Južna Afrika i Azija (Tajland, Hong Kong, Vijetnam…), jedinstveno kružno putovanje iz Rima već od 292€

Bio u pitanju error fare ili samo mega popust ovo je ponuda vrijedna pažnje svakog putnika željnog dalekih putovanja. Ponuda koja vam nudi da obiđete južnu Afriku i jugoistočnu ili južnu Aziju u jedinstvenom kružnom putovanju po cijeni već od 292€ mora vam izmamiti osmjeh na lice. Meni sigurno je! 🙂

Bazirano na letovima Ethiopian Airlinesa i Emiratesa predlažemo vam nekoliko zanimljivih linija. Svi letovi su s polaskom iz Rima, također i s povratkom u Rim. Prva dionica puta vodi nas u Johannesburg, iz Johannesburga u Durban moramo doći vlastitim prijevozom, kopnenim putem ili nekim od low-cost letova, u nastavku vam donosimo prijedlog jednog od ovih letova. Treća dionica puta je let Emiratesa iz Durbana u Phuket preko Dubaia. U Phuketu se možete odmarati nekoliko dana, koliko već želite, a onda krećemo u Bangkok, u nastavku vam donosimo pregled cijene leta Thai Airwaysa, također provjerite i cijene na Air Asia stranicama. Završni let vraća nas iz Bangkoka preko Addis Abebe u Rim. U Etiopiji ćete imati layover u trajanju od 17 sati, potencijalno dovoljno za kratki posjet i ovom gradu.

Ovdje vam donosimo primjere s drugim letom iz Durbana u Phuket, Hong Kong ili Ho Chi Minh City međutim čini se da po sličnim cijenama možete letjeti u gotovo pa bilo koji grad južne i jugoistočne Azije (npr. Singapur, Kuala Lumpur, Colombo…), čak i u Kinu ili Japan. Čini se da jedina konstanta mora biti prvi let u Johannesburg pa nastavak iz Durbana, te zadnji let s polaskom iz Bangkoka. U svakom slučaju materijala za igru sa idajama i planovima za putovanje imate puno, iskoristite priliku, samo požurite ovo sigurno neće dugo trajati.

Primjeri kraćih poveznica:

Prijevoznici su Ethiopian Airlines i Emirates.

Ponuda je dostupna za letove sve do kraja godine (osim ljetnih mjeseci).

Predlažemo da karte kupujete na www.expedia.de stranicama.

Rim >> Johannesburg + Durban >> Phuket + Bangkok >> Rim

Rim >> Johannesburg + Durban >> Phuket + Bangkok >> Rim

Rim >> Johannesburg + Durban >> Hong Kong + Bangkok >> Rim

Rim >> Johannesburg + Durban >> Hong Kong + Bangkok >> Rim

Rim >> Johannesburg + Durban >> Ho Chi Minh City + Bangkok >> Rim

Rim >> Johannesburg + Durban >> Ho Chi Minh City + Bangkok >> Rim

Johannesburg >> Durban

Johannesburg >> Durban

Phuket >> Bangkok

Phuket >> Bangkok

 

Smještaj
Airbnb Airbnb
Airbnb je najveća online zajednica na svijetu preko koje domaćini mogu iznajmiti svoj prostor gostima iz cijelog svijeta, putnici sa druge strane mogu povoljno unajmiti stan, apartman, sobu ili samo krevet te tako doći do jeftinijeg smještaja i bolje doživjeti sredinu u koju putuju. Airbnb danas nudi smještaj u čak 192 države svijeta, na njemu postoji već preko 500.000 oglasa od čega preko 25.000 u Hrvatskoj. Više o Airbnb-u možete saznati u našem članku: Airbnb, kako iznajmiti ili unajmiti smještaj, registrirajte se i ostvarite 32€ popusta. Uzmi 32€ popusta Registrirajte se na Airbnb preko ovog linka i uštedite 32€ ili 240 kn na cijenu smještaja na vašem sljedećem putovanju.
Hotel & Hostel Hotel & Hostel
Želite li u hotel provjerite ponudu na www.booking.com. Potpuni pregled ponude hotela i hostela provjerite u tražilici www.hotelscombined.com.

Aerodrom Rim - Fiumicino / Leonardo da Vinci (FCO)
www
Internet stranice aerodroma Rim – Fiumicino.
Avion
Low-cost prijevoznik Vueling povezuje Pulu, Zadar, Split, Dubrovnik i Budimpeštu tijekom ljetne sezone s Fiumicino aerodromom. Cijene i termine provjerite na Vueling stranicama. Low-cost prijevoznik Easyjet povezuje Split i Dubrovnik s Fiumicino aerodromom tijekom ljetne sezone. Cijene i termine provjerite na Easyjet stranicama. Low-cost prijevoznik Wizzair povezuje Budimpeštu s Fiumicino aerodromom svakodnevno tijekom cijele godine. Cijene i termine provjerite na Wizzair stranicama.
Automobil Automobil
Idete li autom do Rima trošak puta možete izračunati na ViaMichelin stranicama.
Parking Parking
Cijene parkinga na aerodromskom parkiralištu možete vidjeti ovdje. Najpovoljniji low-cost parking možete pronaći na stranicama Parkvia, cijena kreće već od 22€ za 7 dana.
Autobus Autobus
Vrlo jeftine autobusne karte možete pronaći za putovanje iz Venecije do Rima s prijevoznikom Flixbus. Odlučite li se na ovu opciju ovdje možete pročitati kako doći iz Hrvatske do Venecije.
Vlak Vlak
Trenitalia pokriva liniju Trieste Centrale – Roma Termini sa 15-tak vlakova dnevno, sa polaskom na otprilike svakih sat do tri sata. Putovanja traje od 5:25 do 8 sati u ovisnosti od vrste vlaka i presjedanja. Cijena karte za vlak kreće već od 19 € po smjeru, da biste ostvarili ove cijene potrebno je karte kupiti online unaprijed. Karte je moguće kupiti i na stanici, u radno vrijeme na šalteru ili van njega na automatima ali cijena će biti znatno viša na dan putovanja. Provjeriti red vožnje i kupiti karte možete na Trenitalia stranicama. Sve o vrstama vlakova i karata, kao i o uvjetima i načinu kupnje na stranicama Trenitalie možete pročitati u našem članku ovdje. Kako doći iz Hrvatske do Trsta pročitajte ovdje.
Transfer na aerodrom
  • Aerodrom Fiumicino nalazi se oko 35 km od centra Rima. Željezničku stanicu Roma Termini i aerodrom Fiumicino povezuju brojne autobusne kompanije, ovo su neke od njih Terravision po cijeni 4 € po smjeru, SIT bus shuttle po cijeni 6 € po smjeru, T.A.M. po cijeni 4 € po smjeru i Rome airport bus po cijeni 4 € po smjeru. Putovanje traje oko 50 – 60 minuta. Autobusi kreću svakih nekoliko minuta ispred stanice Termini. Više informacija i red vožnje pronaći ćete na priloženim linkovima gdje također možete kupiti i karte.
  • Do aerodroma Fiumicino moguće je doći i s vlakovima Trenitalie. Postoje dvije vrste vlaka, prvi je direktno sa stanice Termini, zove se Leonardo express a polazak je svakih pola sata (15 minuta u špici), cijena je 14 € po smjeru. Zanimljivo je da je polazak garantiran čak i u slučaju štrajka. 🙂 Drugi je regionalni vlak koji povezuje druge rimske stanice Trastevere, Ostiense, Tuscolana i Tiburtina s aerodromom. Polazak je svakih 15 minuta a cijena je 8 € po smjeru. Više informacija o ovome možete pronaći na stranicama Trenitalie ovdje.
Aerodrom-Rim_Fiumicino

You may also like...

1 Response

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *