Otišli smo u Grčku! NOVO PUTOVANJE je u tijeku – Atena, Delfi, Peloponez i Santorini

Dragi moji Tripolozi, trenutno smo odsutni, godišnji odmor i novo putovanje je u tijeku. Ovaj puta u pitanju je kružna tura po Grčkoj. U Grčkoj sam bio već nekoliko puta, do sada sam vidio Atenu, Solun, Halkidiki, Meteore… Ovaj puta Atena se ponavlja no uzeli smo auto u najam tako da imamo u planu bolje posjetiti okolicu grada. Posjetit ćemo i Delfi što mi je odavno ostala neostvarena želja, također i Peloponez, preciznije Korint, Mikenu, Epidaur i Nafplio. Na Santoriniju također imamo auto i planiramo obići cijeli otok.

Ukratko program putovanja je sljedeći:

 • 1.dan, 20.09. srijeda: slijetanje u Atenu u 16:55, uzimamo auto odmah na aerodromu i u stanu (Airbnb) smo nadam se do 19h. Večer ćemo provesti po starom gradu, Plaka i Monastiraki.
 • 2.dan, 21.09. četvrtak: Delphi, selo Arachova i Monastery of Hosios Loukas.
 • 3.dan, 22.09. petak: Atena, obilazak grada, ukratko Sintagma, Parlament (smjena straže), Omonia, stadion Panathinaikos, Mount Lycabettus, Monastiraki Flea Market…i kuda nas još voda odnese, Opcija je večer u Pireju i eventualno stadion Olympiakosa (šta ćemo, volimo stadione).
 • 4.dan, 23.09. subota: zadnji vikend u 9. mjesecu svake godine održava se European Heritage Days što znači besplatan ulaz na većinu arheoloških nalazišta i muzeja. Imamo sreće da smo baš tih dana u Ateni tako da svakako ćemo iskoristiti priliku. Planiramo posjetiti sljedeće, sve je besplatan ulaz, u zagradi piše prava cijena: Mikena (12€), Sanctuary of Asklepios at Epidaurus (12€), Nafplio. Ako stignemo posjetit ćemo i Archaeological Museum of Ancient Corinth (8€).
 • 5.dan, 24.09. nedjelja: također besplatno u okviru European Heritage Daysa – Acropolis (20€), Ancient Agora (8€), Hadrian’s Library (4€), Roman Agora (8€), Kerameikos (8€), Olympieion (6€), The Archaeological Site of Lykeion (4€). Također opcija je i glavna ceremonija smjene straže na trgu Sintagma u 11h, ako uspijemo to ikako uklopiti. U 20h najkasnije krećemo prema aerodromu, auto moramo vratiti do 21h kad zatvaraju poslovnicu. Let nam je u 22:40, na Santorini slijećemo u 23:30, taxi nas čeka i vozi do apartmana (Airbnb).
 • 6.dan, 25.09. ponedjeljak: ujutro ako ustanemo ranije spustiti ćemo se do crne plaže, nalazi se stotinjak metara od našeg apartmana. Auto nam dovoze na adresu u 11 sati. dok riješimo sve formalnosti i sipamo benzin nadam se da smo oko 13h u Firi. Opcija 1: odmah krenuti na treking od Fire do Oie, treba oko 2-3 sata, 9 km po smjeru. Opcija 2: ako procijenimo da je kasno ili da je vrijeme u banani ostajemo se motati po Firi pa treking ostavljamo za drugi dan. Zalazak sunca u Firi i pivoooo.
 • 7.dan, 26.09. utorak: najvjerovatnije treking koji nismo odradili jučer. Potrudit ćemo se krenuti ranije pa sići negdje do plaže, također i do stare luke pa vjerovatno natrag žičarom, pa Ammoudi bay, pa zalazak sunca u Oii…zadnja stavka kao i sinoć.
 • 8.dan, 27.09. srijeda: ovaj dan je otvoren za ispuniti nečime što nismo stigli u prethodna dva. Također kao opcije stoje i Red Beach, Pyrgos, Arkotiri…
 • 9.dan, 28.09. četvrtak: check out i polazak na aerodrom, auto moramo vratiti do 11h, let za Veneciju polazi nam u 12 h.

Naravno ovaj plan je, kao i uvijek, više popis želja. Teško da možemo i želimo baš sve vidjeti, sigurno će nešto od navedenoga otpasti a nešto novo upasti. Vidjet ćemo sve u hodu.

Ako imate bilo kakve prijedloge što vidjeti u Ateni i okolici ili na Santoriniju slušamo.

Sa ponudama nastavljamo kroz desetak dana, u međuvremenu pratite putovanje na našim Facebook i Instagram stranicama. Javljat ćemo se koliko stignemo. :

Čujemo se uskoro!

You may also like...

3 komentara

 1. Ivana Marin napisao:

  Moris hahahha vidim da još nekima “gori” 😛

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *