Veliko putovanje na obje obale SAD-a, Los Angeles + roadtrip + Las Vegas + Washingon + New York, open-jaw avio karta iz Venecije + rent a car + bus za samo 635€ po osobi

Danas imamo malo ozbiljniji prijedlog za putovanje, vodimo vas u SAD i to na obje obale ove velike zemlje. Prvo ćemo posjetiti zapadnu obalu, osim Los Angeles imati ćemo road trip po Kaliforniji, Nevadi, Utah i Arizoni, vidjeti Las Vegas a zatim se prebaciti na istočnu obalu u Washington, Philadelphiu ili Boston te putovanje završiti u gradu koji nikad ne spava, u čudesnom New Yorku.

Ukupno cijeli paket, svi avioni + najam auta za 12 dana + bus koštat će vas svega 635€ ili oko 4.800 kn po osobi a na bazi 2 osobe. Još jeftinije ćete proći ukoliko putujete u grupi od četvero ljudi no nećemo u našem prijedlogu računati na to. Pozovite nekoga sebi dragoga na nezaboravno i jedinstveno putovanje po Americi! Zanima li vas ovakvo putovanje? Vjerujem da mnoge zanima, detalji slijede. Iskreno i sam planiram ovakvo putovanje, zbog toga sam upućen u sve ove rute i cijene pa sam to odlučio podijeliti i sa vama.

Los Angeles

Los Angeles

San Francisco

San Francisco

 

U našem primjeru krenut ćemo na put 09.03. a vratiti se 28.03.2017. Avio karta sa polaskom iz Venecije u Los Angeles i sa povratkom iz New Yorka u Veneciju može biti vaša za samo 404€ što je odlična cijena za ovakvu rutu. Letovi imaju po jedno presjedanje u Londonu a konekcije su idealne, sa kratkim layoverom.

Napominjemo da su kalkulacije sa polaskom iz Venecije i povratkom u Veneciju. Dodatno trebate uračunati dolazak do Venecije koji najviše ovisi od mjesta u kojem se nalazite u Hrvatskoj ali može se vrlo jeftin prijevoz pronaći. Informacije kako doći do aerodroma Marco Polo i po kojoj cijeni pronaći ćete na dnu ovog članka.

Washington DC

Washington DC

New York

New York

 

U ovoj ponudi nećemo vam predlagati smještaj, sve što vam treba možete pronaći na na www.booking.com, www.hotelscombined.com ili www.airbnb.com stranicama. Ako niste već registrirani na Airbnb ili želite napraviti novi račun učinite to preko ovog linka i uštedite 27€ na cijenu vašeg sljedećeg smještaja.

 

Avio karte

Za glavne prekooceanske letove ćemo iskoristiti trenutnu ponudu British Airwaysa. Open-jaw kombinacija iz Venecije u Los Angeles i sa povratkom iz New Yorka u Veneciju dostupna je za samo 404€. U našem primjeru polazak je 09.03. a povratak 28.03.2017. Navedeni datum je samo primjer, za slične cijene mogući su i neki drugi periodi.

Venecija >> Los Angeles + New York >> Venecija

Venecija >> Los Angeles + New York >> Venecija

 

Postoji još raspoloživih datuma za letove British Airwaysa po istoj cijeni tijekom 2. i 3. mjeseca, na primjer 16.02. – 07.03., 23.02. – 14.03., 02.03. – 21.03., 16.03. – 04.04.2017…

Dionicu koja nedostaje popunit ćemo letom Spirit Airlinesa ili Delte. Pošto u ovom našem članku predlažemo road trip po zapadu SAD-a za početni aerodrom smo odabrali Las Vegas koji vjerujem da mnogi od vas žele posjetiti i koji je uobičajena destinacija svakog road tripa po Kaliforniji i Nevadi. Mi predlažemo da za nastavak putovanja odaberete Washington DC ali ako želite za sličan novac možete letjeti i u Philadelphiju, Boston ili odmah u New York.

Las Vegas >> Washington DC

Las Vegas >> Washington DC

Las Vegas >> Philadelphia

Las Vegas >> Philadelphia

Las Vegas >> Boston

Las Vegas >> Boston

Las Vegas >> New York

Las Vegas >> New York

 

Ukupno avioni: 404€ + 86€ = 490€ po osobi

 

Najam auta

Svakako predlažemo da si u Kaliforniji unajmite auto. Ovaj dio SAD-a je idealan za road trip i teško je zamisliti putovanje ovim krajevima bez automobila. U našoj kalkulaciji računamo putovanje za dvije osobe no ukoliko vas je više cijena će pojedinačno naravno biti niža. U tom slučaju vjerovatno ćete poželjeti nešto veći auto, cijelu ponudu pogledajte na ovom linku. Također za pretragu možete koristiti i priloženu formu u nastavku članka ili pretragu napravite na Rentalcars stranicama.

Los Angeles >> Las Vegas, 12 dana najma

Los Angeles >> Las Vegas, 12 dana najma

 

Ovo je jedan prijedlog road tripa po Kaliforniji, Nevadi, Utah i Arizoni:
Los Angeles >> Santa Barbara >> Monterey >> San Francisco >> Yosemite NP >> Bishop >> Death Valley NP >> Las Vegas >> Zion NP >> Monument Valley >> Grand Canyon NP >> Las Vegas
Napomena: prije planiranja svije rute provjerite da li je cesta iz Yosemite do Death Valley-a dostupna po zimi, postoji mogućnost da bude zatvorena do 01.05. Hvala Nukcu na napomeni. 🙂 U tom slučaju Yosemite NP nije dobar prijedlog za ovaj period putovanja, bolje planirajte rutu bez njega.

map-roadtrip-web

Naravno vi rutu prilagodite svojim željama.

Yosemite NP

Yosemite NP

Death Valley

Death Valley

Monument Valley

Monument Valley

Grand Canyon NP

Grand Canyon NP

Ako želite unajmiti auto i na istočnoj obali SAD-a evo jednog prijedloga i za to.

Washington >> New York, 8 dana najma

Washington >> New York, 8 dana najma

 

U ovom slučaju morali biste doplatiti 100$ naknade za put u jednom smjeru tj. za povratak auta na aerodromu JFK u New Yorku. U prvom slučaju zapadne obale te naknade nema.

Ukupno: 280€ ukupno, 140€ po osobi

 

Autobus

Dionicu od Washingtona do New Yorka lako možete preći Megabus autobusom. Cijena karte u jednom smjeru kreće već od 5$ po osobi. Ukoliko se odlučite na remt a car opciju koju smo prije spomenuli onda ćete sigurno obići još neke gradove u ovom dijelu SAD-a kao na primjer Baltimore, Philadelphiu ili neko od manjih mjesta na obali Atlantika. Mi ćemo ovdje uračunati samo cijenu autobusa.

  • Washington DC >> New York 5$ po osobi
Washington DC >> New York

Washington DC >> New York

 

Karte potražite na Megabus stranicama.

Ukupno: oko 10€, 5€ po osobi

 

Ukupno

Avion:

  • Venecija >> Los Angeles + New York >> Venecija 404€ po osobi
  • Las Vegas >> Washington DC 86€ po osobi

Rent a car:

  • Los Angeles >> Las Vegas, cijena za 12 dana, 2.131 kn (oko 280€), 140€ po osobi

Autobus:

  • Washington >> New York 5$ (oko 5€) po osobi
Ukupno: 490€ + 140€ + 5€ = 635€ ili oko 4.800 kn po osobi

 

Smještaj
Airbnb Airbnb
Airbnb je najveća online zajednica na svijetu preko koje domaćini mogu iznajmiti svoj prostor gostima iz cijelog svijeta, putnici sa druge strane mogu povoljno unajmiti stan, apartman, sobu ili samo krevet te tako doći do jeftinijeg smještaja i bolje doživjeti sredinu u koju putuju. Airbnb danas nudi smještaj u čak 192 države svijeta, na njemu postoji već preko 500.000 oglasa od čega preko 25.000 u Hrvatskoj. Više o Airbnb-u možete saznati u našem članku: Airbnb, kako iznajmiti ili unajmiti smještaj, registrirajte se i ostvarite 32€ popusta. Uzmi 32€ popusta Registrirajte se na Airbnb preko ovog linka i uštedite 32€ ili 240 kn na cijenu smještaja na vašem sljedećem putovanju.
Hotel & Hostel Hotel & Hostel
Želite li u hotel provjerite ponudu na www.booking.com. Potpuni pregled ponude hotela i hostela provjerite u tražilici www.hotelscombined.com.

Rent a car

Aerodrom Venecija - Marco Polo (VCE)
www
Internet stranice aerodroma Venecija – Marco Polo.
Avion
Low-cost prijevoznik Volotea povezuje Split s Venecijom (Marco Polo) sezonski od 01.06. do 01.10. dva puta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom. Cijene i termine provjerite na Volotea stranicama.
Automobil Automobil
Idete li autom do Venecije trošak puta možete izračunati na ViaMichelin stranicama.
Parking Parking
Cijene parkinga na aerodromskom parkiralištu možete vidjeti ovdje. Najpovoljniji low-cost parking možete pronaći na stranicama Parkvia, cijena kreće već od 29€ za 7 dana.
Autobus Autobus
Črnja tours nudi povratne autobusne karte u Veneciju (Mestre) iz Zagreba već od 282 / 423 kn jednosmjerna/povratna, iz Pule od 170 / 255 kn, iz Rovinja ili Poreča od 150 / 225 kn. Karte možete online kupiti ovdje.
Flixbus također nudi brz i jeftin prijevoz do Venecije, cijene iz Zagreba kreću već od 9€ po smjeru. Karte možete online kupiti ovdje.
Kombi prijevoz Kombi prijevoz
Iz Hrvatske direktno do aerodroma Marco Polo možete i sa slovenskim kombi prijevoznikom GoOpti. Cijena kreće već od 19,84 € po smjeru.
Vlak Vlak
Trenitalia pokriva liniju Trieste Centrale – Venezia Mestre sa gotovo 50 vlakova dnevno, sa polaskom na svakih 10 minuta do najviše sat vremena. Nešto manji broj vlakova ide do Piazzale Roma u starom dijelu Venecije. Putovanja traje od 1:24 sa brzim Freccia vlakovima, do nešto manje od 3 sata s regionalnim. Cijena karte kreće već od 9 € po smjeru. Karte možete kupiti online unaprijed za brze vlakove a najviše 8 dana prije polaska za regionalne vlakove. Također karte je moguće kupiti i na stanici, u radno vrijeme na šalteru ili van njega na automatima. Provjeriti red vožnje i kupiti karte možete na Trenitalia stranicama. Sve o vrstama vlakova i karata, kao i o uvjetima i načinu kupnje na stranicama Trenitalie možete pročitati u našem članku ovdje. Kako doći iz Hrvatske do Trsta pročitajte ovdje.
Transfer na aerodrom
Aerodrom Marco Polo nalazi se oko 8 km od Venecije. Željezničku stanicu Mestre u novom dijelu Venecije i aerodrom Marco Polo povezuju autobusi kompanija ATVO i ACTV. Istim kompanijama možete stići i do Piazzale Roma u starom dijelu grada. ACTV linije 15 ili 25 i ATVO Mestre Express voze do Mestre željezničke stanice, ACTV linije 5 ili 35 i ATVO Venezia Express voze do Piazzale Roma u starom dijelu grada. Autobusi polaze ispred Mestre željezničke stanice, 50-tak metara od glavnog izlaza na desno. Cijena karte s Mestre željezničke stanice je 8 / 15 € jednosmjerna/povratna, putovanje traje 17 minuta. Cijena karte s Piazzale Roma je također 8 / 15 € jednosmjerna/povratna, putovanje traje 20 – 25 minuta. Više informacija i red vožnje pronaći ćete na priloženim linkovima.
Aerodrom-Marco-Polo

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *