Rim 4 dana, kompletan paket, prijevoz i smještaj za samo 92€ po osobi

Svi putevi vode u Rim pa mora i ovaj naš. Ako ste za jednu laganu i jednostavnu posjetu vječnom gradu uzmite internet u ruke i organizirajte sami svoje putovanje. Bolji doživljaj i velika ušteda su zagarantirani. Provedite 4 noći u Rimu i uživajte u ovom kulturom i poviješću prebogatom gradu za svega 92€ ili oko 700 kn po osobi. Vlak iz Trsta do Rima i natrag i smještaj u odličnom Airbnb stanu je uključen u cijenu.

Do Rima je prilično jednostavno doći. Ovaj put nećemo koristiti avione uopće, idemo jednostavno vlakom. Ima dosta ljudi koji ne vole letjeti i ovakav “slow travel” je nešto što će im u potpunosti odgovarati. Do Rima Intercity vlakom iz Trsta stižete za nešto manje od 8 sati. Postoje i brže opcije, sa Freccia brzim vlakovima možete stići za 5 i pol sati ali ovi vlakovi su barem dvostruko skuplji. Intercity je provjereno udoban, siguran i točan, sasvim sigurno ćete biti zadovoljni i sa njim.

Za primjer ću uzeti datume od 19.02. do 23.02.2015., to je produženi vikend od četvrtka do ponedjeljka što se može lijepo uklopiti u radne obaveze. Vi, naravno, prilagodite datume svojim željama, mogući su mnogi i drugi periodi.

 

Vlakovi

Za prijevoz iz Trsta u Rim kao i natrag do Trsta koristit ćemo vlakove Trenitalie. Napominjem da su kalkulacije sa polascima iz Trsta i povratkom u Trst. Dodatno trebate uračunati dolazak do Trsta koji najviše ovisi od mjesta u kojem se nalazite u Hrvatskoj. Svi oni koji žive u Istri, Rijeci pa i u Zagrebu neće imati problema niti većih troškova oko dolaska, bilo osobnim automobilom ili autobusom. Do Trsta, na primjer, možete koristiti novu liniju iz Zagreba, Pule, Rovinja ili Poreča. Ili poznatu liniju Croatiabusa iz Zagreba.

Iz Trsta u Rim možete doći direktnim jutarnjim Intercity vlakom ili onim popodnevnim za jednake novce. Rekao bih da je bolje krenuti jutarnjim jer ćete doći u Rim puno ranije i imat ćete pola dana više za boravak. Ipak ako u Trst ne dolazite osobnim automobilom već autobusom više će vam odgovarati popodnevni vlak. vi ćete, naravno, sami odabrati ono što vam više odgovara.

Trieste Centrale 07:21 – Roma Termini 15:20, cijena je 19€ po osobi, 38€ za dvije osobe

Trieste Centrale - Roma Termini

Trieste Centrale – Roma Termini

U povratku, vlak iz Rima vam kreće u popodnevnim satima, odlično jer ćete i taj dan imati vremena da u Rimu obavite zadnji obilazak. U Trst sižete nešto prije ponoći.

Roma Termini 15:40 – Trieste Centrale 23:37, cijena je 19€ po osobi, 38€ za dvije osobe

Roma Termini - Trieste Centrale

Roma Termini – Trieste Centrale

 

Smještaj

Za smještaj vam predlažemo dva odlična Airbnb stana sa sjajnim preporukama. Prvi stan se nalazi u južnom dijelu grada, drugi je odmah pored željezničke stanice Termini na koju ćete stići vlakom i sa koje se i vraćate natrag. Izbor stanova u Rimu je velik a cijene su povoljne.

Holiday in Rome that you’ll love, 4 noćenja, 19.02. – 23.02.2015., 130€ za dvije osobe, ukoliko se registrirate preko našeg linka i iskoristite 21€ popusta onda ukupno 109€ za dvije osobe

Airbnb stan - Holiday in Rome that you'll love

Airbnb stan – Holiday in Rome that you’ll love

All you need is Rome!, 4 noćenja, 19.02. – 23.02.2015., 136€ za dvije osobe, ukoliko se registrirate preko našeg linka i iskoristite 21€ popusta onda ukupno 115€ za dvije osobe

Airbnb stan - All you need is Rome!

Airbnb stan – All you need is Rome!

 

Ukupno

Vlak:

  • Trst – Rim, 19€ po osobi, 38€ za dvije osobe
  • Rim – Trst, 19€ po osobi, 38€ za dvije osobe

Smještaj:

  • Airbnb stan – Holiday in Rome that you’ll love, 109€ za nove korisnike, 4 noći za dvije osobe

UKUPNO: 38€ + 38€ + 109€ = 185€ za dvije osobe, 92€ ili oko 700 kn po osobi

You may also like...

2 komentara

  1. Maja napisao:

    Uuuuu ovo je odlicno,svaka cast!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *