Maroko sa polaskom iz Splita, kompletan paket 7 dana Fez + 3 dana Rim, avioni, transfer i smještaji za samo 187€ po osobi

Želite li jedan kratki izlet na drugi kontinent danas vam predlažemo Maroko. Ryanair trenutno nudi sjajne cijene za povratne letove iz Rima u Fez. Više o tome smo pisali u našoj ponudi: Maroko, Fez iz Rima, povratna avio karta samo 4€.

Današnji paket je kreiran ponajviše za naše Splićane i sve one kojima je Split blizu kao polazna stanica za putovanje. Želite li krenuti iz nekog drugog grada dobro je znati da do Rima možete stići jeftinim letovima Vuelinga pored Splita i iz Dubrovnika, Zadra i Pule te Easyjet-a iz Splita i Dubrovnika. Također se može pronaći i jeftina karta vlakom iz Trsta na Trenitalia stranicama.

Nećemo se puno zadržavati oko leta, sve detalje možete pročitati u navedenoj ponudi. Sada ćemo samo to složiti u jedan lijep i jeftin paket sa polaskom iz Splita. Provedite 7 dana u Maroku i 2 dana (3 noćenja) u Rimu za svega 187€ ili oko 1.420 kn po osobi. Avio karte iz Splita u Rim i iz Rima u Fez te natrag, trasfer između aerodroma Fiumicino i Ciampino u Rimu i smještaj 7 noćenja u Maroku i 3 noćenja u Rimu su uključeni u cijenu.

Što se Maroka tiče ovdje ćemo se u paketu zadržati samo u Fezu jer sam lijen da složim i neku kružnu turu po Maroku. 😀 To prepuštam vama ali svakako predlažem da malo obiđete ovu sjajnu zemlju. Prošli mjesec mi smo bili u Maroku 8 dana i uspjeli smo vidjeti osim Feza i Rabat, Casablancu, Marakeš i otići na noćenje u Saharu. Vi ne morate toliko ako ne želite ali odaberite si barem neki izlet, možda barem u obližnji Meknes ili u Chefchaouen. Kako god odlučili ja ću ovdje navesti cijenu smještaja za svih 7 dana u Fezu čisto radi kalkulacije a vi to prilagodite u zavisnosti od vaših želja, potreba i mogućnosti.

Maroko je prilično jeftina zemlja, čisto da dobijete pojam evo i friških cijena: Vlak Fez-Rabat 80 Dh, Rabat-Casablanca 35 Dh, Casablanca-Marakeš 90 Dh, povratak u komadu Marakeš-Fez 195 Dh… Taksi Fez aerodrom 120 Dh, po svakom gradu za kraće relacije 10-15 Dh ali obavezno insistirajte da uključe taksimetar, neki to neće da naprave pa potražite drugi. Gradski bus Fez-aerodrom 4 Dh. Đus na trgu Djemaa El-Fna u Marakešu 4 Dh. Kebab s pomfrijem 20 Dh, menu juha + glavno + desert 70-80. Magneti suveniri 5-20 Dh. Za sve ostalo obavezno je cjenkanje, cijene su u startu visoke ali znaju pasti i na petinu traženog, trgovci mogu biti naporni kao i svugdje u arapskom svijetu ali se isplati. Tečaj 1€ = 10,5 Dh, 1USD = 9,5 Dh. Lako je za računanje, skinete nulu sa dirhama i dobijete eure.

Za primjer ću uzeti datume od 06.06. do 16.06.2015. Vi, naravno, prilagodite datume svojim željama, mogući su i neki drugi periodi.

 

Avio karte

Za prijevoz ćemo koristiti Vueling i Ryanair. Iz Splita letimo do Rima i natrag s Vuelingom, iz Rima do Feza i natrag s Ryanairom. Karte ćemo kupiti na rumbo.es stranicama i ostvariti popust od 23€. Direktne linkove prilažem u nastavku, ukoliko slučajno imate problema s njima i prikaže vam višu cijenu uključite Private mode u browseru i otvorite rumbo.es stranice te ponovite pretragu manualno. Sve o kupovini karata na ovim španjolskim stranicama detaljno smo opisali u članku Kako da ostvarite velike popuste i putujete gotovo pa besplatno, korak po korak do avio karte već za 2€.

Split >> Rim (Fiumicino) >> Split   50€ po osobi na rumbo.es stranicama (direktan link)

Split >> Rim >> Split

Split >> Rim >> Split

Rim (Ciampino) >> Fez >> Rim (Ciampino)   4€ po osobi na rumbo.es stranicama (direktan link)

Rim-Fez

Napominjemo da je ova cijena kod Vuelinga sa uključenom ručnom prtljagom težine do 10 kg i veličine 55 x 40 x 20. Također, i kod Ryanaira je uključena ručna prtljaga težine do 10 kg i veličine 55 x 40 x 20 plus možete besplatno u kabinu unijeti još jednu manju torbu, npr. žensku torbu, ručnu torbicu ili shoping vrećicu do dimenzija 35 x 20 x 20. Više o Ryanair novim pravilima te kako pronaći najjeftiniju kartu na njihovim web stranicama pročitajte u našem članku Ryanair objavio novi, unaprijeđen website. U cijenu karte su uključene sve takse.

Predlažem da cijene za datume koje želite provjerite na stranicama www.vueling.com i www.ryanair.com, karte ćete najlakše pronaći u njihovom “Fare finder-u“. Nakon što ste složili svoju željenu kombinaciju karte možete jeftinije kupiti na www.rumbo.es, plaćanje je s Maestro karticom.

Ukupno avioni: 54€ po osobi, 108€ za dvoje

 

Transferi

Avion Vuelinga iz Splita slijeće na Fiumicino aerodrom u Rimu, onaj Ryanaira polijeće sa drugog rimskog aerodroma Ciampino. Dakle trebat će vam transfer sa jednog aerodroma na drugi. U Rim stižete u večernjim satima a u Maroko krećete u ranim jutarnjim.

Najjeftiniji transfer nudi bus prijevoznik Terravision. S aerodroma Fiumicino do rimske glavne željezničke stanice Termini cijena busa je 4€ po osobi, također i od stanice Termini do aerodroma Ciampino, dakle ukupno vam je potrebno 8€ za transfer. Do aerodroma Ciampino možete stići i jeftinije u kombinaciji busa i metroa, ukupno bi taj transfer koštao 2€ no ne bih vam ovo preporučio, mala je razlika u cijeni a lakše je stići direktnim busom.

Bus Fiumicino Airport – Rim Termini   4€
Bus Rim Termini – Ciampino Airport   4€

Ukupno transfer u Rimu: 8€ po osobi, 16€ za dvoje

 

Smještaj

Za prvu noć u Rimu predlažemo Airbnb sobu odmah pored Ciampino aerodroma tako da budete spremni za rano jutarnji let u 6:50. Iskreno, predložio bih vam da tu noć provedete na aerodromu no to ne bi bilo fer za kalkulaciju. 🙂 Ako ste budget putnik, a jeste dok čitate ovo, trebate znati da ovu kratku noć možete provesti i na aerodromu. Ako se odlučite za noćenje na aerodromu od ukupne kalkulacije odbijte ovdje uračunatih 34€ za sobu.

Rim, Indipendent room in a private house, 1 noćenje, privatna soba, 06.06. – 07.06.2015., 34€ za dvije osobe

Soba Rim 1

Soba Rim 1

Smještaj u Maroku je prilično jeftin. Mi vam predlažemo jedan od Tradicionalnih riada u Medini koji možete pronaći na booking.com stranicama. Kao što sam već spominjao, predlažem da si organizirate obilazak Maroka, nemate što tražiti u Fezu 7 dana. Ako se odlučite na ovo smještaje potražite sami na svojoj željenoj ruti. Mi smo, na primjer uzeli dva noćenja u Fezu, nakon toga posjetili Rabat pa spavali u Casablanci, onda dalje u Marakeš gdje smo proveli još 4 noći od čega jednu u pustinji. Možda bi i vi mogli nešto slično ovome, kako god u Maroku ima jako puno toga za vidjeti i teško da vam može biti dosadno.

Fez, Riad Malak, 7 noćenja, soba s kupatilom, 07.06. – 14.06.2015., 161€ za dvije osobe

Riad u Fezu

Riad u Fezu

Po povratku u Rim provest ćemo još dva dana u vječnom gradu. Ovaj puta smo uzeli Airbnb sobu sa dobrim ocjenama u centru grada.

Rim, BB Green Room, 2 noćenja, privatna soba, 14.06. – 16.06.2015., 78€ za dvije osobe

Soba Rim 2

Soba Rim 2

Ako niste već registrirani na Airbnb ili želite napraviti novi račun učinite to preko ovog linka i uštedite 23€ na cijenu smještaja. Želite li maksimalnu uštedu možete se registrirati i 2 puta pa za svaki stan ostvariti po 23€ popusta, sve što vam je potrebno su 2 različite email adrese. No ovdje u kalkulaciji ćemo računati samo jedan popust. Možete Više o Airbnb-u možete saznati u našem članku Airbnb, kako iznajmiti ili unajmiti smještaj, registrirajte se i ostvarite 23€ popusta.

Predloženi smještaji su samo za primjer. Naravno, ako ne želite koristiti Airbnb niti booking.com već bi radije nešto treće sami potražite ono što vama najviše odgovara po cijeni, kvaliteti i lokaciji. Pretragu hotela i hostela možete započeti i na www.hotelscombined.com.

Ukupno smještaji: 34€ + 161€ + 78€ = 273€ za dvoje – 23€ popusta za novoregistrirane, 250€ ukupno za dvije osobe ~ 125€ po osobi

 

Ukupno

Avion:

  • Split >> Rim >> Split, 50€ po osobi, 100€ za dvije osobe
  • Rim >> Fez >> Rim, 4€ po osobi, 8€ za dvije osobe

Transfer:

  • Bus Rim – Ciampino Airport, 4€

Smještaj:

  • Rim, Indipendent room in a private house, 34€, 1 noćenje za dvije osobe
  • Fez, Riad Malak, 161€, 7 noći za dvije osobe
  • Rim, BB Green Room, 78€, 2 noći za dvije osobe

Ukupno: 108€ + 16€ + 250€ = 374€ za dvije osobe, 187€ ili oko 1.420 kn po osobi

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *