Jeftini letovi u egzotične afričke zemlje, Kenija, Uganda, Sierra Leone, Ruanda i Liberija već od 340€

E danas ne putujemo nigdje, ovo je samo kviz! Da vas čujem, gdje se nalazi Entebbe i po čemu se razlikuje od Kampale? Gdje je Kigali a gdje Freetown? Što se može naći u Monrovii ili Nairobiu. Odgovore na malo toga bi znali na prvu zar ne, možda tek posljednja dva pojma.

Ma šalio sam se. 🙂 Naravno da ćemo i danas putovati, i to ne bilo gdje već u egzotične i manje poznate zemlje i krajeve Afrike. Na meniju je svima poznata Kenija i manje turističi poznate Uganda, Sierra Leone, Ruanda i Liberia. Zvuči kao lista bivših ratnih zona. Naravno ove ponude su pogodne samo za iskusne putnike i one željne avanture. Onaj tko voli znat će koliko vrijedi izaći iz utabanih turističkih staza svijeta i vidjeti nešto novo i drugačije. Ako ste za ovakvu avanturu nastavite čitati.

elephant-webZa početak ukratko o destinacijama. Nairobi i Kenija su vjerovatno većini ipak manje-više poznati. Nairobi je glavni i najveći grad Kenije, također i najveći grad istočne Afrike sa oko 3 miliona stanovnika. Zanimljivo je da je grad nastao slučajno, tek krajem 19.stoljeća, kao stanica na željezničkoj prugi između Mombase i Ugande. Danas je jedan od najnaprednijih i najbogatijih gradova Afrike.

gorilla-webEntebbe je grad u središnjoj Ugandi, nalazi se na jezeru Viktorija. Nedaleko je i Kampala, glavni i najveći grad Ugande, a ova dva grada dijele zajednički aerodrom. Kada sletite možete birati da li ćete se odmah uputiti u veću Kampalu ili ostati neko vrijeme u Entebbi. Slatke muke. Uganda je poznata pod nadimkom “Biser Afrike” koji joj je dao još Winston Churchill. Poznata je po svojoj velikoj bio raznolikosti i po gorilama i čimpanzama. Uganda je ona prava Afrika, prljava i gruba, ali prelijepa zemlja prijateljskih ljudi.

Freetown je glavni i najveći grad Sierra Leone-a, države u zapadnoj Africi na obali Atlantskog Oceana. Nažalost ova zemlja je najpoznatija po građanskom ratu koji se tu odvijao tijekom 90-tih financiran krvavim dijamantima. Danas je to prosperitetna Afrička zemlja a ekonomski rast može zahvaliti ponajviše rudnom bogatstvu, dijamantima, zlatu, titanijumu…

Kigali je glavni i najveći grad Ruande. Još jedna zemlja, nažalost najpoznatija po građanskom ratu u kojem je je izvršen najveći modernom svijetu poznat genocid 1994. Danas se Ruanda oporavlja a turisti ju sve više posjećuju.

Monrovia je glavni grad Liberije, države u zapadnoj Africi. Nalazi se na Atlantskom Oceanu. Zanimljivo je da je grad ime dobio po američkom predsjedniku Jamesu Monrou koji je bio veliki zagovornik slanja oslobođenih afričkih robova natrag u Afriku. Uz Washington, D.C. jedini je grad nazvam po jednom američkom predsjedniku. Inače ovo je još jedna afrička zemlja koja je prošla krvavi građanski rat 90-tih.

VAŽNO: Prije kupovine karte molim vas da budete svjesni gdje idete, ove zemlje mogu biti koliko prelijepe i privlačne toliko i opasne. Ponude se odnose ipak samo na iskusne putnike. Ako to niste odaberite Keniju koja je najpripremljenija za turiste, najsigurnija i najposjećenija. Za druge zemlje nužno se dobro pripremiti i informirati. Također, prije kupovine raspitajte se o vizama i obaveznom cijepljenju. U svakom slučaju dobro se organizirajte prije polaska.

Newcastle >> Nairobi >> Newcastle   340€ (direktan link)
Newcastle >> Entebbe / Kampala >> Newcastle   353€ (direktan link)
Newcastle >> Freetown >> Newcastle   433€ (direktan link)
Newcastle >> Kigali >> Newcastle   479€ (direktan link)
Newcastle >> Monrovia >> Newcastle   518€ (direktan link)

Najjeftiniji polasci su iz engleskog Newcastle-a. Mogući su i iz Pariza ili Brisela za znatno veće iznose.

Prijevoznik je avio kompanija Brussels Airlines.

Ponuda je dostupna od 9. do 12. mjeseca 2014.

Karte najjeftinje možete kupiti na stranicama www.budgetair.ie.

Kako do Newcastle-a? Ovaj engleski grad nije nam baš lako dostupan, jedina direktna veza je iz Pule sa avio kompanijom www.jet2.com. Karte se mogu naći već od 43€ po smjeru.

Moguća je opcija i let u London pa brzim vlakom u Newcastle. Vezu sa Londonom imate iz gotovo svih većih gradova u Hrvatskoj sa low cost kompanijama Ryanair, Easyjet i Norwegian.

Potragu leta do Newcastle-a olakšat će vam www.skyscanner.net.

 

Newcastle >> Nairobi >> Newcastle

Newcastle >> Nairobi >> Newcastle

Newcastle >> Entebbe / Kampala >> Newcastle

Newcastle >> Entebbe / Kampala >> Newcastle

Newcastle >> Freetown >> Newcastle

Newcastle >> Freetown >> Newcastle

Newcastle >> Kigali >> Newcastle

Newcastle >> Kigali >> Newcastle

Newcastle >> Monrovia >> Newcastle

Newcastle >> Monrovia >> Newcastle

You may also like...

1 Response

  1. Edin napisao:

    Let iz Sierra Leone Freetown do Sarajeva koliko Kosta

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *