Latvija + Litva – Riga, Liepāja, Kaunas…ljetne kombinacije u vrijeme održavanja Putničke škole Kluba putnika već od 77€

Već smo vam predstavili Putničku školu, ove godine se održava na ne toliko čestoj destinaciji – Latviji. Škola se održava kao i uvijek u organizaciji Kluba Putnika tijekom 7. i 8. mjeseca. Pomalo smo se već previše približili tim datumima, uz to ovo je i doba godine kada je potražnja za putovanjima najveća stoga su i cijene prilično porasle no potrudili smo se i za vas pronašli najniže moguće cijene za letove, predlažemo vam povratne kombinacije iz Budimpešte, Tuzle, Beograda, Zadra i Rijeke.

Putnička škola je hvale vrijedan poduhvat Kluba putnika koji se odvija jednom godišnje, počevši od 2012. godine. Novcem koji prikupe od donacija unajme stan na nekoj lokaciji diljem Europe i naprave od njega privremenu bazu za istraživanje te i okolnih kultura. U Putničkoj školi se boravi besplatno. Cilj Putničke škole je povezivanje putnika svih država i kontinenata, međusobno upoznavanje i prepričavanje događaja i iskustava. To je jedan mali korak ka izgradnji globalne kulture samostalnih, istraživačkih i kreativnih putovanja. Putnička škola je dosad ostvarena u Istanbulu (2012), Granadi (2013), Tbilisiju (2014), Ateni (2015) i Aveiru (2016). Ove godine odabrana destinacija je Latvija, točnije primorski gradić Liepāja.

Putnička škola u potpunosti funkcionira na volonterskoj bazi a financira se od dobrovoljnih donacija. Smještaj za sve učesnike je besplatan no dobrovoljni prilozi su dobrodošli, naravno u skladu s vašim mogućnostima. Više o ovogodišnjoj Putničkoj školi u Liepāji možete pročitati na stranicama Kluba putnika ovdje.

Putnička kuća i ove godine održava se u špici sezone, od 15.07. do 15.08., kako u tom periodu najjeftinije stići do Latvije pogledajte u nastavku.

Avioni

Iz Budimpešte

Najjeftinije kombinacije u tom periodu smo pronašli za polaske iz Budimpešte. Povratna kombinacija preko Berlina u Rigu i sa povratkom iz Kaunasa preko Stockholma može biti vaša za povoljnih 77€. Bonus ovoj ponudi daje jednodnevni posjet Berlinu kao i Stockholm a vjerujem da će se to mnogima svidjeti. Osim toga posjetit ćete i glavni grad Latvije Rigu kao i Kaunas u Litvi. Navedeni datumi su samo za praktičan primjer, moguće se kombinacije i u drugim periodima po istoj ili sličnoj cijeni.

 • Budimpešta >> Berlin 9.999 Ft (oko 32€), Ryanair, 09.08.
 • Berlin >> Riga 20€, Ryanair, 10.08.
 • Kaunas >> Stockholm 10€, Wizzair, 16.08.
 • Stockholm >> Budimpešta 15€, Wizzair, 17.08.
Budimpešta – Berlin – Riga + Kaunas – Stockholm – Budimpešta, ukupno: 77€

Budimpešta >> Berlin

Budimpešta >> Berlin

Berlin >> Riga

Berlin >> Riga

Kaunas >> Stockholm

Kaunas >> Stockholm

Stockholm >> Budimpešta

Stockholm >> Budimpešta

 

Iz Tuzle

Slična kombinacija onoj iz Budimpešte moguća je i sa polaskom iz Tuzle, ukupna cijena je 123€.

 • Tuzla >> Berlin 78€, Wizzair, 09.08.
 • Berlin >> Riga 20€, Ryanair, 10.08.
 • Kaunas >> Stockholm 10€, Wizzair, 16.08.
 • Stockholm >> Tuzla 15€, Wizzair, 17.08.
Tuzla – Berlin – Riga + Kaunas – Stockholm – Tuzla, ukupno: 123€

Tuzla >> Berlin

Tuzla >> Berlin

Berlin >> Riga

Berlin >> Riga

Kaunas >> Stockholm

Kaunas >> Stockholm

Stockholm >> Tuzla

Stockholm >> Tuzla

 

Iz Beograda

Moguća je kombinacija Wizzaira iz Beograda preko Memmingena u Kaunas i sa povratkom preko Stockholma, ukupna cijena je 146€.

 • Beograd >> Memmingen 61€, Wizzair, 10.08.
 • Memmingen >> Kaunas 60€, Wizzair, 11.08.
 • Kaunas >> Stockholm 10€, Wizzair, 16.08.
 • Stockholm >> Beograd 15€, Wizzair, 17.08.
Beograd – Memmingen – Kaunas + Kaunas – Stockholm – Beograd, ukupno: 146€

Beograd >> Memmingen

Beograd >> Memmingen

Memmingen >> Kaunas

Memmingen >> Kaunas

Kaunas >> Stockholm

Kaunas >> Stockholm

Stockholm >> Beograd

Stockholm >> Beograd

 

Iz Hrvatske

Iz Hrvatske predlažemo kombinaciju Ryanaira iz Zadra do Rige preko Berlina, ukupna cijena je 150€. Komotnija opcija je direktan let Air Baltica iz Rijeke u Rigu za 192€.

 • Zadar >> Berlin 27€, Ryanair, 27.07.
 • Berlin >> Riga 65€, Ryanair, 28.07.
 • Riga >> Berlin 20€, Ryanair, 09.08.
 • Berlin >> Zadar 38€, Ryanair, 10.08.
Zadar – Berlin – Riga + Riga – Berlin – Zadar, ukupno: 150€

Zadar >> Berlin

Zadar >> Berlin

Berlin >> Riga

Berlin >> Riga

Riga >> Berlin

Riga >> Berlin

Berlin >> Zadar

Berlin >> Zadar

 

Rijeka >> Riga

Rijeka >> Riga

 

Autobusi

Dionice koje nedostaju, od Rige do Liepaje i od Liepaje do Kaunasa prijeći ćemo autobusom. Ovdje možete vidjeti prijedloge nekih linija koje smo pronašli online no moguće je da je izbora puno više na licu mjesta, možda i po nižoj cijeni.

 • Riga >> Liepaja 8,5€, 26 autobusa dnevno
 • Liepaja >> Klaipeda 6,6€, jedan autobus dnevno
 • Klaipeda >> Kaunas 11€, 23 autobusa dnevno
Riga – Liepaja + Liepaja – Klaipeda + Klaipeda – Kaunas, ukupno: 26€

Riga >> Liepaja

Riga >> Liepaja

Liepaja >> Klaipeda

Liepaja >> Klaipeda

Klaipeda >> Kaunas

Klaipeda >> Kaunas

Red vožnje i karte za autobusne linije potražite na sljedećim linkovima: Riga – Liepaja, Liepaja – Klaipeda i Klaipeda – Kaunas.

 

U cijenu su uključene sve takse i ručna prtljaga (cabin baggage). Za Ryanair dozvoljena ručna prtljaga je do veličine 55 x 40 x 20 cm i još jedna manja torba, npr. ženska torba, ručna torbica ili shoping vrećica do dimenzija 35 x 20 x 20 cm. Za Wizzair dozvoljena ručna prtljaga je do veličine 42 x 32 x 25 cm.

Detaljne upute za kupovinu avio karata direktno na Ryanair stranicama pronaći ćete u našem članku: Ryanair za početnike – korak po korak kako do avio karte + online check-in.

Detaljne upute za kupovinu avio karata direktno na Wizzair stranicama pronaći ćete u našem članku: Wizzair za početnike – korak po korak kako do avio karte + online check-in.

 

Smještaj
Airbnb Airbnb
Airbnb je najveća online zajednica na svijetu preko koje domaćini mogu iznajmiti svoj prostor gostima iz cijelog svijeta, putnici sa druge strane mogu povoljno unajmiti stan, apartman, sobu ili samo krevet te tako doći do jeftinijeg smještaja i bolje doživjeti sredinu u koju putuju. Airbnb danas nudi smještaj u čak 192 države svijeta, na njemu postoji već preko 500.000 oglasa od čega preko 25.000 u Hrvatskoj. Više o Airbnb-u možete saznati u našem članku: Airbnb, kako iznajmiti ili unajmiti smještaj, registrirajte se i ostvarite 32€ popusta. Uzmi 32€ popusta Registrirajte se na Airbnb preko ovog linka i uštedite 32€ ili 240 kn na cijenu smještaja na vašem sljedećem putovanju.
Hotel & Hostel Hotel & Hostel
Želite li u hotel provjerite ponudu na www.booking.com. Potpuni pregled ponude hotela i hostela provjerite u tražilici www.hotelscombined.com.

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *