Đir po Italiji 11 dana, kružna tura avionom i vlakom, Sicilija, Napoli i Rim, uključen prijevoz, transferi i smještaj za samo 239€ po osobi

Danas nećemo ići daleko. Ima u našoj blizini toliko toga za vidjeti da nije nužno uvijek ići na drugi kraj svijeta kako bi čovjek pronašao nešto novo. Danas predstavljamo pravu backpacking turneju po Italiji. Samo za iskusne putnike! 11 dana prave Italije, od juga do sjevera, avionom i vlakom, boravak u solidnim smještajima na dobrim lokacijama, sve to za samo 239€ po osobi. Uključeni avion, svi vlakovi i transferi kao i smještaj u hotelima sa 3 ili 4 zvjezdice.

Iz Trsta krećemo avionom na Siciliju, Ryanair letom za Trapani. Odmah sa Trapani aerodroma autobusom stižemo u Palermo.

 

Palermo, Lazur

Palermo, Lazur

Palermo je glavni grad otoka Sicilija i jedan od najvećih talijanskih gradova. Nastao je još u osmom stoljeću prije Krista i grad je prebogate povijesti i kulture. U novijem dobu ipak poznatiji po mafiji kao i cijeli otok. Nedaleko od Palerma možete posjetiti i Corleone, mjesto poznato po istoimenoj familiji iz trilogije “Kum”. Znam da je 3 dana na Siciliji premalo za vidjeti i samo mali dio onoga što se ima za vidjeti ali u ovakvoj turneji moramo voditi računa o tome da je vrijeme kao i novac ograničeno. Na Siciliji ćemo se duže zadržati u nekoj budućoj ponudi. Vi ako želite produžite boravak prema svojim potrebama. Lako možete uključiti i posjet obližnjoj Malti u cijelu priču.

Nakon 3 dana boravka u Palermu krećemo vlakom prema sjeveru, birajte želite li dnevnim vlakom pa uživati u pogledu ili bi radije noćni pa uštedjeli jedan dan za obilazak kao i novac za jedno noćenje u hotelu.

Pompeji

Pompeji

Sljedeća postaja je Napoli. Grad u doslovnom prijevodu znači “Novi grad”, zanimljivo ime s obzirom da je jedan od najduže stalno naseljenih gradova na svijetu. Poznata je stara izreka “vidi Napulj i umri” koja dovoljno govori o ljepoti grada. Vi naravno nećete umrijeti već ćete uživati u gradu bogatom znamenitostima u najvećem povijesnom centru grada u Europi. Predlažem i izlet do Vezuva i čuvenih Pompeja i Herculaneuma, antičkih gradova koji su u danu nestali nakon erupcije vulkana. Nesreća koja je zadesila gradove 79. godine p.n.e. sačuvala ih je pod debelim slojem lave u gotovo netaknutom obliku sve dok nisu ponovo otkriveni puuuno godina kasnije.

Koloseum

Koloseum

Svi putevi vode u Rim! Tako i naš put. Kakav bi to bio obilazak Italije bez posjete njegovom glavnom gradu. Što reći o gradu osnovanom još 753 p.n.e., gradu koji je dugo bio najvažniji grad na svijetu i središte ogromnog carstva. U Rimu je doslovno na svakom koraku djelić povijesti. Koloseum, Vatikan, Bazilika Svetog Petra, Sikstinska kapela, fontana Trevi, Piazza della Repubblica…dug je to popis. Za Rim smo odvojili 4 dana.

Paket je na bazi dvije osobe. Cijena leta na Siciliju, vlakova, transfera i hotela za 10 noćenja u Italiji iznosi 478€ ukupno za dvoje ili 239€ po osobi. To je oko 1.800 kn po osobi.

 

Avio karte

Za let ćemo iskoristiti Ryanair. Iz obližnjeg Trsta letimo u Trapani na Siciliji već od 24€ po osobi. Ja sam za polazak uzeo kraj 9-og mjeseca, točnije 30.09. Ipak karata za ovu cijenu ima dovoljno i u drugim periodima, sami se pronađite svoj idealan dan za polazak.

Trst >> Trapani   24€

Trst >> Trapani

Trst >> Trapani

Napominjemo da je u cijenu za Ryanair letove uključena samo ručna prtljaga težine do 10 kg i veličine 55 x 40 x 20. Uz to, prema novim Ryanair pravilima od ove godine možete besplatno u kabinu unijeti još jednu manju torbu, npr. žensku torbu, ručnu torbicu ili shoping vrećicu do dimenzija 35 x 20 x 20. Više o Ryanair novim pravilima te kako pronaći najjeftiniju kartu na njihovim web stranicama pročitajte u našem članku Ryanair objavio novi, unaprijeđen website. U cijenu karte su uključene sve takse.

Karte kupujete na stranicama www.ryanair.com. Datume polaska i povratka prilagodite svojim potrebama, najlakše ćete pronaći karte u novom “Fare finder-u”.

 

Vlakovi

Za put od juga Italije, sa Sicilije, do Trsta koristit ćemo vlakove Trenitalie. Prva dionica je iz Palerma do Napolija, druga od Napolija do Rima i posljednja od Rima do Trsta. Karte možete pronaći od 9€ do 19€ za više termina za nevedene dionice. Noćni vlak iz Palerma u Napoli je nešto skuplji, košta 39€, ako je ovo vaš izbor tada ćete uštedjeti cijeli posljednji dan za obilazak Palerma a ujutro stižete naspavani u Napoli, polazak je u 21:10 a u Napoli stižete u 7:23. Također uštedjet ćete i novac za jedno noćenje u Napoliju. Dnevnim vlakom Palermo-Napoli krećete u 10:05 a stižete u 19:15.

Važno je napomenuti, ako želite pronaći karte za ove cijene nužno ih je kupiti unaprijed, najbolje barem mjesec dana kako bi bili sigurni da ćete karte i dobiti za navedene cijene. Kupovina na licu mjesta može biti znatno skuplja. Karte kupljene online ne morate validirati što znači da samo uđete u vlak i ne morate ih nigdje poništavati, za razliku od onih kupljenih na licu mjesta. Sa druge strane morate biti baš u tom vlaku za koji je karta i kupljena inače će vam propasti.

Palermo >> Napoli   19€ po osobi, 38€ za dvije osobe
Napoli >> Rim   9€ po osobi, 18€ za dvije osobe
Rim >> Trst   19€ po osobi, 38€ za dvije osobe

Palermo >> Napoli

Palermo >> Napoli

Napoli >> Rim

Napoli >> Rim

Rim >> Trst

Rim >> Trst

Vlakovi u Italiji su brzi i točni i prilično jeftini ako dobro isplanirate putovanje pa ih kupite unaprijed. Ovdje nisam navodio ali lako možete produžiti putovanje pa nakon Rima otići i u Firencu ili Pisu za male novce. Iz Firence do Trsta karte možete pronaći već za 9€.

Karte kupujute na stranicama www.trenitalia.com. Stranice postoje i na engleskom jeziku a pri pretrazi obavezno odaberite opciju Tutti i treni/All trains.

 

Transferi

Transfer do aerodroma u Trstu nije skup, iz grada stižete autobusom broj 51 za 4€ po osobi. Više informacija pronaći ćete ovdje.

Transfer od Trapani aerodroma do Palerma jednostavno ćete obaviti direktnim Terravision autobusom za 11€ po osobi. Sve informacije pronaći ćete ovdje.

 

Smještaj

Palermo:
Cult ‘N’ Sea La Casetta Dell’Artista Hotel Palermo***, 30.09.-03.10. 3 noći   90€ (link na ponudu hotela)

Napoli:
Prati Hotel***, 03.10.-06.10. 3 noći   63€ (link na ponudu hotela)

Rim:
Veio Residence Rome****, 06.10.-10.10. 4 noći   153€ (link na ponudu hotela)

Palermo, Cult 'N' Sea La Casetta Dell'Artista Hotel Palermo***

Palermo, Cult ‘N’ Sea La Casetta Dell’Artista Hotel Palermo***

Napoli, Prati Hotel***

Napoli, Prati Hotel***

Rim, Veio Residence Rome****

Rim, Veio Residence Rome****

Predloženi hoteli su samo za primjer. Naravno vi potražite ono što vama više odgovara po cijeni, kvaliteti i lokaciji. Pretragu najbolje započeti na www.hotelscombined.com i www.booking.com.

 

Ukupno

Avion:
Ryanair Trst >> Trapani 24€ po osobi, 48€ za dvije osobe

Vlak:
Palermo >> Napoli 19€ po osobi, 38€ za dvije osobe
Napoli >> Rim 9€ po osobi, 18€ za dvije osobe
Rim >> Trst 19€ po osobi, 38€ za dvije osobe

Transferi:
Trst, bus broj 51, 4€ po osobi, 8€ za dvije osobe
Trapani aerodrom – Palermo, 11€ po osobi, 22€ za dvije osobe

Smještaj:
Palermo, Cult ‘N’ Sea La Casetta Dell’Artista Hotel Palermo***, 30.09.-03.10. 3 noći 90€
Napoli, Prati Hotel***, 03.10.-06.10. 3 noći 63€
Rim, Veio Residence Rome****, 06.10.-10.10. 4 noći 153€

Ukupno: 24€ + 19€ + 9€ + 19€ + 4€ + 11€ + 153€ (polovica ukupnog smještaja) = 239€ ili oko 1.800 kn po osobi

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *