Portugal, Lisabon + Porto, kompletan paket 5 dana s polaskom iz Zadra, uključeni avioni i smještaji 132€ ukupno

Često od vas dobijamo upite kako jeftino stići do Portugala. Pošto je ovo često želja naših putnika, potpuno opravdano jer meni osobno je to jedna od najdražih zemalja, ispunit ćemo vam želju i složiti jednostavan i jeftin paket za putovanje u ovu zanimljivu zemlju. Složili smo za vas kompletan paket u trajanju od 5 dana s uključenim svim avio kartama i smještajima, posjetit ćemo Lisabon i Porto, krenuti iz Zadra i vratiti se u njega a sve to skupa koštat će vas samo 132€ ili oko 990 kuna po osobi.

Paket smo složili u vrijeme jeseni što je još uvijek vrlo lijepo vrijeme za posjetu Portugalu. U našem primjeru na put krećemo 12.10. iz Zadra s letom Ryanaira u Marseille, nakon 4 sata i 15 minuta layovera put nastavljamo prema Lisabonu. U glavnom gradu Portugala ostajemo 3 noćenja nakon čega krećemo dalje avionom prema Portu gdje ostajemo sljedeća 2 noćenja i ujutro 17.10. u 08.55. letimo u Brisel te već nakon 1:20h dalje natrag za Zadar. Ovo je samo primjer kombinacije, dostupnih datuma za iste ili nešto više cijene ima još puno, želite li boravak produžiti što će vjerujem mnogi poželjeti ili ga potpuno pomjeriti na druge periode to lako možete napraviti.

Napominjemo da je ovo backpacking i low budget paket namijenjen prije svega mlađim putnicima kojima nije stalo toliko do komfora koliko do doživljaja. Leti se low cost kompanijama, spava se u jeftinijim hotelima… Želite li veći komfor to ćete morati doplatiti.

 

Avio karte

Za letove ćemo iskoristiti dobro nam poznati Ryanair te nešto manje poznati Vueling. Ovdje vam donosimo cijene na rumbo.pt stranicama za plaćanje s Diners karticom. Kupujete li karte direktno kod prijevoznika računajte na nešto više cijene.

Prvo letimo iz Zadra u Marseille, polazak je u srijedu 12.10. Nakon 4:15h layovera put nastavljamo prema Lisabonu gdje stižemo u 21:05h. Iz Lisabona u Porto Ryanair ima 3 leta dnevno a cijene su vrlo niske no ukoliko želite za nešto više novaca ova dva grada možete povezati i busom ili vlakom. Povratak iz Porta je u 8:40 ujutro s Ryanairom ili još malo jeftinije u 8:55 s Vuelingon prema Briselu. Nakon 1:35h odnosno 1:20h layovera u Briselu krećemo natrag u Zadar, planirani povratak je u 15:35.

Na rumbo.pt stranicama s Diners karticom:

Zadar >> Marseille

Zadar >> Marseille

 

Marseille >> Lisabon

Marseille >> Lisabon

 

Lisabon >> Porto

Lisabon >> Porto

 

Porto >> Brisel

Porto >> Brisel

 

Brisel >> Zadar

Brisel >> Zadar

 

Napominjemo da je u cijenu za Ryanair letove uključena samo ručna prtljaga težine do 10 kg i veličine 55 x 40 x 20. Uz to možete besplatno u kabinu unijeti još jednu manju torbu, npr. žensku torbu, ručnu torbicu ili shoping vrećicu do dimenzija 35 x 20 x 20.

Predlažem da cijene za datume koje želite provjerite na Ryanair stranicama, karte ćete najlakše pronaći u njihovom “Fare finder-u“. Nakon što ste složili svoju željenu kombinaciju karte možete jeftinije kupiti na www.rumbo.pt stranicama, plaćanje je s Diners karticom.

Sve o kupovini jeftinih avio karata na ovim španjolsko/portugalskim stranicama detaljno smo objasnili u članku Rumbo za početnike – korak po korak kako do jeftine avio karte.

Ukupno avioni: 82€ po osobi, 164€ za dvije osobe

 

Smještaji

Danas vam predlažemo smještaje u dvokrevetnim sobama na dobrim lokacijama i sa solidnim ocjenama. Ukoliko želite spavati u hostelima i višekrevetnim sobama cijene mogu biti još niže.

Lisabon hotel

Lisabon hotel

 

Porto hotel

Porto hotel

 

Predloženi smještaj je samo za primjer. Želite li nešto drugo provjerite ponudu na www.booking.com, www.hotelscombined.com ili www.airbnb.com stranicama. Ako niste već registrirani na Airbnb ili želite napraviti novi račun učinite to preko ovog linka i uštedite na cijenu vašeg sljedećeg smještaja.

Ukupno smještaj: 50€ po osobi, 100€ za dvije osobe

 

Ukupno

Avioni:

 • Zadar >> Marseille 21€
 • Marseille >> Lisabon 22€
 • Lisabon >> Porto 5€
 • Porto >> Brisel 19€
 • Brisel >> Zadar 15€

Smještaji:

 • Lisabon,  Daisy, 3 noćenja, 12.10. – 15.10.2016., 60€ za 2 osobe, 30€ po osobi
 • Porto, Residencial Porto Novo – Alojamento Local, 2 noćenja, 15.10. – 17.10.2016., 40€ za 2 osobe, 20€ po osobi
Ukupno: 164€ + 100€ = 264€ za dvije osobe, 132€ ili oko 990 kn po osobi

 

Rent a car

You may also like...

22 komentara

 1. Marko Markich napisao:

  Ja uporno trazim jeftine letove iz hamburga..ali bezuspjesno.ne kuzim kako vi to nađete

 2. Dora Sesar napisao:

  Kristina Sesar

 3. Milos Gvozdic napisao:

  Владимир Глуховић

 4. Dora Đugum napisao:

  Barbir TihanaInes Borovac hocete sa mnom?

 5. Iva Musa napisao:

  Mene zanima Lisabon + Madeira za 9 mj 🙂

  • Iva Musa napisao:

   I je li plaćanje na Rumbo stranicama jeftinije i ako nemamo Diners?

  • Tripologia napisao:

   Iva Musa odakle? Isto Zadar? Može npr. Zadar – Marseille – Lisabon 16.09. povratak Lisabon – Pariz – Zadar 28.09. za 110€, sve Ryanair. Na to dodate npr. Lisabon – Madeira 17.09. – 27.09. Easyjet za 80€. Ovo je sve direktno kod prijevoznika, na rumbo stranicama 40-tak eura manje.

  • Tripologia napisao:

   I da, plaćanje na rumbo.pt stranicama jeftinije je samo ako se plaća Dinersom. Na rumbo.es jeftinije je samo ako se plaća Meastro karticom no bolje cijene trenutno za Ryanair daje rumbo.pt. Ako plaćate drugim karticama najčešće će biti i skuplje nego kod prijevoznika. Ako nemate Diners uvijek možete posuditi od nekoga.

  • Iva Musa napisao:

   A Visa i MasterCard nigdje ne prolaze? Mislim da ću prema Lisabonu iz Milana/Venecije, a do tamo Flixbusom 😉 Dosadio mi Zadar. :p

  • Tripologia napisao:

   Prolaze direktno kod prijevoznika ali na rumbu se ne može dobiti popust preko njih. Iz Milana se može direktno još jeftinije do Portugala.

 6. Ines Borovac napisao:

  Ajde tihana, ne budi pizda

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *