NAJJEFTINIJE do sada! Put oko svijeta, polazak iz Venecije, tri kontineta s četiri stajanja za samo 530€

Ako ste ikada poželjeli napraviti puni krug oko zemlje a ne zadržavati se na puno mjesta možda je ovo prijedlog za vas. Za danas smo spremili jedan lagani low cost put oko svijeta. Ruta je vrlo jednostavna, mnogima vjerovatno i prejednostavna no ukoliko nemate puno vremena a želite barem jednom u životu napraviti put oko svijeta možda je ovo prilika. Odmah da vam kažem rezultat, puni krug sa polaskom iz Venecije i s povratkom na isto mjesto može se napraviti već za nevjerovatnih 530€, u cijenu su uključena 3 kontinenta – Sjeverna Amerika, Azija i naravno Europa. Posjetit ćemo Barcelonu, Oakland, San Francisco, Singapur i London.

Barcelona, Park Guell

Barcelona, Park Guell

San Francisco

San Francisco

Prva dionica nas vodi iz Venecije u Barcelonu s letom Ryanaira, cijena karte direktno na Ryanair stranicama iznosi 22€. Nakon 4 dana boravka u Barceloni krećemo letom low cost podružnicom Iberie (Level) na zapad Sjeverne Amerike, u Oakland. Oakland je takoreći drugi aerodrom San Francisca i nalazi odmah prekoputa San Francisco Baya. Prema našem planu u San Franciscu ostajemo sljedećih 6 dana no ovo vrlo lako možete i prdužiti želite li istraživati i okolicu. Iz San Francisca letimo u Singapur uz jedno presjedanje u kineskom gradu Shanghai, prijevoznik je China Eastern Airlines.

Singapur

Singapur

London

London

U centru pažnje ovaj puta su low cost avio kompanije Level, Norwegian i Ryanair te regularna avio kompanija China Eastern Airlines. Ovi prijevoznici nude vrlo jeftine avio karte no morate računati da je u cijenu uključena samo ručna prtljaga standardnih dimenzija osim China Eastern Airlines gdje je uključena i checked prtljaga. Ukoliko želite brzi krug oko svijeta neće vam niti trebati puno prtljage, bitno je samo da se putuje. 🙂

Cijela ruta sastoji se iz sljedećih dionica:

Cijela ruta: Venecija >> Barcelona >> Oakland — San Francisco >> Singapur >> London >> Venecija

Ukupno: 22€ + 135€ + 211€ + 146€ + 16€ = 530€

Datumi su samo za primjer, datume lako možete prilagoditi svojim potrebama.

Ponuda vrijedi za pojednine letove tijekom jeseni.

Prijevoznici su Ryanair, Level (Iberia), China Eastern Airlines i Norwegian.

Karte najjetinije možete pronaći na www.momondo.com stranicama. Karte za Ryanair letove možete kupiti direktno na Ryanair stranicama. Detaljne upute za kupovinu avio karata direktno na Ryanair stranicama pronaći ćete u našem članku: Ryanair za početnike – korak po korak kako do avio karte + online check-in.

Venecija >> Barcelona

Venecija >> Barcelona

Barcelona >> Oakland

Barcelona >> Oakland

San Francisco >> Singapur

San Francisco >> Singapur

Singapur >> London

Singapur >> London

London >>Venecija

London >>Venecija

 

Smještaj
Airbnb Airbnb
Airbnb je najveća online zajednica na svijetu preko koje domaćini mogu iznajmiti svoj prostor gostima iz cijelog svijeta, putnici sa druge strane mogu povoljno unajmiti stan, apartman, sobu ili samo krevet te tako doći do jeftinijeg smještaja i bolje doživjeti sredinu u koju putuju. Airbnb danas nudi smještaj u čak 192 države svijeta, na njemu postoji već preko 500.000 oglasa od čega preko 25.000 u Hrvatskoj. Više o Airbnb-u možete saznati u našem članku: Airbnb, kako iznajmiti ili unajmiti smještaj, registrirajte se i ostvarite 32€ popusta. Uzmi 32€ popusta Registrirajte se na Airbnb preko ovog linka i uštedite 32€ ili 240 kn na cijenu smještaja na vašem sljedećem putovanju.
Hotel & Hostel Hotel & Hostel
Želite li u hotel provjerite ponudu na www.booking.com. Potpuni pregled ponude hotela i hostela provjerite u tražilici www.hotelscombined.com.

Aerodrom Treviso - Antonio Canova (TSF)
www
Internet stranice aerodroma Treviso – Antonio Canova.
Avion
Putnicima sa istoka zemlje možda će odgovarati polazak iz Budimpešte. Low-cost prijevoznik Ryanair povezuje Budimpeštu s Trevisom sezonski do 21.10. tri puta tjedno. Cijene i termine provjerite na Ryanair stranicama.
Automobil Automobil
Idete li autom do Trevisa trošak puta možete izračunati na ViaMichelin stranicama.
Parking Parking
Cijene parkinga na aerodromskom parkiralištu možete vidjeti ovdje. Najpovoljniji low-cost parking možete pronaći na stranicama Parkvia, cijena kreće već od 60€ za 7 dana.
Autobus Autobus
Črnja tours nudi povratne autobusne karte u Veneciju (Mestre) iz Zagreba već od 282 / 423 kn jednosmjerna/povratna, iz Pule od 170 / 255 kn, iz Rovinja ili Poreča od 150 / 225 kn. Karte možete online kupiti ovdje.
Flixbus također nudi brz i jeftin prijevoz do Venecije, cijene iz Zagreba kreću već od 9€ po smjeru. Karte možete online kupiti ovdje.
Kombi prijevoz Kombi prijevoz
Iz Hrvatske direktno do aerodroma Treviso možete i sa slovenskim kombi prijevoznikom GoOpti. Cijena kreće već od 19,84 € po smjeru.
Vlak Vlak
Trenitalia pokriva liniju Trieste Centrale – Venezia Mestre sa gotovo 50 vlakova dnevno, sa polaskom na svakih 10 minuta do najviše sat vremena. Putovanja traje od 1:24 sa brzim Freccia vlakovima, do nešto manje od 3 sata s regionalnim. Cijena karte kreće već od 9 € po smjeru. Karte možete kupiti online unaprijed za brze vlakove a najviše 8 dana prije polaska za regionalne vlakove. Također karte je moguće kupiti i na stanici, u radno vrijeme na šalteru ili van njega na automatima. Provjeriti red vožnje i kupiti karte možete na Trenitalia stranicama. Sve o vrstama vlakova i karata, kao i o uvjetima i načinu kupnje na stranicama Trenitalie možete pročitati u našem članku ovdje. Kako doći iz Hrvatske do Trsta pročitajte ovdje.
Transfer na aerodrom
Aerodrom Treviso nalazi se oko 31 km od Venecije ili oko 3 km od grada Treviso. Željezničku stanicu Mestre u novom dijelu Venecije i aerodrom u Trevisu povezuje autobusi kompanija ATVO i Barzi Service. Cijena karte je 10 / 18 € jednosmjerna/povratna, putovanje traje oko 40 minuta. Više informacija i red vožnje pronaći ćete na priloženim linkovima gdje također možete kupiti i karte.
Aerodrom-Treviso

You may also like...

12 komentara

  1. Thaimer napisao:

    Nisam uopce znao za liniju Singapore – London s norvežanom. Mogla bi posluziti

  2. Sajt vam ne radi, pise account suspended?! Mozda je samo kod mene

  3. Ivana Bičvić napisao:

    Elvir Hot cudooo!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *