Airbnb, kako iznajmiti ili unajmiti smještaj, registrirajte se i ostvarite 21€ popusta

Vjerovatno ste već čuli za Airbnb. Postoje na tržištu od 2008. godine i vjerujem da su mnogi od vas već koristili njihove usluge. Za sve putnike ovo je sasvim sigurno opcija koju vrijedi razmotriti, a za nove korisnike imamo i dobru vijest, prijavite se sada i ostvarite 20€ popusta na smještaj za svoje sljedeće putovanje.

21€ popusta za nove korisnike

Popust ćete ostvariti nakon svoje prve rezervacije u vrijednosti najmanje 59€.

Željeli putovati ili ne vrijedi se prijaviti. Za sve vas koji imate bilo kakav slobodan prostor i želite ga iznajmiti prijavite se kao domaćin na Airbnb i oglašavajte se potpuno besplatno na najvećem portalu za iznajmjivanje privatnog smještaja. Postanite član ove velike i rastuće zajednice i ostvarite dodatnu zaradu, bez obzira imali apartman, vilu na moru, kuću u unutrašnjosti ili samo slobodan krevet u vlastitom stanu, bilo gdje. Registracija je besplatna, sami birate cijene, raspoloživost i goste koje ćete prihvatiti, a dobit ćete čak i besplatne usluge profesionalnog fotografa. Više o mogućnostima pročitajte u nastavku.

 

Što je Airbnb?

Ukratko, Airbnb je online zajednica preko koje domaćini mogu iznajmiti svoj prostor putnicima iz cijelog svijeta. Airbnb korisnici mogu biti domaćini ili gosti, domaćini oglašavaju svoj slobodni prostor bilo koje vrste koji žele iznajmiti, gosti taj prostor pronalaze i unajmljuju. Airbnb danas nudi smještaj u čak 192 države svijeta, na njemu postoji već preko 500.000 oglasa od čega preko 25.000 u Hrvatskoj.

Koristeći Airbnb možete pronaći stvarno široke mogućnosti smještaja, od jednostavnog kreveta ili običnog madraca u dijeljenom stanu do luksuznih vila na plaži. Možete pronaći čak i iglo, prizemljeni avion, dvorac, kućicu na drvetu ili kapsulu u Tokiu… Mogućnosti su neograničene. U svakom slučaju prednost nad hotelima je što možete pronaći smještaj u običnim stambenim naseljima, u običnim stanovima, i tako bolje doživjeti lokalnu zajednicu.

 

Kako funkcionira?

Smještaje pretraživati može svatko ali da biste napravili rezervaciju i boravili negdje morate se prvo registrirati.

Registracija je nužna i za domaćine i za goste što pruža određenu sigurnost jer se tako svatko mora indentificirati. S vremenom i domaćini i gosti prikupljaju preporuke što pruža dodatnu sigurnost jer uvijek možete vidjeti njihovu povijest.

Pretraga je jednostavna, gost unosi detalje gdje i kada želi putovati te za koliko osoba traži smještaj nakon čega dobija pregled svega što je raspoloživo za unesene kriterije. Dodatno pretragu možete podesiti detaljnije prema svojim željama i potrebama:

 • Room Type: cijeli prostor, privatna ili dijeljena soba
 • Price Range: ograničite pretragu na cjenovni raspon
 • Size: broj kupatala, spavaćih soba i kreveta
 • Neighborhoods: dio grada
 • Amenities: odaberite sve što vam je potrebno za boravak – internet, TV, kuhinja…

Nakon što ste pronašli ono što vam odgovara, pogledajte slike, provjerite što ćete sve dobiti uz smještaj, pročitajte opis, provjerite check-in i check-out vrijeme, i vrlo važno pročitajte preporuke na dnu stranice. Desno na stranici vidjet ćete cijenu noćenja, servisnu naknadu, eventualni trošak čišćenja i na kraju ukupnu cijenu. Ta ukupna cijena je isnos koji ćete i platiti. Neki domaćini naplaćuju i sigurnosni depozit, u tom slučaju to je tako i navedeno na stranicama pa računajte i na taj trošak. Ako ste zadovoljni sa svim što ste pročitali kliknite “Request to Book” čime ste poslali zahtjev domaćinu. Nakon što vam domaćin potvrdi vaš posao je gotov, spremni ste za putovanje.

Svim plaćanjima rukovodi Airbnb tako da ne možete biti prevareni bili domaćin ili gost. Jednom kada gost plati a domaćin potvrdi rezervaciju Airbnb drži sredstva i prebacuje ih na račun domaćina tek 24 sata nakon Check-ina.

Nakon boravka ostavite fer komentar na stranicama domaćina. Ako ste bili zadovoljni lijepo je to podijeliti sa drugima. Ako pak niste spomenite i to, ali budite pošteni u kritici, nemojte se žaliti na nešto o čemu ste unaprijed bili obavješteni.

 

Zašto biti gost?

 • Pristup najvećoj bazi svih vrsta privatnih smještaja u cijelom svijetu. Airbnb je prisutan u 192 zemlje svijeta sa preko 500.000 aktivnih oglasa.
 • Pristup pravim stanovima, u pravim rezidencijalnim četvrtima. Upoznajte bolje zemlju u koju putujete, iskusite kako živi lokalna zajednica.
 • Stvarate prave veze i prave kontakte sa ljudima širom svijeta. Moguća su i nova prijateljstva sa domaćinima iz cijelog svijeta, a u svakom slučaju stječete nova iskustva i bolji kontakt sa domaćim ljudima.
 • Sami birate kod koga ćete uzeti smještaj, u kojem kraju, koliko opremljen te koliko ste spremni platiti. Svaki smještaj ima preporuke, prošli gosti ostavit će komentare, ukoliko vam se ne sviđaju birajte neki drugi.
 • Možete pronaći posebne vrste smještaja. Na primjer iglo, kućicu na drvetu, prizemljen avion, kapsulu u Tokiu… Mogućnosti su velike.
 • Cijene su znatno niže nego u hotelima. Mogućnosti za uštedu su velike, pogotovo za duže periode ili veće grupe ljudi.

Prijavite se sada i ostvarite 21€ popusta za nove korisnike

 

Zašto biti domaćin?

 • Oglašavajte se potpuno besplatno na najvećem portalu za iznajmljivanje privatnih smještaja.
 • Doprite do šire publike, poboljšajte svoju popunjenost ili produžite sezonu. Airbnb koristi ogroman broj ljudi, mnogi od njih su pravi putnici, ljudi koji ne putuju samo u jeku turističke sezone već tijekom cijele godine.
 • Svaki smještaj je pogodan za iznajmljivanje. Bez obzira imali vilu na moru ili stan u unutrašnjosti, imali praznu cijelu kuću, slobodnu sobu ili samo krevet viška u vašoj sobi sve je pogodno za iznajmljivanje, sve ima svoju publiku.
 • Sami određujete cijenu za koju ćete smještaj ponuditi, po periodima, sezonama ili danima. Sami određujete i dostupnost u određeno doba godine.
 • Sami birate koga ćete primiti u smještaj. Svaki korisnik ima profil preko kojega ga možete bolje upoznati i vidjeti njegovu povijest. Nemate obavezu primiti nikoga ako to ne želite.
 • Dobit ćete potpuno besplatno usluge profesionalnog fotografa. Postavite sjane fotografije za vaš smještaj i time poboljšajte popunjenost.

Registrirajte se sada

You may also like...

19 komentara

 1. Dejvid Ivanovski napisao:

  Registrirali se, gde je vidljiv taj kredit? O.o

  • Dejvid Ivanovski napisao:

   I molim vas objasnite da li su cene koje su istaknute na tim oglasima CENE ZA SOBU ILI PO OSOBI?

  • Tripologia napisao:

   Pozdrav Dejvid. Kredit će ti se automatski obračunati kao popust na prvu rezervaciju. Jedini uvjet je da je rezervacija, bez naknade za čišćenje ako je ima, veće vrijednosti od 75$, ili preračunato 59€.

   Cijene koje vidiš na Airbnb su cijene za stan, dakle za dvije ili više osoba. Ipak u nekim je slučajevima moguće da dodatno naplaćuju za dodatne osobe. Na primjer pronašao si stan za 4 osobe, cijena je 30€ za dvije osobe ali još dodatnih npr. 8€ po osobi ako vas je više od dvoje. Ovo zavisi od stana, ako je to slučaj biće jasno naznačeno u dijelu “Prices”, pisat će npr. “Extra people: €8 / night after 2 guests”. Najčešće su ipak cijene za cijele stanove, 2, 4, 6 osoba…ili koliko je već oglašeno.

   Uživaj na putovanju 🙂

  • Dejvid Ivanovski napisao:

   Hvala puno, i hvala što se trudite da ove vredne informacije podelite sa ljudima!!!! 🙂

 2. Marko napisao:

  Molim vas da mi objasnite, da li trebam neke dozvole od grada ili općine i da li moram plaćati neke poreze ako iznajmljujem stan koji je u sklopu kuće u kojoj živim, ili je dovoljno samo da se kod vas registriram. Molim za odgovor. Hvala

  • Tripolog napisao:

   Registracija na Airbnb je odvojena stvar od obaveza prema državi i jedno s drugim nema direktne veze. Airbnb je svjetska platforma za ponudu privatnog smještaja, registracijom dobijate svoje mjesto na najvećem svjetskom portalu za oglašavanje. Obaveze prema državi dužni ste sami podmiriti ukoliko je to potrebno, kao i kod iznajmljivanja stana na bilo koji drugi način. Provjerite na internetu ili u svojoj poreznoj upravi koje su vam obaveze.

 3. Iva napisao:

  Postovani,
  Koja je procedura nakon registracije domacina tj. kada se se objavi stan za rentanje u smislu.Kada i kako se dostavljaju podaci za uplatu,kolika je provizija,da li se kontaktira mailom ili imate ured u Hrvatskoj kao npr booking.com?

  • Tripolog napisao:

   Odmah nakon registracije i validacije računa možete unijeti i svoje podatke za uplatu. Kada iznajmite svoj smještaj Airbnb odmah uzima novac od unajmljivača, vi ga dobijate 24 sata nakon što se gost prijavi. Provizija koju vama kao iznajmljivaču Airbnb naplaćuje iznosi 3%, novac će vam biti isplaćen na račun umanjen za taj iznos. Što se kontakta tiče nakon što se ulogirate u svoj račun imat ćete Airbnb kontakt podatke kao i na svakoj potvrdi rezervacije. Nisam siguran da li imaju ured u Hrvatskoj ili negdje vani ali sustav je toliko uhodan i dobro posložen da sumnjam de ća vam trebati neki njihov kontakt.

 4. Davor napisao:

  Napravio sam prvu rezervaciju (potvrđena je i sve).
  Reservation Charges su mi na puni iznos bez ikakvog popusta od 180kn.

  Moze pojasnjenje sta sam pogrijesio ili krivo shvatio. Hvala

  • Tripolog napisao:

   Pozdrav Davor,

   Da li vam je rezervacija unutar “Qualifying Reservation” što znači viša od $73 ili €67 ili 500kn (bez naknade koja ide Airbnb-u)? To je navedeno gore u članku uz to da se iznosi u manjem dijelu mogu mijenjati u zavisnosti od tečajne liste. Ukoliko vam je rezervacije unutar ovih uvjeta popust bi vam morao obračunat prije same rezervacije.

 5. Davor napisao:

  Plaćanje je prošlo a nažalost popust nisam dobio. Inače bila je narudžba veća od gore navedenog iznosa.

  • Tripolog napisao:

   hm, evo sada smo se ponovo registrirali preko našeg linka s novim email-om i sve je u redu. Probali smo napraviti jednu bezveze rezervaciju i popust se normalno obračunava (-24€), pogledajte screenshot.

   Jedino što mi još pada na pamet je da ste već bili registrirani s tom vašom email adresom pa vas nije gledao kao novog korisnika. Da li je to moguće, da ste se nekada prije već negdje registrirali s njom? Probajte se registrirati s novom email adresom, ako nemate lako napravite još jednu, pa pogledajte da li će se onda popust obračunati. Popust se obračunava odmah, prije potvrde rezervacije, ne morate ići s bookingom do kraja.

 6. Peko napisao:

  Vezano za popust na prvu rezervaciju. Registrirao sam se i nije mi obracunat popust. Registrirao sam se direktno bez povezivanja na airbnb preko određenog linka koji nudi popust. Da li se popust odnosi na registraciju koju moram uciniti preko vašeg linka u gornjem dijelu teksta ili neovisno o tome? Odnosno ocu li ostvariti navedeni popust ako direktno dođem na stranice airbnb-a (kao što sam i napravio), prvi put se registriram i napravim prvu rezervaciju? p.s. jer sam na netu nailazio na još ovakvih primjera: “registriraj se i ostvari popust”… zahvaljujem se, lijep pozdrav

  • Tripolog napisao:

   Popust možete dobiti samo ako se registrirate preko referal linka, ukoliko se samostalno registrirali nećete dobiti popust. Sada vam je kasno za dobiti popust na postojeći račun ali možete se registrirati ponovo, bitno je samo da email adresa bude nova i da se registrirate preko ovog linka i dobit ćete 27€ popusta na prvu rezervaciju veću od 67€.

   • Peko napisao:

    Hvala na odgovoru.
    Je li to znaci da svi ostali podaci mogu ostati isti (ime, prezime, broj mob., profil opcenito)? U tom slucaju bi imao dva racuna s razlicitim mejlovima ili pak onaj prvi moram skroz izbrisati? Jer ako je ovo prvo, onda mogu prilikom svakog putovanja stalno mjenjati samo mejl i ostvarivati popust!
    Također, pošto sam vec rezervirao smještaj te još imam vremena otkazati isti, mogu li se dog. sa domaćinom da cu mu otkazati i objasniti situaciju te se preko vas registrirati, rezervirati isti smještaj i ostvariti popust?
    Oprostite ako vas gnjavim ali zaista me zanima odgovor na postavljena pitanja! Hvala

    • Tripolog napisao:

     Tehnički možeš imate više računa i na svaki dobiti popust samo znaj da i domaćini žele dobiti pouzdanog gosta, kako ti čitaš komentare o smještajima tako i oni čitaju komentare o tebi. Ako si novi gost tj. bez komentara teže ćeš pronaći dobar smještaj. Dakle možeš otvoriti računa koliko hoćeš ali onda je nemoguće imati dobar profil ako ih mijenjaš stalno. Mislim da se mora samo email razlikovati, možda i broj telefona/kartice, nisam siguran sad u to.

     Što se otkazivanja tiče ti možeš otkazati smještaj ali znaj da ti Airbnb u tom slučaju neće vratiti naknadu (service fee) koju su već naplatili. Ne znam kolika ti je rezervacija bila ali vrlo vjerovatno ti je ova naknada slična ili čak i veća od popusta koji bi dobio s novim računom. Uz to vraćamo se ne prvu točku, tj. gost koji otkazuje ovako rezervacije i nije baš pouzdan pa nećeš imati dobru ocjenu za ubuduće. Ja ne bih ulazio u ovakva objašnjavanja s domaćinom i radio otkazivanja, možeš otvoriti novi račun za neko buduće putovanje pa se onda ubuduće drži tog računa.

 7. Roy napisao:

  Kako mogu prijaviti svoje apartmane na AIRBNB i postaviti slike?
  Nikako ne mogu naci opciju za registraciju ili otvaranje naloga.
  Hvala i pozdrav.

  • Tripolog napisao:

   Ako kliknete na gore priloženi link doći ćete na stranicu za registraciju. Registrirajte se, ulogirajte i gore na vrhu kiknite na link “Become a host” ako vam je na engleskom ili “Postanite domaćin” ako ste na hrvatskom. Poslije toga pratite sve korake i unesite podatke i fotografije kada se to od vas traži.

 8. Roy napisao:

  Hvala. Jesam . Otvorio sam nalog. Pozdrav.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *