Mediteranski otoci u krupnom planu! Malta + Sicilija + Sardinija, kružno putovanje iz Venecije, avioni + vlakovi za samo 86€ ukupno

Malo smo se ulijenili u zadnje vrijeme, ljeto je bilo lijepo i dugo, malo se i putovalo…i tako…dugo nismo složili neko interesantno i jeftino kružno putovanje. Pa evo nas opet u punoj spremi, za danas smo spremili jedno lijepo putovanje po mediteranskim otocima za kasnu jesen a uz pomoć starog dobrog low-cost Ryanaira, jer ste vi to tražili. 🙂

Ovaj puta cilj su nam naki od najljepših i najpoznatijih mediteranskih otoka, posjetit ćemo Maltu, Siciliju i Sardiniju. Uhvatit ćemo malo sunca u vrijeme kada je kod nas u priličnom deficitu a uz to vidjeti neke prave kulturne i prirodne bisere u vrijeme kada nećete imati problema s gužvama. Ruta je iz Venecije na Maltu pa Catania, Palermo i Trapani na Siciliji te na kraju Cagliari na Sardiniji i povratak natrag u Veneciju, ukupna cijena svih aviona i vlakova je 86€. Na to trebate dodati troškove dolaska do Venecije, aerodrom Treviso a informacije kako to najlakše i najjeftinije postići pronaći ćete na kraju ovog teksta.

mapa-web

Plan putovanja u našem primjeru je sljedeći. Polazak je 15.11. iz Venecije (Treviso) a povratak 30.11. na isti aerodrom. Prva destinacija je Malta gdje ostajemo sljedeća 4 dana. S Malte letimo na Siciliju, prva destinacija je Catania, slijedi Palermo a put preko Sicilije završavamo u Trapaniju. Cataniu, Palermo i Trapani u našem primjeru povezat ćemo s vlakovima Trenitalie. Veza Palerma i Trapanija i nije baš najsretnija, putovanje traje više od 4 sata. Druga opcija je Terravison bus iz Palerma direktno na aerodrom u Trapaniju, u tom slučaju preskočit ćete posjetu samom gradu Trapaniju, ukoliko je to vaš odabir računajte na cijenu transfera na aerodroma od 11€ po osobi a sve informacije pronaći ćete ovdje.

Mi vam svakako predlažemo da unajmite auto na Siciliji, puno više ćete vidjeti a putovat ćete puno komotnije. Najbolju ponudu pronaći ćete na Rentalcars stranicama. Za vas smo pronašli automobil za 67€ za svih 6 dana boravka na Siciliji i to s preuzimanjem na aerodromu u Cataniji a s vraćanjem na aerodromu u Trapaniju. Ukoliko putujete u dvoje ili više osoba najam automobila svakako postaje najbolja opcija. Potragu za najjeftinijim autom možete obaviti i ovdje na kraju članka u našoj formi za pretragu.

Rent-a-car za 6 dana na Siciliji

Rent-a-car za 6 dana na Siciliji

Iz Trapanija letimo na treći otok u našem putovanju, idemo na Karibe Mediterana – na Sardiniju. U Cagliariju ili gdje god želite ostajemo sljedećih 5 dana te konačno krećemo natrag prema Veneciji 30.11.2016.

Svi datumi su samo za primjer. Letove, periode i trajanje boravka moguće je lako prilagoditi. Predlažemo da Ryanair karte potražite u njihovom Fare Finderu gdje je potraga lakša a rezultati pregledniji, nakon što pronađete što želite kartu kupite na rumbo.pt stranicama.

Na rumbo.pt stranicama s Diners karticom:

Ukupno: 62€ avioni + 24€ vlakovi = 86€

Venecija >> Malta

Venecija >> Malta

Malta >> Catania

Malta >> Catania

Trapani >> Cagliari

Trapani >> Cagliari

Cagliari >> Venecija

Cagliari >> Venecija

 

Ukoliko nemate Diners karticu i nemate od koga posuditi povoljne letove možete pronaći i direktno na Ryanair stranicama po cijeni od ukupno 79€. Također možete iskoristiti i aktualnu ponudu Ryanaira o kojoj smo pisali jučer, registrirajte se na myRyanair stranice i uzmite 10€ popusta, sve o tome pronaći ćete ovdje. Snalažljiviji putnici će iskoristiti priliku i registrirati se nekoliko puta te svaku kartu sniziti za dodatnih 10€. 🙂 Naravno to ovisi o vama, samo dajemo ideju ali u našim kalkulacijama nećemo se zadržavati na ovome.

Na Ryanair stranicama:

  • Venecija >> Malta 23€, 15.11.
  • Malta >> Catania 20€, 19.11.
  • Trapani >> Cagliari 18€, 25.11.
  • Cagliari >> Venecija 18€, 30.11.
Ukupno: 79€ avioni + 24€ vlakovi = 103€

Venecija >> Malta

Venecija >> Malta

Malta >> Catania

Malta >> Catania

Trapani >> Cagliari

Trapani >> Cagliari

Cagliari >> Venecija

Cagliari >> Venecija

 

Vlakovi Trenitalie:

  • Catania >> Palermo 13,50€, 21.11.
  • Palermo >> Trapani 10,50€, 23.11.
Ukupno: 24€

Catania >> Palermo

Catania >> Palermo

Palermo >> Trapani

Palermo >> Trapani

 

Cijene Ryanaira uključuju jedan komad ručne prtljage do veličine 55 x 40 x 20 i još jednu manju torbu, npr. žensku torbu, ručnu torbicu ili shoping vrećicu do dimenzija 35 x 20 x 20.

Cijelu mrežu linija možete pogledati na Ryanair mapi.

Karte za datume koje želite ćete najlakše pronaći u Ryanair Fare Finderu.

Karte možete kupiti na rumbo.pt stranicama s Diners karticom ili nešto skuplje direktno na Ryanair stranicama. Karte za vlakove kupujete na Trenitalia stranicama.

Sve o kupovini jeftinih avio karata na ovim španjolskim stranica detaljno je opisano u našem članku Rumbo za početnike – korak po korak kako do jeftine avio karte.

 

Smještaj
Airbnb Airbnb
Airbnb je najveća online zajednica na svijetu preko koje domaćini mogu iznajmiti svoj prostor gostima iz cijelog svijeta, putnici sa druge strane mogu povoljno unajmiti stan, apartman, sobu ili samo krevet te tako doći do jeftinijeg smještaja i bolje doživjeti sredinu u koju putuju. Airbnb danas nudi smještaj u čak 192 države svijeta, na njemu postoji već preko 500.000 oglasa od čega preko 25.000 u Hrvatskoj. Više o Airbnb-u možete saznati u našem članku: Airbnb, kako iznajmiti ili unajmiti smještaj, registrirajte se i ostvarite 32€ popusta. Uzmi 32€ popusta Registrirajte se na Airbnb preko ovog linka i uštedite 32€ ili 240 kn na cijenu smještaja na vašem sljedećem putovanju.
Hotel & Hostel Hotel & Hostel
Želite li u hotel provjerite ponudu na www.booking.com. Potpuni pregled ponude hotela i hostela provjerite u tražilici www.hotelscombined.com.

Rent a car

Aerodrom Treviso - Antonio Canova (TSF)
www
Internet stranice aerodroma Treviso – Antonio Canova.
Avion
Putnicima sa istoka zemlje možda će odgovarati polazak iz Budimpešte. Low-cost prijevoznik Ryanair povezuje Budimpeštu s Trevisom sezonski do 21.10. tri puta tjedno. Cijene i termine provjerite na Ryanair stranicama.
Automobil Automobil
Idete li autom do Trevisa trošak puta možete izračunati na ViaMichelin stranicama.
Parking Parking
Cijene parkinga na aerodromskom parkiralištu možete vidjeti ovdje. Najpovoljniji low-cost parking možete pronaći na stranicama Parkvia, cijena kreće već od 60€ za 7 dana.
Autobus Autobus
Črnja tours nudi povratne autobusne karte u Veneciju (Mestre) iz Zagreba već od 282 / 423 kn jednosmjerna/povratna, iz Pule od 170 / 255 kn, iz Rovinja ili Poreča od 150 / 225 kn. Karte možete online kupiti ovdje.
Flixbus također nudi brz i jeftin prijevoz do Venecije, cijene iz Zagreba kreću već od 9€ po smjeru. Karte možete online kupiti ovdje.
Kombi prijevoz Kombi prijevoz
Iz Hrvatske direktno do aerodroma Treviso možete i sa slovenskim kombi prijevoznikom GoOpti. Cijena kreće već od 19,84 € po smjeru.
Vlak Vlak
Trenitalia pokriva liniju Trieste Centrale – Venezia Mestre sa gotovo 50 vlakova dnevno, sa polaskom na svakih 10 minuta do najviše sat vremena. Putovanja traje od 1:24 sa brzim Freccia vlakovima, do nešto manje od 3 sata s regionalnim. Cijena karte kreće već od 9 € po smjeru. Karte možete kupiti online unaprijed za brze vlakove a najviše 8 dana prije polaska za regionalne vlakove. Također karte je moguće kupiti i na stanici, u radno vrijeme na šalteru ili van njega na automatima. Provjeriti red vožnje i kupiti karte možete na Trenitalia stranicama. Sve o vrstama vlakova i karata, kao i o uvjetima i načinu kupnje na stranicama Trenitalie možete pročitati u našem članku ovdje. Kako doći iz Hrvatske do Trsta pročitajte ovdje.
Transfer na aerodrom
Aerodrom Treviso nalazi se oko 31 km od Venecije ili oko 3 km od grada Treviso. Željezničku stanicu Mestre u novom dijelu Venecije i aerodrom u Trevisu povezuje autobusi kompanija ATVO i Barzi Service. Cijena karte je 10 / 18 € jednosmjerna/povratna, putovanje traje oko 40 minuta. Više informacija i red vožnje pronaći ćete na priloženim linkovima gdje također možete kupiti i karte.
Aerodrom-Treviso

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *