Norveška, povratna kombinacija iz Bolonje u Bergen + poljske Katowice za samo 48€ ukupno

Ako je suditi po prirodnim ljepotama Norveška je po mnogima definitivno jedna od najljepših zemalja na svijetu. Ako idemo suditi po spektakularnim liticama onda je situacija na ljestvici još jasnija, svi će se složiti da je Norveška svakako broj 1. Od svih tih spektakularnih litica Trolltunga je neosporno najspektakularnija.

Bergen je najbolja polazišna točka za odlazak na Trolltungu, nažalost u vrijeme ovog putovanja trekking do litice nije moguć (odvija se od polovice 6. do polovice 9. mjeseca) ali i sam grad Bergen te njegova okolica su vrijedni posjete. Želite li posjetiti Trolltungu planirajte putovanje u ljetnim mjesecima no tada su i avio karte znatno skuplje.

Bergen je drugi po veličini grad u Norveškoj, ima oko 260.000 stanovnika (oko 380.000 u širem gradskom području) i jedan je od glavnih gradova norveške naftne industrije. Stari dio grada je pod UNESCO-vom zaštitom od 1979. godine. Vjerovatno najpoznatija atrakcija grada je žičara Fløibanen koja povezuje centar grada sa planinom Fløyen s koje se pruža spektakularan pogled na Bergen i okolne fjordove. Žičara je duga 844 metra u kojima savladava visinsku razliku od 302 metra.

Osim norveškog Bergena u ovakvoj kombinaciji posjetit ćete i poljski grad Katowice. Također možete skoknuti i do obližnjeg Krakowa koji svakako preporučujemo posjetiti.

Prijevoznik je mađarska low-cost avio kompanija Wizzair.

Napominjemo da je u cijenu za Wizzair letove uključena samo ručna prtljaga veličine 42 x 32 x 25 cm.

Karte možete kupiti direktno na Wizzair stranicama.

Informacije kako najlakše i najjeftinije doći do aerodroma u Bolonji pronaći ćete na kraju ovog članka.

Bolonja >> Katowice >> Bolonja

Bolonja >> Katowice >> Bolonja

Katowice >> Bergen >> Katowice

Katowice >> Bergen >> Katowice

 

Smještaj
Airbnb Airbnb
Airbnb je najveća online zajednica na svijetu preko koje domaćini mogu iznajmiti svoj prostor gostima iz cijelog svijeta, putnici sa druge strane mogu povoljno unajmiti stan, apartman, sobu ili samo krevet te tako doći do jeftinijeg smještaja i bolje doživjeti sredinu u koju putuju. Airbnb danas nudi smještaj u čak 192 države svijeta, na njemu postoji već preko 500.000 oglasa od čega preko 25.000 u Hrvatskoj. Više o Airbnb-u možete saznati u našem članku: Airbnb, kako iznajmiti ili unajmiti smještaj, registrirajte se i ostvarite 32€ popusta. Uzmi 32€ popusta Registrirajte se na Airbnb preko ovog linka i uštedite 32€ ili 240 kn na cijenu smještaja na vašem sljedećem putovanju.
Hotel & Hostel Hotel & Hostel
Želite li u hotel provjerite ponudu na www.booking.com. Potpuni pregled ponude hotela i hostela provjerite u tražilici www.hotelscombined.com.

Rent a car

Aerodrom Bologna - Guglielmo Marconi (BLQ)
www
Internet stranice aerodroma Bologna – Guglielmo Marconi.
Automobil Automobil
Idete li autom do Bolonje trošak puta možete izračunati na ViaMichelin stranicama.
Parking Parking
Cijene parkinga na aerodromskom parkiralištu možete vidjeti ovdje. Najpovoljniji low-cost parking možete pronaći na stranicama Parkvia, cijena kreće već od 35€ za 7 dana.
Vlak Vlak
Trenitalia pokriva liniju Trieste Centrale – Bologna Centrale sa 20-tak vlakova dnevno, sa polaskom na otprilike svakih sat vremena. Putovanja traje od 3 do 4 i pol sata u ovisnosti od vrste vlaka i presjedanja. Cijena karte kreće već od 9 € po smjeru kupite li ju online unaprijed. Također karte je moguće kupiti i na stanici, u radno vrijeme na šalteru ili van njega na automatima ali cijena će biti viša na dan putovanja. Provjeriti red vožnje i kupiti karte možete na Trenitalia stranicama. Sve o vrstama vlakova i karata, kao i o uvjetima i načinu kupnje na stranicama Trenitalie možete pročitati u našem članku ovdje. Kako doći iz Hrvatske do Trsta pročitajte ovdje.
Kombi prijevoz Kombi prijevoz
Iz Hrvatske direktno do aerodroma Bolonja možete i sa slovenskim kombi prijevoznikom GoOpti.
Transfer na aerodrom

  • Aerodrom Bologna nalazi se oko 6 km od centra grada. Željezničku stanicu Bologna Centrale i aerodrom G. Marconi povezuje autobusna linija Linea BLQ kompanije Tper. Cijena karte je 6 € po smjeru, putovanje traje oko 15 minuta. Više informacija i red vožnje pronaći ćete na priloženom linku.
  • Taksijem putovanje traje oko 10 minuta, cijena je oko 10 €. Aerodrom Bologna se nalazi vrlo blizu gradu što putovanje taksijem čini vrlo dobrom opcijom, već u slučaju da putuju dvije osobe transfer će doći jeftinije nego s autobusom.

Aerodrom-Bologna

You may also like...

1 Response

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *