Kako da ostvarite velike popuste i putujete gotovo pa besplatno, korak po korak do avio karte već za 2€

Ne znam koliko vam je poznata trenutna navala na kupovinu avio karata preko raznih španjolskih stranica sa Diners ili Maestro karticama. Već neko vrijeme ovaj trik funkcionira, popusti na Diners kartice pojavili su se još prije nove godine, popusti na Maestro kartice pojavljuju se povremeno u zadnje vrijeme. Želite li i vi kupiti jeftinije karte ovdje ćemo vam detaljno objasniti postupak.

Naime, pojedine španjolske stranice daju znatne popuste na već jeftine low-cost karte koje tako postanu gotovo pa besplatne. Popusti vrijede za sve avio karte, ne samo za low-cost kompanije, ali ne bih vam niti savjetovao kupovinu skupljih karata. Popust možete dobiti na sve gotovo sve avio karte ali na veće iznose udio popusta se gubi a rizik povećava. Važno je da ostanete na španjolskom jeziku inače će cijene biti znatno više.

Ovo samo neke od stranica kod kojih možete ostvariti popust:
www.jetcost.es
www.viajar.com
www.edreams.es
www.rumbo.es
www.rumbo.fr

Što se rizika tiče on postoji kao i kod svih posrednika, sa kartama je sve u redu ako je sve u redu, međutim ako dođe do nekih problema tipa otkazivanja ili promjene leta puno teže ćete ostvariti svoja prava nego da ste kartu kupili direktno kod prijevoznika. Ipak rizik kod karata niske cijene je podnošljiv.

Trenutno najpovoljnije karte dobijamo kombiniranjem Jetcost-a i Viajar-a. Karte su znatno povoljnije ako idete do Viajar-a preko Jetcost-a nego ako idete direktno na Viajar. Pratite redosljed želite li doći do najniže cijene.

Uzet ćemo za primjer jedno jednostavno putovanje iz Pule u Brisel sa low-cost prijevoznikom Ryanair.

 

Primjer – Ryanair:

1. Pronađite let na Ryanairu. Datume i letove koje želite najlakše ćete pronaći direktno na stranicama Ryanair, u njihovom Fare finderu.

U našem primjeru imamo sljedeći rezultat:

U jednom smjeru:
Pula >> Brisel   18€ (30.03.)

Povratna:
Pula >> Brisel >> Pula   38€ (30.03. – 17.04.)

Pula >> Brisel >> Pula, Fare finder na Ryanair stranicama

Pula >> Brisel >> Pula, Fare finder na Ryanair stranicama

 

2. Pronađite isti let na Jetcost stranicama. Istu pretragu napravite na Jetcost stranicama. Rezultati su sada znatno bolji:

U jednom smjeru:
Pula >> Brisel   2€ (30.03.) (direktan link)

Pula >> Brisel, na Jetcost stranicama

Pula >> Brisel, na Jetcost stranicama

Povratna:
Pula >> Brisel >> Pula   6€ (30.03. – 17.04.) (direktan link)

Pula >> Brisel >> Pula, na Jetcost stranicama

Pula >> Brisel >> Pula, na Jetcost stranicama

 

3. Odaberite let na Jetcost-u. Kliknite “Elegir” za let koji želite. U ovom slučaju otvorit će vam se novi prozor sa stranicom Viajar.

 • Provjerite da je to vaš let koji želite.
 • U dijelu Precio vidit ćete ukupnu cijenu (koja je obično nešto viša nego na Ryanair stranicama) i iznos popusta koji ste ostvarili.
 • NoProblem ostavite prazno inače će vam nadodati još određeni iznos na cijenu. U pitanju je neko osiguranje koje vam ne treba.
 • Unesite svoje podatke: Titulo – Sr. je muško, Sra. žensko, Nombre – ime, Apellidos – prezime, Equipaje – prtljaga (odaberite 0 – Sin maletas ako putujete samo s ručnom).
 • Morate potvrditi oba check boxa Condiciones de contratación prije slanja.
Viajar stranice

Viajar stranice

 

4. Potvrda. Kliknite CONFIRMAR. U međukoraku pokušat će vam još jednom prodati NoProblem osiguranje, kliknite No necesito la cobertura.

Međukorak

Međukorak

 

5. Stranica sa plaćanjem je jasna. Unesite svoje osobne podatke i način plaćanja. Način plaćanja u ovom slučaju mora biti Diners, ipak povremeno je najjeftinije plaćanje s Maestro karticom. Potencijalno moguće i nekom drugom vrstom kartice u budućnosti. Svakako provjerite prije pretrage, biće jasno navedeno s kojom karticom je najniža cijena.

 • Osobni podaci redom: ime, prezime, adresa, broj, grad, poštanski broj, zemlja, email adresa, potvrda email adrese, broj telefona (potvrdu rezervacije ćete dobiti i sms-om).
 • U ovom slučaju morat ćete platiti Diners karticom. Promjeniti li vrstu kartice u drop down listi vidjet ćete da cijena drastično raste. Unesite podatke sa kartice.
 • Svakako provjerite cijenu još jednom i potvrdite.
Plaćanje

Plaćanje

 

6. Nakon plaćanja vidjet ćete potvrdu o uspješnoj kupovini na ekranu i…

 

7. …doći će vam potvrda na email. Ovo je potvrda sa moje prošlotjedne kupovine. Email će najvjerovatnije stići nekoliko minuta nakon kupovine ali je moguće i da prođe i do nekoliko sati. Nemojte prerano dizati paniku.

 • Ono što vam je bitno je šesteroznamenkasti PNR kod koji ćete dobiti u emailu, sa njim ćete pronaći svoju rezervaciju na Ryanair stranicama.
 • I email sa kojim su vas registrirali. Iz nekog razloga email mijenjaju, umjesto na primjer ime.prezime@gmail.com izmjenit će u ime.prezime@calladverting.com ili slično. Ova email adresa koju ćete dobiti je jako bitna, bez nje nećete moći pronaći svoju rezervaciju kako biste napravili online check-in.
Email sa potvrdom kupovine

Email sa potvrdom kupovine

 

8. Nakon što ste dobili potvrdu rezervacije na email možete ju provjeriti na Ryanair stranicama. Odite u Manage booking dio i birajte opciju koju želite.

 

9. OPCIONALNO. Ako želite imati svoju rezervaciju na način kako ste navikli, sa Ryanair itinerary-em možete obaviti i ovaj korak. Ipak možete i bez njega ali ćete onda morati koristiti email adresu koju ste dobili od Rumba ili Viajara.

 • Ako želite promjeniti email adresu odaberite opciju Update email address.
Ryanair stranice - Update email address

Ryanair stranice – Update email address

 

 • Na sljedećoj stranici odaberite opciju View Itinerary / Resend Confirmation Email / Update Email Address.
 • U doljnjem dijelu unesite PNR kod koji ste dobili, unesite email adresu koju ste dobili i odaberite vašu avio liniju.
Ryanair stranice - View Itinerary / Resend Confirmation Email / Update Email Address

Ryanair stranice – View Itinerary / Resend Confirmation Email / Update Email Address

 

 • U nastavku možete vidjeti status svoje rezervacije, promjeniti email adresu ili ponovo poslati email sa potvrdom rezervacije, ovaj puta pravi sa Ryanair stranica. U potvrdi koju ćete dobiti biće naznačena viša cijena nego što ste platili, no to vas ne zanima, razliku je platio Rumbo ili Viajar.
Ryanair stranice - pregled rezervacije, ponovno slanje email potvrde ili izmjena email adrese

Ryanair stranice – pregled rezervacije, ponovno slanje email potvrde ili izmjena email adrese

 

10. Online check-in. Ovo je najvažniji dio, nemojte ga nikako zaboraviti, bez toga nećete moći u avion ili ćete platiti znatan iznos za check-in na aerodromu. Online check-in možete napraviti od 7 dana do 2 sata prije leta. Postupak je isti onome opisanom u točki 9. Idite na stranicu Manage booking i kliknite ONLINE CHECK-IN te unesite podatke o rezervaciji.

Ovo je primjer kupovine Ryanair avio karata ali i za sve druge prijevoznike postupak je isti.

Uživajte u jeftinim putovanjima i sretan put. 🙂

Primjer kako dobro iskoristiti navedenu priliku pročitajte u našem članku: Veliki krug po Europi, Pula – London – Berlin – Madrid – Brisel – Pula za samo 64€.

You may also like...

33 komentara

 1. Teo napisao:

  Svaka čast na trudu i super savjetima 🙂

 2. Mateja napisao:

  Hvala na obješnjenjima, jučer cijeli dan pokušavam naći postupak kupovine jer do sada nisam kupovala karte.

  Imam pitanje: Ako kupujem Voloteine karte putem Viajar-a, mogu li kupiti samo karte, a kasnije, prilikom on-line check-ina na Volotea-inoj stranici nadoplatiti za prtljagu?

  Pitam jer mi na Viajaru hoće naplatiti 60€ jednu torbu, a našla sam podatke da Volotea toliko naplaćuje za torbe prijavljene na aerodromu, a ako se uzme preko neta, košta 15-25€ pa mi to nije jasno.

  Također, trebam 2 karte, a kada u pretragu uključim karte za 2 osobe, ispadne skuplje po odobi nego kad gledam pojedinačno. Onda da uzmem jednu po jednu, ili?

  Hvala unaprijed na odgovoru. 🙂

  • Tripolog napisao:

   Pozdrav Mateja,

   Mislim da ne bi smjela imati problema da kasnije dodaš prtljagu svojoj rezervaciji. Osobna iskustva sa Voloteom nemam ali vjerujem da ćeš moći unijeti broj rezervacije i email i dodati prtljagu naknadno ovdje: http://www.volotea.com/en/your-booking/add-baggage

   Email adresa će se najvjerovatnije razlikovati od tvoje prave, to je opisano u našem članku. Unosit ćeš email adresu koju ćeš dobiti u potvrdi kupovine od Viajar-a.

   Moguće je da su dvije karte skuplje od jedne. Vjerovatno je ostala samo jedna karta po nižoj cijeni a druga već ulazi u skuplju kategoriju. Provjeri da li je razlika i na Volotea stranicama. Ipak ništa te ne košta da probaš kupiti jednu po jednu.

   Nadam se da će ti ovo biti od pomoći.

   Sretan put. 🙂

 3. Mateja napisao:

  Hvala puno na odgovoru. 🙂 Itekako je od pomoći, mislim da sam sada sve pohvatala. Svaka čast na ovako lijepo i slikovito objašnjenim postupcima.

  Keep up the good work. 😉

  Lp, M

 4. Nikolina napisao:

  Imam pitanje:
  moram rezervirat 5 karata preko rumbo.es, je li mi pametno da sve karte idu tako preko jedne osobe ili da svako sebi rezervira kartu pojedinačno?

  • Tripolog napisao:

   Nikolina,
   mislim da je svejedno, samo obrati pažnju u kojoj kombinaciji možeš dobiti veći popust. Ne znam u kojoj točno kombinaciji kupuješ karte, na primjer često ćeš dobiti popust 23€ na jednu kartu ali jednako i na dvije ili pet, u tom slučaju naravno najbolje je kupovati jednu po jednu pa kasnije u check-inu pokušati osigurati da zajedno sjedite. Sa druge strane u nekim kombinacijama na Diners dozvoljavali su ostvarivanje popusta samo na jednu kupovinu po kartici, tada bi popust imala samo na prvu kartu a za ostale bi morala korisiti drugu karticu.
   To na Rumbu se jako brzo mijenja pa provjeri kakve trenutno popuste daju.

 5. Vibor napisao:

  Bok, pokušala sam kupiti karte preko viajar.com za avio prijevoznika Ryanair i cijena je za plaćanje preko Maestra bagatela no iz nekog razloga nakon što unesemo podatke o plaćanju (a sudeći po vašim slikovitim objašnjenjima grešaka u koracima nismo imali) i kliknemo potvrdi stranica nas vodi do zaba m tokena a nakon toga nas vraća na prethodnu stranicu s porukom da je transakcija obustavljena i da pokušamo ponovo. Znate li možda u čemu je problem?

  • Tripolog napisao:

   Vibor,
   prema navedenom imate problem sa plaćanjem. Možda vam kartica ne dozvoljava online plaćanja a možda nemate dovoljno novaca na njoj. Probajte provjeriti sa bankom da li je s vašom karticom dozvoljena online kupovina ili probajte s drugom karticom. Ja kad sa kupovao karte nisam imao takvih problema.

 6. marko napisao:

  IMam problem sa kupovinomm preko rumbo.es. Prije sveg ada napomenem da sam mnogo karata kupio na ovaj nacin i bile su znatno povoljnije. U zadnje vrijeme mi stalno posle klika plati izbaca saopstenje da je bankarska transakcija nije zavrsena i da provjerim podatke sa kartice ili je doslo do tehnickog kvara. Na kartici naravno imam dovoljno novca i limite sam davno vec podigao… Karticu koristim za kupovinu raznih stvari na netu i sve je ok. Ima li mozda neka granica sa brojem karata koju mogu da kupim ili nesto slicno? Ili da li vam nesto pada na pamet zbog cega je ovo. I drugo pitanje na nekim od ovih sajtova ima polje da se unese kupon, kako doci do tih kupona? HVala.

  • Tripolog napisao:

   U zadnje vrijeme navodno više ne prolazi Maestro kartica od ZABA-e. Pretpostavljam da plaćate s Maestrom, najčešće je popust na tu karticu na rumbo.es stranicama, ukoliko je vaša ZABA to bi mogao biti problem.

   Što se tiče kupona njih povremeno objavljuju a mogu se pronaći na raznim stranicama. Trenutno koliko znam nema ništa aktivno za rumbo.es ali ima za rumbo.pt, popust je 17€ za plaćanje s Diners karticom. Ukoliko imate Diners karticu tamo možete trenutno najjeftinije karte pronaći. Pisali smo detaljno o tome u članku Rumbo.pt kod za 17€ popusta na sve avio karte a i objavili smo već nekoliko ponuda sa kartama kupljenim na ovaj način, pogledajte malo prošle postove.

   Ako trebate još neku pomoć slobodno pitajte.

   Sretan put! 🙂

 7. marko napisao:

  Koristio sam i bravofly, ali to je ista kompanija kao i rumbo i opet isti problem.Nemam ZABA maestro karticu, imam nlb maestro karticu. Zanimljivo je i to , a prije nisam pomenuo, da sa istom karticom mi je jedna rezervacija prosla, ali posle opet nista. Moze li biti da je neki drugi problem , tipa mejl adresa koja se dosta puta koristila, broj telefona ili nesto drugo. Ili ako je do kartice , koja banka je najbolja, pa da uzmem njihovu karticu. Hvala puno.

  • Tripolog napisao:

   Da, svi oni koriste bravofly ali nisu im iste cijene. Ne znam u čemu bi mogao biti problem, probaj kasnije ponovo ili ih probaj kontaktirati mada sumnjam da ćeš dobiti brzi odgovor. Ja sam kupovao više puta karte preko Rumba i Viajara, što za mene što za druge, uvijek s istom ZABA Maestro karticom i nisam nikada imao problema. Samo, kažem ti, u zadnje vrijeme više ljudi se žalilo da su imali problema s ZABA Maestrom, za druge kartice nemam vijesti. Email lako možeš dati drugi ali sumnjam da će to pomoći. Probaj uzeti Maestro karticu od nekoga tko je u drugoj banci ako ne prođe tvoje. Ili probaj rumbo.pt ako imaš Diners.

 8. marko napisao:

  Ma probao sam sve i svasta zadnjih15 dana. Mislim da u zadnje vrijeme ne mozze da se kupuje uopste na ovaj nacin. U svakom slucaju ako saznam sta je problem javicu ovdje, a i vi ako saznate pisite. POzdrav

 9. flyfanatic napisao:

  To je tačno, i ja imam u poslednje vreme puno problema sa plačanjem na Rumbo, Bravofly, etc. I to ne samo sa Diners karticom, nego i sa drugima…

 10. Mina napisao:

  Bok, samo da ukratko prokomentiram vezano uz plaćanje ZABA Maestro karticom preko rumbo.es stranice. Ni ja isto nisam uspjela platiti svojom ZABA karticom pa sam onda posudila šogoricinu Maestro karticu iz Erste banke i to je uspješno prošlo. Ne znam u čemu je problem sa ZABA-om, ali iz nekog razloga je ne prihvaćaju. Eto 🙂

  Inače jako koristan članak. Pozdrav 🙂

  • Tripolog napisao:

   Hvala Mina na komentaru. Da, nažalost ZABA ne radi već neko vrijeme, nekada je radila i ja sam kupovao početkom godine dosta karata preko Zabe na ovaj način. Vjerovatno je problem s 3D security-jem, Zaba često postavi visoke zahtjeve a rumbo ih vjerovatno za sada ne podržava. Ono što znam je da rade Maestro kartice od Erste, RBA i Poštanske banke, vjerovatno i druge banke samo Zaba ne.
   Eto, ako netko ima iskustava s karticama drugih banaka molim da javi ovdje. 🙂

 11. Putnik 55 napisao:

  Kako na novoj RYANAIR stranici odstampati avionsku kartu kupljenu preko RUMBO.ES. Hvala na pomoci.

  • Tripolog napisao:

   Uh, dobro pitanje. Nisam još to radio na novim stranicama ali vjerujem da bi trebalo biti otprilike isto kao i do sada. Vidim da je gore u headeru u sredini Manage trips, tu unesite Reservation number i Email address koju ste dobili od rumba. Nakon toga vidite koje su opcije, vjerujem da i dalje postoji change email i print itinery.
   Hajde sretno pa nam javi kako je prošlo. 🙂

 12. Putnik 55 napisao:

  OVU OBAVJEST SAM DOBIO OD – RUMBO.ES- JUCE 09.10.2015 A PUTUJEM 24.10. TAKO DA NE PRIHVATA POKUSAJ CEKIRANJA do 17 10, ali bi volio da simulirate neku kupovinu i pokazete.Kad mognem cekirati bicu vec na putu. HVALA
  INSTRUCCIONES PARA EFECTUAR EL SEVICIO DE FACTURACIÓN EN LÍNEA CON Ryanair (haz click aquí para leer las condiciones completas del servicio)
  vuelo Lisboa – Porto

  Atención: en éste momento el check-in online para éste vuelo è todavía cerrado, sarà posible efectuarlo a partir del lun 09 nov 2015 20:20.
  Para mayor comodidad , te recordamos como efectuar el check-in online.

  Instrucciones para efectuar la facturación online con Ryanair:
  1. Accede a la dirección: https://www.bookryanair.com/SkySales/Booking.aspx?culture=es-es&lc=es-es#Security
  2. Selecciona la Opción 1
  3. En la casilla Número de reserva indica: ZGRT7L
  4. En la casilla Dirección de correo electrónico indica: IMEPREZIME@lolly-phone.com
  5. En la casilla “Procedente de”, selecciona en la lista el aeropuerto de salida Lisboa y en la casilla “Con destino” selecciona el aeropuerto de llegada Porto.
  6. Concluye la facturación online imprimiendo la tarjeta de embarque, y recuerda que debes llevarla contigo al aeropuerto, junto con un documento de identidad válido (carné de conducir no incluido).

  • Tripolog napisao:

   Teško da mogu sada simulirati online check-in jer nemam aktivnu kartu a posebno ne onu kojoj je check-in moguć.

   No stvar je prilično jednostavna i sama po sebi jasna:
   1. Kliknite Check-in u headeru na Ryanair stranicama ili direktno na link koji ste dobili u emailu od rumba (ovaj iz vašeg komentara). Koliko vidim taj link još uvijek vodi na staru verziju Ryanair stranica što je dobro jer je pouzdanija.
   2. Trebat ćete pronaći svoju kartu, unesite PNR kod (ovaj šesteroznamenkasti) i email koji ste dobili od Rumba ili svoj pravi email ako ste uspjeli napraviti izmjenu.
   3. Unesite svoje podatke (ime, datum rođenja), vrstu dokumenta s kojim putujete (osobna ili putovnica), broj dokumenta i do kada vrijedi. Pazite da ne napravite neku grešku ovdje jer izmjene više neće biti moguće.
   4. Odaberite random seat, ta opcija je besplatna. Ako hoćete birati sjedalo to ćete morati doplatiti.
   5. Nakon toga će vam pokušati uvaliti još neke stvari tipa osiguranje, prtljagu, auto… Sve odbijte.
   6. I to je to, na kraju isprintate boarding pass ili ga spremite pa isprintate kasnije i to ponesete sa sobom na let.

   Stvar je vrlo jednostavna, biće vam sve jasno jednom kada krenete u postupak. Evo ovdje imate zvanični Ryanair video postupka: https://www.youtube.com/watch?v=W-ftegMK8R4 Doduše video je za stare stranice no funkcionalno se postupak ne bi smjeo razlikovati.

   P.S. Ako želite možete već sada uzeti rezervaciju sjedala, ako to doplatite 10€ check-in možete napraviti 30 dana prije leta što znači odmah.

   Sretan put! 🙂

 13. Putnik 55 napisao:

  Izvrsio rezervaciju 5 dana prije leta, nisam imao problema. sve funkcionise – hvala na uputama.
  Od juce pokusavam kupiti nove karte NA Rumbo es – ne prihvata MAESTRO – UNICREDIT -SARAJEVO karticu koju sam do sada koristio. U banci provjeravali ne vide nikakav pokusaj transakcije.
  Postojili mogucnost ogranicenja pri kupovini na RUMBO ES. POZZ

  • Tripolog napisao:

   Deklarativno rumbo.es dozvoljava jednu kupnju u 3 mjeseca na istu karticu no ja sam a i mnogi drugi kupovali daleko više od toga. Nismo još uspjeli skužiti u kojim scenarijima i situacijama blokiraju karticu i ta je dilema ostala otvorena. Moguće je da su ti blokirali karticu mada je malo čudno već nakon prve kupnje. Možeš pokušati ponovo, očisti history i cookies ili probaj u drugom browseru. Ako opet ne ide preostaje ti jedino da kupiš s drugom karticom, bilo svojom ili da posudiš od nekoga.

 14. Alen napisao:

  Pozdrav.

  Već nekoliko dana na Rumbo, BravoFly itd. neuspješno pokušavam kupiti karte sa Dinersom, očigledno postoji nekakav problem…??

  • Tripolog napisao:

   Teško je reći u čemu je problem ovako na daljinu. Možda trenutno nešto nije radilo kod njih na webu. Možda su vas blokirali jer ste kupili previše karata, kupovina je zvanično ograničena na jednu kupovinu u 3 mjeseca no realno može se kupovati daleko više od toga. E sad u kojem trenutku će koga blokirati je velika neodgovorena misterija. A možda je problem sa vašom bankom iz nekog razloga posebno ukoliko do sada niste kupovali s tom karticom.

 15. flyfanatic napisao:

  Da najprije naponem, da kod mene nema nikakve veze banka koja mi je izdala karticu. Imam sve moguće kreditne i debetne kartice, naravno i Diners i Maestro.
  U proteklih xy godina sam na ovim stranicam kupio zaista puno karata, a saj odjedno ne mogu više ni jedne!

  Jedno sam zvao rumbo customer service i gospodin mi je, onda kad je video, ko sam i kakve sev rezervacije sam napravio, reko da je moj raćun blokiran! Navedno zbog credit card fraud !!! 🙂

  Ja sam već prije nekoliko godina kupovao karte na naćin koji vi sad obajvljujete i to za puno ljudi. Izgleda da su me stavili na black listu.

  Poslije sam pokušao sa sasvim novim Dinersom, sa drugog kompjutera (i IPja), sa drugim emajlom i tel. brojem, samo mi je ime ostalo isto.

  Pa me sad zanima, šta vi mislite, kako da izbegnem ovu blokadu osim naravno, da plaćam sa karticom na neko drugo ime?

  • Tripolog napisao:

   Da, izgleda da si dospio na crnu listu. Iako oni na site-u zvanično navode da je moguća jedna kupovina u 3 mjeseca svi vrlo dobro znamo da to nije točno. Kupovali smo svi daleko više od tog ograničenja no ono što nije poznato je kada i na koji način do zabrane dolazi. Iskreno sumnjam da Bravofly ima bilo kakav sofisticiran sustav jer bi u tom slučaju bolje funkcionirao, mislim da tamo živa osoba povremeno prati broj transakcija s jedne kartice i po potrebi nakelji blokadu na neke, sad kad će tebe uloviti je pitanje (ne)sreće. No tebi to i nije bitno, bitno je da si sada na crnoj listi i da ne možeš više kupovati.

   Nisi naveo da li si uspio kupiti karte s tim novim Dinersom? Jer ime i prezime kao i email je nepouzdan način identifikacije, puno ljudi ima isto ime i prezime a email se lako promjeni. Dakle preostaje im jedino blokada same kartice. Ako je to tako onda bi s novom karticom morao moći završiti kupovinu. Ako nisi uspio onda je to stvarno debilno od njih, jer kao što rekoh ime i prezime nije nikakav način identifikacije. U tom slučaju stvarno ne znam što bi drugo mogao napraviti osim kupovati s tuđom karticom.

   Sretno i javi ako se situacija popravi. 🙂

 16. Ivana napisao:

  Interesuje me da li je pametno kupiti na ovaj nacin kartu koja kosta 150€?

  Taj let sam vidjala i na drugim sajtovima, ali po mnogo visoj ceni.

  Hvala unapred! Pozdrav!

  • Tripolog napisao:

   Teško je reći, osobno ja bih kupio ukoliko je ušteda znatna. Puno puta sam kopovao karte preko Rumba i još nikada nisam imao problema ali je istina da posrednici uvijek kompliciraju i usporavaju komunikaciju između vas i avio kompanije u slučaju potrebe. Jeste li provjerili s kojim karticama ja plaćanje? Rumbo.pt i dalje radi na Diners ali Rumbo.es zna mijenjati vrste plaćanja u ovisnosti od trenutka i avio prijevoznika.

   • Ivana napisao:

    Nasla sam kartu na edreams-u. Nadam se da tu moze bilo koja kartica

    • Tripolog napisao:

     Ne može niti tamo. Uvijek je najjeftinije za određenu vrstu kartice, to lako možete provjeriti ako odaberete let, na sljedećoj stranici piše, a svakako prije unosa osobnih podataka.
     I nije da vas plašim ali sa eDreamsom je uvijek bilo najviše problema. Mnogi će vam reći da kod njih ne kupujete ništa.

 17. Jasmina napisao:

  Znate li mozda gde mogu naci kartu beograd-tivat za jun? Hvala vam unapred .

  • Tripolog napisao:

   Pa jedino Air Serbia i Montenegro Airlines održavaju tu liniju, dakle karte potražite kod njih. Svakodnevno ima 5-6 letova tako da nećete imati problema naći pravi termin. Koliko vidim cijena povratne karte je 121€ na Air Serbia stranicama, 116€ na Montenegro Airlines stranicama ili 97€ na rumbo.pt stranicama. Dakle ako ima Diners karticu najbolje vam je kupovati na rumbo.pt stranicama a kako detaljno je opisano u ovom članku a imamo na ovom linku noviji i dopunjeni članak o kupovini na Rumbo stranicama. Sretno! 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *