Čile, vatreno-ledena kombinacija iz Trsta, Santiago + Atacama 423€ ili Santiago + Patagonija 458€

Prije nekoliko dana smo vas podsjetili da odlične, akcijske cijene Alitalie za letove iz cijele Italije u Čile ponovo vrijede. Danas ćemo priču još malo zakomplicirati (ali pozitivno 🙂 ), bolje reći proširiti. Uz Santiago posjetit ćemo još jednu od dvije krajnosti ove zemlje dugačke preko 4.300 km. Na vama je da birate između vatre i leda, između vruće pustinje Atacame ili ledenih predjela Patagonije. U oba slučaja prelijepa priroda je zagarantirana.

Atacama zauzima sjeverne dijelove Čilea, poznata je i kao najsuše mjesto na svijetu, u nekim dijelovima pustinje kiša nije pala već desetljećima. No bez obzira što je u pitanju pustinja ovo su neopisivo lijepi i posebni krajevi, garantiramo vam da nećete ostati razočarani. Trebate li inspiraciju za putovanje u Atacamu pročitajte naš putopis San Pedro de Atacama – pustinja, sunce, prašina i još ponešto. Za korak dalje tu je i obližnja Bolivija i vanzemaljski predjeli Salar de Uyunia, višednevni izlet se lako i jeftino može organizirati iz San Pedra a sve o našem putovanju pronaći ćete u putopisu Salar de Uyuni, Bolivija – tri dana na drugoj planeti. Patagonija je posve druga priča, hladni ali prekrasni predjeli s visokim bijelim planinama su mjesto koje oduzima dah. Tu vam nažalost ne možemo priložiti putopis ali mogli bi vi nama kada se vratite. 🙂

Dakle plan je sljedeći, na već vam poznatu avio kartu Alitalie iz Trsta u Santiago de Chile dodat ćemo još jednu iz Santiaga u Calamu ili u Punta Arenas. Cijena povratne avio karte iz Santiaga u Calamu iznosi samo 56€ a svi koji su nekada bili u potrazi za letovima u Južnoj Americi znaju koliko je ovo dobra cijena, povratna karta u Punta Arenas je samo malo skuplja skuplja ali i dalje odličnih 91€. U konačnici putovati iz Trsta u Čile te posjetiti Santiago de Chile i Atacamu možete za samo 423€ ukupno odnosno Santiago + Patagoniju za samo 458€.

Ukupno:

  • Trst >> Santiago de Chile >> Calama (Atacama) >> Santiago de Chile >> Trst 423€
  • Trst >> Santiago de Chile >> Punta Arenas (Patagonija) >> Santiago de Chile >> Trst 458€

Prijevoznik je Alitalia i Sky Airline.

Karte su dostupne za letove tijekom 5. i 6. mjeseca 2016.

Karte po akcijskim cijenama možete kupiti do 19.05.2016.

Karte najjeftinije možete pronaći na www.kayak.it stranicama.

Trst >> Santiago de Chile >> Trst

Trst >> Santiago de Chile >> Trst

Santiago de Chile >> Calama >> Santiago de Chile

Santiago de Chile >> Calama >> Santiago de Chile

Santiago de Chile >> Punta Arenas >> Santiago de Chile

Santiago de Chile >> Punta Arenas >> Santiago de Chile

 

Smještaj
Airbnb Airbnb
Airbnb je najveća online zajednica na svijetu preko koje domaćini mogu iznajmiti svoj prostor gostima iz cijelog svijeta, putnici sa druge strane mogu povoljno unajmiti stan, apartman, sobu ili samo krevet te tako doći do jeftinijeg smještaja i bolje doživjeti sredinu u koju putuju. Airbnb danas nudi smještaj u čak 192 države svijeta, na njemu postoji već preko 500.000 oglasa od čega preko 25.000 u Hrvatskoj. Više o Airbnb-u možete saznati u našem članku: Airbnb, kako iznajmiti ili unajmiti smještaj, registrirajte se i ostvarite 32€ popusta. Uzmi 32€ popusta Registrirajte se na Airbnb preko ovog linka i uštedite 32€ ili 240 kn na cijenu smještaja na vašem sljedećem putovanju.
Hotel & Hostel Hotel & Hostel
Želite li u hotel provjerite ponudu na www.booking.com. Potpuni pregled ponude hotela i hostela provjerite u tražilici www.hotelscombined.com.

Aerodrom Trst - Ronchi dei Legionari (TRS)
www
Internet stranice aerodroma Trst – Ronchi dei Legionari.
Automobil Automobil
Idete li autom do Trsta trošak puta možete izračunati na ViaMichelin stranicama.
Parking Parking
Cijene parkinga na aerodromskom parkiralištu možete vidjeti ovdje.
Autobus Autobus
  • Iz Zagreba u Trst možete svakodnevno autobusom Croatiabus-a po cijeni već od 60 kn po smjeru. Karte možete online kupiti ovdje.
  • Črnja tours nudi povratne autobusne karte u Trst iz Zagreba već od 100 kn, iz Pule od 95 kn, iz Rovinja od 90 kn, iz Poreča od 65 kn. Karte možete online kupiti ovdje.
  • Autotrans dnevno ima tri polaska iz Zagreba u Trst, cijena kreće od 70 kn po smjeru. Iz Rijeke cijena je po smjeru od 55 kn, iz Poreča 68 kn, iz Pule 95 kn, iz Zadra 202 kn, iz Splita 305 kn… Pročitati više o mogućim poveznicama s Trstom i kupiti karte možete ovdje.
Kombi prijevoz Kombi prijevoz
Iz Hrvatske direktno do aerodroma Trst možete i sa slovenskim kombi prijevoznikom GoOpti. Cijena kreće već od 16,80 € po smjeru.
Transfer na aerodrom
  • Glavnu željezničku/autobusnu stanicu Trieste Centrale i aerodrom povezuje autobus E 51. Aerodrom Ronchi dei Legionari se nalazi 33 km od centra grada, putovanje autobusom traje oko 55 minuta, cijena karte u jednom smjeru je 4 €. Autobusi kreću svakih 30 minuta radnim danom, vikendom svakih sat do dva. Važeći red vožnje možete pronaći na stranicama ATP Gorizia (potražite link na pdf dokument linea E 51).
  • Taksijem putovanje traje oko 30 minuta, cijena je oko 50 €.
Aerodrom-Trst

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *