Grčka, kružno putovanje avionom i brodom iz Venecije u Atenu i na egejski otok Mykonos za samo 39€ ukupno

Akcija španjolska low-cost avio kompanije Volotea i dalje traje u tragovima. Ponude nisu onako jake i intezivne kao što su bile na početku akcije ali se još uvijek da ponešto probrati. Avio karte su i dalje dostupne već za 4,89€ po smjeru. Akcija vrijedi i za obične korisnike, nije potrebno biti član njihovog Supervolotea kluba (članstvo 49,99€ godišnje). Najniže cijene Volotea u pravilu nudi samo u jednom smjeru no ovdje ćemo vam savjetovati kako da dobijete povratan let za vrlo povoljnu cijenu.

Danas vam predlažemo Grčku i držat ćemo se samo tog cilja. Posjetit ćemo Atenu i poznati otok Mykonos u Egejskom moru. Ako bismo tražili običnu povratnu kartu na Mykonos cijena u odlasku bi bila vrlo visoka tako da nam cijena povratnog leta od samo 5€ ne bi puno pomogla. Iz tog razloga složit ćemo kružno putovanje sa odlaskom iz Venecije u Atenu i sa povratkom sa Mykonosa u Veneciju. Ukupna cijena ovakvog putovanja iznosi 9,99€ i to je ono što nam se sviđa. 😀

Avio karte možete kupiti direktno na Volotea stranicama:

 • Venecija >> Atena + Mykonos >> Venecija 9,99€
Venecija >> Atena + Mykonos >> Venecija

Venecija >> Atena + Mykonos >> Venecija

Neki od mogućih polazaka iz Venecije u Atenu za 4,86€: 02.10., 06.10., 13.10., 20.10…

Neki od mogućih polazaka sa Mykonosa u Veneciju za 4,86€: 05.10., 12.10., 19.10., 26.10…

Ovo je samo jedan od primjera. Uz malo mašte super jeftino povratno ili kružno putovanje možete pronaći za mnoge destinacije u Europi, sve letove možete pretražiti ovdje. Osim ovakvog kombiniranja možete zaigrati i na rizik, kupiti jeftinu kartu samo za odlazak ili samo za povratak i čekati da se pojavi jeftina karta i za kontra smjeru. Volotea često za vrijeme akcija otvara i zatvara ove najjeftinije karte, vrlo je moguće pa i vjerovatno da ćete dobiti jeftinu kartu i za kontra smjer. Naravno izvjestan rizik da se ovo ne dogodi postoji.

 • U cijenu su uključene sve takse i dva komada prtljage, 1 cabin bag 55 x 40 x 20 cm do 10 kg i jedna ručna torbica do 35 x 20 x 20 cm. Trebate li više prtljage možete ju doplatiti, više informacija o prtljagi pročitajte ovdje.
 • Cijelu listu destinacija možete pronaći u mapi na Volotea stranicama ovdje.
 • Više informacija, pretragu cijena i kupovinu karata možete obaviti na Volotea stranicama.
 • Akcijske cijene najlakše ćete pronaći tijekom 10. mjeseca 2017.
 • Karte su dostupne u ograničenim količinama, stoga požurite.

 

Dionica iz Atene na Mykonos

Opcija brodom:

Za dionicu koja nedostaje predlažemo da uzmete brod te si za male novce priuštite 4 i pol sata krstarenja po prelijepom Egejskom moru. Ukoliko je to vaš odabir morat ćete iz Atene doći do nedalekog pristaništa Rafina na Egejskom moru. Putovanje traje 1:15 h a cijena karte je 3€. Više informacija i red vožnje pronaći ćete ovdje.

mapa

Plovidba trajektom iz Rafine do Mykonosa traje 4 i pol sata a cijena najniže klase iznosi 29€. Red vožnje i sve druge informacije pronaći ćete ovdje.

 • Rafina >> Mykonos brodom 29€
Rafina >> Mykonos, cijene trajekta

Rafina >> Mykonos, cijene trajekta

Rafina >> Mykonos, dva trajekta dnevno

Rafina >> Mykonos, dva trajekta dnevno

Rafina >> Mykonos, kupovina karte

Rafina >> Mykonos, kupovina karte

 

Opcija avionom:

Dionicu koja nam nedostaje možemo popunit i letom Ryanaira iz Atene u Mykonos. Let Ryanaira iz Atene na Mykonos možete pronaći za 27€ ako kupujete na rumbo.pt stranicama s Diners karticom odnosno za 31€ direktno na Ryanair stranicama.

Na rumbo.pt stranicama s Diners karticom:

Atena >> Mykonos

Atena >> Mykonos

Sve o kupovini jeftinih avio karata na ovim portugalskim stranica detaljno je opisano ovdje: Kako da ostvarite velike popuste i putujete gotovo pa besplatno, korak po korak do avio karte već za 2€.

 

Ukoliko nemate Diners karticu i nemate od koga posuditi povoljne letove možete pronaći i direktno na Ryanair stranicama.

Direktno na Ryanair stranicama:

 • Atena >> Mykonos 31€
Atena >> Mykonos

Atena >> Mykonos

Detaljne upute za kupovinu avio karata direktno na Ryanair stranicama pronaći ćete u našem članku: Ryanair za početnike – korak po korak kako do avio karte + online check-in.

 • Cijene Ryanaira uključuju jedan komad ručne prtljage do veličine 55 x 40 x 20 i još jednu manju torbu, npr. žensku torbu, ručnu torbicu ili shoping vrećicu do dimenzija 35 x 20 x 20.

Za najbolji doživljaj grčkih otoka predlažemo da unajmite auto, najbolje cijene pronaći ćete ovdje.

 

Korak dalje, kako do još jeftinijih karata?

Već smo pisali o Voletea Share and Win programu, sve o tome kako doći do kredita i po kojim uvjetima možete pročitati u našem članku ovdje. Ukratko sve što trebate napraviti je registrirati se na njihove stranice putem ovog linka i kredit u iznosu 10€ je već vaš. Kredit od 10€ možete odmah iskoristiti za kupovinu bilo koje karte na Volotea stranicama koja nije s promotivnom cijenom. To znači da kredit nećete moći koristiti za ove akcijske cijene od 5€ ali možete za druge avio karte koje nisu u promotivnoj prodaji.

Za registraciju u Volotea program Share and win potrebna vam je samo email adresa i lozinka, nije potreban broj vaše debitne/kreditne kartice ili nešto slično.

Uvjeti Share and win programa:

 • Kredit od 10€ ćete dobiti nakon registracije na Volotea stranice
 • Kredit možete iskoristiti za kupovinu bilo koje avio karte po redovnim cijenama (ne vrijedi za akcijske avio karte)
 • Dodatnih 10€ kredita dobit ćete za svakog prijatelja kojeg pozovete a nakon što on kupi svoju prvu kartu
 • Svaki prijatelj kojeg pozovete također će dobiti 10€ kredita koje može iskoristiti odmah za kupovinu svoje karte (ne vrijedi za akcijske avio karte)
 • Ako je karta jeftinija od iznosa skupljenog kredita naplatit će vam se samo iznos potreban za kartu, ostatak ostaje za sljedeću upotrebu
 • Ako je karta skuplja od iznosa skupljenog kredita razliku možete nadoplatiti s vašom debitnom/kreditnom karticom
 • Kredit na vašem računu će trajati godinu dana

Nakon što se učlanite kredit možete iskoristiti odmah za prvo putovanje (ukoliko nije u pitanju samo promotivna cijena). Kredit možete upotrijebiti na zadnjem koraku bookinga, na payment stranici, trebate samo odabrati opciju Use my credit (pogledajte gore objavljene snimke zaslona).

Napomena: da biste mogli koristiti kredit koji će vam biti dodijeljen morate pričekati email poruku koja će stići na vašu email adresu. Email poruka najčešće stigne odmah nakon registracije no u slučaju velike navale na Volotea servere moguće je da ćete poruku čekati nekoliko sati pa i cijeli dan.

Sve informacije o Volotea Share and Win programu pronaći ćete u našem članku Volotea 10€ popusta na bilo koju avio kartu.

 

Smještaj
Airbnb Airbnb
Airbnb je najveća online zajednica na svijetu preko koje domaćini mogu iznajmiti svoj prostor gostima iz cijelog svijeta, putnici sa druge strane mogu povoljno unajmiti stan, apartman, sobu ili samo krevet te tako doći do jeftinijeg smještaja i bolje doživjeti sredinu u koju putuju. Airbnb danas nudi smještaj u čak 192 države svijeta, na njemu postoji već preko 500.000 oglasa od čega preko 25.000 u Hrvatskoj. Više o Airbnb-u možete saznati u našem članku: Airbnb, kako iznajmiti ili unajmiti smještaj, registrirajte se i ostvarite 32€ popusta. Uzmi 32€ popusta Registrirajte se na Airbnb preko ovog linka i uštedite 32€ ili 240 kn na cijenu smještaja na vašem sljedećem putovanju.
Hotel & Hostel Hotel & Hostel
Želite li u hotel provjerite ponudu na www.booking.com. Potpuni pregled ponude hotela i hostela provjerite u tražilici www.hotelscombined.com.

Aerodrom Venecija - Marco Polo (VCE)
www
Internet stranice aerodroma Venecija – Marco Polo.
Avion
Low-cost prijevoznik Volotea povezuje Split s Venecijom (Marco Polo) sezonski od 01.06. do 01.10. dva puta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom. Cijene i termine provjerite na Volotea stranicama.
Automobil Automobil
Idete li autom do Venecije trošak puta možete izračunati na ViaMichelin stranicama.
Parking Parking
Cijene parkinga na aerodromskom parkiralištu možete vidjeti ovdje. Najpovoljniji low-cost parking možete pronaći na stranicama Parkvia, cijena kreće već od 29€ za 7 dana.
Autobus Autobus
Črnja tours nudi povratne autobusne karte u Veneciju (Mestre) iz Zagreba već od 282 / 423 kn jednosmjerna/povratna, iz Pule od 170 / 255 kn, iz Rovinja ili Poreča od 150 / 225 kn. Karte možete online kupiti ovdje.
Flixbus također nudi brz i jeftin prijevoz do Venecije, cijene iz Zagreba kreću već od 9€ po smjeru. Karte možete online kupiti ovdje.
Kombi prijevoz Kombi prijevoz
Iz Hrvatske direktno do aerodroma Marco Polo možete i sa slovenskim kombi prijevoznikom GoOpti. Cijena kreće već od 19,84 € po smjeru.
Vlak Vlak
Trenitalia pokriva liniju Trieste Centrale – Venezia Mestre sa gotovo 50 vlakova dnevno, sa polaskom na svakih 10 minuta do najviše sat vremena. Nešto manji broj vlakova ide do Piazzale Roma u starom dijelu Venecije. Putovanja traje od 1:24 sa brzim Freccia vlakovima, do nešto manje od 3 sata s regionalnim. Cijena karte kreće već od 9 € po smjeru. Karte možete kupiti online unaprijed za brze vlakove a najviše 8 dana prije polaska za regionalne vlakove. Također karte je moguće kupiti i na stanici, u radno vrijeme na šalteru ili van njega na automatima. Provjeriti red vožnje i kupiti karte možete na Trenitalia stranicama. Sve o vrstama vlakova i karata, kao i o uvjetima i načinu kupnje na stranicama Trenitalie možete pročitati u našem članku ovdje. Kako doći iz Hrvatske do Trsta pročitajte ovdje.
Transfer na aerodrom
Aerodrom Marco Polo nalazi se oko 8 km od Venecije. Željezničku stanicu Mestre u novom dijelu Venecije i aerodrom Marco Polo povezuju autobusi kompanija ATVO i ACTV. Istim kompanijama možete stići i do Piazzale Roma u starom dijelu grada. ACTV linije 15 ili 25 i ATVO Mestre Express voze do Mestre željezničke stanice, ACTV linije 5 ili 35 i ATVO Venezia Express voze do Piazzale Roma u starom dijelu grada. Autobusi polaze ispred Mestre željezničke stanice, 50-tak metara od glavnog izlaza na desno. Cijena karte s Mestre željezničke stanice je 8 / 15 € jednosmjerna/povratna, putovanje traje 17 minuta. Cijena karte s Piazzale Roma je također 8 / 15 € jednosmjerna/povratna, putovanje traje 20 – 25 minuta. Više informacija i red vožnje pronaći ćete na priloženim linkovima.
Aerodrom-Marco-Polo

You may also like...

2 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *