Italija, Napoli 3 noćenja, kompletan paket, povratna autobusna karta iz Venecije + smještaj za samo 47€ po osobi

Danas vam predlažemo jedan ultra low budget paket. Ovaj puta putovat ćemo s autobusom, polazak je iz Venecije a idemo u Napulj. “Vedi Napoli e poi muori!” rekao bi Goethe, no mi ipak predlažemo samo da ga vidite, nema potrebe za umiranjem. 🙂

Želite li posjetiti Napoli a nemate ništa protiv putovanja busom imamo prijedlog za vas po kikiriki cijeni. Osnovu putovanja čini Megabus, pisali smo o njihovim novim linijama u Italiji, brojne destinacije su dostupne za 1€. Želite li baš hard budget varijantu možete putovati noćnim busevima, u našem primjeru krećete 05.11. u 21:45 iz Venecije, u Napoli stižete u 9 ujutro, dakle imate cijeli dan pred sobom. Nakon 3 noćenja natrag možete krenuti opet noćnim busom 09.11. u 22 h i stići u Veneciju u 9:15 ujutro što vam ostavlja prostora za obilazak i ovog grada ako želite.

U ovom primjeru predlažemo povratne karte iz Venecije u Napoli no putovanje vrlo lako možete produžiti i na posjetu Rimu, Firenci, Bolonji, Pisi… Primjer kružnog putovanja pronaći ćete u našem članku o Megabusu.

PompejiKada ste već tamo svakako bih preporučio izlet u obližnje Pompeje kao i na vulkan Vezuv. Pompeji su stari rimski grad koji je nestao u erupciji Vezuva 79. godine naše ere. Bio je to napredni rimski grad sa oko 11.000 stanovnika, imao je uređene ulice, kuće, palače i hramove, imao je i napredni vodovod, amfiteatar i luku. Ono po ćemu je poseban je da je u tom trenutku bio pokriven slojem pepela debelim od 4 do 6 metara, više od 1.500 godina bio je sakriven od svijeta sve dok nije ponovo otkriven. Debeli sloj pepela  osigurao je očuvanost Pompeja u izgledu kakav su imale u trenutku tragedije.

Produženi vikend u Italiji s obilaskom Napulja i Venecije je vaš za samo 47€ ili oko 360 kn po osobi. U cijenu je uključena povratna autobusna karta iz Venecije i 3 noćenja u Napulju. Sve informacije kako jeftino doći do Trsta ili Venecije pronaći ćete u našem članku ovdje.

Što se smještaja tiče dole su navedeni budget prijedlozi s www.booking.com, sa spavanjem u dvokrevetnim sobama u hotelima s solidnim ocjenama i u centru grada. Želite li nešto jednostavnije npr. cijeli stan za sebe pogledajte ponudu na Airbnb, ako niste već registrirani ili želite napraviti novi račun učinite to preko ovog linka i uštedite 18€ na cijenu vašeg sljedećeg smještaja.

Venecija-Napoli-mapa

 

Autobusne karte

Za prijevoz ćemo iskoristiti low-cost bus prijevoznika Magabus koji od ove godine održava linije i po Italiji. Autobusne karte Megabusa možete lako pronaći po cijeni već od 1€ ako ih kupite dovoljno vremena unaprijed. Važno je napomenuti da Megabus naplaćuje i naknadu u iznosu od 0,5€ po rezervaciji, tako će na primjer karta za jednu osobu u jednom smjeru koštati 1,5€, povratna 2,5€ ili dvije povratne 4,5€ ukupno.

Venecija >> Napoli >> venecija

Venecija >> Napoli >> venecija

Ukupno autobusi: 2€ po osobi, 4€ za dvoje + 0,5€ za trošak rezervacije

 

Smještaji

Danas predlažemo dva hotela u centru Napulja s solidnim ocjenama. Prvi s cijenom 90€ za 3 noćenja i ima dijeljeno kupatilo, drugi je nešto skuplji 105€ ali ima privatno kupatilo pa čak je i doručak uključen u cijenu. Birajte sami što vam više odgovara. Trebamo napomenuti da gradska taksa nije uključena u cijenu i iznosi 1,5€ po osobi i noćenju u prvom hotelu a 2€ u drugom.

  • Napoli, Hotel Ginevra*, 3 noćenja, dvokrevetna soba s dijeljenim kupatilom, 06.11. – 09.11.2015., 90€ za dvije osobe
Napoli hotel 1

Napoli hotel 1

 

  • Napoli, Hotel Ideal***, 3 noćenja, dvokrevetna soba s privatnim kupatilom, doručak uključen, 06.11. – 09.11.2015., 105€ za dvije osobe
Napoli hotel 2

Napoli hotel 2

Sve hotele i smještaje u Napulju možete pogledati ovdje.

Predloženi smještaj je samo za primjer. Želite li nešto drugo provjerite ponudu na www.booking.com, www.hotelscombined.com ili www.airbnb.com stranicama. Ako niste već registrirani na Airbnb ili želite napraviti novi račun učinite to preko ovog linka i uštedite 18€ na cijenu vašeg sljedećeg smještaja.

Ukupno smještaj: 90€ ukupno za dvije osobe ili 45€ po osobi

 

Ukupno

Autobus:

  • Venecija >> Napoli >> venecija 4€ za dvije osobe

Smještaj:

  • Napoli, 3 noćenja, dvokrevetna soba s dijeljenim kupatilom, 06.11. – 09.11.2015., 90€ za dvije osobe

Ukupno: 4€ + 90€ = 94€ za dvije osobe, 47€ ili oko 360 kn po osobi

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *