Otišli smo na Siciliju…vraćamo se uskoro. :) Trenutno smo na zasluženom odmoru, NOVO PUTOVANJE je u tijeku!

Dragi moji Tripolozi, trenutno smo odsutni, godišnji odmor i novo putovanje je u tijeku. Ovaj puta u pitanju je kružna tura po Siciliji. U Italiji smo bili već nebrojeno puta ali još nikada na jugu tako da se baš radujemo ovom putovanju. U planu je road trip oko cijelog otoka, uzeli smo auto u najam.

Ukratko program je sljedeći:

 • 1.dan, 07.05. nedjelja: slijetanje u Cataniu u 12:45, uzimamo auto i idemo prema gradu. Smještaj, obilazak Catanie.
 • 2.dan, 08.05. ponedjeljak: ujutro odlazak autom u Rifugio Sapienzu, žičarom na Etnu, pješke dalje. Nakon silaska odlazak u Taorminu. Povratak u Cataniu i noćenje.
 • 3.dan, 09.05. utorak: ujutro odlazak u Sirakusu, obilazak Necropolisa i grada. Popodne odlazak u Noto, obilazak grada, noćenje.
 • 4.dan, 10.05. srijeda: Lido di Noto i odlazak u Ragusu, obilazak grada. Možda i Modica ako stignemo. Navečer odlazak u Agrigento, noćenje.
 • 5.dan, 11.05. četvrtak: obilazak Doline hramova, računamo da je 4 sata dovoljno. Nastavak puta prema Trapaniju, možda posjetiti Selinunte ako stignemo (vjerovatno ipak ne). Večernji obilazak Trapanija i noćenje.
 • 6.dan, 12.05. petak: Erice, računamo da je dosta 3-4 sata. Nastavak putovanja prema Palermu. Popodne u Palermu, obilazak grada, noćenje.
 • 7.dan, 13.05. subota: Palermo + Monreale. Drugo noćenje Palermo.
 • 8.dan, 14.05. nedjelja: ujutro odlazak iz Palerma, opcionalno kratki posjet u Caccamo (ako procjenimo da imamo vremena) i nastavak u Cefalu. Računamo da je dovoljno 3-4 sata za Cefalu. Nastavak putovanja u Cataniu, let imamo u 21:55 h.

Sa ponudama nastavljamo kroz desetak dana, u međuvremenu pratite putovanje na našim Facebook i Instagram stranicama. Javljat ćemo se koliko stignemo. 🙂

Čujemo se uskoro!

You may also like...

17 komentara

 1. Danica Nikolic napisao:

  Bas je Sicilija moj izbor za leto. Jedva cekam da cujem utiske i rutu kretanja

 2. Lina Borošak napisao:

  Dragana Kolobarić

 3. Bojana Benazić napisao:

  Wow, veliki đir za 8 dana! Sretan put i uživajte!

 4. Snjezana Radic napisao:

  Možeš ti i” bliže” isto je lijepo…

 5. Sicilija je posebna! Videćete! Ne žurite da vidite sve, već se trudite da što više lokalaca upoznate. Tako ćete najbolje videti dušu i srce Sicilije! <3

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *