Jesen na Kanarskim otocima, povratno iz Milana na Lanzarote za samo 20€, Gran Canariu za 30€, Tenerife za 36€

Kanarski otoci su istureni dio Španjolske i Europske Unije, izolirani daleko u Atlantiku i vrlo su poželjna turistička destinacija. Zbog prilično velike udaljenosti od kontinetalne Europe cijele letova znaju biti prilično visoke. Na sreću low-cost letovi već dugo povezuju kontinent s otocima tako da se često može pronaći prilično povoljna karta. Danas vam predlažemo povratne kombinacije Ryanaira iz Milana (Bergamo) na Lanzarote, Gran Canariu ili Tenerife tijekom jeseni. U sklopu trenutne akcije Ryanaira o kojoj smo vas obavijestili jučer sada možete uloviti super kombinacije za Kanarske otoke. Akcija traje još samo danas 26.10. do 23:59 pa požurite sa kupnjom. Informacije kako najlakše i najjeftinije stići do aerodroma u Bergamu pronaći ćete na kraju ovog članka.

Lanzarote je najsjeverniji otok Kanarskog otočja, nalazi se oko 140 km od obale Maroka. Otok je dug oko 60 km i širok oko 25 km, ima 213 km obale od čega je 16,5 km pješčanih plaža. Od 1993. godine cijeli otok nalazi se UNESCO-voj listi kao zaštićeni rezervat biosfere.

Gran_Canaria-desert

Gran Canaria je treći otok po veličini na Kanarskom otočju i najnaseljeniji je otok cijelog otočja sa nešto preko 800.000 stanovnika. Najveći grad otoka a ujedno i cijelog Kanarskog otočja je Las Palmas de Gran Canaria u kojem živi gotovo 400.000 stanovnika. Oko trećina površine otoka je pod zaštitom UNESCO-a kao prirodni rezervat. Godišnje otok posjeti oko 2,2 miliona turista.

Las_Palmas-720

Tenerife je najveći i najnaseljeniji otok kanarskog otočja. Na otoku živi oko 900.000 stanovnika a godišnje ga posjeti oko 5.000.000 turista. Zanimljivo je da se na ovom udaljenom otoku nalazi najviši vrh Španjolske, 3.718 metara visok vulkan El Teide. Ako računamo ukupnu visinu sa dna Atlantskog oceana El Teide je sa svojih 7.500 metara treći po visini vulkan na svijetu.

Tenerife-720

Tijekom posjete Kanarskim otocima svakako vam predlažemo da unajmite auto, puno više ćete vidjeti a putovat ćete puno komotnije. Najbolju ponudu pronaći ćete na Rentalcars stranicama. Ukoliko putujete u dvoje ili više osoba najam automobila svakako postaje najbolja opcija. Potragu za najjeftinijim autom možete obaviti i ovdje na kraju članka u našoj formi za pretragu.

U nastavku donosimo nekoliko zanimljivih kombinacija za Kanarske otoke, svaka kombinacija je prilagodljiva i vrijeme boravka možete skratiti ili produžiti. Neke kombinacije zahtjevaju noćenje u Barceloni, ukoliko se želite zadržati dužeu ovom gradu prilagodite letove svojim željama.

 

Lanzarote ukupno 20€:

Milano (Bergamo) >> Barcelona >> Milano (Bergamo)

Milano (Bergamo) >> Barcelona >> Milano (Bergamo)

Barcelona >> Lanzarote >> Barcelona

Barcelona >> Lanzarote >> Barcelona

 

Gran Canaria ukupno 30€:

Milano (Bergamo) >> Barcelona >> Milano (Bergamo)

Milano (Bergamo) >> Barcelona >> Milano (Bergamo)

Barcelona >> Gran Canaria >> Barcelona

Barcelona >> Gran Canaria >> Barcelona

 

Tenrife ukupno 36€:

Milano (Bergamo) >> Barcelona >> Milano (Bergamo)

Milano (Bergamo) >> Barcelona >> Milano (Bergamo)

Barcelona >> Tenerife >> Barcelona

Barcelona >> Tenerife >> Barcelona

 

Cijene uključuju jedan komad ručne prtljage do veličine 55 x 40 x 20 i još jednu manju torbu, npr. žensku torbu, ručnu torbicu ili shoping vrećicu do dimenzija 35 x 20 x 20.

Karte za datume koje želite najlakše ćete pronaći u Ryanair Fare Finderu.

Karte možete kupiti direktno na Ryanair stranicama.

Detaljne upute za kupovinu avio karata direktno na Ryanair stranicama pronaći ćete u našem članku: Ryanair za početnike – korak po korak kako do avio karte + online check-in.

 

Smještaj
Airbnb Airbnb
Airbnb je najveća online zajednica na svijetu preko koje domaćini mogu iznajmiti svoj prostor gostima iz cijelog svijeta, putnici sa druge strane mogu povoljno unajmiti stan, apartman, sobu ili samo krevet te tako doći do jeftinijeg smještaja i bolje doživjeti sredinu u koju putuju. Airbnb danas nudi smještaj u čak 192 države svijeta, na njemu postoji već preko 500.000 oglasa od čega preko 25.000 u Hrvatskoj. Više o Airbnb-u možete saznati u našem članku: Airbnb, kako iznajmiti ili unajmiti smještaj, registrirajte se i ostvarite 32€ popusta. Uzmi 32€ popusta Registrirajte se na Airbnb preko ovog linka i uštedite 32€ ili 240 kn na cijenu smještaja na vašem sljedećem putovanju.
Hotel & Hostel Hotel & Hostel
Želite li u hotel provjerite ponudu na www.booking.com. Potpuni pregled ponude hotela i hostela provjerite u tražilici www.hotelscombined.com.

Rent a car

Aerodrom Bergamo - Orio al Serio (BGY)
www
Internet stranice aerodroma Bergamo – Orio al Serio.
Avion
Putnicima sa istoka zemlje možda će odgovarati polazak iz Budimpešte. Low-cost prijevoznik Ryanair povezuje Budimpeštu s Bergamom svakodnevno tijekom cijele godine. Cijene i termine provjerite na Ryanair stranicama.
Automobil Automobil
Idete li autom do Bergama trošak puta možete izračunati na ViaMichelin stranicama.
Parking Parking
Cijene parkinga na aerodromskom parkiralištu možete vidjeti ovdje. Najpovoljniji low-cost parking možete pronaći na stranicama Parkvia, cijena kreće već od 31€ za 7 dana.
Autobus Autobus
Vrlo jeftine autobusne karte možete pronaći za putovanje iz Venecije do Milana s autobusnim prijevoznikom Flixbus. Odnedavno su ovi low-cost autobusni prijevoznici pokrenuli linije i u Italiji, više o ovome možete pročitati u našem članku o Flixbusu ovdje. Odlučite li se na ovu opciju ovdje možete pročitati kako doći iz Hrvatske do Venecije.
Vlak Vlak
Trenitalia pokriva liniju Trieste Centrale – Milano Centrale sa gotovo 15 vlakova dnevno od čega 3 direktna a ostali s presjedanjem u Venezia Mestre. Najkraće putovanja traje od 3:44 sa brzim Freccia vlakovima, do nešto više od 5 sati s Intercity i regionalnim vlakovima. Cijena karte kreće već od 19 € po smjeru kupite li ju online unaprijed. Također karte je moguće kupiti i na stanici, u radno vrijeme na šalteru ili van njega na automatima ali cijena će biti viša na dan putovanja. Druga mogućnost je putovanje vlakom u grad Bergamo no ovdje je manji broj linija, više presjedanja i cijene su nešto više, od 23,80 €. Provjeriti red vožnje i kupiti karte možete na Trenitalia stranicama. Sve o vrstama vlakova i karata, kao i o uvjetima i načinu kupnje na stranicama Trenitalie možete pročitati u našem članku ovdje. Kako doći iz Hrvatske do Trsta pročitajte ovdje.
Kombi prijevoz Kombi prijevoz
Iz Hrvatske direktno do aerodroma Bergamo možete i sa slovenskim kombi prijevoznikom GoOpti.
Transfer na aerodrom
Aerodrom Orio al Serio nalazi se oko 45 km od Milana ili oko 3 km od grada Bergamo. Željezničku stanicu Milano Centrale i aerodrom u Bergamu povezuju brojne autobusne kompanije, ovo su neke od njih Terravision, Orio shuttle i Airport bus express. Cijena karte je vrlo povoljnih 5 € po smjeru, putovanje traje oko sat vremena. Autobusi kreću svakih nekoliko minuta ispred stanice Milano Centrale. Više informacija i red vožnje pronaći ćete na priloženim linkovima gdje također možete kupiti i karte no potrebe za kupovinom unaprijed nema. Ukoliko se odlučite na putovanje vlakom u Bergamo poveznicu s aerodromom nudi Airport Bus košta 2,30 € po smjeru i putuje se oko 10 – 15 minuta. Ista karta vrijedi 90 minuta i za gradski prijevoz unutar Bergama uključujući i žičaru u stari grad Città Alta.
Aerodrom-Bergamo

You may also like...

4 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *