Island, kružno putovanje iz Splita u Reykjavik za samo 139€

Svi žele posjetiti Island, zemlju prelijepe prirode, zemlju leda i glečera, gejzira i aktivnih vulkana. Nažalost kada se dođe do cijena karata većina odustane. Danas imamo prijedlog kako ovakvo putovanje jeftino ostvariti i to u dobrom terminu, drugom polovicom 9. mjeseca.

Iceland-720Složili smo kružno putovanje s polaskom iz Splita preko Švicarske na Island i s povratkom u Split preko Velike Britanije. U ovakvoj kombinaciji provest ćete 1 dan u Ženevi, jedan ili dva tjedna na Islandu i opcionalno još dva dana u Bristolu. Kompletno putovanje s 4 leta platit ćete svega 139€ po osobi! Odlična cijena za put na Island i još ponešto, zar ne?! Ukoliko vas interesira nastavite čitati do kraja.

Iceland-flag-720Polazak je iz Splita 20.09. letom Easyjeta, prva destinacija je Ženeva. U Švicarskoj ćete morati prespavati, layover je 20 sati, dovoljno da obiđete malo ovaj grad na jezeru okružen prelijepom prirodom. Putovanje nastavljamo 21.09. također letom Easyjeta iz Ženeve u Reykjavik. Na Islandu ćemo uživati sljedećih 7 ili 14 dana, ovisno koliko želite no svakako dovoljno za krug oko otoka. S Islanda letimo u Belfast 28.09. ukoliko ostajemo tjedan dana ili u Bristol 06.10. ukoliko se odlučite na duži boravak. Let je opet Easyjetom. U prvoj opciji u Belfastu se ne zadržavamo uopće, polazak u Split je odmah nakon sat vremena što bi trebalo biti dovoljno vremena za presjedanje ukoliko ne bude kašnjenja no imajte na umu da bi ovo moglo potencijalno postati problematično. U drugoj opciji letimo u Bristol gdje bi se zadržali 2 dana, sasvim dovoljno za obilazak ovog grada. U oba slučaja povratak u Split je letom Easyjeta.

Cijene Easyjeta koje navodimo vrijede ukoliko putuju dvije osobe, Easyjet naplaćuje naknadu po rezervaciji 19€, što je više osoba na karti i više karata kupljeno odjednom to je naknada po osobi u konačnici niža. Ukoliko putujete sami cijena će biti nešto viša no ukoliko vas putuje više od dvoje cijena po osobi će biti još niža od ovdje navedene. U nastavku možete pogledati sve cijene, kako na rumbo.es stranicama za plaćanje s Maestro karticom tako i one direktno kod prijevoznika ukoliko želite kupovati kod njih.

 

Na rumbo.es stranicama s Maestro karticom, opcija s povratkom preko Bristola (cijene su po osobi a na bazi 2 osobe):

Ukupno: 30€ + 55€ + 28€ + 26€ = 139€ po osobi

 

Na rumbo.es stranicama s Maestro karticom, opcija s povratkom preko Belfasta (cijene su po osobi a na bazi 2 osobe):

Ukupno: 30€ + 55€ + 29€ + 26€ = 140€ po osobi

 

Direktno na Easyjet stranicama, opcija s povratkom preko Bristola (cijene su po osobi a na bazi 2 osobe):

  • Split >> Ženeva >> Reykjavik >> Bristol >> Split 154€ (Easyjet, cijena za dvije osobe)

 

Prijevoznik je low-cost avio kompanije Easyjet.

Napominjemo da je u cijenu za Easyjet letove uključena samo ručna prtljaga veličine 56 x 45 x 25cm ali bez ograničenja težine. U cijenu karte su uključene sve takse.

Karte možete kupiti na rumbo.es stranicama s Maestro karticom ili direktno kod prijevoznika na Easyjet stranicama

Sve o kupovini jeftinih avio karata na ovim španjolsko/portugalskim stranicama detaljno smo objasnili u članku Rumbo za početnike – korak po korak kako do jeftine avio karte.
Opcija s povratkom preko Bristola:

Split >> Ženeva

Split >> Ženeva

Ženeva >> Reykjavik

Ženeva >> Reykjavik

Reykjavik >> Bristol

Reykjavik >> Bristol

Bristol >> Split

Bristol >> Split

Opcija s povratkom preko Belfasta:

Reykjavik >> Belfast

Reykjavik >> Belfast

Belfast >> Split

Belfast >> Split

Opcija s povratkom preko Bristola na Easyjet stranicama:

Split >> Ženeva >> Reykjavik >> Bristol >> Split

Split >> Ženeva >> Reykjavik >> Bristol >> Split

 

Smještaj
Airbnb Airbnb
Airbnb je najveća online zajednica na svijetu preko koje domaćini mogu iznajmiti svoj prostor gostima iz cijelog svijeta, putnici sa druge strane mogu povoljno unajmiti stan, apartman, sobu ili samo krevet te tako doći do jeftinijeg smještaja i bolje doživjeti sredinu u koju putuju. Airbnb danas nudi smještaj u čak 192 države svijeta, na njemu postoji već preko 500.000 oglasa od čega preko 25.000 u Hrvatskoj. Više o Airbnb-u možete saznati u našem članku: Airbnb, kako iznajmiti ili unajmiti smještaj, registrirajte se i ostvarite 32€ popusta. Uzmi 32€ popusta Registrirajte se na Airbnb preko ovog linka i uštedite 32€ ili 240 kn na cijenu smještaja na vašem sljedećem putovanju.
Hotel & Hostel Hotel & Hostel
Želite li u hotel provjerite ponudu na www.booking.com. Potpuni pregled ponude hotela i hostela provjerite u tražilici www.hotelscombined.com.

Rent a car

You may also like...

2 komentara

  1. Nina Von Knigge napisao:

    Lara Prović ocemo jedan trapped đir? 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *