Veliko kružno putovanje na 3 kontinenta, Norveška, SAD, Kolumbija, St. Maarten i Portugal, s 13-dnevnim prekooceanskim krstarenjem za samo 601€ ukupno!

Želite li jedno aktivno putovanje prije ljeta? Danas predlažemo nešto posebno, sjajno putovanje sa prekoocenaskim krstarenjem u centru pažnje. Cijena je odlična s obzirom na ono što ćete dobiti, kompletno putovanje preko tri kontinenta i pet zemalja, sa uključenim svim letovima i 13-dnevnim krstarenjem preko Atlantika natrag iznosi svega 601€ po osobi. Rekao bih više nego prihvatljivo, zanima li nekoga ovakvo putovanje pročitajte ponudu u nastavku.

Dakle prijedlog je sljedeći. Polazak je iz Milana ili Zadra u Norvešku, točnije u glavni grad Oslo. Iz Osla idemo u Sjedinjene Američke Države, točnije u Floridu, grad Fort Lauderdale koji je spojem s Miami-em. Nedaleko je i nacionalni park Everglades, želite li vidjeti aligatore i netaknutu prirodu ovo je sjajan izlet. Iz Floride idemo dalje, na drugi kontinent, slijede Južna Amerika i Kolumbija. Prva stanica je Bogota, nakon nje slijedi Cartagena a kako ćete dane u Kolumbiji raspodijeliti ovisi samo o vama.

U Cartageni počinje i highlight cijelog putovanja, polazimo na 13-dnevno prekooceansko krstarenje natrag u Europu! 🙂 Da ne bismo samo plovili imat ćemo i stajanje na jednom od karipskih otoka, točnije u gradu Philipsburg na otoku St. Maarten. Nakon toga je samo odmor i uživancija na oceanu, 13 dana nakon isplovljavanja iz Kolumbije stižemo na drugu stranu bare, iskrcaj je u glavnom gradu Portugala Lisabonu. Nakon još nekoliko dana u Portugalu krećemo natrag u Milano i dalje prema Hrvatskoj.

Mi smo za primjer uzeli datum polaska 11.05. s konačnim povratkom 17.06. međutim većina datuma je fleksibilna, ukoliko želite putovanje skratiti ili produžiti možete to vrlo lako napraviti. Fiksni datum je jedino krstarenje koje po ovoj cijeni može početi samo 28.05. i trajati do 10.06.2016. Sve druge letove možete promjeniti uz iste ili nešto više cijene. U nastavku ponude ćete pronaći screenshot-ove uglavnom za period od cijelog mjeseca kako biste se lakše snašli a sve dodatne informacije ćete naravno pronaći na stranicama prijevoznika.

U ovakvoj ruti biće vam potrebna SAD viza. Alternativno možete putovati preko Brazila i izbjeći SAD vizu ukoliko vam je ovo problem.

 

Avio karte

Putovanje za počinjemo 11.05. u Zadru ili Milanu, što vam je već bliže i lakše dostupno. Putujemo u Oslo. Cijene koje navodimo su za kupovinu direktno na Ryanair stranicama, još malo jeftinije možete proći kupite li karte na rumbo.pt stranicama s Diners karticom ili na rumbo.es stranicama s Maestro karticom.

 • Milano (Bergamo) >> Oslo 29€

ili

 • Zadar >> Oslo 36€
Milano (Bergamo) >> Oslo

Milano (Bergamo) >> Oslo

Zadar >> Oslo

Zadar >> Oslo

 

Nakon 5-dnevnog obilaska Osla i Norveške 16.05. krećemo u Sjevernu Ameriku letom Norwegiana. Cilj nam je u Floridi i aerodromu Fort Lauderdale nedaleko od Miamia i nacionalnog parka Everglades.

Oslo >> Fort Lauderdale

Oslo >> Fort Lauderdale

 

Na Floridi ćemo boraviti 3 dana u jeftinijoj varijanti ili koji dan duže za nešto više cijene. Iz Fort Lauderdale-a letimo u Južnu Ameriku 19.05., cilj nam je glavni grad Kolumbije – Bogota.

Fort Lauderdale >> Bogota

Fort Lauderdale >> Bogota

 

Nakon obilaska Bogote 26.05. krećemo u obalni grad Cartagenu. U pitanju je let lokalinim prijevoznikom Viva Colombia 26.05.

Bogota >> Cartagena

Bogota >> Cartagena

 

Također i za povratak iz Lisabona u Milano nakon krstarenja krug ćemo zatvoriti s Ryanairom.

 • Lisabon >> Milano (Bergamo) 33€
Lisabon >> Milano (Bergamo)

Lisabon >> Milano (Bergamo)

 

Napominjemo da su nevedene cijena pojedinih prijevoznika samo sa uključenom ručnom prtljagom u cijenu. Želite li više stvari check-in prtljagu morat ćete doplatiti.

Alternativna ruta preko Brazila:

Iz Milana možemo u Fortalezu s talijanskom kompanijom Meridiana, dalje do Kolubije idemo avio kompanijom Avianca. Iz Milana se kreće 19.05., iz Fortaleze 21.05. (mogući i drugi datumi).

Milano >> Fortaleza

Milano >> Fortaleza

Fortaleza >> Bogota

Fortaleza >> Bogota

 

Ukupno avioni: 29€ + 142€ + 70€ + 29€ + 33€ = 303€

 

Krstarenje

Krstarenje po ovoj cijeni je moguće samo u terminu od 28.05. do 10.06.2016. Krstarenje traje 13 dana ukupno, četvrti dan je cjelodnevno zaustavljanje na otoku St. Maarten u Karibima. Trinaesti dan brod pristiže u Lisabon. U navedenu cijenu uključena je unutarnja kabina, želite li vanjsku cijena je svega 20€ po osobi više, dakle 318€ s uključenim taksama. Sve cijene su na bazi dvije osobe.

Prekooceansko krstarenje, cijena

Prekooceansko krstarenje, cijena

Prekooceansko krstarenje, detalji

Prekooceansko krstarenje, detalji

 

U cijenu je uključeno:

 • ALL INCLUSIVE: Velik izbor bezalkoholnih pića (kava, čaj, voćni sokovi, mineralna voda) i alkoholnih pića najviše kvalitete (vino na čaše, točeno pivo, kokteli), grickalice
 • Svi obroci
 • Smještaj u unutarnjoj kabini (vanjska uz doplatu), dnevno čišćenje
 • Zabavni program na brodu
 • Uporaba objekata na brodu
 • Takse

Cijena ne uključuje:

 • Bakšiš (plaća se na brodu)
Prekooceansko krstarenje, brod Monarch

Prekooceansko krstarenje, brod Monarch

 

Više informacija o brodu, putovanju i eventualnim doplatama potražite na Logitravel stranicama. Rezervaciju krstarenja također obavljate na priloženom linku.

Ukupno: 596€ za dvije osobe s uključenim taksama = 298€ po osobi

 

Ukupno

Avion:

 • Milano (Bergamo) >> Oslo 29€
 • Oslo >> Fort Lauderdale 142€
 • Fort Lauderdale >> Bogota 70€
 • Bogota >> Cartagena 29€
 • Lisabon >> Milano (Bergamo) 33€

Brod:

 • Cartagena de Indias (Kolumbija) – Philipsburg (St. Maarten) – Lisabon (Portugal) 189€ + 109€ taksi, ukupno 298€ po osobi
UKUPNO: 29€ + 142€ + 70€ + 29€ + 33€ = 303€ + krstarenje 298€, ukupno 601€ po osobi

 

Smještaj
Airbnb Airbnb
Airbnb je najveća online zajednica na svijetu preko koje domaćini mogu iznajmiti svoj prostor gostima iz cijelog svijeta, putnici sa druge strane mogu povoljno unajmiti stan, apartman, sobu ili samo krevet te tako doći do jeftinijeg smještaja i bolje doživjeti sredinu u koju putuju. Airbnb danas nudi smještaj u čak 192 države svijeta, na njemu postoji već preko 500.000 oglasa od čega preko 25.000 u Hrvatskoj. Više o Airbnb-u možete saznati u našem članku: Airbnb, kako iznajmiti ili unajmiti smještaj, registrirajte se i ostvarite 32€ popusta. Uzmi 32€ popusta Registrirajte se na Airbnb preko ovog linka i uštedite 32€ ili 240 kn na cijenu smještaja na vašem sljedećem putovanju.
Hotel & Hostel Hotel & Hostel
Želite li u hotel provjerite ponudu na www.booking.com. Potpuni pregled ponude hotela i hostela provjerite u tražilici www.hotelscombined.com.

Aerodrom Bergamo - Orio al Serio (BGY)
www
Internet stranice aerodroma Bergamo – Orio al Serio.
Avion
Putnicima sa istoka zemlje možda će odgovarati polazak iz Budimpešte. Low-cost prijevoznik Ryanair povezuje Budimpeštu s Bergamom svakodnevno tijekom cijele godine. Cijene i termine provjerite na Ryanair stranicama.
Automobil Automobil
Idete li autom do Bergama trošak puta možete izračunati na ViaMichelin stranicama.
Parking Parking
Cijene parkinga na aerodromskom parkiralištu možete vidjeti ovdje. Najpovoljniji low-cost parking možete pronaći na stranicama Parkvia, cijena kreće već od 31€ za 7 dana.
Autobus Autobus
Vrlo jeftine autobusne karte možete pronaći za putovanje iz Venecije do Milana s autobusnim prijevoznikom Flixbus. Odnedavno su ovi low-cost autobusni prijevoznici pokrenuli linije i u Italiji, više o ovome možete pročitati u našem članku o Flixbusu ovdje. Odlučite li se na ovu opciju ovdje možete pročitati kako doći iz Hrvatske do Venecije.
Vlak Vlak
Trenitalia pokriva liniju Trieste Centrale – Milano Centrale sa gotovo 15 vlakova dnevno od čega 3 direktna a ostali s presjedanjem u Venezia Mestre. Najkraće putovanja traje od 3:44 sa brzim Freccia vlakovima, do nešto više od 5 sati s Intercity i regionalnim vlakovima. Cijena karte kreće već od 19 € po smjeru kupite li ju online unaprijed. Također karte je moguće kupiti i na stanici, u radno vrijeme na šalteru ili van njega na automatima ali cijena će biti viša na dan putovanja. Druga mogućnost je putovanje vlakom u grad Bergamo no ovdje je manji broj linija, više presjedanja i cijene su nešto više, od 23,80 €. Provjeriti red vožnje i kupiti karte možete na Trenitalia stranicama. Sve o vrstama vlakova i karata, kao i o uvjetima i načinu kupnje na stranicama Trenitalie možete pročitati u našem članku ovdje. Kako doći iz Hrvatske do Trsta pročitajte ovdje.
Kombi prijevoz Kombi prijevoz
Iz Hrvatske direktno do aerodroma Bergamo možete i sa slovenskim kombi prijevoznikom GoOpti.
Transfer na aerodrom
Aerodrom Orio al Serio nalazi se oko 45 km od Milana ili oko 3 km od grada Bergamo. Željezničku stanicu Milano Centrale i aerodrom u Bergamu povezuju brojne autobusne kompanije, ovo su neke od njih Terravision, Orio shuttle i Airport bus express. Cijena karte je vrlo povoljnih 5 € po smjeru, putovanje traje oko sat vremena. Autobusi kreću svakih nekoliko minuta ispred stanice Milano Centrale. Više informacija i red vožnje pronaći ćete na priloženim linkovima gdje također možete kupiti i karte no potrebe za kupovinom unaprijed nema. Ukoliko se odlučite na putovanje vlakom u Bergamo poveznicu s aerodromom nudi Airport Bus košta 2,30 € po smjeru i putuje se oko 10 – 15 minuta. Ista karta vrijedi 90 minuta i za gradski prijevoz unutar Bergama uključujući i žičaru u stari grad Città Alta.
Aerodrom-Bergamo

You may also like...

4 komentara

 1. Does that include Johnny Depp? 😉

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *