćenja, 16.02. – 20.02.2016., 25€ po osobi
Ukupno: 3€ + 25€ = 28€ ili oko 210 kn po osobi

 

Aerodrom Bologna - Guglielmo Marconi (BLQ)
www
Internet stranice aerodroma Bologna – Guglielmo Marconi.
Automobil Automobil
Idete li autom do Bolonje trošak puta možete izračunati na ViaMichelin stranicama.
Parking Parking
Cijene parkinga na aerodromskom parkiralištu možete vidjeti ovdje. Najpovoljniji low-cost parking možete pronaći na stranicama Parkvia, cijena kreće već od 35€ za 7 dana.
Vlak Vlak
Trenitalia pokriva liniju Trieste Centrale – Bologna Centrale sa 20-tak vlakova dnevno, sa polaskom na otprilike svakih sat vremena. Putovanja traje od 3 do 4 i pol sata u ovisnosti od vrste vlaka i presjedanja. Cijena karte kreće već od 9 € po smjeru kupite li ju online unaprijed. Također karte je moguće kupiti i na stanici, u radno vrijeme na šalteru ili van njega na automatima ali cijena će biti viša na dan putovanja. Provjeriti red vožnje i kupiti karte možete na Trenitalia stranicama. Sve o vrstama vlakova i karata, kao i o uvjetima i načinu kupnje na stranicama Trenitalie možete pročitati u našem članku ovdje. Kako doći iz Hrvatske do Trsta pročitajte ovdje.
Kombi prijevoz Kombi prijevoz
Iz Hrvatske direktno do aerodroma Bolonja možete i sa slovenskim kombi prijevoznikom GoOpti.
Transfer na aerodrom

  • Aerodrom Bologna nalazi se oko 6 km od centra grada. Željezničku stanicu Bologna Centrale i aerodrom G. Marconi povezuje autobusna linija Linea BLQ kompanije Tper. Cijena karte je 6 € po smjeru, putovanje traje oko 15 minuta. Više informacija i red vožnje pronaći ćete na priloženom linku.
  • Taksijem putovanje traje oko 10 minuta, cijena je oko 10 €. Aerodrom Bologna se nalazi vrlo blizu gradu što putovanje taksijem čini vrlo dobrom opcijom, već u slučaju da putuju dvije osobe transfer će doći jeftinije nego s autobusom.

Aerodrom-Bologna

You may also like...

4 komentara

  1. Erik Perčić napisao:

    treba iskoristiti jer sam procitao da se ryanair povlaci iz alghera zauvijek

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *