Tripolog je otišao na vikend city break. NOVO PUTOVANJE je u tijeku – Frankfurt i Heidelberg

Lijepo je ovo doba godine a svijet još ljepši. Tek što smo se vratili sa Sicilije već je počelo novo putovanje, ovaj puta u pitanju je kratki vikend city break. Posjetit ću Frankfurt u kojem sam već bio ali ostalo je još puno toga za vidjeti, osim toga nova točka na mojoj mapi svijeta postat će Heidelberg. Desetak dana nakon toga opet sam u Italiji, ovaj puta posjetit ću Napoli, Amalfi obalu, Vezuv, Pompeje… 🙂

Tome se posebno radujem jer Heidelberg je jedna od najpoznatijih destinacija na turističkoj mapi Njemačke a nadam se da ću imati sreću vidjeti i čuveni događaj sa posebnim osvjetljenjem dvorca i velikim vatrometom – Heidelberg Castle Illumination. Događaj se održava tri puta godišnje, ove godine po programu to će biti 03.06., 08.07. i 02.09.2017.

 

Frankfurt am Main ili po naški Frankfurt na Majni je najveći grad u njemačkoj saveznoj pokrajini Hessen i peti po veličini grad u Njemačkoj, odmah poslije Berlina, Hamburga, Münchena i Kölna. Frankfurt ima više od 700.000 a metropolitansko područje broji oko 5.600.000 stanovnika. Frankfurt je danas jedna od najbogatijih metropola Europe, te bankarski i kulturni centar u kojem se nalazi sjedište Europske središnje banke. Raskrižje je najvažnijih prometnica u Njemačkoj, te jedan od najvećih i najvažnijih prometnih čvorova u Europi. Frankfurtska zračna luka je najveća u Njemačkoj a poslije pariške i londonske treća po veličini u Europi i osma u svijetu.

Frankfurt

Frankfurt

 

Heidelberg je grad u pokrajini Baden-Württemberg udaljen oko 80 km od Frankfurta, smješten je na rijeci Neckaru a broji oko 145.000 stanovnika. Poznat je zbog dvorca koji je danas samo još ruševina otkad ga je uništio požar 1764. godine ali svejedno je jedna od najpoznatijih turističkih atrakcija Njemačke. Grad ima veliki značaj zbog najstarijeg sveučilišta u Njemačkoj iz 1386. godine u kojem je živjelo, studiralo ili poučavalo nekoliko nobelovaca.

Heidelberg

Heidelberg

 

Sa ponudama nastavljam sljedeći tjedan, u međuvremenu pratite putovanje na našim Facebook i Instagram stranicama. Javljat ću se koliko stignem. 🙂

P.S. Ako imate bilo kakve prijedloge što vidjeti u Frankfurtu ili Heidelbergu slušam. Također i što pojesti i gdje se dobro provesti.

You may also like...

10 komentara

 1. Jelena Krstic napisao:

  Filmski muzej u Frankfurtu i ako se bude nesto igralo u Antagon TheaterAktion-u (svakako mozes da svratis kod njih, pozorisna trupa iz celog sveta koja zivi i radi u komuni u Frankfurtu)

  • Tripologia napisao:

   Čitao sam za taj filmski muzej, to je dobra ideja samo ne znam jesam li dovoljno upoznat za njemačkim filmom. Jel to zanimljivo i laicima? Hvala na savjetima u svakom slučaju.

  • Jelena Krstic napisao:

   Nije samo nemacki, internacionalni je film, od nastanka do spec.efekata, ima Alien-a Star Wars-a, ima interaktivnih delova, svasta nesto, mislim da bi svakom bilo kul. 🙂
   Mada ipak, ako nisi neki ljubitelj filma, mozda za neku sledecu duzu posetu da ostavis.
   Lep provod! 🙂

  • Tripologia napisao:

   Ma jesam ljubitelj filma, ne zvuči ovo loše. Ovo mi je već druga posjeta Frankfurtu tako da ću imati u vidu. Hvala, dobar prijedlog.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *