Jesen na Kanarskim otocima! Kompletan paket 7 dana, povratna avio karta iz Milana + smještaj + rent a car za samo 173€ po osobi

Danas vam za odmor predlažemo jedan od prekrasnih kanarskih otoka, vodimo vas na Lanzarote. Za vas smo složili jednostavan i lagan paket s direktnim letom iz Milana, sa smještajem u dobro ocjenjenom objektu u centru Arrecifea te se uključenim autom za svo vrijeme boravka. Ukupno cijeli paket avion + smještaj + auto koštat će vas svega 173€ ili oko 1.280 kn po osobi a na bazi 2 osobe, ukupno 7 dana na Kanarima.

U našem primjeru krenut ćemo na put 30.11. a vratiti se 07.12.2017. Napominjemo da su kalkulacije sa polaskom iz i povratkom u Milano, aerodrom Malpensa. Dodatno trebate uračunati dolazak do Milana koji najviše ovisi od mjesta u kojem se nalazite u Hrvatskoj ali može se vrlo jeftin prijevoz pronaći. Informacije kako najlakše i najjeftinije stići do aerodroma Malpensa u Milanu pronaći ćete na kraju ovog članka.

Kanarski otoci su istureni dio Španjolske i Europske Unije, izolirani daleko u Atlantiku i vrlo su poželjna turistička destinacija. Zbog prilično velike udaljenosti od kontinetalne Europe cijele letova znaju biti prilično visoke. Na sreću low-cost letovi već dugo povezuju kontinent s otocima tako da se često može pronaći prilično povoljna karta.

Lanzarote je najsjeverniji otok Kanarskog otočja, nalazi se oko 140 km od obale Maroka. Otok je dug oko 60 km i širok oko 25 km, ima 213 km obale od čega je 16,5 km pješčanih plaža. Od 1993. godine cijeli otok nalazi se UNESCO-voj listi kao zaštićeni rezervat biosfere.

 

Avio karte

Za letove ćemo iskoristiti dobro nam poznati Easyjet. Iz Milana (Malpensa) na Lanzarote letimo direktnim letom 30.11. s povratkom 07.12.2017. Cijena povratne karte direktno na Easyjet stranicama po osobi iznosi 38€.

Cijene Easyjeta koje navodimo vrijede ukoliko putuju dvije osobe, Easyjet naplaćuje naknadu po rezervaciji 10€, što je više osoba na karti i više karata kupljeno odjednom to je naknada po osobi u konačnici niža. Ukoliko putujete sami cijena će biti nešto viša no ukoliko vas putuje više od dvoje cijena po osobi će biti još niža od ovdje navedene.

Direktno na Easyjet stranicama (cijene su za 2 osobe):

Milano >> Lanzarote >> Milano

Milano >> Lanzarote >> Milano

Napominjemo da je u cijenu za Easyjet letove uključena samo ručna prtljaga veličine 56 x 45 x 25cm ali bez ograničenja težine. U cijenu karte su uključene sve takse.

Karte možete kupiti direktno na Easyjet stranicama.

Ukupno avioni: 38€ po osobi, 77€ za 2 osobe

 

Smještaj

Za smještaj vam danas predlažemo smještaj u privatnom pansionu koji možete rezervirati preko booking.com stranica.

 • Arrecife, Pension San Gines, 7 noćenja, soba za 2 osobe s privatnim kupatilom, 30.11. – 07.11.2017., 210€ za 2 osobe
Smještaj, Arrecife - Lanzarote

Smještaj, Arrecife – Lanzarote

Predloženi smještaj je samo za primjer. Želite li nešto drugo provjerite ponudu na www.booking.com, www.hotelscombined.com ili www.airbnb.com stranicama. Ako niste već registrirani na Airbnb ili želite napraviti novi račun učinite to preko ovog linka i uštedite 32€ na cijenu vašeg sljedećeg smještaja.

Smještaj: 210€ ukupno za 2 osobe, 105€ po osobi

 

Najam auta

Predlažemo da si na Lanzaroteu umajmite auto što vam bitno olakšati kretanje i omogućiti da bolje istražite otok, najbolje cijene pronaći ćete na rentalcars.com stranicama. U našem primjeru unajmit ćemo auto na samom aerodromu gdje ćemo ga i vratiti pri povratku. U pitanju je mali ali sasvim dovoljan Fiat Panda.

Najam auta - Lanzarote

Najam auta – Lanzarote

 

Ukupno: 60€ ukupno za 2 osobe, 30€ po osobi

 

Ukupno

Avion:

 • Milano >> Lanzarote >> Milano 77€, 38€ po osobi

Smještaj:

 • Arrecife, 7 noćenja, 30.11. – 07.11.2017., 210€ za 2 osobe, 105€ po osobi

Rent a car:

 • Fiat Panda, cijena za 7 dana 60€, 30€ po osobi
Ukupno: 38€ + 105€ + 30€ = 173€ ili oko 1.280 kn po osobi

 

Aerodrom Milano - Malpensa (MXP)
www
Internet stranice aerodroma Milano – Malpensa.
Avion
Low-cost prijevoznik Easyjet povezuje Split do 12.09. i Dubrovnik do 31.08. s Milano Malpensa aerodromom. Cijene i termine provjerite na Easyjet stranicama. Low-cost prijevoznik Wizzair povezuje Budimpeštu s Milano Malpensa aerodromom svakodnevno tijekom cijele godine. Cijene i termine provjerite na Wizzair stranicama.
Automobil Automobil
Idete li autom do Milana trošak puta možete izračunati na ViaMichelin stranicama.
Parking Parking
Cijene parkinga na aerodromskom parkiralištu možete vidjeti ovdje. Najpovoljniji low-cost parking možete pronaći na stranicama Parkvia, cijena kreće već od 19€ za 7 dana.
Autobus Autobus
Vrlo jeftine autobusne karte možete pronaći za putovanje iz Venecije do Milana s autobusnim prijevoznikom Flixbus. Odlučite li se na ovu opciju ovdje možete pročitati kako doći iz Hrvatske do Venecije.
Vlak Vlak
Trenitalia pokriva liniju Trieste Centrale – Milano Centrale sa gotovo 15 vlakova dnevno od čega 3 direktna a ostali s presjedanjem u Venezia Mestre. Najkraće putovanja traje od 3:44 sa brzim Freccia vlakovima, do nešto više od 5 sati s Intercity i regionalnim vlakovima. Cijena karte kreće već od 19 € po smjeru kupite li ju online unaprijed. Također karte je moguće kupiti i na stanici, u radno vrijeme na šalteru ili van njega na automatima ali cijena će biti viša na dan putovanja. Provjeriti red vožnje i kupiti karte možete na Trenitalia stranicama. Sve o vrstama vlakova i karata, kao i o uvjetima i načinu kupnje na stranicama Trenitalie možete pročitati u našem članku ovdje. Kako doći iz Hrvatske do Trsta pročitajte ovdje.
Kombi prijevoz Kombi prijevoz
Iz Hrvatske direktno do aerodroma Malpensa možete i sa slovenskim kombi prijevoznikom GoOpti.
Transfer na aerodrom
Aerodrom Malpensa nalazi se oko 40 km od Milana. Željezničku stanicu Milano Centrale i aerodrom Malpensa povezuju vlak Malpensa Express. Cijena karte je 12 / 18 € jednosmjerna/povratna, vlakovi kreću svakih pola sata a putovanje traje oko pola sata. Najjeftiniju poveznicu s Milano Centrale stanice do aerodroma Malpensa nudi autobusna kompanija Terravision, cijena karte po smjeru je 8€. Druge opcije su autobusne kompanije Airport bus express i Malpensa shuttle, cijena karte je 10 / 16 € jednosmjerna/povratna, putovanje traje oko 50 minuta. Autobusi obje kompanije kreću svakih pola sata ispred stanice Milano Centrale. Više informacija i red vožnje pronaći ćete na priloženim linkovima gdje također možete kupiti i karte online.
Aerodrom-Malpensa

You may also like...

9 komentara

 1. Suzana Mišić napisao:

  Bilic Tihana Citaju nam misli

 2. Goran Bozic napisao:

  Matko Jovanovic Ivan Frković Lucija Luc Babic ermmm, hm hm? sad ili odmah?

 3. Dora Sesar napisao:

  Kristina Sesar

 4. Lovro Pendić napisao:

  Mihaela Kolić !!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *