UPDATE – Veliko kružno putovanje Budimpešta – Kuala Lumpur – Australija – Bangkok – Peking – Beč već od 552€

UPDATE – Objavljeno 07.09.2015.

Danas imamo lijep update za sve avanturiste željne putovanja. Veliko kružno putovanje po Aziji i Australiji ponovo je aktivno, ovaj puta čak je i malo jeftinije zahvaljući novoj akciji Air Asie koju smo danas objavili. Nećemo trošiti riječi, sve je već rečeno, ovaj puta stižu samo cijene. 🙂

Europa – Kuala Lumpur

Kuala Lumpur – Australija

Kuala Lumpur – Bangkok

Ukupno Europa – Malezija – Australija – Tajland i Kina

 • Budapest >> Kuala Lumpur >> Perth >> Bangkok >> Peking (15 sati) >> Beč 552€
 • Budapest >> Kuala Lumpur >> Sydney >> Bangkok >> Peking (15 sati) >> Beč 565€
 • Budapest >> Kuala Lumpur >> Gold Coast >> Bangkok >> Peking (15 sati) >> Beč 565€
 • Budapest >> Kuala Lumpur >> Melbourne >> Bangkok >> Peking (15 sati) >> Beč 575€

Budapest-KL-Bangkok-Bec

Air-Asia-all

 


ORIGINALNI ČLANAK – Objavljeno 14.08.2015.

Želite li vrlo jeftino otputovati u Australiju a uz to vidjeti i ponešto od Azije evo jednog prijedloga. Putovanje se sastoji iz dva dijela, prvi je open-jaw avio karta Air Chine iz Budimpešte u Kuala Lumpur a s povratkom iz Bangkoka u Beč, drugi dio uključuje trenutno aktivnu akciju Air Asie. Napominjem da putovanje nije za one koji žele što brže stići u Australiju i nose puno stvari, ovo je putovanje za backpack putnike koji žele vidjeti što više svijeta za što manje novaca.

Dakle putovanje bi u konačnici izgledalo otprilike ovako, polazak je iz Budimpešte s avionom Air Chine, prva stanica je Malezija, točnije njen glavni grad Kuala Lumpur. Iz Kuala Lumpura nakon nekoliko dana idemo dalje u Australiju a da li će to biti Sydney, Melbourne, Perth ili Gold Coast ovisi samo o vašim željama. Također je moguće i otići u jedan grad a natrag krenuti iz drugoga, idealno za ljubitelje putovanja i one koji žele vidjeti više od Australije, možete na primjer iz Kuala Lumpura letjeti za Melburne a vraćati se natrag iz Sydney, jedan takav prijedlog i donosimo u nastavku. Nakon toga vraćamo se natrag u Kuala Lumpur i odmah idemo dalje u Tajland točnije u glavni grad Bangkok. Na kraju, u povratku, imate priliku posjetiti i Peking prije povratka u Europu, ovaj put u Beč.

 

Europa – Kuala Lumpur

Za prvi dio putovanja, dionicu do Kuala Lumpura zadužena je Air China s polaskom iz Budimpešte. Drugi dio iste karte od Bangoka do Beča zadužen je za naš povratak kući.

Možda će vam biti zanimljivo, prilikom povratka za Beč imat ćete dugi layover od 20 sati u Pekingu što je dovoljno da odete do grada i barem na jedan dan obiđete ovaj nevjerovatni grad prepun povijesti. Ispiraciju ćete možda pronaći u našem putopisu iz Pekinga. Važno je napomenuti da vam kineska viza nije potrebna za boravak do 72 sata u Pekingu.

U cijenu karte je uključena checked prtljaga.

Prijevoznik je Air China.

 

Kuala Lumpur – Australija

Za drugi dio putovanja iskoristit ćemo akciju Air Asie, jeftine karte možemo pronaći za Perth, Melbourne, Sydney ili Gold Coast. Ovdje prilažemo cijene običnih povratnih karata no vrlo jednostavno možete kupiti i dvije jednosmjerne, na primjer sa odlaskom u Melbourne i s povratkom iz Sydneya.

 • Kuala Lumpur >> Perth >> Kuala Lumpur 184€
 • Kuala Lumpur >> Sydney >> Kuala Lumpur 186€
 • Kuala Lumpur >> Gold Coast >> Kuala Lumpur 186€
 • Kuala Lumpur >> Melbourne >> Kuala Lumpur 189€
 • Kuala Lumpur >> Melbourne + Sydney >> Kuala Lumpur 186€

Air Asia je također zadužena za kariku koja nedostaje, Kuala Lumpur i Bangkok možemo povezati za svega 25€.

 • Kuala Lumpur >> Bangkok 25€

Što se prtljage kod Air Asie tiče u cijenu je uključena samo cabin baggage dimenzije 56 x 23 x 36 cm plus još jedna manja torba npr. ona za laptop ili ručna torbica. Želite li dodatnu prtljagu cijene na međunarodnim letovima su 22,95€ za 20 kg, 25,53€ za 25 kg… Dimenzije checked prtljage ne smiju prelaziti 81 x 119 x 119 cm.

Prijevoznik je low-cost kompanija Air Asia.

Karte Air Asie morate kupiti u periodu između 10.08. i 16.08.2015. Period putovanja mora biti između 15.02.2016. i 31.08.2016. Više informacija možete pronaći na stranicama Air Asie.

 

Letovi unutar Australije

Vama će let unutar Australije biti potreban samo u slučaju da se odlučite na opciju sa odlaskom u jedan australski grad i s povratkom iz drugoga i to samo u slučaju da ih ne želite povezati overland. Na našem primjeru Melbourne i Sydney jeftino će nam povezati Tiger Air za svega 30€.

 • Melbourne >> Sydney 45 AUD (oko 30€)

Više informacija i kupovinu karata možete obaviti na Tiger Air stranicama.

 

Ukupno Europa – Malezija – Australija – Tajland i Kina

Ukupno bi sve navedeno izgledalo nekako ovako. Ja sam u primjerima odvojio po nekoliko dana za Kuala Lumpur i Bangkok, vi to slobodno možete skratiti ili produžiti u skladu sa svojim željama. Također i ukupno trajanje putovanja se može skratiti ili produžiti. Karata još ima za dovoljno datuma ali požurite sa odlukom, neće ih dugo biti.

 • Budapest >> Kuala Lumpur >> Perth >> Kuala Lumpur >> Bangkok >> Peking (20 sati) >> Beč 566€
 • Budapest >> Kuala Lumpur >> Sydney >> Kuala Lumpur >> Bangkok >> Peking (20 sati) >> Beč 568€
 • Budapest >> Kuala Lumpur >> Gold Coast >> Kuala Lumpur >> Bangkok >> Peking (20 sati) >> Beč 568€
 • Budapest >> Kuala Lumpur >> Melbourne >> Kuala Lumpur >> Bangkok >> Peking (20 sati) >> Beč 571€
 • Budapest >> Kuala Lumpur >> Melbourne >> Sydney >> Kuala Lumpur >> Bangkok >> Peking (20 sati) >> Beč 598€

Karte za dionicu iz Europe do Kuala Lumpura najjeftinije možete kupiti na stranicama www.budgetair.it. Drugu dionicu iz Kuala Lumpura do Australije možete kupiti direktno na Air Asia stranicama.

 

Europa – Kuala Lumpur:

Budapest >> Kuala Lumpur -- Bangkok >> Beč

Budapest >> Kuala Lumpur — Bangkok >> Beč

 

Kuala Lumpur – Australija:

Kuala Lumpur >> Perth >> Kuala Lumpur

Kuala Lumpur >> Perth >> Kuala Lumpur

Kuala Lumpur >> Sydney >> Kuala Lumpur

Kuala Lumpur >> Sydney >> Kuala Lumpur

Kuala Lumpur >> Gold Coast >> Kuala Lumpur

Kuala Lumpur >> Gold Coast >> Kuala Lumpur

Kuala Lumpur >> Melbourne >> Kuala Lumpur

Kuala Lumpur >> Melbourne >> Kuala Lumpur

 

Iz Kuala Lumpura u Bangkok:

Kuala Lumpur >> Bangkok

Kuala Lumpur >> Bangkok

 

Letovi unutar Australije:

Melbourne >> Sydney

Melbourne >> Sydney

 

Smještaj
Airbnb Airbnb
Airbnb je najveća online zajednica na svijetu preko koje domaćini mogu iznajmiti svoj prostor gostima iz cijelog svijeta, putnici sa druge strane mogu povoljno unajmiti stan, apartman, sobu ili samo krevet te tako doći do jeftinijeg smještaja i bolje doživjeti sredinu u koju putuju. Airbnb danas nudi smještaj u čak 192 države svijeta, na njemu postoji već preko 500.000 oglasa od čega preko 25.000 u Hrvatskoj. Više o Airbnb-u možete saznati u našem članku: Airbnb, kako iznajmiti ili unajmiti smještaj, registrirajte se i ostvarite 32€ popusta. Uzmi 32€ popusta Registrirajte se na Airbnb preko ovog linka i uštedite 32€ ili 240 kn na cijenu smještaja na vašem sljedećem putovanju.
Hotel & Hostel Hotel & Hostel
Želite li u hotel provjerite ponudu na www.booking.com. Potpuni pregled ponude hotela i hostela provjerite u tražilici www.hotelscombined.com.

You may also like...

7 komentara

 1. Irena Načinović….pupa, idemo…

 2. A bas citam, ajmooo!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *