Kazakhstan, nova low-cost linija Wizzaira, povratne karte iz Budimpešte u Astanu već od 127€

Na nebu se ove godine pojavljuje još jedna zanimljiva low-cost linija, Wizzair od 6. mjeseca ove godine uvodi novu liniju u daleki Kazakhstan. Direktni letovi iz Budimpešte u Astanu odvijat će se dva put tjedno a cijena povratne karte kreće već od 127€ (za članove WIZZ Discount Cluba 112€).

Kazakhstan nije na top listi najpoželjnijih destinacija naših putnika ali možda to ovu zemlju čini još zanimljivijom. Povratnu kartu iz Budimpešte u Astanu možete kupiti za samo 127€ što je odlična cijene uzmemo li u obzir da je grad daleko gotovo koliko i Indija.

Astana (u prijevodu “Glavni grad“) je glavni grad Kazahstana od 1997. Do ovog vremena grad u srcu Kazahstana nije bio od većeg značaja, a tada ga je predsjednik Nursultan Nazarbajev proglasio za novu prijestolnicu umjesto grada Almati. Broj stanovnika Astane je 2008. iznosio 613.800. Po tome je Astana drugi grad Kazahstana, poslije Almatija. Razlozi za premještanje prijestolnice u Astanu su bili opasnost od zemljotresa u Almatiju, centralni položaj Astane u državi i težnja vlasti da se oslobodi utjecaja tradicionalnih klanova. Pored toga Astana nudi bolje uvjete za ekonomski razvoj.

Steppe-720

Kazakhstan je ogromna zemlja, velika koliko i cijela zapadna Europa, površinom je čak deveta zemlja na svijetu ali i najveća zemlja bez izlaza na more i vrlo je rijetko naseljena. Zemlja danas doživljava ekonomski procvat ponajviše zahvaljujući velikim zalihama nafte. Pomalo smiješno danas je zemlja vjerovatno najpoznatije po izmišljenom filmskom liku Boratu. 🙂

Napomena: nižu cijenu za sve Wizzair letove mogu ostvariti članovi WIZZ Discount Cluba. Članstvo je 30€ godišnje a vrijedi za vas i jednog vašeg suputnika. Ukoliko ste član kluba ovo putovanje je vaše za samo 112€ povratno što znači da ste na dvije osobe u ovom slučaju članstvo isplatili već sa prvim putovanjem. Osim toga postoji mogućnost da ćete tijekom godine dana još koji puta iskoristiti karticu za bolje cijene. osim popusta na cijenu avio karte članovi kluba dobijaju i popust na cijenu prtljage. Sve informacije o WIZZ Discount Clubu pronaći ćete ovdje.

Prijevoznik je mađarska low-cost avio kompanija Wizzair.

Karte po akcijskim cijenama se mogu pronaći za određene letove tijekom cijele 2017. godine.

Napominjemo da je u cijenu za Wizzair letove uključena samo ručna prtljaga veličine 42 x 32 x 25 cm.

Karte možete kupiti direktno na Wizzair stranicama.

Treba li vam inspiracija za putovanje u Kazakhstan pročitajte odličan putopis našeg čitatelja iz ove zemlje.

Budimpešta >> Astana >> Budimpešta

Budimpešta >> Astana >> Budimpešta

 

Smještaj
Airbnb Airbnb
Airbnb je najveća online zajednica na svijetu preko koje domaćini mogu iznajmiti svoj prostor gostima iz cijelog svijeta, putnici sa druge strane mogu povoljno unajmiti stan, apartman, sobu ili samo krevet te tako doći do jeftinijeg smještaja i bolje doživjeti sredinu u koju putuju. Airbnb danas nudi smještaj u čak 192 države svijeta, na njemu postoji već preko 500.000 oglasa od čega preko 25.000 u Hrvatskoj. Više o Airbnb-u možete saznati u našem članku: Airbnb, kako iznajmiti ili unajmiti smještaj, registrirajte se i ostvarite 32€ popusta. Uzmi 32€ popusta Registrirajte se na Airbnb preko ovog linka i uštedite 32€ ili 240 kn na cijenu smještaja na vašem sljedećem putovanju.
Hotel & Hostel Hotel & Hostel
Želite li u hotel provjerite ponudu na www.booking.com. Potpuni pregled ponude hotela i hostela provjerite u tražilici www.hotelscombined.com.

You may also like...

9 komentara

  1. Leo Bartolec napisao:

    karte vec kupljene 🙂

  2. Aster Doricic napisao:

    Ovo o mene zanima, dajte samo neka netko javi iskustva sa vizom

  3. Leo Krstinić napisao:

    Andrej Kauzlarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *