Baltička tura, Vilnius + Riga + Talin, kružno putovanje iz Milana za samo 75€ po osobi

Nakon skandinavske turneje danas predlažemo nešto slično, ovaj puta idemo u 3 baltičke Republike – Litva, Latvija i Estonija. Predlažemo jednu jeftinu varijantu koju možete sami organizirati, kombinacijom letova Ryaniara te rumbo.es stranica i koda za popust karte mogu biti vaše za 51€ ukupno za plaćanje s Maestro karticom. Nakon što uključimo i autobusne poveznice Lux Expressa ukupni trošak ture Vilnius + Riga + Talin ukupna cijena izađe 75€ po osobi.

Predlažemo vam jedno lijepo kružno putovanje na Baltik, u Litvu, Latviju i Estoniju. Krenut ćemo iz Milana (Bergamo) u Vilnius 29.10., nakon 3 dana u Litvi 01.11. krećemo autobusom u susjednu Latviju i njen glavni gred Rigu, 2 dana kasnije drugi autobus nas vozi prema Estoniji, i još 2 dana kasnije 05.11.2015. letimo iz Talina natrag na jug Europe u Milano. Informacije kako jeftino doći do Bergama i natrag pronaći ćete na dnu ovog članka.

Čini li vam se ovo putovanje zanimljivim? Dostupno je već za 150€ ukupno za dvije osobe ili samo 75€ po osobi ukoliko karte kupujete s Maestro karticom na rumbo.es stranicama i iskoristite kod za popust na način opisan ovdje. Važno je pretragu napraviti za dvije osobe kako bi mogli iskoristiti kod za popust, putujete li sami kod nećete moći iskoristiti u ovakvoj kombinaciji. Ukoliko putujete sami ili imate problema sa višestrukom upotrebom koda za popust karte možete kupiti na rumbo.es stranicama bez korištenja Cuponation linka za samo malo više cijene ili direktno na Ryanair stranicama. Autobusne karte kupujete direktno na stranicama prijevoznika Lux Express.

Na rumbo.es stranicama s Maestro karticom i uz kod za popust:

Ukupno avioni: 102€ za dvije osobe, 51€ po osobi

Milano (Bergamo) >> Vilnius

Milano (Bergamo) >> Vilnius

Talin >> Milano (Bergamo)

Talin >> Milano (Bergamo)

Kako doći do popusta? Ono što morate napraviti je otvoriti stranicu www.cuponation.es te preko nje otvoriti rumbo.es stranicu u novom prozoru, postupak je detaljno opisan u članku ovdje. Nakon toga napravite pretragu koju želite i u drugom koraku, nakon što odaberete let, unesite kod koji ćete dobiti na Cuponation stranicama. Napravite li sve korake ispravno rumbo.es će obračunati popust od 15€. Ukoliko budete imali problema otvorite novi private browsing prozor i ponovite sve korake. Napominjemo da u zadnje vrijeme plaćanje s Maestro karticom Zabe ne prolazi.

 

Autobusi:

Ukupno avion + autobus: 150€ za dvije osobe, 75€ po osobi

Vilnius >> Riga, autobus

Vilnius >> Riga, autobus

Riga >> Talin, autobus

Riga >> Talin, autobus

 

Direktno na Ryanair stranicama:

Ukupno avioni: 71€ po osobi

Predlažemo da karte potražite u Ryanair Fare Finder-u gdje je pretraga lakša a rezultati pregledniji, nakon što pronađete što želite iskoristite kod i kartu kupite na rumbo.es stranicama.

 

Smještaj
Airbnb Airbnb
Airbnb je najveća online zajednica na svijetu preko koje domaćini mogu iznajmiti svoj prostor gostima iz cijelog svijeta, putnici sa druge strane mogu povoljno unajmiti stan, apartman, sobu ili samo krevet te tako doći do jeftinijeg smještaja i bolje doživjeti sredinu u koju putuju. Airbnb danas nudi smještaj u čak 192 države svijeta, na njemu postoji već preko 500.000 oglasa od čega preko 25.000 u Hrvatskoj. Više o Airbnb-u možete saznati u našem članku: Airbnb, kako iznajmiti ili unajmiti smještaj, registrirajte se i ostvarite 32€ popusta. Uzmi 32€ popusta Registrirajte se na Airbnb preko ovog linka i uštedite 32€ ili 240 kn na cijenu smještaja na vašem sljedećem putovanju.
Hotel & Hostel Hotel & Hostel
Želite li u hotel provjerite ponudu na www.booking.com. Potpuni pregled ponude hotela i hostela provjerite u tražilici www.hotelscombined.com.

Aerodrom Bergamo - Orio al Serio (BGY)
www
Internet stranice aerodroma Bergamo – Orio al Serio.
Avion
Putnicima sa istoka zemlje možda će odgovarati polazak iz Budimpešte. Low-cost prijevoznik Ryanair povezuje Budimpeštu s Bergamom svakodnevno tijekom cijele godine. Cijene i termine provjerite na Ryanair stranicama.
Automobil Automobil
Idete li autom do Bergama trošak puta možete izračunati na ViaMichelin stranicama.
Parking Parking
Cijene parkinga na aerodromskom parkiralištu možete vidjeti ovdje. Najpovoljniji low-cost parking možete pronaći na stranicama Parkvia, cijena kreće već od 31€ za 7 dana.
Autobus Autobus
Vrlo jeftine autobusne karte možete pronaći za putovanje iz Venecije do Milana s autobusnim prijevoznikom Flixbus. Odnedavno su ovi low-cost autobusni prijevoznici pokrenuli linije i u Italiji, više o ovome možete pročitati u našem članku o Flixbusu ovdje. Odlučite li se na ovu opciju ovdje možete pročitati kako doći iz Hrvatske do Venecije.
Vlak Vlak
Trenitalia pokriva liniju Trieste Centrale – Milano Centrale sa gotovo 15 vlakova dnevno od čega 3 direktna a ostali s presjedanjem u Venezia Mestre. Najkraće putovanja traje od 3:44 sa brzim Freccia vlakovima, do nešto više od 5 sati s Intercity i regionalnim vlakovima. Cijena karte kreće već od 19 € po smjeru kupite li ju online unaprijed. Također karte je moguće kupiti i na stanici, u radno vrijeme na šalteru ili van njega na automatima ali cijena će biti viša na dan putovanja. Druga mogućnost je putovanje vlakom u grad Bergamo no ovdje je manji broj linija, više presjedanja i cijene su nešto više, od 23,80 €. Provjeriti red vožnje i kupiti karte možete na Trenitalia stranicama. Sve o vrstama vlakova i karata, kao i o uvjetima i načinu kupnje na stranicama Trenitalie možete pročitati u našem članku ovdje. Kako doći iz Hrvatske do Trsta pročitajte ovdje.
Kombi prijevoz Kombi prijevoz
Iz Hrvatske direktno do aerodroma Bergamo možete i sa slovenskim kombi prijevoznikom GoOpti.
Transfer na aerodrom
Aerodrom Orio al Serio nalazi se oko 45 km od Milana ili oko 3 km od grada Bergamo. Željezničku stanicu Milano Centrale i aerodrom u Bergamu povezuju brojne autobusne kompanije, ovo su neke od njih Terravision, Orio shuttle i Airport bus express. Cijena karte je vrlo povoljnih 5 € po smjeru, putovanje traje oko sat vremena. Autobusi kreću svakih nekoliko minuta ispred stanice Milano Centrale. Više informacija i red vožnje pronaći ćete na priloženim linkovima gdje također možete kupiti i karte no potrebe za kupovinom unaprijed nema. Ukoliko se odlučite na putovanje vlakom u Bergamo poveznicu s aerodromom nudi Airport Bus košta 2,30 € po smjeru i putuje se oko 10 – 15 minuta. Ista karta vrijedi 90 minuta i za gradski prijevoz unutar Bergama uključujući i žičaru u stari grad Città Alta.
Aerodrom-Bergamo

You may also like...

4 komentara

  1. Ana Martinovic napisao:

    Iva Pavlovic, idemo na sjever umjesto na otok ;)?

  2. Kovacic Ivek napisao:

    Mijo Nikolic evo kako

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *