Maroko 9 dana, Fez i Marakeš, kompletan paket, uključen vlak, transfer, avion i smještaj za samo 192€ po osobi

Danas vam predlažemo Maroko. Posjetit ćemo dva važna grada, Fez i Marakeš, iz Milana letimo za Fez iz kojega ćemo vlakom do Marakeša gdje ćemo uhvatiti avion za natrag u Milano. Sve skupa provest ćemo 9 dana u Maroku, 4 dana u Fezu i 5 dana u Marakešu. Putovanje lako možete produžiti ili skratiti, ovo je samo jedna od ideja kako jeftino vidjeti dobar dio ove sjajne zemlje. Želite li posjetiti i Casablancu, Rabat, Meknes, Essaouiru, Agadir…putovanje lako možete produžiti. Iskusniji putnici mogu poželjeti izlete i spavanje u pustinji ili penjanje na Atlas. Maroko je zemlja puna različitosti i svatko može pronaći nešto za sebe.

Provedite opuštajući odmor u prekrasnom Maroku, zemlji prepunoj povijesti za samo 192€ ili oko 1.460 kn po osobi. U cijenu uključen vlak iz Trsta do Milana i natrag, transfer na Bergamo aerodrom i natrag, avion u Fez i natrag iz Marakeša i ukupno 9 dana smještaja u centralno lociranim i autentičnim riadima. Ja bih rekao i više nego povoljna ponuda. 🙂

Marrakech

Marrakech

Avionom krećemo u Fez iz Bergama direktnim Ryanair letom. Do Milana lako možete stići vlakom Trenitalie, sa Milano Centrale stanice autobusi za Bergamo aerodrom kreću svakih 20-tak minuta. Za smještaj vam predlažemo po jedan od brojnih riada u centru Feza i Marakeša koji vam može poslužiti kao dobra baza za daljnje istraživanje. Naravno možete uzeti i neki bolji i skuplji hotel, ali možete proći i još jeftinije. Važno je napomenuti, riadi koje ovdje navodimo mogu se rezervirati preko booking.com stranica što je dobro i sigurno ali je poznato da ako smještaj u Maroku uzimate na licu mjesta proći ćete još jeftinije. Sigurnije ćete se osjećati rezervirate li unaprijed ali ako želite zadržati slobodu i otvoren itinerar te pri tome još i jeftinije proći smještaje pronađite na licu mjesta u Maroku.

Ovo je samo prijedlog, odluka je naravno vaša i prilagodite boravak svojim željama. Želite li unajmiti privatni apartman učinite to na Airbnb stranicama. Ako niste već registrirani na Airbnb ili želite napraviti novi račun učinite to preko ovog linka i uštedite 20€ na cijenu vašeg sljedećeg smještaja.

Za primjer putovanja sam uzeo polazak 12.01. i povratak 21.01.2015. Želite li neki drugi period prilagodite datume.

 

Vlak

Italija:
Za prijevoz iz Trsta do Milana kao i natrag do Trsta koristit ćemo vlakove Trenitalie. Dodatno trebate uračunati dolazak do Trsta koji najviše ovisi od mjesta u kojem se nalazite u Hrvatskoj. Svi oni koji žive u Istri, Rijeci pa i u Zagrebu neće imati problema niti većih troškova oko dolaska, bilo osobnim automobilom ili autobusom. Do Trsta, na primjer, možete koristiti novu liniju iz Zagreba, Pule, Rovinja ili Poreča. Ili poznatu liniju Croatiabusa iz Zagreba.

Iz Trsta u Milano možete doći brzim Freccia vlakovima. Ovdje sam izdvojio 4 vlaka sa kojima možete stići na avion:
Trieste Centrale 06:16 – Milano Centrale 10:00, cijena je 19€ po osobi

Trieste Centrale – Milano Centrale

Trieste Centrale – Milano Centrale

Ovo će vam biti više nego dovoljno vremena da prošetate Milanom i komotno stignete na let sa polaskom iz Bergama u 17:15. Naravno, možete uzeti i neki kasniji vlak.

U povratku, u Milano dolazite 21.01. u 11:20. Komotno stignete do grada busom popodnevni vlak u 17:05.
Milano Centrale 17:05 – Trieste Centrale 21:22, cijena je 19€ po osobi

Milano Centrale – Trieste Centrale

Milano Centrale – Trieste Centrale

 

Maroko:
Vlakove u Maroku ne možete rezervirati online unaprijed ali nema ni potrebe. Kada stignete u Fez imate 4 dana vremena da kupite karte. Na stranicama marokanskih željeznica možete vidjeti red vožnje.
Fez – Marakeš, cijena je oko 17€ po osobi

Fez - Marrakesh

Fez – Marrakesh

 

Transfer

Iz centra Milana do aerodroma Bergamo možete doći autobusom već za 4€ po osobi. Aerodrom Bergamo (Orio al Serio Airport) se nalazi oko 50 km od centra grada. Autobusi su brojni i česti, kreću svakih 20 do 30 minuta a putovanje traje oko sat vremena. Kompanija Orio Shuttle, trenutno ima akciju, kupite li kartu online plat ćete ju svega 4€ po osobi. Na licu mjesta karta košta 5€. Više informacija, red vožnje i rezervacije možete obaviti ovdje.

Milano Centrale – Bergamo Airport, cijena je 4€ po osobi i smjeru

 

Avio karte

Za let ćemo iskoristiti Ryanair. Ryanair danas ima akciju, kupite li karte odmah dobiti ćete popust 25% na cijenu karte. Popust vrijedi samo danas 04.11.2014. a za letove od 01.01. do 31.01.2015. Ako karte ne kupite danas računajte da ćete platiti punu cijenu, bez popusta, ukupno oko 19€ više, što je i dalje prihvatljivo.

Iz Milana letimo u Fez a vraćamo se iz Marakeša. Ja sam za polazak uzeo na primjer 12.01. – 21.01.2015. Ipak karata za sličnu cijenu ima dovoljno i u drugim periodima, sami sebi pronađite idealan dan za polazak.

Milano >> Fez   16,91€ ~ 17€
Marrakesh >> Milano   31,70€ ~ 32€ (350 MAD)

Milano >> Fez

Milano >> Fez

Marrakesh >> Milano

Marrakesh >> Milano

Napominjemo da je u cijenu za Ryanair letove uključena samo ručna prtljaga težine do 10 kg i veličine 55 x 40 x 20. Uz to, prema novim Ryanair pravilima od ove godine možete besplatno u kabinu unijeti još jednu manju torbu, npr. žensku torbu, ručnu torbicu ili shoping vrećicu do dimenzija 35 x 20 x 20. Više o Ryanair novim pravilima te kako pronaći najjeftiniju kartu na njihovim web stranicama pročitajte u našem članku Ryanair objavio novi, unaprijeđen website. U cijenu karte su uključene sve takse.

Karte kupujete na stranicama www.ryanair.com. Datume polaska i povratka prilagodite svojim potrebama, najlakše ćete pronaći karte u novom “Fare finder-u“.

 

Smještaj

Za smještaj vam predlažemo dva od brojnih riada u centru Feza i Marakeša koji vam mogu poslužiti kao dobra baza za daljnje istraživanje. Riad je tradiocanalni smještaj u Maroku, obično su stare zgrade, neke i od povijesnog značaja i pružaj autentičan ugođaj starih vremena.

Fez

Riad Doha, 4 noćenja, 12.01. – 16.01.2015., 85€ soba s kuptilom za dvije osobe

Fez, Riad Doha

Fez, Riad Doha

 

Marakeš

Riad Hotel Rahba, 5 noćenja, 16.01. – 21.01.2015., 75€ soba s kuptilom za dvije osobe

Marakeš, Riad Hotel Rahba

Marakeš, Riad Hotel Rahba

 

Predloženi smještaji su samo za primjer. Naravno vi potražite ono što vama više odgovara po cijeni, kvaliteti i lokaciji. Pretragu najbolje započeti na www.airbnb.com, www.hotelscombined.com ili www.booking.com.

Želite li unajmiti privatni apartman i imati bolji komfor nego u hotelu učinite to na Airbnb, ako niste već registrirani na Airbnb ili želite napraviti novi račun učinite to preko ovog linka i uštedite 20€ na cijenu smještaja. Više o Airbnb-u možete saznati u našem članku Airbnb, kako iznajmiti ili unajmiti smještaj, registrirajte se i ostvarite 20€ popusta.

 

Ukupno

Vlak:

 • Trst – Milano, 19€ po osobi, 38€ za dvije osobe
 • Milano – Trst, 19€ po osobi, 38€ za dvije osobe
 • Fez – Marakeš, 17€ po osobi, 34€ za dvije osobe

Avion:

 • Milano >> Fez   ~ 17€ po osobi, 34€ za dvije osobe
 • Marakeš >> Milano   ~ 32€ po osobi, 64€ za dvije osobe

Transfer:

 • Milano Centrale – Bergamo Airport, 4€ po osobi, 8€ za dvije osobe
 • Bergamo Airport – Milano Centrale, 4€ po osobi, 8€ za dvije osobe

Smještaj:

 • Fez, Riad Doha, 4 noćenja, 12.01. – 16.01.2015., 85€ soba s kuptilom za dvije osobe
 • Marakeš, Riad Hotel Rahba, 5 noćenja, 16.01. – 21.01.2015., 75€ soba s kuptilom za dvije osobe

Ukupno: 110€ + 98€ + 16€ + 160€ = 384€ za dvije osobe, 192€ ili oko 1.460 kn po osobi

You may also like...

8 komentara

 1. Ivan FŠe Tajm napisao:

  i onda kad vidim ponude naših agencija od 8000kn.. slicnu turu odradili s polaskom iz Pule za cca 400€ al ukljuceno svi troskovi put, hrana pice izleti

  • Tripologia napisao:

   Ne treba niti gledati agencije. 😉 Nije to za nas. A i daleko je bolje krenuti svojim putem bez da te vodi netko sa kišobranom, vidiš što želiš, ideš gdje hoćeš, zadržiš se koliko hoćeš…

 2. Putoholicari napisao:

  Bemti da nama međimurcima taj Milan nije tako daleko….

  • Tripologia napisao:

   eh, al vam je bliže Budimpešta, Beč, Zagreb… 🙂
   Nije ni Milan tako daleko. Najteže je doći do Trsta a poslije je lako. A do Trsta ima tih nekoliko buseva iz Zg, ili sjedneš u auto pa ga pustiš u Trstu.

  • Branko Krčmar napisao:

   Ajde dobro Budimpešta malo spašava stvar, a sa Zagrebom baš nemam nekakve pomoći 🙂

  • Tripologia napisao:

   a je, istina, Zagreb i nije baš pokriven low-costom. Ali vidio si malezijce prije mjesec dana, ponude su im bile prva liga a sve polasci iz Zg. Nadam se da će toga biti sve više, a tko zna što nam još avio industrija sprema za Zg. 😀

  • Putoholicari napisao:

   Ma bio je jedan naslov u Jutarnjem na početku godine da ako CA ne nađe kupca do kraja ljeta, da Francuzi dovode low cost kompanije…. skoro 🙂

  • Tripologia napisao:

   Pa neka dovedu. Neka konkurencije, dobro je za nas putnike. 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *