Krug po Španjolskoj, Madrid + Barcelona + Sevilja, kompletan paket 9 dana, vlak, avion, bus, svi transferi i smještaji uključeni ukupno samo 241€ po osobi

Malo smo se ulijenili sa kreiranjem paketa, nismo ništa objavili u ovoj kategoriji već neko duže vrijeme, što zbog putovanja, što zbog pisanja putopisa, što zbog općeg nedostatka vremena. Zato smo danas spremili jedan lijep, malo duži paket. Idemo u Španjolsku, na molbu i prijedlog jedne naše čitateljice.

Današnji paket uključuje cijelu turu u 3 od 4 najveća španjolska grada, vodimo vas u Madrid, Barcelonu i Sevilju, krenut ćemo 20.05., vratiti se 29.05.2015. Valencia je ovaj put izostala, želite li i nju uključiti u veliku četvorku lako možete paket sami prilagoditi.

Barcelona, Park Guell

Barcelona, Park Guell

Osobno sam bio u sva tri ova španjolska grada i teško je reći koji je najljepši. Svaki je poseban na svoj način. Madrid je aristokratski otmjen, dom kraljevske palače, Prado i Reina Sofia muzeja, Retiro parka, Santiago Bernabéu stadiona… Barcelona je posve druga priča, velegrad na sredozemnom moru, srce Katalonije, dom nevjerovatne crkve Sagrada Familia, parka Güell i ostalih sjajnih građevina neponovljivog Gaudija, olimpijskog parka Montjuïc a za ljubitelje sporta tu je i najveći europski stadion Camp Nou… Sevilja je različita od prethodna dva, srce Andaluzije, dom prelijepe katedrale, palače Alcázar, tornja Giralda i sjajnog trga Plaza de España… Možda nam je Sevilja i ostala u najdražem sjećanju od navedenih, grad koji mogu svakome preporučiti za posjetu.

Prođite cijelu Španjolsku u budget varijanti za samo 241€ ili oko 1.825 kn po osobi. U cijenu uključen vlak, svi transferi, avioni, autobus i po 3 dana smještaja u svakom od gradova, u stanovima na odličnim lokacijama. Ja bih rekao i više nego povoljna ponuda. 🙂

Što se smještaja tiče dole su navedeni budget prijedlozi s Airbnb-a, sa spavanjem u privatnim sobama. Želite li cijeli stan za sebe računajte da ćete to morati i više platiti, cijene lako možete i sami provjeriti. Ako niste već registrirani na Airbnb ili želite napraviti novi račun učinite to preko ovog linka i uštedite 23€ na cijenu sljedećeg smještaja.

 

Vlak

Za prijevoz iz Trsta u Bolonju kao i natrag do Trsta koristit ćemo vlakove Trenitalie. Napominjem da su kalkulacije sa polascima iz Trsta i povratkom u Trst. Dodatno trebate uračunati dolazak do Trsta koji najviše ovisi od mjesta u kojem se nalazite u Hrvatskoj. Svi oni koji žive u Istri, Rijeci pa i u Zagrebu neće imati problema niti većih troškova oko dolaska, bilo osobnim automobilom ili autobusom. Do Trsta, na primjer, možete koristiti novu liniju iz Zagreba, Pule, Rovinja ili Poreča. Ili poznatu liniju Croatiabusa iz Zagreba. Treća opcija je GoOpti, slovenski niskotarifni prijevoznik s kojim možete vrlo povoljno dogovoriti transer iz Zagreba do Trsta ili Venecije.

Iz Trsta u Bolonju ćemo doći direktnim Intercity vlakom, krećemo 20.05.2015.:
Trieste Centrale 7:21 – Bologna Centrale 11:08, cijena je 19€ po osobi

Trieste Centrale – Bologna Centrale

Trieste Centrale – Bologna Centrale

Ovo će vam biti dovoljno vremena da komotno stignete na let sa polaskom iz Bolonje u 17:05. Naravno, možete uzeti i vlak dan ranije pa malo obići Bolonju ako želite, Bolonju sa Trstom svakodnevno povezuje 20-tak vlakova. Predložio bih vam dolazak dan ranije, ili povratak dan kasnije, te da tako odvojite barem jedan dan za ovaj prelijepi grad. Ukoliko niste bili do sada u Bolonji ovo je prilika.

U povratku, u Bolonju dolazite 29.05. u 12:25. Ostaje vam dovoljno vremena da stignete do grada busom ili taksijem na vlak u 14:52.
Bologna Centrale 14:52 – Trieste Centrale 18:39, cijena je 19€ po osobi

Bologna Centrale – Trieste Centrale

Bologna Centrale – Trieste Centrale

Ukupno vlakovi: 38€ po osobi, 76€ za dvoje

 

Transferi

Iz centra Bolonje do aerodroma možete doći autobusom za 6€ po osobi. Ipak udaljenost nije velika i možete uzeti i taksi koji će vas koštati 14€. Zadnji put kada smo mi išli bilo nas je četvero tako da smo vozeći se taksijem čak i uštedjeli. Predlažem da taksi uzmete ako vas putuje troje ili četvero, čak i za dvoje nije znatno veći trošak nego da idete busom.

Bologna Centrale – Bologna Airport, bus putuje oko 15 min., cijena je 6€ po osobi. Više informacija pronaći ćete ovdje.

Ako želite taxi Bologna Centrale – Bologna Airport je oko 14€.

Madrid, Kio towers

Madrid, Kio towers

U Madridu najbolje i najjeftinije je sa aerodroma do grada ići metroom. Predlažem da odmah kupite “Metrobus” 10 karti. Jedna vožnja u Madridu košta 1,50€ ali ako kupite karnet od 10 vožnji komplet ćete platiti 12,20€, dakle jedna vožnja će vas koštati 1,22€. U svakom slučaju trebat će vam ostale karte za vožnju po Madridu, sigurno ćete ih potrošiti. Uz tu jednu kartu morat ćete platiti “Supplement Airport” koji košta 3€ po osobi. Dakle ukupno sa aerodroma do grada platiti ćete 1,22€ + 3€ = 4,22€.

Madrid Barajas aerodrom – Madrid centar, metro, cijena 4,22€ po osobi. Više informacija pronaći ćete ovdje.

U Barceloni je slična priča kao u Madridu. Opet idite metroom iz grada do aerodroma, opet kupite karnet s 10 karata koji ovdje zovu T10. Cijena je još niža nego u Madridu, 10 karata ovdje košta 9,95€ a što je najbolje jedna karta je dovoljna za put do aerodroma, ne traže nikakav supplement za aerodrom. Dakle konačna cijena koju ćete platiti od grada do aerodroma kada krenete na avion za Sevilju je 0,95€.

Barcelona centar – El Prat aerodrom, metro, cijena 0,95€ po osobi. Više informacija pronaći ćete ovdje.

Sevilja nažalost nema metro koji bi vas dovezao na aerodrom. Morat ćete koristiti bus, košta 4€ u jednom smjeru.

San Pablo aerodrom – Sevilja centar – San Pablo aerodrom, bus, cijena 4€ po osobi i smjeru, 8€ povratno. Više informacija pronaći ćete ovdje.

Ukupno transferi: Bolonja 12€ po osobi, Madrid 4€ po osobi, Barcelona 1€ po osobi, Sevilja 8€ po osobi. Ukupno 25€ po osobi, 50€ za dvoje

 

Avio karte

Za let ćemo iskoristiti Ryanair. Iz Bolonje letimo u Madrid 20.05. u 17:05. Cijena direktno na Ryanair stranicama za dvije osobe iznosi 62€. Ipak možete proći jeftinije kupujete li karte na rumbo.es stranicama, istu tu katu za 2 osobe platit ćete svega 40€.

Bolonja >> Madrid   20€ po osobi, 40€ za 2 osobe na rumbo.es stranicama (direktan link)

Bolonja >> Madrid, na rumbo.es stranicama

Bolonja >> Madrid, na rumbo.es stranicama

Bolonja >> Madrid, na Ryanair stranicama

Bolonja >> Madrid, na Ryanair stranicama

Iz Madrida do Barcelone ćemo doći autobusom, više o tome nešto kasnije. Drugi let ćemo imati iz Barcelone do Sevilje, za let smo odabrali 26.05. u 21:35. Cijena karte za 2 osobe na Ryanair stranicama iznosi 46€, kupite li ih na rumbo.es stranicama proći ćete gotovo upola jeftinije, platit ćete 24€ za dvije osobe.

Barcelona >> Sevilja   12€ po osobi, 24€ za 2 osobe na rumbo.es stranicama (direktan link)

Barcelona >> Sevilla, na rumbo.es stranicama

Barcelona >> Sevilla, na rumbo.es stranicama

Barcelona >> Sevilla, na Ryanair stranicama

Barcelona >> Sevilla, na Ryanair stranicama

Posljednji let nas vraća iz Sevilje u Bolonju, 29.05. kreće u 9:50. Cijena na Ryanair stranicama za 2 osobe iznosi 50€, na rumbo.es 28€.

Sevilja >> Bolonja   14€ po osobi, 28€ za 2 osobe na rumbo.es stranicama (direktan link)

Sevilja >> Bolonja, na rumbo.es stranicama

Sevilja >> Bolonja, na rumbo.es stranicama

Sevilja >> Bolonja, na Ryanair stranicama

Sevilja >> Bolonja, na Ryanair stranicama

Napominjemo da je u cijenu za Ryanair letove uključena samo ručna prtljaga težine do 10 kg i veličine 55 x 40 x 20. Uz to možete besplatno u kabinu unijeti još jednu manju torbu, npr. žensku torbu, ručnu torbicu ili shoping vrećicu do dimenzija 35 x 20 x 20. Više o Ryanair novim pravilima te kako pronaći najjeftiniju kartu na njihovim web stranicama pročitajte u našem članku Ryanair objavio novi, unaprijeđen website. U cijenu karte su uključene sve takse.

Predlažem da cijene za datume koje želite provjerite na stranicama www.ryanair.com, karte ćete najlakše pronaći u njihovom “Fare finder-u“. Nakon što ste složili svoju željenu kombinaciju karte možete jeftinije kupiti na www.rumbo.es, plaćanje je s Maestro karticom.

Ukupno avioni: 46€ po osobi, 92€ za dvoje

 

Autobus

Autobus ćemo koristiti za putovanje između Madrida i Barcelone. Najjeftinije karte možete kupiti na Alsa stranicama, cijena karte kreće već od 5€ po osobi i smjeru. Za putovanje smo odabrali 23.05. sa polaskom u 14 h i po cijeni 9€ po osobi.

Madrid >> Barcelona   9€ po osobi, 18€ za 2 osobe

Madrid >> Barcelona, bus

Madrid >> Barcelona, bus

Želite li dobiti karte po ovim cijenama nužno ih je kupiti unaprijed. Kupovinu karata možete obaviti na Alsa stranicama www.alsa.es.

Ukupno autobus: 9€ po osobi, 18€ za dvoje

 

Smještaji

Za smještaj vam predlažem Airbnb stanove, svi se nalaze u centru grada što će vam dobro poslužiti kao baza za istraživanje. Također birao sam stanove sa dobrim ocjenama. U pitanju su privatne sobe u stanovima zajedno sa domaćinima, ako vam se ovo ne sviđa možete pronaći i cijele privatne apartmane za sebe samo računajte da ćete ovo morati i više platiti. U svakom slučaju dole su samo brzinski prijedlozi, vi sami potražite što vam najviše odgovara.

Madrid, Habitación privada y muy centrica, 3 noćenja, privatna soba, 20.05. – 23.05.2015., 87€ za dvije osobe

Soba Madrid

Soba Madrid

Barcelona, ROOM “Nature”, 3 noćenja, privatna soba, 23.05. – 26.05.2015., 97€ za dvije osobe

Soba Barcelona

Soba Barcelona

Sevilla, Bright Double Room in the Centre, 3 noćenja, privatna soba, 26.05. – 29.05.2015., 84€ za dvije osobe

Soba Sevilla

Soba Sevilla

Ako niste već registrirani na Airbnb ili želite napraviti novi račun učinite to preko ovog linka i uštedite 23€ na cijenu smještaja. Želite li maksimalnu uštedu možete se registrirati i 3 puta pa za svaki stan ostvariti po 23€ popusta, sve što vam je potrebno su 3 različite email adrese. No ovdje u kalkulaciji ćemo računati samo jedan popust. Možete Više o Airbnb-u možete saznati u našem članku Airbnb, kako iznajmiti ili unajmiti smještaj, registrirajte se i ostvarite 23€ popusta.

Predloženi smještaji su samo za primjer. Naravno, ako ne želite koristiti Airbnb već bi radije išli u hotel sami potražite ono što vama najviše odgovara po cijeni, kvaliteti i lokaciji. Pretragu hotela najbolje započeti na www.hotelscombined.com ili www.booking.com.

Ukupno smještaji: 87€ + 97€ + 84€ = 268€ za dvoje – 23€ popusta za novoregistrirane, 245€ ukupno za dvije osobe ~ 123€ po osobi

 

Ukupno

Vlak:

 • Trst – Bolonja, 19€ po osobi, 38€ za dvije osobe
 • Bolonja – Trst, 19€ po osobi, 38€ za dvije osobe

Avion:

 • Bolonja >> Madrid   20€ po osobi, 40€ za dvije osobe
 • Barcelona >> Sevilja   12€ po osobi, 24€ za dvije osobe
 • Sevilja >> Bolonja   14€ po osobi, 28€ za dvije osobe

Bus:

 • Madrid >> Barcelona   9€ po osobi, 18€ za dvije osobe

Transfer:

 • Bologna Centrale – Bologna Airport, 6€ po osobi, 12€ za dvije osobe
 • Madrid Barajas aerodrom – Madrid centar, 4,22€ po osobi ~ 8€ za dvije osobe
 • Barcelona centar – El Prat aerodrom, 0,95€ po osobi ~ 2€ za dvije osobe
 • San Pablo aerodrom – Sevilja centar – San Pablo aerodrom, 4€ po osobi i smjeru, 8€ povratno, 16€ za dvije osobe
 • Bologna Airport – Bologna Centrale, 6€ po osobi, 12€ za dvije osobe

Smještaj:

 • Madrid, 3 noćenja, privatna soba, 20.05. – 23.05.2015., 87€ za dvije osobe
 • Barcelona, 3 noćenja, privatna soba, 23.05. – 26.05.2015., 97€ za dvije osobe
 • Sevilla, 3 noćenja, privatna soba, 26.05. – 29.05.2015., 84€ za dvije osobe

Ukupno: 76€ + 92€ + 18€ + 50€ + 245€ = 481€ za dvije osobe, 241€ ili oko 1.825 kn po osobi

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *