Kako stići jeftino u Australiju? Australija plus Azija, kružno putovanje već od 607€

Avio karte za Australiju znaju koštati pravo malo bogatstvo, iz Europe uglavnom je cijena oko ili više od 1000€, izuzev za vrijeme povremenih akcija kada se mogu naći i nešto jeftinje. Pokazat ćemo vam da ne mora biti tako i da put može biti i daleko jeftiniji. Ako se malo potrudite možete sami sebi organizirati put u Australiju u pola cijene. Uz Australiju možete obići i Kuala Lumpur i Jakartu i Abu Dhabi za istu cijenu. Predstavljamo vam malu turneju preko pola svijeta.

kangaroo-webVažno je napomenuti da ovakvo putovanje nije odgovarajuće za one kojima je cilj doći što brže i što jednostavnije od točke A do točke B. Ovakvo putovanje je idealno za mlade sa skromnim budžetom, koji imaju nešto više vremena, volje za putovanjem i istraživanjem svijeta, a manjak novca na računu. Ovakvo putovanje sam slagao po svome guštu a vjerujem da ima još vas istomišljenika. 🙂

Mala napomena, ovo sam počeo slagati prije nekoliko dana dok je još bila aktualna ponuda SriLankan Airlinesa za Kuala Lumpur, koja je u međuvremenu poskupila. Da sam objavio odmah naslov bi bio “Kako stići u Australiju za manje od 500€”, sada je to sve skupa, uz ponudu Etihada, skuplje za 100 i nešto eura ali i dalje je dobra ponuda pa ju evo ipak dijelim sa vama.

Put ćemo lako podijeliti na dva dijela, prvi dio je onaj iz Europe u jugoistočnu Aziju, drugi dio je iz JI Azije u Australiju.

1. dio Europa – Azija:

Za put u Aziju iskoristit ćemo aktualnu ponudu Etihada. Trenutno možete pronaći vrlo povoljne karte, mi smo odabrali one sa polaskom iz Salzburga i povratkom u Minhen. U prvom primjeru idemo u Kuala Lumpur, u drugom i trećem kombiniramo Kuala Lumpur i Jakartu, na kraju svemu dodajemo opcionalno i Abu Dhabi.

2. dio Azija – Australija:

nambung-national-park-webZa put iz Kuala Lumpura u Australiji i natrag opet u KL ili u Jakartu iskoristit ćemo aktualnu ponudu Air Asie, azijske low cost kompanije sa kojom možete vrlo jeftino stići u Australiju iz brojnih gradova JI Azije. Detalje ponude peočitajte ovdje.

Air Asia dodatno naplaćuje checkiranu prtljagu u iznosu od 19,20 € po smjeru za torbu težine do 20 kg. U zadnjem koraku uračunali smo i cijenu prtljage koja će vam gotovo pa sigurno trebati za put u Australiju.

 

Pogledajte sljedeća 3 primjera, za ostale kombinacije ili eventualne druge gradove sami provjerite cijene.

 

1. Primjer: 4 dana Malezije + 24 dana Australije

Salzburg >> Kuala Lumpur >> Minhen   408€ (direktan link)
+ Kuala Lumpur >> Adelaide >> Kuala Lumpur   199€
UKUPNO: 607€ + 38€ prtljage = 645€

Što ste dobili s ovakvom rutom? Za početak 4 dana Kuala Lumpura a nakon toga 24 dana Australije. U ovom slučaju u povratku nećemo se opet zadržavati u Kuala Lumpuru, povratak u Europu nastavljamo isti dan. U KL u stižemo u 16:20. Iz Kuala Lumpura krećemo za Europu u 20:25, to bi moralo biti i više nego dovoljno vremena za promjenu aviona, čak i u slučaju kašnjenja prvog leta. Ako ste ipak ziheraš i želite biti još sigurniji možete iz Adelaide krenuti i dan-dva ranije pa tako dobiti još dan-dva Malezije. Cijena u svakom slučaju ostaje ista a letovi su dostupni svaki dan.

 

2. Primjer: 4 dana Malezije + 16 dana Australije + 8 dana Indonezije

Salzburg >> Kuala Lumpur — Jakarta >> Minhen   410€ (direktan link)
+ Kuala Lumpur >> Adelaide   72€ (za Sydney ili Melbourne 97€)
+ Sydney ili Melbourne >> Jakarta   183€
UKUPNO: 665€ + 38€ prtljage = 703€

Što ste dobili s ovakvom rutom? Za početak 4 dana Kuala Lumpura, nakon toga 16 dana Australije i na kraju još 8 dana Jakarte.

 

3. Primjer: 4 dana Indonezije + 16 dana Australije + 6 ili 7 dana Malezije

Salzburg >> Jakarta — Kuala Lumpur >> Minhen   432€ (direktan link)
+ Jakarta >> Melbourne ili Sydney   120€ (za Adealaide još i jeftinje 86€)
+ Adelaide >> Kuala Lumpur   130€
UKUPNO: 682€ + 38€ prtljage = 720€

Što ste dobili s ovakvom rutom? Za početak 4 dana Jakarte, nakon toga 16 dana Australije i na kraju još 6 ili 7 dana Malezije.

Nije vam niti to dosta? Dodajte na sve još nekoliko dana Abu Dhabia. Za sve ga 20-tak eura više može napraviti prekid putovanje u Abu Dhabiu. Prekid je moguć za sve navedene linije. Pretragu za obaj sučaj ćete morati napraviti na www.expedia.de pošto muliti destination pretraga na budgetair stranicama nije moguća. Na primjer:

Salzburg >> Jakarta — Kuala Lumpur >> Abu Dhabi >> Minhen   456€ (direktan link)

 

 

Napominjem da su ovo gore navedeni samo primjeri koji će vam dati dobar uvid u ono što se može postići. Ipak sve linije vrlo dobro dostupne za istu cijenu i lako sami sebi napravite svoju rutu. Pomaknite sve unaprijed ili unatrag, produžite ili skratite cijeli put ili samo dijelove, u Australiju možete otići i vratiti se iz istog grada ili, još bolje, otiđite u jedan a natrag krenite iz drugoga a između uživajte razgledajući zemlju… Mogućnosti su brojne samo treba uposliti maštu i prste.

Prijevoznici su Etihad i Air Asia.

Ponuda je dostupna od 01.09. pa do kraja godine.

Karte za Azijski dio možete kupiti na stranicama www.budgetair.ie. Najjeftinije su na njemačkoj verziji www.flugladen.de gdje možete ušetdjeti dodatnih 10€ . Nastavak u Australiju kupite direktno na stranicama Air Asie.

Za povezivanje gradova u Australiji provjerite www.jetstar.com i www.tigerair.com, karte između Adelaide, Sydneya i Melbournea možete pronaći po cijeni već od 33€. Možete razmisliti i o autobusima ili rent’a’caru, još bolja opcija za istraživanje zemlje

 

1. Primjer: 4 dana Malezije + 24 dana Australije

Salzburg >> Kuala Lumpur >> Minhen

Salzburg >> Kuala Lumpur >> Minhen

Kuala Lumpur >> Adelaide >> Kuala Lumpur

Kuala Lumpur >> Adelaide >> Kuala Lumpur

 

2. Primjer: 4 dana Malezije + 16 dana Australije + 8 dana Indonezije

Salzburg >> Kuala Lumpur -- Jakarta >> Minhen

Salzburg >> Kuala Lumpur — Jakarta >> Minhen

Kuala Lumpur >> Adelaide

Kuala Lumpur >> Adelaide

Sydney >> Jakarta

Sydney >> Jakarta

 

3. Primjer: 4 dana Indonezije + 16 dana Australije + 6 ili 7 dana Malezije

Salzburg >> Jakarta -- Kuala Lumpur >> Minhen

Salzburg >> Jakarta — Kuala Lumpur >> Minhen

Jakarta >> Melbourne

Jakarta >> Melbourne

Adelaide >> Kuala Lumpur

Adelaide >> Kuala Lumpur

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *