Španjolska + Portugal, kružno putovanje u Madrid, Porto i Lisabon ili Barcelonu za samo 20€

Jesen je dobar period za posjetu Iberijskom poluotoku, velike vrućine su prošle a vrijeme je i dalje dovoljno toplo da je ugodno za boravak. Danas vam donosimo prijedlog, točnije dva prijedloga, za jesensko putovanje u Španjolsku i Portugal po kikiriki cijeni.

Ideja je posjetiti Bolonju iz koje ćemo krenuti u Madrid, nakon 5 dana idemo za Portugal, prva meta je Porto, nakon 5 dana idemo dalje u Lisabon, još 5 dana kasnije putovanje završavamo u Pisi provjeriti da li je krivi toranj i dalje nagnut. Cijena ovakvog kružnog putovanja je sitniš od ukupno 20€ ako imate Diners karticu. Nemate li Diners sve ovo možete kupiti i s Maestro karticom za i dalje jeftinih 45€.

Drugi prijedlog je mala izmjena prvoga, samo umjesto u Lisabon idemo u Barcelonu ako vam je tako draže, povratak je u ovom slučaju na mjesto polaska u Bolonju. Cijena je istih sitnih 20€ s Diners karticom, 41€ s Maestrom.

Iberia-ruta-1

Iberia-ruta-2

Datumi navedeni u prijedlogu su proizvoljni, slobodno ih prilagodite svojim željama, prostora ima dovoljno za skratiti/produžiti periode.

Prijevoznik je Ryanair.

Karte najjeftinije možete kupiti na stranicama kayak.pt + eDreams s Diners karticom, nešto skuplje na stranicama rumbo.es s Maestro karticom.

 

Kayak.pt + eDreams s Diners karticom

UKUPNO: Bologna >> Madrid >> Porto >> Lisabon >> Pisa 20€

 

Druga opcija – Barcelona umjesto Lisabona

UKUPNO: Bologna >> Madrid >> Porto >> Barcelona >> Bologna 20€

Napomena: Broj kupovina s Diners karticom na eDreams stranicama je ograničen na jednu u tri mjeseca. Također postoji izvjestan broj pritužbi na kupovinu avio karti na eDreams stranicama, ukoliko naiđete na bilo kakve probleme predlažem da kupovinu nastavite na rumbo.es stranicama po cijenama opisanim u nastavku.

 

Rumbo.es s Maestro karticom

UKUPNO: Bologna >> Madrid >> Porto >> Lisabon >> Pisa 45€

 

Druga opcija – Barcelona umjesto Lisabona

UKUPNO: Bologna >> Madrid >> Porto >> Barcelona >> Bologna 41€

 

Kayak.pt + eDreams s Diners karticom

Bologna >> Madrid

Bologna >> Madrid

Madrid >> Porto

Madrid >> Porto

Porto >> Lisabon

Porto >> Lisabon

Lisabon >> Pisa

Lisabon >> Pisa

Porto >> Barcelona

Porto >> Barcelona

Barcelona >> Bologna

Barcelona >> Bologna

 

Rumbo.es s Maestro karticom

Bologna >> Madrid

Bologna >> Madrid

Madrid >> Porto

Madrid >> Porto

Madrid >> Porto

Madrid >> Porto

Porto >> Lisabon

Porto >> Lisabon

Lisabon >> Pisa

Lisabon >> Pisa

Porto >> Barcelona

Porto >> Barcelona

Barcelona >> Bologna

Barcelona >> Bologna

 

Smještaj
Airbnb Airbnb
Airbnb je najveća online zajednica na svijetu preko koje domaćini mogu iznajmiti svoj prostor gostima iz cijelog svijeta, putnici sa druge strane mogu povoljno unajmiti stan, apartman, sobu ili samo krevet te tako doći do jeftinijeg smještaja i bolje doživjeti sredinu u koju putuju. Airbnb danas nudi smještaj u čak 192 države svijeta, na njemu postoji već preko 500.000 oglasa od čega preko 25.000 u Hrvatskoj. Više o Airbnb-u možete saznati u našem članku: Airbnb, kako iznajmiti ili unajmiti smještaj, registrirajte se i ostvarite 32€ popusta. Uzmi 32€ popusta Registrirajte se na Airbnb preko ovog linka i uštedite 32€ ili 240 kn na cijenu smještaja na vašem sljedećem putovanju.
Hotel & Hostel Hotel & Hostel
Želite li u hotel provjerite ponudu na www.booking.com. Potpuni pregled ponude hotela i hostela provjerite u tražilici www.hotelscombined.com.

Aerodrom Bologna - Guglielmo Marconi (BLQ)
www
Internet stranice aerodroma Bologna – Guglielmo Marconi.
Automobil Automobil
Idete li autom do Bolonje trošak puta možete izračunati na ViaMichelin stranicama.
Parking Parking
Cijene parkinga na aerodromskom parkiralištu možete vidjeti ovdje. Najpovoljniji low-cost parking možete pronaći na stranicama Parkvia, cijena kreće već od 35€ za 7 dana.
Vlak Vlak
Trenitalia pokriva liniju Trieste Centrale – Bologna Centrale sa 20-tak vlakova dnevno, sa polaskom na otprilike svakih sat vremena. Putovanja traje od 3 do 4 i pol sata u ovisnosti od vrste vlaka i presjedanja. Cijena karte kreće već od 9 € po smjeru kupite li ju online unaprijed. Također karte je moguće kupiti i na stanici, u radno vrijeme na šalteru ili van njega na automatima ali cijena će biti viša na dan putovanja. Provjeriti red vožnje i kupiti karte možete na Trenitalia stranicama. Sve o vrstama vlakova i karata, kao i o uvjetima i načinu kupnje na stranicama Trenitalie možete pročitati u našem članku ovdje. Kako doći iz Hrvatske do Trsta pročitajte ovdje.
Kombi prijevoz Kombi prijevoz
Iz Hrvatske direktno do aerodroma Bolonja možete i sa slovenskim kombi prijevoznikom GoOpti.
Transfer na aerodrom

 • Aerodrom Bologna nalazi se oko 6 km od centra grada. Željezničku stanicu Bologna Centrale i aerodrom G. Marconi povezuje autobusna linija Linea BLQ kompanije Tper. Cijena karte je 6 € po smjeru, putovanje traje oko 15 minuta. Više informacija i red vožnje pronaći ćete na priloženom linku.
 • Taksijem putovanje traje oko 10 minuta, cijena je oko 10 €. Aerodrom Bologna se nalazi vrlo blizu gradu što putovanje taksijem čini vrlo dobrom opcijom, već u slučaju da putuju dvije osobe transfer će doći jeftinije nego s autobusom.

Aerodrom-Bologna

Aerodrom Pisa - Galileo Galilei (PSA)
www
Internet stranice aerodroma Pisa – Galileo Galilei.
Automobil Automobil
Idete li autom do Pise trošak puta možete izračunati na ViaMichelin stranicama.
Parking Parking
Cijene parkinga na aerodromskom parkiralištu možete vidjeti ovdje. Najpovoljniji low-cost parking možete pronaći na stranicama Parkvia, cijena kreće već od 24€ za 7 dana.
Vlak Vlak
Trenitalia pokriva liniju Trieste Centrale – Pisa Centrale sa 15-tak vlakova dnevno, sa polaskom na otprilike svakih sat do dva vremena. Putovanja traje od 5 do 6 sati u ovisnosti od vrste vlaka i presjedanja. Direktan vlak u Pisu iz Trsta ne postoji, nužno je barem jedno do dva presjedanja. Ako vam je cilj aerodrom Pisa preporučam putovanje samo do Firenze te da preskočite zadnju dionicu s regionalnim vlakom do Pise, iz Firence na aerodrom Pisa često voze jeftini autobusi no o tome više u sljedećeoj sekciji. Cijena karte za vlak kreće već od 9 € po smjeru do Firence te od 17,10 € do Pise, da biste ostvarili ove cijene potrebno je karte kupiti online unaprijed. Karte je moguće kupiti i na stanici, u radno vrijeme na šalteru ili van njega na automatima ali cijena će biti viša na dan putovanja. Provjeriti red vožnje i kupiti karte možete na Trenitalia stranicama. Sve o vrstama vlakova i karata, kao i o uvjetima i načinu kupnje na stranicama Trenitalie možete pročitati u našem članku ovdje. Kako doći iz Hrvatske do Trsta pročitajte ovdje.
Transfer na aerodrom
 • Aerodrom Pisa nalazi se svega oko 1 km od grada. Željezničku stanicu Pisa Centrale i aerodrom Galileo Galilei povezuje autobusna linija PisaMover Bus. Cijena karte je 1,30 € po smjeru, bus kreće svakih 10 minuta a putovanje traje oko 8 minuta. u 12. mjesecu 2015. godine krenut će u potpunosti automatski vlak PisaMover koji će povezivati željezničku stanicu Pisa Centrale i aerodrom Galileo Galilei na svakih 5 do 8 minuta od 6 do 24 h. Druga opcija je vlak Trenitalie, kreće na otprilike svakih 2 sata, cijena karte po smjeru je 1,10 €. Red vožnje možete pronaći ovdje.
 • Ako dolazite iz Firence s željezničke stanice S. M. Novella u Firenci do aerodroma Galileo Galilei postoji jednostavna veza autobusima kompanije Airport bus express. Autobusi kreću otprilike svakih pola sata a putovanje traje sat vremena. Više informacija i red vožnje pronaći ćete na priloženim linkovima gdje također možete kupiti i karte. Karta košta 5€ po smjeru.
Aerodrom-Pisa

You may also like...

7 komentara

 1. Periege napisao:

  Pa dobro, sad mi još recite kad ste poslednji put uspeli nabaviti karte kod edreamsa???

  Ja več puno godina nisam… Ma ne radi DC kartica za ovu cjenu, uvijek dobiješ kad želiš bukirat email s transakcijskim brojem in drugu cijenu (višju naravno), pa sad izvoli…

  Edreams = JOKE!!

  • Tripolog napisao:

   Moguće da imate pravo. Dosta se ljudi žali na eDreams ali dosta ih je i kupovalo karte kod njih. Ja nisam ali jesam preko rumba puno puta. Inicijalno sam ponudu napisao za rumbo a kasnije proširio ni na kayak + eDreams, čini se bolje da nisam. Eto ako netko uspije kupiti preko eDreamsa super, ako ne rumbo je isto tako dao odlične cijene.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *