Portugal + 10-dnevno prekooceansko krstarenje + Brazil, polazak iz Milana, ukupno za samo 472€

Želite li jedno zanimljivo putovanje na jesen s uključenim odmorom na 100%? Danas predlažemo nešto posebno, sjajno putovanje sa prekoocenaskim krstarenjem u centru pažnje. Cijena je odlična s obzirom na ono što ćete dobiti, kompletno putovanje sa uključenim svim letovima i 10-dnevnim krstarenjem preko Atlantika iznosi ukupno svega 472€ po osobi. Rekao bih više nego prihvatljivo, zanima li nekoga ovakvo putovanje pročitajte ponudu u nastavku.

Dakle prijedlog je sljedeći. Polazak je iz Milana (Bergamo) u Portugal, točnije u glavni grad Lisabon. Nakon 6 dana obilaska Portugala i Lisabona počinje i highlight cijelog putovanja, polazimo na 10-dnevno prekooceansko krstarenje u Brazil! 🙂 Deset dana otvorenog mora znači isključivanje iz svakodnevnih problema i uključivanje odmora na full, putovanje je all inclusive a na vama je samo da uživate u ovom plovećem gradu na kojem ne može biti dosadno. Nakon što barkom preplovimo baru stžemo u Braziiiil! Iskrcaj je u gradu Recife. Nakon još tjedan dana (ili više ako želite) boravka u Brazilu krećemo natrag u Europu, točnije direktnim letom Meridiane stižemo u Milano.

Mi smo za primjer uzeli datum polaska 16.11. s konačnim povratkom 08.12. međutim većina datuma je fleksibilna, ukoliko želite putovanje skratiti ili produžiti možete to vrlo lako napraviti. Fiksni datum je jedino prekooceansko krstarenje koje po ovoj cijeni (280€!) može početi samo 22.11. i trajati do 02.12.2016. Sve druge letove možete promjeniti uz iste ili nešto više cijene.

U ovakvoj ruti neće vam biti potrebna nikakva viza.

 

1. dio Portugal

Putovanje za počinjemo 16.11. u Milanu, točnije na aerodromu Bergamo. Cijena koju ovdje navodimo je za kupovinu na rumbo.pt stranicama s Diners karticom. Kupite li karte direktno na Ryanair stranicama računajte na malo višu cijenu. Informacije kako stići do aerodroma Bergamo pronaći ćete na kraju ovog članka.

Na rumbo.pt stranicama s Diners karticom:

Milano (Bergamo) >> Lisabon, na rumbo.pt stranicama

Milano (Bergamo) >> Lisabon, na rumbo.pt stranicama

 

Direktno na Ryanair stranicama:

 • Milano (Bergamo) >> Lisabon 25€ (16.11.)
Milano (Bergamo) >> Lisabon, na Ryanair stranicama

Milano (Bergamo) >> Lisabon, na Ryanair stranicama

 

Napominjemo da je u cijenu za Ryanair letove uključena samo ručna prtljaga težine do 10 kg i veličine 55 x 40 x 20. Uz to možete besplatno u kabinu unijeti još jednu manju torbu, npr. žensku torbu, ručnu torbicu ili shoping vrećicu do dimenzija 35 x 20 x 20.

Sve o kupovini jeftinih avio karata na ovim španjolsko/portugalskim stranicama detaljno smo objasnili u članku Rumbo za početnike – korak po korak kako do jeftine avio karte.

 

2. dio prekoocenasko krstarenje

Krstarenje po ovoj cijeni je moguće samo u terminu od 22.11. do 02.12.2016. Prekooceansko krstarenje traje 10 dana a cijena je 145€ + 135€ taksi dakle ukupno 280€ po osobi a na bazi dvije osobe. U navedenu cijenu uključena je unutrašnja kabina, želite li spoljnu cijena je 200€ + 135€ po osobi, također na bazi dvije osobe. Brod je Sovereign kompanije Pullmantur, polazak je iz Lisabona, završetak u Recifeu.

Lisabon (Portugal) >> Recife (Brazil)

Lisabon (Portugal) >> Recife (Brazil)

 

Usluge uključene u cijenu ALL INCLUSIVE:

 • Kabina odabrane kategorije, dnevno čišćenje.
 • Svi obroci plus voda u barovima i restoranima te sokovi, kava i čaj u glavnim restoranima.
 • Pristup i korištenje svih objekata, salona i barova. Animacija i glazba uživo.
 • Fitness centar i trim staza na otvorenom. Svi bazeni, jacuzzi i solarij. Knjižnica, noćni klub. Zabava u bazenu. Rockódrom.
 • Sadržaji, klubovi i zabava za djecu i mlade. Izbor filmova i televizije.

Usluge koje nisu uključene u cijenu:

 • Bakšiš: 72 € po osobi za krstarenje od 8 dana (plaća se na brodu).
 • Alkoholna pića.

Više informacija o brodu, putovanju i eventualnim doplatama potražite na Logitravel stranicama. Rezervaciju krstarenja također obavljate na priloženom linku.

Sovereign brod

Sovereign brod

 

3. dio Brazil i povratak u Europu

Prema našem programu u Brazilu ćemo ostati 6 dana. Vjerujem da ovo mnogima neće biti dosta, slažem se, želite li ostati duže, posjetiti Rio, Sao Paulo ili neki drugi kraj ove ogromne zemlje termine i mjesto povratka prilagodite svojim željama. Treba li vam pomoć oko toga javite nam se.

Prema našem programu za povratak iz Brazila koristit ćemo direktan let talijanske avio kompanije Meridiana, letimo iz Recifea u Milano (Malpensa) po cijeni od 172€. Informacije kako krenuti s aerodroma Malpensa prema Hrvatskoj pronaći ćete na kraju ovog članka.

Povratak iz Brazila:

Recife >> Milano (Malpensa)

Recife >> Milano (Malpensa)

 

Ukupno

Avion:

 • Milano (Bergamo) >> Lisabon 20€
 • Recife >> Milano (Malpensa) 172€

Brod:

 • Lisabon (Portugal) >> Recife (Brazil) 145€ + 135€ taksi, ukupno 280€ po osobi
Ukupno: 20€ + 172€ + 280€ = 472€ po osobi

 

Smještaj
Airbnb Airbnb
Airbnb je najveća online zajednica na svijetu preko koje domaćini mogu iznajmiti svoj prostor gostima iz cijelog svijeta, putnici sa druge strane mogu povoljno unajmiti stan, apartman, sobu ili samo krevet te tako doći do jeftinijeg smještaja i bolje doživjeti sredinu u koju putuju. Airbnb danas nudi smještaj u čak 192 države svijeta, na njemu postoji već preko 500.000 oglasa od čega preko 25.000 u Hrvatskoj. Više o Airbnb-u možete saznati u našem članku: Airbnb, kako iznajmiti ili unajmiti smještaj, registrirajte se i ostvarite 32€ popusta. Uzmi 32€ popusta Registrirajte se na Airbnb preko ovog linka i uštedite 32€ ili 240 kn na cijenu smještaja na vašem sljedećem putovanju.
Hotel & Hostel Hotel & Hostel
Želite li u hotel provjerite ponudu na www.booking.com. Potpuni pregled ponude hotela i hostela provjerite u tražilici www.hotelscombined.com.

Aerodrom Bergamo - Orio al Serio (BGY)
www
Internet stranice aerodroma Bergamo – Orio al Serio.
Avion
Putnicima sa istoka zemlje možda će odgovarati polazak iz Budimpešte. Low-cost prijevoznik Ryanair povezuje Budimpeštu s Bergamom svakodnevno tijekom cijele godine. Cijene i termine provjerite na Ryanair stranicama.
Automobil Automobil
Idete li autom do Bergama trošak puta možete izračunati na ViaMichelin stranicama.
Parking Parking
Cijene parkinga na aerodromskom parkiralištu možete vidjeti ovdje. Najpovoljniji low-cost parking možete pronaći na stranicama Parkvia, cijena kreće već od 31€ za 7 dana.
Autobus Autobus
Vrlo jeftine autobusne karte možete pronaći za putovanje iz Venecije do Milana s autobusnim prijevoznikom Flixbus. Odnedavno su ovi low-cost autobusni prijevoznici pokrenuli linije i u Italiji, više o ovome možete pročitati u našem članku o Flixbusu ovdje. Odlučite li se na ovu opciju ovdje možete pročitati kako doći iz Hrvatske do Venecije.
Vlak Vlak
Trenitalia pokriva liniju Trieste Centrale – Milano Centrale sa gotovo 15 vlakova dnevno od čega 3 direktna a ostali s presjedanjem u Venezia Mestre. Najkraće putovanja traje od 3:44 sa brzim Freccia vlakovima, do nešto više od 5 sati s Intercity i regionalnim vlakovima. Cijena karte kreće već od 19 € po smjeru kupite li ju online unaprijed. Također karte je moguće kupiti i na stanici, u radno vrijeme na šalteru ili van njega na automatima ali cijena će biti viša na dan putovanja. Druga mogućnost je putovanje vlakom u grad Bergamo no ovdje je manji broj linija, više presjedanja i cijene su nešto više, od 23,80 €. Provjeriti red vožnje i kupiti karte možete na Trenitalia stranicama. Sve o vrstama vlakova i karata, kao i o uvjetima i načinu kupnje na stranicama Trenitalie možete pročitati u našem članku ovdje. Kako doći iz Hrvatske do Trsta pročitajte ovdje.
Kombi prijevoz Kombi prijevoz
Iz Hrvatske direktno do aerodroma Bergamo možete i sa slovenskim kombi prijevoznikom GoOpti.
Transfer na aerodrom
Aerodrom Orio al Serio nalazi se oko 45 km od Milana ili oko 3 km od grada Bergamo. Željezničku stanicu Milano Centrale i aerodrom u Bergamu povezuju brojne autobusne kompanije, ovo su neke od njih Terravision, Orio shuttle i Airport bus express. Cijena karte je vrlo povoljnih 5 € po smjeru, putovanje traje oko sat vremena. Autobusi kreću svakih nekoliko minuta ispred stanice Milano Centrale. Više informacija i red vožnje pronaći ćete na priloženim linkovima gdje također možete kupiti i karte no potrebe za kupovinom unaprijed nema. Ukoliko se odlučite na putovanje vlakom u Bergamo poveznicu s aerodromom nudi Airport Bus košta 2,30 € po smjeru i putuje se oko 10 – 15 minuta. Ista karta vrijedi 90 minuta i za gradski prijevoz unutar Bergama uključujući i žičaru u stari grad Città Alta.
Aerodrom-Bergamo

Aerodrom Milano - Malpensa (MXP)
www
Internet stranice aerodroma Milano – Malpensa.
Avion
Low-cost prijevoznik Easyjet povezuje Split do 12.09. i Dubrovnik do 31.08. s Milano Malpensa aerodromom. Cijene i termine provjerite na Easyjet stranicama. Low-cost prijevoznik Wizzair povezuje Budimpeštu s Milano Malpensa aerodromom svakodnevno tijekom cijele godine. Cijene i termine provjerite na Wizzair stranicama.
Automobil Automobil
Idete li autom do Milana trošak puta možete izračunati na ViaMichelin stranicama.
Parking Parking
Cijene parkinga na aerodromskom parkiralištu možete vidjeti ovdje. Najpovoljniji low-cost parking možete pronaći na stranicama Parkvia, cijena kreće već od 19€ za 7 dana.
Autobus Autobus
Vrlo jeftine autobusne karte možete pronaći za putovanje iz Venecije do Milana s autobusnim prijevoznikom Flixbus. Odlučite li se na ovu opciju ovdje možete pročitati kako doći iz Hrvatske do Venecije.
Vlak Vlak
Trenitalia pokriva liniju Trieste Centrale – Milano Centrale sa gotovo 15 vlakova dnevno od čega 3 direktna a ostali s presjedanjem u Venezia Mestre. Najkraće putovanja traje od 3:44 sa brzim Freccia vlakovima, do nešto više od 5 sati s Intercity i regionalnim vlakovima. Cijena karte kreće već od 19 € po smjeru kupite li ju online unaprijed. Također karte je moguće kupiti i na stanici, u radno vrijeme na šalteru ili van njega na automatima ali cijena će biti viša na dan putovanja. Provjeriti red vožnje i kupiti karte možete na Trenitalia stranicama. Sve o vrstama vlakova i karata, kao i o uvjetima i načinu kupnje na stranicama Trenitalie možete pročitati u našem članku ovdje. Kako doći iz Hrvatske do Trsta pročitajte ovdje.
Kombi prijevoz Kombi prijevoz
Iz Hrvatske direktno do aerodroma Malpensa možete i sa slovenskim kombi prijevoznikom GoOpti.
Transfer na aerodrom
Aerodrom Malpensa nalazi se oko 40 km od Milana. Željezničku stanicu Milano Centrale i aerodrom Malpensa povezuju vlak Malpensa Express. Cijena karte je 12 / 18 € jednosmjerna/povratna, vlakovi kreću svakih pola sata a putovanje traje oko pola sata. Najjeftiniju poveznicu s Milano Centrale stanice do aerodroma Malpensa nudi autobusna kompanija Terravision, cijena karte po smjeru je 8€. Druge opcije su autobusne kompanije Airport bus express i Malpensa shuttle, cijena karte je 10 / 16 € jednosmjerna/povratna, putovanje traje oko 50 minuta. Autobusi obje kompanije kreću svakih pola sata ispred stanice Milano Centrale. Više informacija i red vožnje pronaći ćete na priloženim linkovima gdje također možete kupiti i karte online.
Aerodrom-Malpensa

You may also like...

2 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *