Cijene piva po svijetu, lista za sve pivopije i ljubitelje putovanja

Ako vam je pivo jedna od zvijezda vodilja na vašim putovanjima ovaj vodič bi mogao biti nešto za vas. Ja vas u potpunosti razumijem. 🙂

Prema istraživanju FinancesOnline najjeftinije pivo popit ćete u Ukrajini i to za samo 0,59$ ili oko 3,29 kn. Čovjek požei otići u zemlju gdje pivo košta nešto više od 3 kune, zar ne. Na listi Ukrajinu slijede Vijetnam i Kambodža. Iznenađenje je na 4.mjestu Saudijska Arabija, kad znamo da tamo alkohol i nije baš dobrodošao, a zemlje te regije i Islamskog svijete nalaze se na listama ali sa druge strane – među najskupljima. Nama je zanimljiva i susjedna Srbija na 9.mjestu.

Sa druge strane liste najskuplje je pivo u Iranu, slijede ga Arapske zemlje Kuvajt i Ujedinjeni Arapski Emirati. Nama najbliža je Norveška koje se tradicionalno nađe na svim listama najskupljeg.

Najviše piva na svijetu prema ovoj listi piju Česi, slijede je Australija i Njemačka, a na ovoj listi možemo pronaći i Hrvatsku na 7.mjestu sa 242 boce piva po glavi stanovnika u 2012.godini.

Zanimljiva lista za sve ljubitelje piva i putovanja.

beer sales

You may also like...

9 komentara

  1. Putoholicari napisao:

    Hm, malo su sfulali, Vijetnam bi trebal biti na prvom mjestu – krigla pive naših 25 lipa

  2. Olga Knez napisao:

    Ha,ha,ha…. kad bi mogao covek da organizuje odmor, tako sto ce napraviti degustacionu turu….da li cena piva odgovara kvalitetu…. 😛

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *