Grčka, Santorini + Atena, povratne karte s polaskom iz Milana za samo 14€ ukupno

Danas imamo jednostavan prijedlog za kratki zimski odmor u Grčkoj. Idemo u Atenu i na čarobni otok Santorini. Ako vam kažem da kompletno putovanje može biti vaše za nevjerovatnih 14€ vjerujem da ćete biti zainteresirani.

Polazak je iz Milana, točnije sa aerodroma Bergamo. U primjeru smo uzeli letove s polaskom 19.01.2016. u Atenu i odmah je istog dana nastavak za Santorini. Nakon 4 dana boravka na sunčanom otoku vraćamo se u Atenu gdje ćemo provesti vikend, točnije još 3 dana. Datume smo uzeli samo za primjer, na sreću dostupnih datuma po navedenim cijenama ima dovoljno, dionice možete lako skraćivati ili produžavati, siguran sam da ćete pronaći ono što je idealno za vas. Informacije kako najlakše i najjeftinije doći iz Hrvatske do aerodroma Bergamo pronaći ćete na kraju ovog članka.

Cijena svake pojedinačne karte na Ryanair stranicama je nešto manje od 10€, dakle ukupno 40€ no ako imate Diners karticu i uključite već dobro opisane rumbo.pt stranice sve 4 karte mogu biti vaše za samo 14€ ukupno. Prilično prihvatljivo zar ne?! 🙂 Ukoliko nemate Diners karticu isto to možete dobiti s Maestrom na rumbo.es stranicama za 30€.

Direktno na Ryanair stranicama:

  • Milano (Bergamo) >> Atena >> Milano (Bergamo) 20€
  • Atena >> Santorini >> Atena 20€

Na rumbo.pt stranicama:

Ukoliko vam treba podsjetnik kako kupovati na ovim španjolsko/portugalskim stranicama detaljne upute pronaći ćete na našim stranicama ovdje.

Predlažemo da karte potražite u Ryanair Fare Finderu gdje je pretraga lakša a rezultati pregledniji, nakon što pronađete ono što želite pretragu ponovite i kartu kupite na  rumbo.pt ili rumbo.es stranicama.

 

Direktno na Ryanair stranicama:

Milano (Bergamo) >> Atena >> Milano (Bergamo)

Milano (Bergamo) >> Atena >> Milano (Bergamo)

Atena >> Santorini >> Atena

Atena >> Santorini >> Atena

 

Na rumbo.pt stranicama:

Milano (Bergamo) >> Atena >> Milano (Bergamo)

Milano (Bergamo) >> Atena >> Milano (Bergamo)

Atena >> Santorini >> Atena

Atena >> Santorini >> Atena

 

Smještaj
Airbnb Airbnb
Airbnb je najveća online zajednica na svijetu preko koje domaćini mogu iznajmiti svoj prostor gostima iz cijelog svijeta, putnici sa druge strane mogu povoljno unajmiti stan, apartman, sobu ili samo krevet te tako doći do jeftinijeg smještaja i bolje doživjeti sredinu u koju putuju. Airbnb danas nudi smještaj u čak 192 države svijeta, na njemu postoji već preko 500.000 oglasa od čega preko 25.000 u Hrvatskoj. Više o Airbnb-u možete saznati u našem članku: Airbnb, kako iznajmiti ili unajmiti smještaj, registrirajte se i ostvarite 32€ popusta. Uzmi 32€ popusta Registrirajte se na Airbnb preko ovog linka i uštedite 32€ ili 240 kn na cijenu smještaja na vašem sljedećem putovanju.
Hotel & Hostel Hotel & Hostel
Želite li u hotel provjerite ponudu na www.booking.com. Potpuni pregled ponude hotela i hostela provjerite u tražilici www.hotelscombined.com.

Aerodrom Bergamo - Orio al Serio (BGY)
www
Internet stranice aerodroma Bergamo – Orio al Serio.
Avion
Putnicima sa istoka zemlje možda će odgovarati polazak iz Budimpešte. Low-cost prijevoznik Ryanair povezuje Budimpeštu s Bergamom svakodnevno tijekom cijele godine. Cijene i termine provjerite na Ryanair stranicama.
Automobil Automobil
Idete li autom do Bergama trošak puta možete izračunati na ViaMichelin stranicama.
Parking Parking
Cijene parkinga na aerodromskom parkiralištu možete vidjeti ovdje. Najpovoljniji low-cost parking možete pronaći na stranicama Parkvia, cijena kreće već od 31€ za 7 dana.
Autobus Autobus
Vrlo jeftine autobusne karte možete pronaći za putovanje iz Venecije do Milana s autobusnim prijevoznikom Flixbus. Odnedavno su ovi low-cost autobusni prijevoznici pokrenuli linije i u Italiji, više o ovome možete pročitati u našem članku o Flixbusu ovdje. Odlučite li se na ovu opciju ovdje možete pročitati kako doći iz Hrvatske do Venecije.
Vlak Vlak
Trenitalia pokriva liniju Trieste Centrale – Milano Centrale sa gotovo 15 vlakova dnevno od čega 3 direktna a ostali s presjedanjem u Venezia Mestre. Najkraće putovanja traje od 3:44 sa brzim Freccia vlakovima, do nešto više od 5 sati s Intercity i regionalnim vlakovima. Cijena karte kreće već od 19 € po smjeru kupite li ju online unaprijed. Također karte je moguće kupiti i na stanici, u radno vrijeme na šalteru ili van njega na automatima ali cijena će biti viša na dan putovanja. Druga mogućnost je putovanje vlakom u grad Bergamo no ovdje je manji broj linija, više presjedanja i cijene su nešto više, od 23,80 €. Provjeriti red vožnje i kupiti karte možete na Trenitalia stranicama. Sve o vrstama vlakova i karata, kao i o uvjetima i načinu kupnje na stranicama Trenitalie možete pročitati u našem članku ovdje. Kako doći iz Hrvatske do Trsta pročitajte ovdje.
Kombi prijevoz Kombi prijevoz
Iz Hrvatske direktno do aerodroma Bergamo možete i sa slovenskim kombi prijevoznikom GoOpti.
Transfer na aerodrom
Aerodrom Orio al Serio nalazi se oko 45 km od Milana ili oko 3 km od grada Bergamo. Željezničku stanicu Milano Centrale i aerodrom u Bergamu povezuju brojne autobusne kompanije, ovo su neke od njih Terravision, Orio shuttle i Airport bus express. Cijena karte je vrlo povoljnih 5 € po smjeru, putovanje traje oko sat vremena. Autobusi kreću svakih nekoliko minuta ispred stanice Milano Centrale. Više informacija i red vožnje pronaći ćete na priloženim linkovima gdje također možete kupiti i karte no potrebe za kupovinom unaprijed nema. Ukoliko se odlučite na putovanje vlakom u Bergamo poveznicu s aerodromom nudi Airport Bus košta 2,30 € po smjeru i putuje se oko 10 – 15 minuta. Ista karta vrijedi 90 minuta i za gradski prijevoz unutar Bergama uključujući i žičaru u stari grad Città Alta.
Aerodrom-Bergamo

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *