Airbnb, kako iznajmiti ili unajmiti smještaj, registrirajte se i ostvarite 21€ popusta

You may also like...

19 komentara

 1. Dejvid Ivanovski napisao:

  Registrirali se, gde je vidljiv taj kredit? O.o

  • Dejvid Ivanovski napisao:

   I molim vas objasnite da li su cene koje su istaknute na tim oglasima CENE ZA SOBU ILI PO OSOBI?

  • Tripologia napisao:

   Pozdrav Dejvid. Kredit će ti se automatski obračunati kao popust na prvu rezervaciju. Jedini uvjet je da je rezervacija, bez naknade za čišćenje ako je ima, veće vrijednosti od 75$, ili preračunato 59€.

   Cijene koje vidiš na Airbnb su cijene za stan, dakle za dvije ili više osoba. Ipak u nekim je slučajevima moguće da dodatno naplaćuju za dodatne osobe. Na primjer pronašao si stan za 4 osobe, cijena je 30€ za dvije osobe ali još dodatnih npr. 8€ po osobi ako vas je više od dvoje. Ovo zavisi od stana, ako je to slučaj biće jasno naznačeno u dijelu “Prices”, pisat će npr. “Extra people: €8 / night after 2 guests”. Najčešće su ipak cijene za cijele stanove, 2, 4, 6 osoba…ili koliko je već oglašeno.

   Uživaj na putovanju 🙂

  • Dejvid Ivanovski napisao:

   Hvala puno, i hvala što se trudite da ove vredne informacije podelite sa ljudima!!!! 🙂

 2. Marko napisao:

  Molim vas da mi objasnite, da li trebam neke dozvole od grada ili općine i da li moram plaćati neke poreze ako iznajmljujem stan koji je u sklopu kuće u kojoj živim, ili je dovoljno samo da se kod vas registriram. Molim za odgovor. Hvala

  • Tripolog napisao:

   Registracija na Airbnb je odvojena stvar od obaveza prema državi i jedno s drugim nema direktne veze. Airbnb je svjetska platforma za ponudu privatnog smještaja, registracijom dobijate svoje mjesto na najvećem svjetskom portalu za oglašavanje. Obaveze prema državi dužni ste sami podmiriti ukoliko je to potrebno, kao i kod iznajmljivanja stana na bilo koji drugi način. Provjerite na internetu ili u svojoj poreznoj upravi koje su vam obaveze.

 3. Iva napisao:

  Postovani,
  Koja je procedura nakon registracije domacina tj. kada se se objavi stan za rentanje u smislu.Kada i kako se dostavljaju podaci za uplatu,kolika je provizija,da li se kontaktira mailom ili imate ured u Hrvatskoj kao npr booking.com?

  • Tripolog napisao:

   Odmah nakon registracije i validacije računa možete unijeti i svoje podatke za uplatu. Kada iznajmite svoj smještaj Airbnb odmah uzima novac od unajmljivača, vi ga dobijate 24 sata nakon što se gost prijavi. Provizija koju vama kao iznajmljivaču Airbnb naplaćuje iznosi 3%, novac će vam biti isplaćen na račun umanjen za taj iznos. Što se kontakta tiče nakon što se ulogirate u svoj račun imat ćete Airbnb kontakt podatke kao i na svakoj potvrdi rezervacije. Nisam siguran da li imaju ured u Hrvatskoj ili negdje vani ali sustav je toliko uhodan i dobro posložen da sumnjam de ća vam trebati neki njihov kontakt.

 4. Davor napisao:

  Napravio sam prvu rezervaciju (potvrđena je i sve).
  Reservation Charges su mi na puni iznos bez ikakvog popusta od 180kn.

  Moze pojasnjenje sta sam pogrijesio ili krivo shvatio. Hvala

  • Tripolog napisao:

   Pozdrav Davor,

   Da li vam je rezervacija unutar “Qualifying Reservation” što znači viša od $73 ili €67 ili 500kn (bez naknade koja ide Airbnb-u)? To je navedeno gore u članku uz to da se iznosi u manjem dijelu mogu mijenjati u zavisnosti od tečajne liste. Ukoliko vam je rezervacije unutar ovih uvjeta popust bi vam morao obračunat prije same rezervacije.

 5. Davor napisao:

  Plaćanje je prošlo a nažalost popust nisam dobio. Inače bila je narudžba veća od gore navedenog iznosa.

  • Tripolog napisao:

   hm, evo sada smo se ponovo registrirali preko našeg linka s novim email-om i sve je u redu. Probali smo napraviti jednu bezveze rezervaciju i popust se normalno obračunava (-24€), pogledajte screenshot.

   Jedino što mi još pada na pamet je da ste već bili registrirani s tom vašom email adresom pa vas nije gledao kao novog korisnika. Da li je to moguće, da ste se nekada prije već negdje registrirali s njom? Probajte se registrirati s novom email adresom, ako nemate lako napravite još jednu, pa pogledajte da li će se onda popust obračunati. Popust se obračunava odmah, prije potvrde rezervacije, ne morate ići s bookingom do kraja.

 6. Peko napisao:

  Vezano za popust na prvu rezervaciju. Registrirao sam se i nije mi obracunat popust. Registrirao sam se direktno bez povezivanja na airbnb preko određenog linka koji nudi popust. Da li se popust odnosi na registraciju koju moram uciniti preko vašeg linka u gornjem dijelu teksta ili neovisno o tome? Odnosno ocu li ostvariti navedeni popust ako direktno dođem na stranice airbnb-a (kao što sam i napravio), prvi put se registriram i napravim prvu rezervaciju? p.s. jer sam na netu nailazio na još ovakvih primjera: “registriraj se i ostvari popust”… zahvaljujem se, lijep pozdrav

  • Tripolog napisao:

   Popust možete dobiti samo ako se registrirate preko referal linka, ukoliko se samostalno registrirali nećete dobiti popust. Sada vam je kasno za dobiti popust na postojeći račun ali možete se registrirati ponovo, bitno je samo da email adresa bude nova i da se registrirate preko ovog linka i dobit ćete 27€ popusta na prvu rezervaciju veću od 67€.

   • Peko napisao:

    Hvala na odgovoru.
    Je li to znaci da svi ostali podaci mogu ostati isti (ime, prezime, broj mob., profil opcenito)? U tom slucaju bi imao dva racuna s razlicitim mejlovima ili pak onaj prvi moram skroz izbrisati? Jer ako je ovo prvo, onda mogu prilikom svakog putovanja stalno mjenjati samo mejl i ostvarivati popust!
    Također, pošto sam vec rezervirao smještaj te još imam vremena otkazati isti, mogu li se dog. sa domaćinom da cu mu otkazati i objasniti situaciju te se preko vas registrirati, rezervirati isti smještaj i ostvariti popust?
    Oprostite ako vas gnjavim ali zaista me zanima odgovor na postavljena pitanja! Hvala

    • Tripolog napisao:

     Tehnički možeš imate više računa i na svaki dobiti popust samo znaj da i domaćini žele dobiti pouzdanog gosta, kako ti čitaš komentare o smještajima tako i oni čitaju komentare o tebi. Ako si novi gost tj. bez komentara teže ćeš pronaći dobar smještaj. Dakle možeš otvoriti računa koliko hoćeš ali onda je nemoguće imati dobar profil ako ih mijenjaš stalno. Mislim da se mora samo email razlikovati, možda i broj telefona/kartice, nisam siguran sad u to.

     Što se otkazivanja tiče ti možeš otkazati smještaj ali znaj da ti Airbnb u tom slučaju neće vratiti naknadu (service fee) koju su već naplatili. Ne znam kolika ti je rezervacija bila ali vrlo vjerovatno ti je ova naknada slična ili čak i veća od popusta koji bi dobio s novim računom. Uz to vraćamo se ne prvu točku, tj. gost koji otkazuje ovako rezervacije i nije baš pouzdan pa nećeš imati dobru ocjenu za ubuduće. Ja ne bih ulazio u ovakva objašnjavanja s domaćinom i radio otkazivanja, možeš otvoriti novi račun za neko buduće putovanje pa se onda ubuduće drži tog računa.

 7. Roy napisao:

  Kako mogu prijaviti svoje apartmane na AIRBNB i postaviti slike?
  Nikako ne mogu naci opciju za registraciju ili otvaranje naloga.
  Hvala i pozdrav.

  • Tripolog napisao:

   Ako kliknete na gore priloženi link doći ćete na stranicu za registraciju. Registrirajte se, ulogirajte i gore na vrhu kiknite na link “Become a host” ako vam je na engleskom ili “Postanite domaćin” ako ste na hrvatskom. Poslije toga pratite sve korake i unesite podatke i fotografije kada se to od vas traži.

 8. Roy napisao:

  Hvala. Jesam . Otvorio sam nalog. Pozdrav.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *