Maroko, kružno putovanje s iz Pule u Nador i Fez za samo 81€ ukupno

UPDATE – Objavljeno 09.03.2017.

Kupovina Ryanair karata je ponovo moguća na rumbo.pt stranicama. 🙂 Zanemarite jučerašnju napomenu, rumbo.pt linkovi navedeni dolje u ponudi ponovo rade.


UPDATE – Objavljeno 08.03.2017.

Napomena: koliko se brzo mijenjaju stvari u prodaji avio karata možemo vidjeti i u našoj današnjoj ponudi. Ponuda je napisana kasno sinoć a čini se da je jutros rumbo.pt izbacio Ryanair letove iz svoje ponude. Da li će se i kada vratiti u ponudu ne znamo, u međuvremenu ne možete koristiti rumbo.pt linkove koje smo priložili ali svoje karte naravno i dalje možete kupiti direktno na Ryanair stranicama po navedenim cijenama.


ORIGINALNI ČLANAK – Objavljeno 08.03.2017.

Želite li jedan kratki izlet na drugi kontinent danas vam predlažemo Maroko. U pitanju je open-jaw putovanje u Nador sa povratkom iz Feza. Polazak je iz Pule preko Frankfurta (layover 1:25 h) u Nador. Povratak je iz Feza preko Londona (layover 7:05 h) u Pulu.

U konačnici cijelo ovakvo putovanje sa polaskom iz Pule koštat će vas samo 81€ po osobi kupujete li karte na rumbo.pt stranicama sa Diners karticom odnosno 97€ direktno na Ryanair stranicama. U našem primjeru putovatnje će trajati 11 dana, od 13.05. do 24.05.2017. Osim datuma iz našeg prijedloga možete putovati i na primjer 16. ili 23.05. sa povratkom 24. ili 31.05.

Nador i Fez vrlo lako i jeftino možete povezati solidnom marokanskom željeznicom. Cijena karte u jednom smjeru je oko 10€. Naš prijedlog je da ipak uzmete rent a car što će vam da ti puno više mogućnosti za istraživanje zemlje. Predlažemo da posjetite i nedaleki plavo-bijeli grad Chefchaouen. Najbolje cijene najma auta pronaći ćete na Rentalcars stranicama.

Fez

Fez

Osim ovih gradova na sjeveru Maroka možete se odvažiti i na put dalje na jug. Maroko je prilično jeftina zemlja, čisto da dobijete dojam evo i nekih cijena koje smo mi plaćali 2015. godine: Vlak Fez-Rabat 80 Dh, Rabat-Casablanca 35 Dh, Casablanca-Marakeš 90 Dh, povratak u komadu Marakeš-Fez 195 Dh… Taksi Fez aerodrom 120 Dh, po svakom gradu za kraće relacije 10-15 Dh ali obavezno insistirajte da uključe taksimetar, neki to neće da naprave pa potražite drugi. Gradski bus Fez-aerodrom 4 Dh. Đus na trgu Djemaa El-Fna u Marakešu 4 Dh. Kebab s pomfrijem 20 Dh, menu juha + glavno + desert 70-80. Magneti suveniri 5-20 Dh. Za sve ostalo obavezno je cjenkanje, cijene su u startu visoke ali znaju pasti i na petinu traženog, trgovci mogu biti naporni kao i svugdje u arapskom svijetu ali se isplati. Tečaj 1€ = 10,5 Dh, 1USD = 9,5 Dh. Lako je za računanje, skinete nulu sa dirhama i dobijete eure.

Za letove ćemo iskoristiti dobro nam poznati Ryanair. Ovdje vam donosimo kako cijene na rumbo.pt stranicama za plaćanje s Diners karticom tako i one direktno na Ryanair stranicama pa birajte što vam je draže. Kupujete li karte direktno kod prijevoznika računajte na nešto više cijene.

Na rumbo.pt stranicama s Diners karticom:

Ukupno: 81€ po osobi

 Pula >> Frankfurt


Pula >> Frankfurt

Frankfurt >> Nador

Frankfurt >> Nador

Fez >> London

Fez >> London

London >> Pula

London >> Pula

Sve o kupovini jeftinih avio karata na ovim španjolsko/portugalskim stranicama detaljno je opisano ovdje: Kako da ostvarite velike popuste i putujete gotovo pa besplatno, korak po korak do avio karte već za 2€.

 

Ukoliko nemate Diners karticu i nemate od koga posuditi povoljne letove možete pronaći i direktno na Ryanair stranicama.

Direktno na Ryanair stranicama:

  • Pula >> Frankfurt 17€
  • Frankfurt >> Nador 22€
  • Fez >> London 236 Dhs (oko 22€)
  • London >> Pula 31£ (oko 36€)

Ukupno na Ryanair stranicama: 97€ po osobi

Pula >> Frankfurt

Pula >> Frankfurt

Frankfurt >> Nador

Frankfurt >> Nador

Fez >> London

Fez >> London

London >> Pula

London >> Pula

Detaljne upute za kupovinu avio karata direktno na Ryanair stranicama pronaći ćete u našem članku: Ryanair za početnike – korak po korak kako do avio karte + online check-in.

Cijene uključuju jedan komad ručne prtljage do veličine 55 x 40 x 20 i još jednu manju torbu, npr. žensku torbu, ručnu torbicu ili shoping vrećicu do dimenzija 35 x 20 x 20.

Najniže cijene ćete najlakše pronaći u Ryanair Fare Finderu, nakon što pronađete što želite kartu možete jeftinije kupiti na rumbo.pt stranicama.

 

I za kraj ovo je samo za pregled, izvod iz reda vožnje vlakova između Nadora i Feza. Cijena karte u smjeru je 104 Dh što je oko 10€.

  • Nador >> Fez 80 Dh (oko 8€)

Za više informacija i cijeli red vožnje morat ćete otići na ONCF stranice.

Nador >> Fez

Nador >> Fez

 

Smještaj
Airbnb Airbnb
Airbnb je najveća online zajednica na svijetu preko koje domaćini mogu iznajmiti svoj prostor gostima iz cijelog svijeta, putnici sa druge strane mogu povoljno unajmiti stan, apartman, sobu ili samo krevet te tako doći do jeftinijeg smještaja i bolje doživjeti sredinu u koju putuju. Airbnb danas nudi smještaj u čak 192 države svijeta, na njemu postoji već preko 500.000 oglasa od čega preko 25.000 u Hrvatskoj. Više o Airbnb-u možete saznati u našem članku: Airbnb, kako iznajmiti ili unajmiti smještaj, registrirajte se i ostvarite 32€ popusta. Uzmi 32€ popusta Registrirajte se na Airbnb preko ovog linka i uštedite 32€ ili 240 kn na cijenu smještaja na vašem sljedećem putovanju.
Hotel & Hostel Hotel & Hostel
Želite li u hotel provjerite ponudu na www.booking.com. Potpuni pregled ponude hotela i hostela provjerite u tražilici www.hotelscombined.com.

Rent a car

You may also like...

13 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *