Tripologia je na putu. NOVO PUTOVANJE je u tijeku – Napoli i okolica

Ove godine aktivno istražujemo jug Italije. Nakon prošlomjesečne Sicilije sada je na redu Napoli i njegova okolica. Postoji izreka “Vedi Napoli e poi muori!” (Vidi Napoli i umri) kojom se dramatično htjela prikazati ljepota grada, ja se ipak nadam da neću umrijeti ali vjerujem da ću biti zadivljen ljepotom grada.

Napoli u doslovnom prijevodu znači “Novi grad”, zanimljivo ime s obzirom da je jedan od najduže stalno naseljenih gradova na svijetu. Grad je to bogat znamenitostima u najvećem povijesnom centru grada u Europi. Okolica grada također krije mnoge prirodne i povijesne znamenitosti. Planiram svakako izlet do Vezuva i čuvenih Pompeja i Herculaneuma, antičkih gradova koji su u danu nestali nakon erupcije vulkana. Nesreća koja je zadesila gradove 79. godine p.n.e. sačuvala ih je pod debelim slojem lave u gotovo netaknutom obliku sve dok nisu ponovo otkriveni puuuno godina kasnije. Nadam se da ću stići posjetiti i otoke u napuljskom zaljevu, planiram otići na staru Ischiu te mondeni Capri. Vidjet ćemo na kraju koliko toga ću uspjeti realizirati.

Sa ponudama nastavljam sljedeći tjedan, u međuvremenu pratite putovanje na našim Facebook i Instagram stranicama. Javljat ću se koliko stignem. 🙂

Ako imate bilo kakve prijedloge što vidjeti u Napoliju i okolici slušam. Također i što pojesti (osim kraljice pizze) i gdje se dobro provesti.

Čujemo se uskoro!

 

Napoli

Naples-720

You may also like...

9 komentara

 1. Aster Doricic napisao:

  Paestum! A ako vam je do shoppinga imate putem do tamo neloš outlet city, ja kupila majica u Nikeu po 5 eur. Uživajte, meni se Napulj jako svidio

  • Tripologia napisao:

   Hvala za savjet. Razmišljao sam o Paestumu (i još uvijek razmišljam), ono što me koči je da sam se nagledao tih grčkih hramova prošli mjesec po Siciliji a na jesen idem ponovo u Grčku pa ne znam da li je ovaj stvarno poseban. Vidjet ću od prolaznog vremena.

 2. Danica Nikolic napisao:

  Gde odsedate u Napulju? Planiram da ga posetim u julu 🙂

 3. Reggia di Caserta 🙂
  Kao južnoitalijanski Versaj, i predivan park

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *