Portugal + Azorski otoci, kružno putovanje u Porto, Ponta Delgadu i Lisabon sa polaskom iz Milana za samo 46€ ukupno

Azori su mali, vulkanski otoci gotovo na sredini Atlantskog oceana. Otoci pripadaju Portugalu iako se zbog udaljenosti dosta razlikuju od matične zemlje, kako po običajima tako i po jeziku. Zanimljivo je da se najviši vrh Portugala nalazi upravo na udaljenim Azorima, slično kao što je i najviši vrh Španjolske na Tenerifama. Smatra se da je Mount Pico, osim što je najviša planina Portugala, i jedna od najviših na svijetu kada bi mjerili od njenog podnožja, dakle sa dna Atlantskog oceana.

Letovi na Azore obično koštaju podosta novaca, ipak, zahvaljujući novoj liniji Ryanaira koja je pokrenuta ove godine postali su nam vrlo dostupni. Ryanair je pokrenuo novu liniju, povezuje Porto, Lisabon i London sa Ponta Delgadom. Kartu po smjeru možete kupiti već za 22,99€ ali uz pomoć rumbo.pt stranica, koda za popust i Diners kartice možete proći još i znatno jeftinije.

Predlažemo vam jedno lijepo kružno putovanje u Portugal uključujući i Azore. Krenut ćemo iz Milana u Porto 30.10., nakon 4 dana u prelijepom Portu idemo na Azore u Ponta Delgadu, nakon 8 dana odmora vraćamo se na kopno 11.11., te nakon još 3 dana u Lisabonu vraćamo se natrag u Milano 14.11.2015.

Čini li vam se ovo putovanje zanimljivim? Dostupno je već za 92€ ukupno za dvije osobe ili samo 46€ po osobi ukoliko karte kupujete s Diners karticom na rumbo.pt stranicama i iskoristite kod za popust na način opisan ovdje. Važno je pretragu napraviti za dvije osobe kako bi mogli iskoristiti kod za popust, putujete li sami kod nećete moći iskoristiti u ovakvoj kombinaciji.

Kružno putovanje Milano >> Porto >> Ponta Delgada >> Lisabon >> Milano (cijene su za 2 osobe):

Ukupno: 92€ za dvije osobe, 46€ po osobi

Važna napomena: Gore su navedeni linkovi kao primjer no vrlo vjerovatno kod za popust preko njih neće raditi. ono što morate napraviti je otvoriti stranicu pt.beruby.com te preko nje otvoriti rumbo.pt stranicu u novom prozoru, postupak je opisan u današnjem članku ovdje. Nakon toga morat ćete sami ponoviti pretragu, napravite li sve korake ispravno kod za popust bi morao raditi. Ukoliko i dalje imate problema otvorite novi private browsing prozor i ponovite sve korake.
Milano (Bergamo) >> Porto

Milano (Bergamo) >> Porto

Porto >> Ponta Delgada

Porto >> Ponta Delgada

Ponta Delgada >> Lisabon

Ponta Delgada >> Lisabon

Lisabon >> Milano (Bergamo)

Lisabon >> Milano (Bergamo)

 

Smještaj
Airbnb Airbnb
Airbnb je najveća online zajednica na svijetu preko koje domaćini mogu iznajmiti svoj prostor gostima iz cijelog svijeta, putnici sa druge strane mogu povoljno unajmiti stan, apartman, sobu ili samo krevet te tako doći do jeftinijeg smještaja i bolje doživjeti sredinu u koju putuju. Airbnb danas nudi smještaj u čak 192 države svijeta, na njemu postoji već preko 500.000 oglasa od čega preko 25.000 u Hrvatskoj. Više o Airbnb-u možete saznati u našem članku: Airbnb, kako iznajmiti ili unajmiti smještaj, registrirajte se i ostvarite 32€ popusta. Uzmi 32€ popusta Registrirajte se na Airbnb preko ovog linka i uštedite 32€ ili 240 kn na cijenu smještaja na vašem sljedećem putovanju.
Hotel & Hostel Hotel & Hostel
Želite li u hotel provjerite ponudu na www.booking.com. Potpuni pregled ponude hotela i hostela provjerite u tražilici www.hotelscombined.com.

Aerodrom Bergamo - Orio al Serio (BGY)
www
Internet stranice aerodroma Bergamo – Orio al Serio.
Avion
Putnicima sa istoka zemlje možda će odgovarati polazak iz Budimpešte. Low-cost prijevoznik Ryanair povezuje Budimpeštu s Bergamom svakodnevno tijekom cijele godine. Cijene i termine provjerite na Ryanair stranicama.
Automobil Automobil
Idete li autom do Bergama trošak puta možete izračunati na ViaMichelin stranicama.
Parking Parking
Cijene parkinga na aerodromskom parkiralištu možete vidjeti ovdje. Najpovoljniji low-cost parking možete pronaći na stranicama Parkvia, cijena kreće već od 31€ za 7 dana.
Autobus Autobus
Vrlo jeftine autobusne karte možete pronaći za putovanje iz Venecije do Milana s autobusnim prijevoznikom Flixbus. Odnedavno su ovi low-cost autobusni prijevoznici pokrenuli linije i u Italiji, više o ovome možete pročitati u našem članku o Flixbusu ovdje. Odlučite li se na ovu opciju ovdje možete pročitati kako doći iz Hrvatske do Venecije.
Vlak Vlak
Trenitalia pokriva liniju Trieste Centrale – Milano Centrale sa gotovo 15 vlakova dnevno od čega 3 direktna a ostali s presjedanjem u Venezia Mestre. Najkraće putovanja traje od 3:44 sa brzim Freccia vlakovima, do nešto više od 5 sati s Intercity i regionalnim vlakovima. Cijena karte kreće već od 19 € po smjeru kupite li ju online unaprijed. Također karte je moguće kupiti i na stanici, u radno vrijeme na šalteru ili van njega na automatima ali cijena će biti viša na dan putovanja. Druga mogućnost je putovanje vlakom u grad Bergamo no ovdje je manji broj linija, više presjedanja i cijene su nešto više, od 23,80 €. Provjeriti red vožnje i kupiti karte možete na Trenitalia stranicama. Sve o vrstama vlakova i karata, kao i o uvjetima i načinu kupnje na stranicama Trenitalie možete pročitati u našem članku ovdje. Kako doći iz Hrvatske do Trsta pročitajte ovdje.
Kombi prijevoz Kombi prijevoz
Iz Hrvatske direktno do aerodroma Bergamo možete i sa slovenskim kombi prijevoznikom GoOpti.
Transfer na aerodrom
Aerodrom Orio al Serio nalazi se oko 45 km od Milana ili oko 3 km od grada Bergamo. Željezničku stanicu Milano Centrale i aerodrom u Bergamu povezuju brojne autobusne kompanije, ovo su neke od njih Terravision, Orio shuttle i Airport bus express. Cijena karte je vrlo povoljnih 5 € po smjeru, putovanje traje oko sat vremena. Autobusi kreću svakih nekoliko minuta ispred stanice Milano Centrale. Više informacija i red vožnje pronaći ćete na priloženim linkovima gdje također možete kupiti i karte no potrebe za kupovinom unaprijed nema. Ukoliko se odlučite na putovanje vlakom u Bergamo poveznicu s aerodromom nudi Airport Bus košta 2,30 € po smjeru i putuje se oko 10 – 15 minuta. Ista karta vrijedi 90 minuta i za gradski prijevoz unutar Bergama uključujući i žičaru u stari grad Città Alta.
Aerodrom-Bergamo

You may also like...

5 komentara

 1. Tena Sitar napisao:

  Tena Tena Papiga

 2. Leo Krstinić napisao:

  koliko bi došle karte za period 22.9.-1.10.?, nisam još kupovao preko ovoga pa ne kužim skroz. Po 2 dana porta i Lisabona i 4 dana Ponta Delgada.. Hvala

  • Tripologia napisao:

   Preko rumbo.pt sa Diners karticom i upotrebljenim kodom za popust:
   Milano >> Porto 24€, cijena za 2 osobe, 22.09.2015.
   Porto >> Ponta Delgada 70€, cijena za 2 osobe, 24.09.2015.
   Ponta Delgada >> Lisabon 40€, cijena za 2 osobe, 29.09.2015.
   Lisabon >> Milano 73€, cijena za 2 osobe, 01.10.2015. (TAP za ovaj datum daje nižu cijenu, leti se na Malpensu, s Ryanairom možeš 30.09. za 66€)

   Dakle ukupno za tvoje datume izađe 207€ za dvije osobe što znači 104€ po osobi.

   Nije teško za skužiti, prati upute iz našeg članka kako iskoristiti kod a za pretragu koristi Ryanair Fare finder: http://www.ryanair.com/hr/cheap-flights/milan-bergamo-to-porto/?out-date=2015-09-22 pa kad nađeš sebi najbolju kombinaciju odeš na rumbo.pt kupiti karte.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *