Put oko svijeta, polazak iz Budimpešte, dva kontineta s dva stajanja 901€, tri kontinenta s pet stajanja 963€

Za danas smo spremili ni manje ni više nego put oko svijeta. Već neko vrijeme nismo davali slične prijedloge pa da vidimo što se sada može napraviti po pitanju toga. Odmah da vam kažem rezultat, puni krug sa polaskom i povratkom u Budimpeštu može se napraviti već za 901€ no u njega je uključen samo Japan i SAD. Mnogo bolji prijedlog je tek nešto malo skuplji, košta 963€, polazak i povratak je također u Budimpeštu a posjetit ćete Japan, Filipine, Australiju i SAD (Havaje i San Francisco).

U centru pažnje je ponovo Alitalia. Ne znam sjeća li se netko prijedloga za put oko svijeta ovjavljenog prije više od godinu dana u našem članku ovdje. Tada se mogla naći avio karta Alitalie iz Praga u Tokio + iz Los Angelesa u Kairo za nevjerovatnih 236€. Ovaj puta Alitalia se nažalost nije toliko isprsila ali svejedno nudi odličnu kombinaciju Budimpešta – Tokio + San Francisco (može i Los Angeles ili Oakland) – Budimpešta za samo 410€. Rupu će povezati Air China u kraćoj verziji ili Cebu Pacific, Jetstar i American Airlines u dužoj.

Dakle ključni dio cijelog putovanje je karta Alitalie kojom povezujete Budimpeštu i Tokio u prvom dijelu i San Francisco i Budimpeštu u drugom dijelu. Za primjer sam uzeo mjesec dana u periodu od 12.11. do 10.12.2015. no datuma ima dovoljno u periodu skroz od 9-og do 12. mjeseca 2015. Ostali prijevoznici također nude dovoljan broj karata po navedenim cijenama, jedino vodite računa da je Cebu Pacific koji je zadužen za prijevoz iz Tokia u Manilu i iz Manile u Sydney akciju po ovim cijenama najavio do sutra 31.05.2015. Ako želite iskoristiti ove super jeftine cijene požurite s kupovinom.

 

1. verzija s 5 stajanja: Tokio, Manila, Sydney, Havaji i San Francisco (Los Angeles ili Oakland)

1.dio – polazak iz Budimpešte u Tokio
Krenimo od početka. Cijela avantura počinje u Budimpešti, na put krećemo s Alitaliom 12.11.2015. prema Japanu. Želite li provesti koji dan u Budimpešti naravno dođite ranije. Alitalia će nas također vratiti natrag iz San Francisca u Budimpeštu, moguće je povratak i iz Los Angelesa ili Oaklanda za istu ili nekoliko eura višu cijenu.

Budimpešta >> Tokio, San Francisco >> Budimpešta

Budimpešta >> Tokio, San Francisco >> Budimpešta

2.dio – Japan
Napustili smo Europu, stigli smo u zemlju izlezećeg sunca, u prekrasni i čudnovati Japan. U Japanu ćemo ostati 7 dana no ovo lako možete prilagoditi ako vam je ovo premalo/previše. Kako smo se mi proveli u Tokiu pročitajte u našim putopisima Tokio 1 i Tokio 2. Iz Japana krećemo na Filipine s low-cost prijevoznikom Cebu Pacific po cijeni od 51€.

Tokio >> Manila

Tokio >> Manila

3.dio – Filipini
I sretno ste stigli na vašu sljedeću stanicu – Manilu. Manila je glavni grad Filipina i drugi grad po veličini u zemlji. U metropoliten području se tiska oko 12 miliona stanovnika a smatraju ga za najgušće naseljen grad na svijetu. No ovo vas ne mora brinuti, vi ćete imati sasvim dovoljno mjesta, a ako ne želite svo vrijeme biti u velikom gradu odmaknite se malo dublje u ovu prelijepu zemlju. Filipini se sastoje od preko 7.000 otoka tako da imate gdje otići. Na Filipinima ćemo ostati 5 dana pa krećemo u Australiju, opet Cebu Pacificom, cilj nam je Sydney a cijena je 61€.

Manila >> Sydney

Manila >> Sydney

NAPOMENA: Ovdje navedene cijene Cebu Pacifica su akcijske i nije ih moguće dobiti po ovoj cijeni pred samo putovanje. Nužno je karte kupiti dosta vremena unaprijed, tj. sada, Cebu Pacific je najavio da će akcija trajati do 31.05.2015., ako je ne produže nakon toga će biti znatno više cijene. Također Cebu pacific je low cost kompanija, u cijenu osnovne karte uključena je samo ručna prtljaga, želite li više prtljage morat ćete ju doplatiti. No puno prtljage će vam samo otežati putovanje, pokušajte se ograničiti na nužno. Ako se dobro organizirate možete obići svijet vrlo jeftino, no dobra organizacija je i nužna za ovako veliko putovanje.

4.dio – Australija
Za Australiju smo odvojili 4 dana, vjerujem premalo ali ako vam je cilj obići svijet nemamo puno vremena. Želite li više vremena odvojiti za Australiju prilagodite datume sebi u skladu sa dostupnim terminima. Prema ovom planu stižemo u Sydney 24.11. a 4 dana kasnije polazimo iz Sydneya na rajske Havaje.

Sydney >> Honolulu

Sydney >> Honolulu

5.dio – Havaji
Nakon Autralije krećemo na svjetsku jet-set destinaciju, idemo na Havaje, u Honolulu. Prevest je nas Jetstar po cijeni 399 AUD što je oko 277€. Karte možete kupiti direktno na Jetstar stranicama ili na budgetair.it. Na Havajima ćemo ostati sljedećih 5 dana.

Honolulu >> Oakland

Honolulu >> Oakland

6.dio – SAD, zapadna obala, San Francisco
Kakav bi to bio obilazak oko svijeta a da ne posjetimo i kontinetalni dio Sjedinjenih Američkih Država. Na meniju nam je San Francisco gdje ćemo ostati sljedećih 7 dana, dovoljno za obilazak grada ali i okolice ukljućujući i Los Angeles ili Las Vegas. Do san Francisca sa Havaja prevest će nas Delta po cijeni od 164€.

7.dio – povratak u Budimpeštu
Iz San Francisca u Budimpeštu nas vraća Alitalia u sklopu iste karte s kojom smo na početku krenuli u Tokio. U Budimpešti završavamo naše epsko putovanje oko svijeta 10.12.2015.

Dionice:
Budimpešta >> Tokio, San Francisco >> Budimpešta   410€ (direktan link)
Tokio >> Manila   6.999 JPY (oko 51€)
Manila >> Sydney   3.000 PHP (oko 61€)
Sydney >> Honolulu   277€ (direktan link)
Honolulu >> Oakland   164€ (direktan link)

Ukupno: 963€

 

2. verzija s dva stajanja: Tokio i San Francisco (Los Angeles ili Oakland)

U ovoj verziji imate puno prostora za prilagodbu, moguće je vrlo jednostavno datume prilagoditi, skratiti ili produžiti. Osnova je ista karta Alitalie iz prvog prijedloga a rupu od Tokija do San Francisca će popuniti Air China. Kao što rekoh kombinacija Alitalie može se pronaći za dosta datuma u 9., 10., 11. i prvoj polovici 12. mjeseca 2015. Nažalost za dionicu iz Japana u SAD nisam uspio naći ništa jeftinije od ove preskupe karte Air Chine za 491€, u jednom smjeru košta gotovo jednako koliko i povratna. Ipak vjerujem da se može naći i nešto jeftinije, ako vas zanima ova opcija svakako malo detaljnije potražite bolje cijene.

Budimpešta >> Tokio, San Francisco >> Budimpešta 410€ (direktan link)
Tokio >> San Francisco   491€ (direktan link)

Ukupno: 901€

Druga verzija je moguća i dobra ako vam je želja samo da napravite krug oko svijeta, ipak ja vam predlažem prvu verziju, dobit ćete puno više za neznatno višu cijenu.

Budimpešta >> Tokio, San Francisco >> Budimpešta

Budimpešta >> Tokio, San Francisco >> Budimpešta

Tokio >> San Francisco

Tokio >> San Francisco

You may also like...

2 komentara

 1. senad napisao:

  Super ponuda nazalost nemam americku vizu,ali sam vidjevsi vase ponude odlucio pod hitno izvaditi.
  Bas mi je drago sto sam nasao vasu stranicu.
  Nadam se da vas mogu zamoliti za pomoc kad se odlucim za neku ponudu.
  Puno pozdrava.

  • Tripolog napisao:

   Hvala Senade na komentaru. Da, nažalost bez američke vize ovo neće ići. Gotovo svako putovanje oko svijeta uključuje i SAD, bez njihovog odobrenja se ne može. Na sreću vize obično izdaju na 10 godina a ostaje nam nada da će ih jednog dana i ukinuti. 🙂
   Slobodno pitaj kad zatreba, rado ćemo pomoći ako budemo mogli.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *