Ryanair objavio novi, unaprijeđen website

Nakon objave novih web stranica krajem 2013. godine Ryanair je već napravio blaži redizajn. Objavljen je 04.04.2014., a vjerovatno je riječ o fazi dva njihovog kompletnog preuređenja web stranica i boljeg user experienca, nešto u čemu su do sada značajno kaskali za konkurencijom. Opće je poznat cilj Ryanaira da podigne broj putnika sa sadašnjih 80 miliona godišnje na 110 miliona do 2019. Kao dio dogoročne strategije ove godine su zaposlili 50 novih IT stručnjaka a dio njihovog rada već možemo vidjeti u novim web stranicama koje su pred nama.

Što je sve novo i unaprijeđeno na Ryanair web stranicama. Evo pregleda nekih najznačajnijih novosti na radost nas putnika.

Novi Fare Finder. Od sada je lakše pronaći željene letove i pregledati sve dostupne destinacije iz odabranog grada sa minimalnim cijenama. Odaberite “Fare finder” u glavnoj navigaciji, unesite ime polaznog aerodroma u “from” polje i vidit ćete sve zračne linije sa polaskom sa tog aerodroma sa prvim datumom za kada je minimalna cijena dostupna.

Novi Fare Finder

Novi Fare Finder

 

Od sada se mogu pregledati cijene za cijeli mjesec za odabranu liniju. Do sada je to bilo moguće samo za tjedan dana. Ako prijeđete mišem preko dana na grafikonu možete vidjeti cijenu leta.

Mjesečni kalendar

Mjesečni kalendar

 

Mapa je također unaprijeđena. Sada je preglednija a možete odmah vidjeti dostupne destinacije sa odabranog aerodroma sa minimalnim cijenama.

Nova mapa

Nova mapa

 

Timetables” je također unaprijeđen. Sada je pregledniji i na jednom mjestu se odmah vidi kojim danima lete na odabranim linijama, u koliko sati, i to sve za cijeli mjesec.

Novi Timetables

Novi Timetables

 

Podsjećamo vas na nekoliko dobrih novosti u Ryanair pravilima. Nakon čestih kritika prema ovome, po strogoći i nepopustljivosti poznatom avioprijevozniku, Ryanair je konačno omekšao. Uvedeno je nekoliko novih i po kupce dobrih novosti:

  1. Dozvoljeno je unjeti u avion još jednu malu ručnu torbu. Uz uobičajenu prvu torbu dimenzija 55 x 40 x 20 od sada možete besplatno u kabinu unijeti još jednu manju torbu, npr. žensku torbu, ručnu torbicu ili shoping vrećicu do dimenzija 35 x 20 x 20. Do sada to nije bilo moguće već ste morali sve ugurati u jednu i jedinu cabin baggage ili platiti suhim zlatom za check-iranu prtljagu.
  2. Naknada za check-iranu prtljagu pada sa 60€ na 30€.
  3. Za karte kupljene direktno preko Ryanair stranica dobit ćete grace period od 24 sata u kojima možete izmjeniti sitne greške u podacima kao što su pogrešno slovo u imenu ili slični tipfeleri. Do sada se bilo koja izmjena plaćala 110€.
  4. Naknada za reizdavanje boarding karte pada sa 70€ na 15€ za one koji su već obavili online check-in. Za one koji nisu uopće napravili Check-in naknada i dalje ostaje 70€.
  5. U jutarnjim satima i nakon 21 h uvodi se “tihi let” što znači da neće biti nikakvih objava preko razglasa osim onih sigurnosnih.
  6. I na kraju puno je jednostavnije online bookiranje jer je izbačen “Recaptcha” kod koji se do sada morao unositi za gotovo svaku pretragu.

 

Podsjećamo vas još jednom za novu Ryanair akciju povodom početka nove sezone. Letovi iz Hrvatske u novoj sezoni kreću od 01.04.2014. po cijeni od 19,99€

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *