Kružno putovanje po srednjoj Europi! Berlin + 5 gradova u Poljskoj + Prag s polaskom iz Venecije za samo 20€ ukupno

Danas ćemo s vama podijeliti jedno zanimljivo i izuzetno jeftino kružno putovanje kakvo i sami planiramo. Posjetit ćemo Njemačku, Poljsku i Češku s polaskom iz Venecije a ukupna cijena iznosi samo 20€. U centru pažnje današnjeg prijedloga je trenutno aktualna akcija Polskog Busa u kojoj možete kupiti autobusne karte za samo 1 PLN što je oko 0,2€. Autobusom ćemo povezati Berlin, Poznan, Varšavu, Krakow, Katowice, Wroclaw i Prag. Do Berlina ćemo letjeti Ryanair-om iz Venecije (Treviso), natrag na isti aerodrom stižemo letom Wizzair-a iz Praga.

Akcija Polskog Busa traje za putovanja od 15.11. do 15.12.2016. Svi datumi i linije u našem prijedlogu su prilagodljivi, ukoliko želite sve periode možete produžiti, skratiti ili neke gradove potpuno izbaciti. Cijene za avio letove ovdje prenosimo s Rumbo stranica kao i one direktno kod prijevoznika, sami odaberite gdje ćete ih kupiti, na Rumbo stranicama možete proći nekoliko eura jeftinije. Let Ryanaira iz Venecije u Berlin direktno na Ryanair stranicama platiti ćete 9€, na rumbo.pt stranicama s Diners karticom samo 5€. Let Wizzaira iz Praga u veneciju košta 12€ direktno na Wizzair stranicama odnosno 10€ na rumbo.es stranicama s Maestro karticom. Sve o kupovini jeftinih avio karata na ovim španjolsko/portugalskim stranica detaljno je opisano u našem članku ovdje.

mapa-620

Prvi dio našeg putovanja vodi nas 16.11.2016. iz Venecije (Treviso) u Berlin gdje ostajemo 3 dana. Iz Berlina autobusom idemo prvo u Poznan gdje ćemo boraviti sljedeća 2 dana. Nakon Poznana slijede Varšava s 3 dana, Krakow s 2 dana te Katowice i Wroclaw s po jednim danom. Iz Poljske stižemo u Češku, u zlatni Prag gdje ostajemo još dva dana te letimo natrag prema Veneciji (Treviso) 30.11.2016. Informacije kako najlakše i najjeftinije stići iz Hrvatske do aerodroma Treviso pronaći ćete na kraju ovog članka.

Dionica iz Venecije (Treviso) u Berlin:

Autobusi:

 • Berlin >> Poznan 1 PLN (oko 0,2€), 19.11. Polski Bus
 • Poznan >> Varšava 1 PLN (oko 0,2€), 21.11. Polski Bus
 • Varšava >> Krakow 1 PLN (oko 0,2€), 24.11. Polski Bus
 • Krakow >> Katowice 1 PLN (oko 0,2€), 26.11. Polski Bus
 • Katowice >> Wroclaw 1 PLN (oko 0,2€), 27.11. Polski Bus
 • Wroclaw >> Prag 17 PLN (oko 4€), 28.11. Polski Bus

Dionica iz Praga u Veneciju (Treviso):

Ukupno avio karte + autobusi: 20€

Cijene Ryanaira uključuju jedan komad ručne prtljage do veličine 55 x 40 x 20 i još jednu manju torbu, npr. žensku torbu, ručnu torbicu ili shoping vrećicu do dimenzija 35 x 20 x 20. Cijene Wizzaira uključuju jedan komad ručne prtljage do veličine 42 x 32 x 25 cm.

Karte možete kupiti direktno na Ryanair stranicama ili nešto jeftinije na rumbo.pt stranicama s Diners karticom odnosno direktno na Wizzair stranicama ili na rumbo.es stranicama s Maestro karticom. Karte za autobus kupujuete na Polski Bus stranicama.

Cijelu mapu linija Polskog Busa pronaći ćete ovdje.

 

Dionica iz Venecije (Treviso) u Berlin:

Venecija >> Berlin, direktno na Ryanair stranicama

Venecija >> Berlin, direktno na Ryanair stranicama

Venecija >> Berlin, na rumbo.pt stranicama

Venecija >> Berlin, na rumbo.pt stranicama

 

 

Autobusi:

Berlin >> Poznan

Berlin >> Poznan

Poznan >> Varšava

Poznan >> Varšava

Varšava >> Krakow

Varšava >> Krakow

Krakow >> Katowice

Krakow >> Katowice

Katowice >> Wroclaw

Katowice >> Wroclaw

Wroclaw >> Prag

Wroclaw >> Prag

 

Dionica iz Praga u Veneciju (Treviso):

Prag >> Venecija, direktno na Wizzair stranicama

Prag >> Venecija, direktno na Wizzair stranicama

Prag >> Venecija, na rumbo.pt stranicama

Prag >> Venecija, na rumbo.pt stranicama

 

Smještaj
Airbnb Airbnb
Airbnb je najveća online zajednica na svijetu preko koje domaćini mogu iznajmiti svoj prostor gostima iz cijelog svijeta, putnici sa druge strane mogu povoljno unajmiti stan, apartman, sobu ili samo krevet te tako doći do jeftinijeg smještaja i bolje doživjeti sredinu u koju putuju. Airbnb danas nudi smještaj u čak 192 države svijeta, na njemu postoji već preko 500.000 oglasa od čega preko 25.000 u Hrvatskoj. Više o Airbnb-u možete saznati u našem članku: Airbnb, kako iznajmiti ili unajmiti smještaj, registrirajte se i ostvarite 32€ popusta. Uzmi 32€ popusta Registrirajte se na Airbnb preko ovog linka i uštedite 32€ ili 240 kn na cijenu smještaja na vašem sljedećem putovanju.
Hotel & Hostel Hotel & Hostel
Želite li u hotel provjerite ponudu na www.booking.com. Potpuni pregled ponude hotela i hostela provjerite u tražilici www.hotelscombined.com.

Aerodrom Treviso - Antonio Canova (TSF)
www
Internet stranice aerodroma Treviso – Antonio Canova.
Avion
Putnicima sa istoka zemlje možda će odgovarati polazak iz Budimpešte. Low-cost prijevoznik Ryanair povezuje Budimpeštu s Trevisom sezonski do 21.10. tri puta tjedno. Cijene i termine provjerite na Ryanair stranicama.
Automobil Automobil
Idete li autom do Trevisa trošak puta možete izračunati na ViaMichelin stranicama.
Parking Parking
Cijene parkinga na aerodromskom parkiralištu možete vidjeti ovdje. Najpovoljniji low-cost parking možete pronaći na stranicama Parkvia, cijena kreće već od 60€ za 7 dana.
Autobus Autobus
Črnja tours nudi povratne autobusne karte u Veneciju (Mestre) iz Zagreba već od 282 / 423 kn jednosmjerna/povratna, iz Pule od 170 / 255 kn, iz Rovinja ili Poreča od 150 / 225 kn. Karte možete online kupiti ovdje.
Flixbus također nudi brz i jeftin prijevoz do Venecije, cijene iz Zagreba kreću već od 9€ po smjeru. Karte možete online kupiti ovdje.
Kombi prijevoz Kombi prijevoz
Iz Hrvatske direktno do aerodroma Treviso možete i sa slovenskim kombi prijevoznikom GoOpti. Cijena kreće već od 19,84 € po smjeru.
Vlak Vlak
Trenitalia pokriva liniju Trieste Centrale – Venezia Mestre sa gotovo 50 vlakova dnevno, sa polaskom na svakih 10 minuta do najviše sat vremena. Putovanja traje od 1:24 sa brzim Freccia vlakovima, do nešto manje od 3 sata s regionalnim. Cijena karte kreće već od 9 € po smjeru. Karte možete kupiti online unaprijed za brze vlakove a najviše 8 dana prije polaska za regionalne vlakove. Također karte je moguće kupiti i na stanici, u radno vrijeme na šalteru ili van njega na automatima. Provjeriti red vožnje i kupiti karte možete na Trenitalia stranicama. Sve o vrstama vlakova i karata, kao i o uvjetima i načinu kupnje na stranicama Trenitalie možete pročitati u našem članku ovdje. Kako doći iz Hrvatske do Trsta pročitajte ovdje.
Transfer na aerodrom
Aerodrom Treviso nalazi se oko 31 km od Venecije ili oko 3 km od grada Treviso. Željezničku stanicu Mestre u novom dijelu Venecije i aerodrom u Trevisu povezuje autobusi kompanija ATVO i Barzi Service. Cijena karte je 10 / 18 € jednosmjerna/povratna, putovanje traje oko 40 minuta. Više informacija i red vožnje pronaći ćete na priloženim linkovima gdje također možete kupiti i karte.
Aerodrom-Treviso

You may also like...

9 komentara

 1. Mirko Kutlesa napisao:

  Mislav Jelašić 😀

 2. Petra Bičanić napisao:

  Leona Ona aaaaaaaaaaaaaaaaaa

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *