Prekooceansko krstarenje 13 dana + Gran Canaria + 3 karipska otoka + Panama + Kuba, uključeni svi avioni i brod sa polaskom iz Milana za 889€ ukupno

Želite li malo mira i odmora nakon napornog ljeta? Danas predlažemo nešto posebno, sjajno putovanje sa prekoocenaskim krstarenjem u centru pažnje. Ne znam koliko vas zanimaju ovakve ponude ali računam da bi ipak netko mogao biti zainteresiran. Cijena je sjajna ako uzmete u obzir sve što ćete dobiti. Kompletan paket sa uključenim svim avio prijevozima i 13-dnevnim krstarenjem preko Atlantika iznosi 889€ po osobi. Rekao bih više nego prihvatljivo. Mislite li vi isto? Zanima li nekoga ovakav paket? Nastavite čitati.

Dakle prijedlog je sljedeći. Polazak je iz Milana na Kanarske otoke, točnije u Las Palmas na Gran Canaria otoku. Nakon jednog ili 4 dana na Gran Canarii, koliko vi želite, krećemo na pravu stvar, krstarenje preko Atlantika sve do Paname, 13 dana na brodu kompanije Pullmantur Cruises sa uključenom All Inclusive uslugom za svega 250€ po osobi (395€ sa uključenim taksama). Tijekom krstarenja ćete posjetiti i neke od najljepših karipskih otoka St. Maarten, Curacao, Arubu i na kraju grad Colon.

Nakon 13 dana plovidbe 08.10. brod stiže u panamski grad Colon na obali karipskog mora. Iz Colona se lako možete prebaciti vlakom u Panama City, glavni grad zemlje koji se nalazi na obali Tihog Oceana, vožnja traje oko sat vremena. U Panama City-ju ostajemo sljedećih 2, 3 ili 4 dana. Nastavak slijedi 11.10. letom Aviance preko San Josea (Costa Rica) i Bogote (Kolumbija) u Havanu. Na Kubi ostajemo još 4 dana i zadnji nakon čega nas direktan let Meridiane vraća natrag u Europu, u Milano na aerodrom Malpensa sa kojega je cijelo putovanje i krenulo. Informacije kako najlakše i najbrže stići do Milana i Malpensa ili Bergamo aerodroma pronaći ćete na kraju ovog članka.

 

Krstarenje

Krstarenje po ovoj cijeni je moguće samo u jednom terminu, od 25.09. do 08.10.2017., trajanje plovidbe je 13 dana. Polazak je iz Gran Canarie, dolazak u panamski grad Colon, usput ćete po jedan dan provesti na karipskim otocima St. Maarten, Curacao i Aruba.

Ship-map

Monarch je najveći brod Pullmantur kompanije. Ima kapacitet od 2.752 putnika smještenih na 12 paluba. Na brodu se nalazi sve što možete poželjeti na dugotrajnom krstarenju, od barova i restorana do kazališta, od casina i sportske dvorane, SPA i salona ljepote do vidikovca od 360 stupnjeva na najvišoj točki broda.

Brod Monarch

Brod Monarch

 

U cijenu krstarenja je uključeno sve. U pitanju je All Incusive ponuda sa uključenim svim obrocima i pićem, od vode, kave, čajeva i sokova do piva, vina ili žestica. Ako želite možete doplatiti i za veći paket sa uključenim prirodnim sokovima od svježeg voća ili brandiranim i odabranim pićima.

All inclusive ponuda

All inclusive ponuda

 

U cijenu je uključena unutarnja kabina za dvije osobe. Cijena iznosi 250€ po osobi na što trebate dodati i 145€ takse. Ako želite vanjsku kabinu sa pogledom to ćete morati doplatiti još 2€ po osobi dnevno.

Kabine na brodu Monarch

Kabine na brodu Monarch

 

Više informacija o brodu i krstarenju potražite na na Pullmantur Cruises stranicama. Direktan link na ponudu je ovdje.

Ship-1

Krstarenje: 250€ + 145€ takse, ukupno 395€ po osobi

 

Avio karte

Dionica do Kanarskih otoka:

Za prijevoz u Las Palmas ćemo koristiti dobro poznati Ryanair. polazak je iz Milana sa aerodroma Malpensa ili Bergamo. Donosimo vam dva primjera, u prvom ćete doći na Gran Canariu jedan dan prije krstarenja. Ako vam to nije dovoljno imamo i drugi prijedlog sa kojim ćete imati 5 dana na Kanarima. Odaberite ono što želite.

 • Milano (Malpensa) >> Gran Canaria 39€, 24.09. ili
 • Milano (Bergamo) >> Gran Canaria 43€, 20.09.
Milano (Malpensa) >> Gran Canaria

Milano (Malpensa) >> Gran Canaria

Milano (Bergamo) >> Gran Canaria

Milano (Bergamo) >> Gran Canaria

 

Cijene uključuju jedan komad ručne prtljage do veličine 55 x 40 x 20 cm i još jednu manju torbu, npr. žensku torbu, ručnu torbicu ili shoping vrećicu do dimenzija 35 x 20 x 20 cm.

Karte kupujete na stranicama www.ryanair.com. Datume polaska i povratka prilagodite svojim potrebama, najlakše ćete pronaći karte u Ryanair Fare Finderu.

Detaljne upute za kupovinu avio karata direktno na Ryanair stranicama pronaći ćete u našem članku: Ryanair za početnike – korak po korak kako do avio karte + online check-in.

 

Dionica iz Paname u Kubu:

Iz Paname na Kubu prebacit će nas avio kompanija Avianca. Polazak je iz Panama City-ja preko San Josea (Costa Rica) i Bogote (Kolumbija) u Havanu. U našem primjeru let je 11.09. no ako želite ovo lako možete prebaciti na dan-dva ranije ili kasnije po istoj cijeni.

Panama City >> Havana

Panama City >> Havana

 

Karte najjeftinije možete kupiti na www.momondo.com stranicama.

 

Dionica iz Kube u Milano:

Za kraj u Europu nas vraća talijanska avio kompanija Meridiana. Polazak je 15.10.2017. iz Havane a letimo direktno na Malpensa aerodrom u Milanu.

Havana >> Milano (Maplensa)

Havana >> Milano (Maplensa)

 

U cijenu je uključena checked prtljaga do 23 kg i ručna prtljaga do 10 kg.

Karte najjeftinije možete kupiti direktno na Meridiana stranicama.

Ukupno avioni: 39€ + 212€ + 243€ = 494€ po osobi

 

Ukupno

Brod:

 • 13-dnevno prekoocenasko krstarenje, All inclusive, Pullmantur, brod Monarch, 395€ po osobi

Avion:

 • Milano (Malpensa) >> Gran Canaria 39€
 • Panama City >> Havana 212€
 • Havana >> Milano (Maplensa) 243€
Ukupno: 395€ + 39€ + 212€ + 243€ = 889€ po osobi

 

Smještaj
Airbnb Airbnb
Airbnb je najveća online zajednica na svijetu preko koje domaćini mogu iznajmiti svoj prostor gostima iz cijelog svijeta, putnici sa druge strane mogu povoljno unajmiti stan, apartman, sobu ili samo krevet te tako doći do jeftinijeg smještaja i bolje doživjeti sredinu u koju putuju. Airbnb danas nudi smještaj u čak 192 države svijeta, na njemu postoji već preko 500.000 oglasa od čega preko 25.000 u Hrvatskoj. Više o Airbnb-u možete saznati u našem članku: Airbnb, kako iznajmiti ili unajmiti smještaj, registrirajte se i ostvarite 32€ popusta. Uzmi 32€ popusta Registrirajte se na Airbnb preko ovog linka i uštedite 32€ ili 240 kn na cijenu smještaja na vašem sljedećem putovanju.
Hotel & Hostel Hotel & Hostel
Želite li u hotel provjerite ponudu na www.booking.com. Potpuni pregled ponude hotela i hostela provjerite u tražilici www.hotelscombined.com.

Aerodrom Milano - Malpensa (MXP)
www
Internet stranice aerodroma Milano – Malpensa.
Avion
Low-cost prijevoznik Easyjet povezuje Split do 12.09. i Dubrovnik do 31.08. s Milano Malpensa aerodromom. Cijene i termine provjerite na Easyjet stranicama. Low-cost prijevoznik Wizzair povezuje Budimpeštu s Milano Malpensa aerodromom svakodnevno tijekom cijele godine. Cijene i termine provjerite na Wizzair stranicama.
Automobil Automobil
Idete li autom do Milana trošak puta možete izračunati na ViaMichelin stranicama.
Parking Parking
Cijene parkinga na aerodromskom parkiralištu možete vidjeti ovdje. Najpovoljniji low-cost parking možete pronaći na stranicama Parkvia, cijena kreće već od 19€ za 7 dana.
Autobus Autobus
Vrlo jeftine autobusne karte možete pronaći za putovanje iz Venecije do Milana s autobusnim prijevoznikom Flixbus. Odlučite li se na ovu opciju ovdje možete pročitati kako doći iz Hrvatske do Venecije.
Vlak Vlak
Trenitalia pokriva liniju Trieste Centrale – Milano Centrale sa gotovo 15 vlakova dnevno od čega 3 direktna a ostali s presjedanjem u Venezia Mestre. Najkraće putovanja traje od 3:44 sa brzim Freccia vlakovima, do nešto više od 5 sati s Intercity i regionalnim vlakovima. Cijena karte kreće već od 19 € po smjeru kupite li ju online unaprijed. Također karte je moguće kupiti i na stanici, u radno vrijeme na šalteru ili van njega na automatima ali cijena će biti viša na dan putovanja. Provjeriti red vožnje i kupiti karte možete na Trenitalia stranicama. Sve o vrstama vlakova i karata, kao i o uvjetima i načinu kupnje na stranicama Trenitalie možete pročitati u našem članku ovdje. Kako doći iz Hrvatske do Trsta pročitajte ovdje.
Kombi prijevoz Kombi prijevoz
Iz Hrvatske direktno do aerodroma Malpensa možete i sa slovenskim kombi prijevoznikom GoOpti.
Transfer na aerodrom
Aerodrom Malpensa nalazi se oko 40 km od Milana. Željezničku stanicu Milano Centrale i aerodrom Malpensa povezuju vlak Malpensa Express. Cijena karte je 12 / 18 € jednosmjerna/povratna, vlakovi kreću svakih pola sata a putovanje traje oko pola sata. Najjeftiniju poveznicu s Milano Centrale stanice do aerodroma Malpensa nudi autobusna kompanija Terravision, cijena karte po smjeru je 8€. Druge opcije su autobusne kompanije Airport bus express i Malpensa shuttle, cijena karte je 10 / 16 € jednosmjerna/povratna, putovanje traje oko 50 minuta. Autobusi obje kompanije kreću svakih pola sata ispred stanice Milano Centrale. Više informacija i red vožnje pronaći ćete na priloženim linkovima gdje također možete kupiti i karte online.
Aerodrom-Malpensa

Aerodrom Bergamo - Orio al Serio (BGY)
www
Internet stranice aerodroma Bergamo – Orio al Serio.
Avion
Putnicima sa istoka zemlje možda će odgovarati polazak iz Budimpešte. Low-cost prijevoznik Ryanair povezuje Budimpeštu s Bergamom svakodnevno tijekom cijele godine. Cijene i termine provjerite na Ryanair stranicama.
Automobil Automobil
Idete li autom do Bergama trošak puta možete izračunati na ViaMichelin stranicama.
Parking Parking
Cijene parkinga na aerodromskom parkiralištu možete vidjeti ovdje. Najpovoljniji low-cost parking možete pronaći na stranicama Parkvia, cijena kreće već od 31€ za 7 dana.
Autobus Autobus
Vrlo jeftine autobusne karte možete pronaći za putovanje iz Venecije do Milana s autobusnim prijevoznikom Flixbus. Odnedavno su ovi low-cost autobusni prijevoznici pokrenuli linije i u Italiji, više o ovome možete pročitati u našem članku o Flixbusu ovdje. Odlučite li se na ovu opciju ovdje možete pročitati kako doći iz Hrvatske do Venecije.
Vlak Vlak
Trenitalia pokriva liniju Trieste Centrale – Milano Centrale sa gotovo 15 vlakova dnevno od čega 3 direktna a ostali s presjedanjem u Venezia Mestre. Najkraće putovanja traje od 3:44 sa brzim Freccia vlakovima, do nešto više od 5 sati s Intercity i regionalnim vlakovima. Cijena karte kreće već od 19 € po smjeru kupite li ju online unaprijed. Također karte je moguće kupiti i na stanici, u radno vrijeme na šalteru ili van njega na automatima ali cijena će biti viša na dan putovanja. Druga mogućnost je putovanje vlakom u grad Bergamo no ovdje je manji broj linija, više presjedanja i cijene su nešto više, od 23,80 €. Provjeriti red vožnje i kupiti karte možete na Trenitalia stranicama. Sve o vrstama vlakova i karata, kao i o uvjetima i načinu kupnje na stranicama Trenitalie možete pročitati u našem članku ovdje. Kako doći iz Hrvatske do Trsta pročitajte ovdje.
Kombi prijevoz Kombi prijevoz
Iz Hrvatske direktno do aerodroma Bergamo možete i sa slovenskim kombi prijevoznikom GoOpti.
Transfer na aerodrom
Aerodrom Orio al Serio nalazi se oko 45 km od Milana ili oko 3 km od grada Bergamo. Željezničku stanicu Milano Centrale i aerodrom u Bergamu povezuju brojne autobusne kompanije, ovo su neke od njih Terravision, Orio shuttle i Airport bus express. Cijena karte je vrlo povoljnih 5 € po smjeru, putovanje traje oko sat vremena. Autobusi kreću svakih nekoliko minuta ispred stanice Milano Centrale. Više informacija i red vožnje pronaći ćete na priloženim linkovima gdje također možete kupiti i karte no potrebe za kupovinom unaprijed nema. Ukoliko se odlučite na putovanje vlakom u Bergamo poveznicu s aerodromom nudi Airport Bus košta 2,30 € po smjeru i putuje se oko 10 – 15 minuta. Ista karta vrijedi 90 minuta i za gradski prijevoz unutar Bergama uključujući i žičaru u stari grad Città Alta.
Aerodrom-Bergamo

You may also like...

3 komentara

 1. Vedran Koren napisao:

  Odlicna ponuda 🙂 , samo mi je malo previše dana ukljuceno (ne samo krstarenje vec sve ostalo).

  • Tripologia napisao:

   Hvala Vedran Koren. U ponudi smo naveli poveznicu sa kojom bi boravak na Kanarima bio samo jedan dan tako da se tu i ne može više kratiti. Na drugoj strani bi se mogla izbaciti Kuba i tako uštedjeti nekoliko dana, problem je što su jednosmjerne avio karte iz Paname u Europu jako kupe, minimum 600€ pa smo radije odlučili vidjeti i Kubu kad je već jeftinije. 🙂 A ovaj dio sa prekooceanskim krstarenjem teško da može kraće trajati, ima tu da se plovi, znam da imaju i nešto kraće ture od najmanje 9 dana ali do Brazila i bez zaustavljanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *