NOVO! Hi Belgium Pass, povratni let iz Zagreba u Brussels + neograničeni vlakovi unutar Belgije + besplatan ulaz na atrakcije u 2 belgijska grada po izboru, cijeli paket za samo 149€

Brussels Airlines, zračna luka Brussels, belgijske željeznice i nekoliko belgijskih turističkih ureda i atrakcija udružili su snage kako bi stvorili jedinstveni proizvod za promociju Belgije prema ostatku Europe. Hi Belgium Pass omogućava turistima jednostavan pristup prekrasnim stvarima koje Belgija može ponuditi. Uključeno u Pass je povratni let do Brusselsa, neograničene vožnje vlakovima između belgijskih gradova te besplatan pristup muzejima i ostalim atrakcijama u dva grada po izboru i sve to za samo 149€.

Amare

Kako stvar funkcionira? Vrlo jednostavno, vaše je samo da kupite Hi Belgium Pass, u njega je uključena povratna avio karta iz Zagreba (ili nekog od drugih 50 aerodroma u 18 zemalja Europe), neograničeni vlakovi za putovanje po Belgiji (uključujući i vlak sa i do zračne luke) te besplatan ulaz u najvažnije atrakcije u dva belgijska grada po vašem izboru. Gradovi uključeni u akciju su Brussels, Bruges, Antwerp, Liège, Ghent, Mechelen i Leuven uz najavu da će se u budućnosti još gradova uključiti u program.

Uključeno u Hi Belgium Pass:

  • Jednu povratna avionsku kartu Brussels Airlinesa iz Zagreba u Brussels (ili iz nekog od drugih 50 aerodroma u 18 zemalja Europe)
  • Jednu kartu za neograničene vožnje vlakovima. Omogućuje neograničeno putovanje s NMBS / SNCB (Belgijska nacionalna željeznička tvrtka) vlakovima po cijeloj Belgiji
  • Vaučer za ulaz u neke od najznačajnijih znamenitost u dva belgijska grada po izboru gosta a iz sljedećeg popisa gradova: Brussels, Bruges, Antwerp, Liège, Ghent, Mechelen ili Leuven

Uz Hi Belgium Pass, planiranje vikend putovanja u Belgiju postaje šala, sve što vi trebate učiniti jest odabrati dva belgijska grada koje želite posjetiti tijekom vikenda. Jedini uvjet za Hi Belgium Pass je da vaš let bude u četvrtak, petak ili subotu te povratak u nedjelju, ponedjeljak ili utorak. Odlična prilika za vikend ili produženi vikend u Belgiji.

VAŽNO: Po dolasku u zračnu luku Bruxelles vaučer za posjetu dva grada po izboru morate preuzeti na šalteru na dolaznom terminalu. Izbor gradova koje ste odabrali možete promijeniti sve do dan prije puta. Dakle važno je samo da ne napustite aerodrom bez preuzimanja vaučera. 🙂

Više informacija o Hi Belgium Pass-u i gradovima koje možete posjetiti pronaći ćete ovdje.

Sve uvjete akcije možete pročitati ovdje.

Hi Belgium Pass možete kupiti ovdje.

 

Belgija ukratko, osvrt na gradove uključene u Hi Belgium Pass

Brisel ili Brussel (nizozemski) ili Bruxelles (francuski) kao i cijela Belgija je dugo bio mjesto miješanja germanskih naroda na sjeveru i romanskih na jugu što je dovelo do posebnog koktela kultura, običaja i jezika koji naseljavaju ovaj prostor. Tome Brisel može zahvaliti svoju dugotrajnu kozmopolitsku orijentaciju što je možda i najzaslužnije da je Brisel danas takoreći glavni grad cijele Europske Unije. Više o dojmova iz posjete glavnom Gradu Belgije pročitajte u našem putopisu Brisel – grad piva, vafli, čokolade i Europske Unije.

Grand Markt ili veliki trg 2010. godine bio je proglašen za najljepši europski trg po izboru građana Europe

Grand Markt ili veliki trg 2010. godine bio je proglašen za najljepši europski trg po izboru građana Europe

 

Gent (nizozemski) ili Gand (francuski) je treći grad po veličini u Belgiji, nalazi se u regiji Flandriji, naseljen je Flamancima koji govore dijalekt nizozemskog jezika. Gent se nalazi na sjeveru Belgije, na ušću rijeke Lys u rijeku Schelde a kanalom je povezan sa Sjevernim morem te je značajna luka. U Gentu ima mnogo sačuvanih građevina tradicionalne srednjovjekovne arhitekture. Posebno su značajne Béguinage, skupina crkava, samostana i ostalih građevina koje je gradio crkveni red Beguines u 13. stoljeću a nalaze se na listi Svjetske baštine UNESCO-a.

Gent

Gent

 

Brugge (nizozemski) ili Bruges (francuski) je najveći grad i prijestolnica belgijske pokrajine Zapadna Flandrija. U Bruggeu živi oko 120.000 stanovnika od čega oko 20.000 u povijesnom središtu grada koji se nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine. Poput drugih sjevernjačkih gradova na riječkim kanalima, često ga zovu “Venecijom sjevera”.

Brugge

Brugge

 

Leuven (nizozemski) ili Louvain (francuski) ima oko 100.000 stanovnika i nalazi se 25 km istočno od Brusselsa. U gradu se nalazi jedan od najstarijih Univerziteta, jedna od najvećih bolnica u Europi i što će mnogima možda biti najinteresantnije najveća pivovara na svijetu – Anheuser-Busch InBev. Samo jedan fascinantan podatak, ova globalna kompanija sa sjedištem u malom Leuvenu ima godišnje prihode oko 55 milijardi dolara! Od povijesnih gradskih znamenitosti svakako treba izdvojiti gradsku vijećnicu, gotičku zgradu iz 15. stoljeća sa nevjerovatna 236 kipa ugrađena u njenu fasadu. Također i crkvu Sv. Petra iz 15. stoljeća čiji toranj je pod zaštitom UNESCO-a.

Leuven

Leuven

 

Antwerpen (nizozemski) ili Anvers (francuski) je sa svojih nešto više od 500.000 stanovnika drugi po veličini grad je u Belgiji, odmah iza glavnog Brusselsa. Glavni je grad istoimene belgijske pokrajine, nalazi se također u regiji Flandrija i jedna je od najvećih europskih luka još od 19. stoljeća, trenutno se po veličini nalazi na drugom mjestu u Europi. Važno je trgovačko i financijsko središte povezano s Rajnskom industrijskom oblasti, a poznat je i po obradi dijamanata. U Antwerpenu su 1920. godine održane ljetne Olimpijske igre. Plantin Moretu muzej tiskarstva u Antwerpenu nalazi se na UNESCO-voj listi svjetske baštine.

Antwerpen

Antwerpen

 

Mechelen (nizozemski) ili Malines (francuski) je grad na liniji između Brusselsa i Antwerpena, nalazi točno negdje na pola puta po 25 km udaljen od svakoga od njih. Mechelen je jedan od povijesno najistaknutijih flandrijskih gradova. Zajedno sa Antwerpenom, Brugesom, Bruxellesom, Ghentom i Leuvenom uključuje se na listu najljepših i najznačajnijih gradove Flandrije.

Mechelen

Mechelen

 

Liège (francuski) ili Luik (nizozemski) je grad u belgijskoj regiji Valoniji. Grad je smješten u dolini rijeke Meuse u blizini istočne belgijske granice s Nizozemskom i Njemačkom te ima nešto manje od 200.000 stanovnika, u njegovom aglomeracijskom području živi oko 600 000 stanovnika. Prema broju stanovnika, ovo je treće urbano područje u Belgiji, nakon Bruxellesa i Antwerpena. Liège je glavno ekonomsko i kulturno središte Valonije a grad se nalazi u industrijskoj dolini koja je nekada bila glavni gospodarski pokretač Belgije.

Liège

Liège

 

Smještaj
Airbnb Airbnb
Airbnb je najveća online zajednica na svijetu preko koje domaćini mogu iznajmiti svoj prostor gostima iz cijelog svijeta, putnici sa druge strane mogu povoljno unajmiti stan, apartman, sobu ili samo krevet te tako doći do jeftinijeg smještaja i bolje doživjeti sredinu u koju putuju. Airbnb danas nudi smještaj u čak 192 države svijeta, na njemu postoji već preko 500.000 oglasa od čega preko 25.000 u Hrvatskoj. Više o Airbnb-u možete saznati u našem članku: Airbnb, kako iznajmiti ili unajmiti smještaj, registrirajte se i ostvarite 32€ popusta. Uzmi 32€ popusta Registrirajte se na Airbnb preko ovog linka i uštedite 32€ ili 240 kn na cijenu smještaja na vašem sljedećem putovanju.
Hotel & Hostel Hotel & Hostel
Želite li u hotel provjerite ponudu na www.booking.com. Potpuni pregled ponude hotela i hostela provjerite u tražilici www.hotelscombined.com.

You may also like...

1 Response

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *